Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Skarpa produktbilder på Samsung Galaxy S7 och S7 Edge

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 Jan 16 kl. 01:03

Ryktena kring Samsungs nya toppmodeller hettar till rejält i och med till synes officiella produktbilder på telefonerna som läckt ut i förtid. Datumet som visas i widgeten på låsskärmen är 21:a februari, då Samsung förväntas introducera sina nyheter. Enheten till vänster i bilden ovan är vanliga Galaxy S7 med den större Edge-modellen till höger. Designen liknar den för föregångarna. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

MKBHD tar en titt på Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Feber.se - i förrgår: 09:00

En bra balans Samsung presenterade nyligen Galaxy S20 Fan Edition och MKBHD har bestämt sig för att säga några ord om enheten i en ny video. För att sammanfatta så pratas det om hur trevligt prissatt och balanserad telefonen är. Samsung Galaxy S20 Fan Edition går att förboka nu och release kommer ske 2 oktober.

Samsung kommer fortsätta med ”Fan Editions” av flaggskepp

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Sep 20 kl. 12:21

Igår presenterade Samsung nya telefonen Galaxy S20 Fan Edition (FE). Priserna för flaggskeppen har skenat och ”Fan Edition” är ett snäppet mindre kostsamt alternativ för de som vill ha en toppmodell från Samsung. Samsung har släppt en ”Fan Edition” tidigare i form av Galaxy Note FE sommaren 2017.

Samsung lanserar Galaxy S20 Fan Edition

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Sep 20 kl. 16:40

Samsung har nyss introducerat Galaxy S20 Fan Edition – en billigare toppmodell i S20-serien. Telefonen erbjuder först och främst en platt 6,5-tums Super AMOLED-skärm med 120Hz uppdateringsfrekvens, 1080 x 2400 pixlar och 407ppi. Upplagan med stöd för 5G har enligt klockfrekvenserna att döma utrustats med Qualcomm Snapdragon 865 – förhoppningsvis globalt.

Samsung presenterar S20 Fan Edition

Feber.se - 23 Sep 20 kl. 16:00

Ger fansen vad de vill ha Samsung har under eftermiddagen presenterat S20 Fan Edition och enheten beskrivs som en telefon med form och funktioner fans har bett om, till ett lite lägre pris. Mer specifikt snabb skärm, ordentligt batteri och en redig kamera. Och extra trevligt är det att Samsung kommer släppa telefonerna i sex olika färger.

Microsofts webbläsare Edge kommer till Linux

Feber.se - 23 Sep 20 kl. 12:40

En preview-version släpps nästa månad Microsoft fortsätter att satsa på Linux och under gårdagens Ignite-konferens meddelade Microsoft att deras webbläsare Edge snart kommer att släppas i en prevew-version till Linux. Det handlar om en Chromium-baserad webbläsare som initialt kommer att bli tillgänglig för utvecklare via Microsofts Edge Insider-program. Det innebär att Edge till Linux kommer att rulla på samma motor som är hjärtat i Edge-versionerna till Windows och macOS men som även driver Googles egna webbläsare Chrome.

Video visar upp Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Sep 20 kl. 11:53

Samsung kommer presentera Galaxy S20 Fan Edition i morgon. Telefonen visades upp inofficiellt redan i början av månaden och nu har det kommit videor som ger en titt på Samsungs nya mobil i S20-serien. Källan upprepar specifikationerna från första ryktet med hårdvara som en platt 6,5-tumsskärm (FHD+ / 120Hz / AMOLED), Snapdragon 865, 6GB RAM, 128GB lagring, stereohögtalare, IP68-klassning, ett 4500mAh-batteri, samt 3x optisk zoom.

Samsung Galaxy Z Fold 2 börjar säljas i Sverige för 22 690 kronor

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Sep 20 kl. 11:58

Ett pressmeddelande från Samsung kungör att deras senaste vikbara telefon Galaxy Z Fold 2 blir tillgänglig i Sverige idag. Rekommenderade cirkapriset ligger på 22 690 kronor. Enligt Prisjakts index har dock inga återförsäljare telefonen i lager, bortsett från Samsungs egna webbutik.

Tidigt rykte om kamerorna i Galaxy S21 nämner dubbla telefoto-objektiv

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Sep 20 kl. 15:15

Sydkoreanska The Lec hävdar att nästa års flaggskepp från Samsung, kallat Galaxy S21 i ryktet, kommer erbjuda dubbla telefoto-objektiv. Det nya telefoto-objektivet sägs ersätta time-of-flight-sensorn i föregångaren. Totalt sitter det fyra kameror på bakstycket enligt källan.

Samsung ser ut att presentera Galaxy S20 Fan Edition 23 september

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 Sep 20 kl. 14:13

Samsung har meddelat att de kommer presentera nyheter 23 september, på onsdag nästa vecka. Ordvalet i inbjudan indikerar att det är Galaxy S20 Fan Edition som kommer att introduceras. Så gott som alla uppgifter om telefonen avslöjades tidigare i månaden.

Samsung kör ny Unpacked 23 september

Feber.se - 14 Sep 20 kl. 10:20

Höstens tredje mobilfest De senaste månaderna har Samsung varit duktiga på att leverera mobilnyheter i form av Unpacked-shower. Först ut var Note 20-serien i början av augusti som följdes av Fold 2 i början av september, vid sidan av ett gäng andra mobila produkter som surfplatta, aktivitetsband, smarta klockor och lite annat smått och gott. Kort sagt känns det som att kvoten för Samsungprodukter är rätt knökfull, men det stoppar inte företaget från att presentera mer.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Google delar fotografier tagna med Pixel 5 och Pixel 4a 5G

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 timmar sedan

Google har delat en samling fotografier som har tagits med nya telefonerna Pixel 5 och Pixel 4a 5G, vilka har samma kamerauppsättning. Bilderna är inte representativa för hur medelbilden kommer att se ut. Det kan dessutom vara svårt att få en uppfattning om kvaliteten utan jämförelser med andra kameror, men exemplen ger ändå en idé om vad som är möjligt.

Google kommer använda Project Soli-radar i framtida produkter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 timmar sedan

För ett år sedan gjorde Google en vild chansning genom att ge Pixel 4 och Pixel 4 XL säker ansiktsupplåsning i 3D och en radar (Soli). Tanken med radarn var att telefonerna skulle gå att styra genom gester i luften. Att behöva röra vid skärmen är dock sällan ett problem och det finns dessutom röstkommandon för styrning utan händer.

Google Photos har fått ny bildredigering

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 timmar sedan

Google erbjuder två sätt att redigera och bearbeta bilder i Android – den fristående appen Snapseed samt det inbyggda verktyget i Photos. Med start i dag kommer Photos få en helt ny bildredigering. I sitt blogginlägg skriver Google att appen erbjuder smarta förslag och en enkel och steglös manuell justering.

Google lanserar Nest Audio

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 23:46

Under dagens Google-event har vi sett en rad lanseringar av nya produkter. Bland annat har vi sett den nya telefonen Pixel 5, som till skillnad från tidigare år nu är en mellanklasstelefon, till nya Chromecast med en fjärrkontroll och Google TV inbakat. Vi finner bland lanseringarna även en helt ny högtalare kallad Nest Audio, som kort sagt är en Google Assistant-baserad högtalare i stil med företrädaren Google Home.

Google TV kommer till tv-apparater nästa år

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 22:28

Google har berättat mer om sitt självbetitlade TV-gränssnitt ”Google TV” som körs på nya Chromecast. Grundupplägget är att Google TV ger personliga rekommendationer från alla av användarens strömningstjänster. Användare ska inte behöva öppna de enskilda apparna och bläddra runt där, utan får istället sorterade rekommendationer på filmer och serier och sändningar direkt på hemskärmen.

Google lanserar Pixel 4a 5G med 3,5mm-jack

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 21:11

Googles andra nya telefon under kvällen är Pixel 4a 5G. Trots namnet har enheten mer gemensamt med Pixel 5 än med Pixel 4 då mobilerna har samma kamera-uppsättning och båda drivs av Qualcomm Snapdragon 765G. OLED-skärmen är den här gången 6,2” med 1080 x 2340 pixlar.

Google introducerar nya telefonen Pixel 5

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 20:50

Google har nyss lanserat Pixel 5 som blir ett av få exempel på en uppföljare vars chipp har lägre prestanda än föregångaren. Strategin i år är att gå ned en prisklass och erbjuda attraktiv mjukvara och en konkurrenskraftig kamera för en lägre summa. Företaget har även för första gången under de fyra åren Pixlarna funnits på marknaden lyckats skapa en helt modern konstruktion som är i linje med branschstandarden, med tunna ramar kring panelen.

Googles nya Chromecast har fjärrkontroll och kör ”Google TV”

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 20:30

Första produkten Google presenterade under sitt evenemang är en ny Chromecast som kör Android TV och levereras med fjärrkontroll. Produkten heter Chromecast with Google TV vilket för med sig en del frågetecken. Det rör sig inte om ett namnbyte av Android TV då ”Google TV” är ett nytt och anpassat gränssnitt för systemet som sätter innehåll från de olika tjänsterna i fokus, med personliga rekommendationer.

Här är prispressade Xiaomi Mi 10T Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 19:42

Xiaomi har idag introducerat Mi 10T Pro som erbjuder gott om prestanda för ett relativt lågt pris. Upplagan med 8GB RAM och 128GB lagring kostar 599 euro och för 50 euro extra går det istället att få 256GB lagringsutrymme. Tillverkaren har inte snålat med dessa komponenter då de använder LPDDR5 respektive UFS 3.

Googles stora hårdvaruevenemang börjar 20:00 ikväll

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:02

Ikväll är det till sist dags för Googles årliga höstevenemang under vilket företaget introducerar ny hårdvara. Presentationen inleds 20:00 svensk tid och går att titta på online. Utöver telefonerna Google Pixel 5 och Pixel 4a 5G räknar vi med att få se Chromecast with Google TV och en smarthögtalare.

Reuters: EU kommer godkänna Googles förvärv av Fitbit

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:48

För snart ett år sedan tillkännagav Rick Osterloh att Google kommer förvärva Fitbit – en amerikansk tillverkare av aktivitetsarmband och smartklockor. Större uppköp av den här typen behöver dock först godkännas och EU har haft invändningar. I somras poängterade Google att affären handlar om hårdvara och inte om data.

Nokia publicerar och raderar schema för uppdateringen till Android 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:28

Officiella Twitter-kontot för Nokia Mobile publicerade ett schema för uppdateringen till Android 11. Inlägget raderades snabbt av okänd anledning men det som en gång har laddats upp offentligt till internet har en tendens att stanna där. En skärmdump visar att planen i alla fall en gång varit att uppdatera Nokia 8.

Vilken sökmotor använder du?

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:18

Google har i många år fullkomligt dominerat marknaden för sökmotorer och att ”googla” har blivit synonymt med att söka på internet. På grund av dominansen och hur nära integrerat Google är i certifierade Androidenheter erbjuds numera alternativ under första uppstarten av nya telefoner. Även om Google kommer vara överlägset störst undrar vi nu hur pass många det ändå är som väljer att söka med en annan sökmotor.

Gratisversionen av Google Meet begränsar samtal till 60 minuter

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 10:47

Från och med i morgon kommer gratisversionen av videokonferenstjänsten Google Meet att begränsa samtal till 60 minuter. Detta är en planerad begränsning som först meddelades i april, när Meet öppnades upp för alla. Flera andra avancerade funktioner försvinner samtidigt för G Suite-användare som kört gratisversionen, likt möjligheten att ha möten med upp till 250 deltagare, samt alternativet att spara kopior av samtal till Google Drive.

Butik i USA har redan börjat sälja nya Chromecast

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 10:08

Butikskedjorna Home Depot och Walmart i USA slarvar då de inte bara lagt upp nya Chromecast på sina hyllor utan dessutom låter folk köpa mediaenheten, trots att den inte ens har presenterats än. Chromecast finns dock inte i samtliga av kedjornas fysiska butiker och den säljs heller inte online. Priset ligger på 50 dollar.