Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Skattjakt i kulturhuvudstaden

UNDERBARACLARA - 04 Jun 13 kl. 20:10

Umeå Geocaching Community vill arrangera ett stort geocaching-evenemang under 2014. Geocaching är en slags modern skattjakt som förekommer över hela världen och är populär även [... Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Familjemys fortsätter

Foki - 02 Apr 18 kl. 13:31

Glad helg finaste ni! ♥ Igår hade vi påskmys med familjen, vi åt senlunch, barnen fick måla ägg och hade skattjakt. Mycket spring och lek blev det.

Katy Perrys Max Martin-låt släppt

Nyhetspressen - 10 Feb 17 kl. 07:52

Nu behöver du inte längre hitta en diskokula på stan för att lyssna på Katy Perrys nya låt. Efter veckans pr-kupp med en global skattjakt finns nu singeln "Chained to the rhythm" utgiven.(TT).

Umeå listas som hett resmål – för engelsmän

UNDERBARACLARA - 09 Jan 17 kl. 09:37

Anrika The Telegraph listar Umeås bland 21 resmål som du inte tänkt på att besöka – men definitivt bör. Umeå listas som hett resmål för engelsmännen av anrika The Telegraph. Umeå utses nämligen till en av 21 europeiska städer som ”du aldrig tänkt på att besöka – men definitivt bör.

På Knytte går barnen på upptäcksfärd i naturen

Nyhetspressen - 21 Oct 16 kl. 14:02

Gå på skattjakt, samla lördagsgodis till ekorren och leta efter djur som gömt sig i skogen. I Knytte-gruppen får barnen bekanta sig med skogen i sin egen takt..

Vänskap och skattjakt i ny serie

UNDERBARACLARA - 29 Feb 16 kl. 10:32

Skådespelaren James Purefoy har länge varit upprörd över hur folk som bor på landet ofta porträtteras. Rollen som Texasbon Hap Collins i nya tv-serien ”Hap and Leonard” blev hans chans att göra motstånd i frågan.

[PLUS] Ljudklappar ges av Umeåbor

UNDERBARACLARA - 23 Dec 14 kl. 23:00

Kulturhuvudstaden blir värd för dagens utdelning av ljudklappar i Sveriges Radio P1. Samtliga...

Victoria fick se att Umeå har många strängar på sin lyra

UNDERBARACLARA - 11 Sep 14 kl. 16:50

Kronprinsessan Viktoria och prins Daniel var på återbesök till kulturhuvudstaden i går. - Hon verkar vara snäll, sade fjärdeklassarna från Waldorfskolan, som fick träffa kronprinsessan. Kronprinsessans besök i Umeå inleddes på Umedalen, där konstgalleristerna Stefan Andersson och Sara Sandström Nilsson entusiastiskt visade runt i skulpturparken.

Lyckad skattjakt under konstfestival

UNDERBARACLARA - 31 Aug 14 kl. 11:10

Den tyske konstnären Michael Sailstorfer har grävt ned en hel massa ädla metaller på stranden i Folkestone i engelska Kent som ett projekt under stadens pågående konstfestival. Lyckat, tycker besökarna Megan och Kirsty Henderson och Kevin Wood, som enligt BBC lyckades gräva fram en 24 karats guldtacka i sanden.

Matfestival dukar upp

UNDERBARACLARA - 27 Aug 14 kl. 08:51

Sommaren brukar vara en lugn årstid för Umeås kulturliv, även om 2014 var livligare än vanligt. Men när det nu är dags för höstsommar startar flera nya festivaler. Sommaren är snart slut och enligt den samiska kalender som kulturhuvudstaden följer startar höstsommaren (Tjakttja-giessie) på fredag.


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.