Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Slöa hästar & Döda lejon – Mick Herron - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Bokbloggar

Slöa hästar & Döda lejon – Mick Herron

Bokbloggar - 28 Aug 21 kl. 20:44

”Mina tankar Jag hade nog för stora förväntningar efter att ha läst det här om böckerna, »Storbritanniens nye thrillermästare.«| Sunday Times »Mick Herron ser ut att bli vår tids store spionförfattare.« | Daily Mail Men efter att ha läst första delen i den här serien så visste jag inte om jag skulle läsa del två men så damp den ner i brevlådan och då bestämde jag mig att göra det. Men tyvärr blev del två av samma upplevelse som del 1. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Tre döda under olika Black Friday-jippon i USA

Feber.se - 29 Nov 21 kl. 14:30

Black Friday Death Count har gjort sin årliga uppdatering Den lite morbida statistiktjänsten "Black Friday Death Count" har uppdaterats med personer som dödats eller skadats i samband med olika Black Friday-tillställningar som arrangerades i USA under förra veckan. Under årets amerikanska Black Friday-jippon ska tre personer ha dött och 8 skadats. Två av dödsfallen orsakades av en skjutning i Chicago medan ett var resultatet av en skjutning på ett Walmart i Austin, Texas.

Renault uppdaterar Alpine A110

Feber.se - 24 Nov 21 kl. 14:30

Finns nu tre stycken versioner Alpine presenterar nu ett nytt modellprogram med tre versioner av modellen A110. Dessa får mer utrustning, vassare prestanda och ett helt nytt multimediasystem med förbättrad anslutning. Versionerna man har att välja mellan nu är A110, A110GT och A110S.

Ge din Polestar 2 mer effekt via en OTA-uppdatering

Feber.se - 19 Nov 21 kl. 13:15

68 hästar för 10.000 kronor Du som äger en Polestar 2 Long range Dual motor och tycker att den skulle må bra av lite mer effekt får här glädjande nyheter. Det kommer nämligen bli möjligt att via en OTA-uppdatering begåva bilen med ytterligare 68 hästar och få totalt 476 hästar.

Hiperon visar eldriven skåpbil

Feber.se - 11 Nov 21 kl. 12:15

Ska lanseras nästa år Hiperon presenterar nu Carrier som är en helt eldriven skåpbil. Målet är att den ska lanseras andra kvartalet nästa år och den mäter 5,66 meter på längden, två meter på bredden och höjden och har en hjulbas på 3,7 meter. Batteripacket ska vara på 75 kWh och detta driver en elmotor på 269 hästar.

BMW Concept XM Hybrid presenteras den 29 november

Feber.se - 05 Nov 21 kl. 19:00

Kanske får 750 hästar BMW har en "an all-new high-powered, hybrid-electric"-modell på gång och den kommer att presenteras den 29 november. Det handlar om en SUV som är laddhybrid och det borde vara den som kommer att kallas för XM. Den kommer troligtvis att visas upp som koncept nu och sedan presenteras som produktionsversion någon gång under nästa år, för att lanseras först 2023.

UFC-fightern öppnar upp om sjuka fantasierna: “Har velat döda hela mitt liv”

MMAnytt - 28 Oct 21 kl. 10:37

Trots kontroversiella kommentarer på senare tid känner sig Sean Strickland säker i sin position som rankad mellanviktare i UFC. Strickland tror inte att UFC kommer göra sig av med honom, förutsatt att han inte attackerar någon på riktigt. Motståndarna, däremot, kan inte känna sig riktigt lika säkra efter några av de chockerande tankar som atleten delat med sig av på senare tid.

Mercedes C-Klass som laddhybrid blir din för 517.900 kronor

Feber.se - 27 Oct 21 kl. 11:30

Tar sig 11 mil på el Nu drar försäljningen av nya Mercedes C-Klass som laddhybrid igång och därmed får vi även en prislapp. Bilen kostar från 517.900 kronor (527.

Nu har BMW i4 börjat tillverkats

Feber.se - 25 Oct 21 kl. 16:30

Syns snart på vägarna BMW i4 verkar vara en riktigt trevlig bil där man får en pigg rackare som inte riktigt är M-kapabel men som levererar riktigt bra prestanda till ett, jämfört med fossilbilen, rimligt pris. Nu har bilen börjat tillverkats i BMWs fabrik i München och man producerar faktiskt alla varianter av 3- och 4-serien på samma tillverkningslina. Man är lite extra stolta över detta eftersom man lyckats få in elbilsversionen tillsammans med de andra utan att stanna tillverkningen.

McGregor går till attack på social media: “Vill döda en av er råttor!”

MMAnytt - 24 Oct 21 kl. 10:20

Om det är någonstans där UFC-stjärnan Conor McGregor har varit riktigt aktiv på senare tid så är det på Twitter. Efter att Tony Ferguson utmanat McGregor till en match på social media, och anklagat honom för bland annat dopning, gav McGregor ett ilsket (och något mörkt) svar på tal. Såhär skrev Ferguson på Twitter, efter att McGregor indikerat att han blivit “större”.

Chris Harris snackar årets prestandabilar

Feber.se - 19 Oct 21 kl. 14:30

12.500 hästar samlade Chris Harris samlade nyligen årets prestandabilar eftersom det var dags för Top Gears Performance Car of the Year. 26 stycken bilar, 12.


Fler inlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.