Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Snabb köttfärsröra

Birgitta Höglund's Mat - 05 Jun 19 kl. 07:00

Mer snabbmat Jag brukar oftast långkoka mina köttfärssåser, det gör dem väldigt möra och smakrika. Men har jag lite bråttom så köper jag lammfärs, den behöver inta alls lika lång koktid som nöt- älg- och fläskfärs för att bli bra. Den här röran gör jag ofta och tar med som färdkost på flyg- och tågresor, den är väldigt god kall också. Vill du ha mer än sallad som tillbehör så är det väldigt gott med smörstekt, strimlad vitkål, rödkål eller grönkål. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Vilken telefon har du upplevt som snabbast för sin tid?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 3 timmar sedan

De flesta som startat upp en riktigt gammal smartphone har säkert slagits av hur långsam den känns, nästan så pass att det förvånar hur vi ens stod ut. Mobiler som kring decennieskiftet beskrevs som supersnabba med lena och mjuka gränssnitt känns idag sega som sirap. Allting är relativt och framstegen har skett stegvis.

Asus ROG Phone 2 erbjuder panel med 120Hz uppdateringsfrekvens

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 Jun 19 kl. 14:02

Asus lanserade den spelfokuserade mobilen ROG Phone för ett år sedan. Telefonens skärm har 90Hz uppdateringsfrekvens, samma som OnePlus 7 Pro och upp från ordinarie 60Hz. Nu har Asus bekräftat att uppföljaren tar klivet till 120Hz uppdateringsfrekvens.

Är en McLaren Senna snabbare än en 650S GT3?

Feber.se - 04 Jun 19 kl. 17:30

Chris Harris utreder McLaren Senna är riktigt snabb. Såpass snabb att vissa hävdar att den är snabbare än en 650S GT3. Men stämmer det verkligen?

Köttfärspajen som gör succé på Hisingen

Nyhetspressen - 21 Feb 19 kl. 15:00

”Det tar minst tio, femton år att bli bra på att baka burek”..

Media sprider felaktig bild av Venezuela

Nyhetspressen - 01 Feb 19 kl. 14:00

Den missvisande och ibland rent lögnaktiga mediebilden av Venezuela riskerar att rättfärdiga en statskupp eller ännu värre – ett nytt Irak eller Libyen, skriver August Eliasson, Proletären..

Kan en Bugatti Chiron i Lego bli lika snabb som originalet?

Feber.se - 10 Jan 19 kl. 10:30

Om man skalar ner hastigheten alltså Bugatti Chiron är en rackarns snabb bil, men kan den bli lika snabb i Lego-form? Det här gänget tog en Chiron, byggde om den till en radiostyrd historia och testade. Spoileralert: Det funkade.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Mitt frökex med laxröra, Eat Art-festival och besök på Kall Natur Kompani

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jun 19 kl. 07:00

Midsommarnjutning Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex. Spröda frökex från Huså Bröd är bakade efter mitt recept, ett glutenfritt kex med få kolhydrater, här kan du läsa om energifördelningen. Imorgon lördag 15 juni kan du få provsmaka deras nya kex smaksatta med Västerbottensost om du tittar förbi på Ecocaféet på Storgatan i Östersund, där finns jag mellan 11-16 och signerar mina kokböcker.

Bloggen fyller 10 år och mina bästa tips på äggröra

Birgitta Höglund's Mat - 11 Jun 19 kl. 07:00

Jag vid Storsjön häromveckan 10-årsjubileum Idag är det precis 10 år sen jag startade den här bloggen efter en 3-timmars bloggkurs. Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Men vilket otroligt decennium det varit, så glad och tacksam att jag nått ut till så många med mina tankar om hälsosam mat.

Grillsommaren är här

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jun 19 kl. 19:20

Mina bästa grilltips Nu är grillsommaren igång på riktigt, vilken värme vi fått För dig som vill ta del av mina bästa grilltips och samtidigt bidra lite till mitt skrivande här på bloggen, så får du väldigt gärna köpa min grillkokbok här på Lumio Förlag. Här finns den på Adlibris och här på Bokus. Grillboken blir en perfekt present till sommarens alla kalas, om du redan har den själv.

Snabb köttfärsröra

Birgitta Höglund's Mat - 05 Jun 19 kl. 07:00

Mer snabbmat Jag brukar oftast långkoka mina köttfärssåser, det gör dem väldigt möra och smakrika. Men har jag lite bråttom så köper jag lammfärs, den behöver inta alls lika lång koktid som nöt- älg- och fläskfärs för att bli bra. Den här röran gör jag ofta och tar med som färdkost på flyg- och tågresor, den är väldigt god kall också.

Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Birgitta Höglund's Mat - 01 Jun 19 kl. 07:00

Lättlagad korvlunch Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt. Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten… Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då bara glutenfri bönpasta. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret.

Äggakaka LCHF

Birgitta Höglund's Mat - 27 May 19 kl. 07:00

Stadig frukost Det här är en av de första rätterna jag hade med på bloggen för 10 år sen. Idag finns över 1800 inlägg härinne, det har verkligen varit roligt att dela mina recept med så många. Det har varit en stor fördel för min egen hälsa att jag startade den här bloggen i början av min LCHF-karriär, det har gjort att jag kunnat hålla mig till bra mat utan alltför stora snedsteg.

Kokbokssignering i Falun

Birgitta Höglund's Mat - 25 May 19 kl. 09:54

Kokbokssignering på Gott&Reco i Falun Utflykt till Falun Idag lördag 25/5 kan du träffa mig på Gott&Reco i Falun, ett mycket trevligt café med butik som bara serverar gott och ekologiskt fika och mat, allt är glutenfritt och sockerfritt. Här kommer några bilder från igår, då vädret gjorde att jag fick hålla till inomhus, men idag hoppas jag vädergudarna tillåter att jag står ute, precis bredvid Stora Torget. Jag signerar Birgitta Höglunds bästa grilltips och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.

Halva Lindha och jag trappar upp träningen

Birgitta Höglund's Mat - 23 May 19 kl. 07:13

Försommar i Jämtland Senaste veckan har jag njutit av den allra vackraste årstiden hemma i Östersund. Det har blivit en hel del avkoppling i solstolen på balkongen men jag har också hållit igång med mina träningsrutiner. Jag går inte på gym utan föredrar många och långa skogspromenader, det är väldigt välgörande för muskler, leder, cirkulation och lymfsystem.

Morsdagstips och rabarberpannacotta

Birgitta Höglund's Mat - 21 May 19 kl. 07:00

Presenttips Nu på söndag är det Mors dag, en dag att uppmärksamma kvinnan som är orsaken till att vi är här, för det är åtminstone en sak vi alla har gemensamt Jag tänkte tipsa om några presenter med bestående värde idag, som Mor kan ha glädje av i många år. Det första och största presenttipset passar mammor med många barn, då den är av det lyxigare slaget. Tillsammans med hormonexperten Therese Renåker arrangerar jag njutningsfyllda hälsoresor till Makrigialos på Kreta, tillsammans med resebyrån CE Travel.

Fiskpudding med skirat smör och gräslök

Birgitta Höglund's Mat - 17 May 19 kl. 07:00

Resträtt Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen. När jag gör mejerifria gratänger så brukar jag använda majonnäs istället för riven ost, det blir väldigt bra. Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den är med för att sätta lite sting om man använder kokt eller stekt fisk.

Lyxig korvmiddag

Birgitta Höglund's Mat - 14 May 19 kl. 07:00

Läcker snabbmat Ibland är det riktigt gott med en korv, helst en lokalproducerad med hög kötthalt. Eftersom jag bor i Turkiet stor del av vintern så är det väldigt gott med svensk korv när jag kommer hem, eftersom den de har därnere har en helt annan kryddning än vår. Idag får du tips på några riktigt lyxiga tillbehör till korven, som höjer den kulinariska nivån till skyarna.

Ett glas lördagsgodis

Birgitta Höglund's Mat - 11 May 19 kl. 07:00

Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker från barndomen Min variant är lite mindre söt än den dåtida, som ofta  bestod av ett ugnsstekt äpple, fyllt med nötter och sirap, med vaniljsås till. Den här desserten innehåller betydligt färre kolhydrater, men är minst lika god. Stekta äpplen med vaniljgrädde 2 små glas 1 fast äpple 2 msk smör 1 tsk pressad citron eller lime 1 krm kanel Några korn flingsalt 1 dl grädde/kokosgrädde 1 knivsudd vaniljpulver 6 valnötter Skär äpplet i små tärningar, bryn smöret, håll i äpplet och fräs några minuter.

Mejerifri tacogratäng

Birgitta Höglund's Mat - 10 May 19 kl. 07:13

Dags för fredagsmys Idag serveras det helt säkert tacos hos väldigt många, det har blivit fredagsmysets favoriträtt. Här har jag gjort en variant där alla goda tacosmaker samlats i en gratäng, som i det här fallet även är mejerifri. Att göra ett gratängtäcke utan ost och mjölkprodukter är inte så krångligt som man kanske tror.

Snabb fiskgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 08 May 19 kl. 06:31

Lättlagad vardagslyx Även en liten burk makrill kan bli en hel middag, serverad på det här viset blir det dessutom en riktig delikatess. Vill du inte köpa burkmat, så finns här mitt eget recept på makrill i tomatsås, gjord på färsk makrill. Vi behöver få i oss fet fisk lite oftare, speciellt för våra hjärncellers skull.

Biff Greta med maskrossallad

Birgitta Höglund's Mat - 06 May 19 kl. 07:19

Favoritpytt Idag får du receptet på en av mina personliga favoriter bland vår svenska, traditionella restaurangmat. När jag jobbade som kock fick den här rätten ofta avsluta ett tufft arbetspass. Jag serverade en sallad på späda maskrosblad till, nu finns det gott om dem att plocka ute i naturen.