Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Snabblagad kycklingrätt

Birgitta Höglund's Mat - 26 Dec 15 kl. 16:15

Kyckling med turkiska smaker 2 port ca 300 g kycklinglår utan ben 3 msk smör 5 cm purjolök 1 grön paprika 2 tomater 1 tsk torkad mynta 1 tsk torkad timjan Saften från ½ citron 1-2 krm chiliflingor Havssalt Skär kycklingköttet i jämnstora bitar och bryn i smöret. Tillsätt kryddor och citronsaft när de fått färg. Strimla paprikan och purjon, rör ner i kycklingen. Tärna tomaterna och blanda ner i grytan. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Snabblagad keto

Kostdoktorn - 11 Aug 18 kl. 08:39

Ny restaurang bjuder på arabiska specialiteter

Nyhetspressen - 22 Nov 17 kl. 18:00

"Jag gör redan i dag särskilda kycklingrätter från Syrien, men jag vill även göra shish barak, som är en jättegod rätt med lammkött, lök och bröd".

Vallmomacka med kycklingröra

Kostdoktorn - 11 Feb 17 kl. 18:12

Mättande macka gjord på ett härligt platt lättbakat bröd med keso och vallmo. Toppa med lite grönt, kyckling och en krämig currymajo! Receptet → Inlägget Vallmomacka med kycklingröra dök först upp på Kostdoktorn.

Tips på lax- & kycklingrätter?

L I L I J A . C O M - 04 Sep 13 kl. 12:16

Det här + kotletter blev det till middag igår, nomnomnom! Vanligtvis äter vi ganska mycket lax & kyckling & vi försöker variera själva rätterna så gott vi kan, men varje vecka har vi ändå idétorka. Jag har googlat & googlat & googlat men jag tycker faktiskt att det är ganska så jättetråkigt att leta recept, hehe.

6 recept på bakad potatis med goda röror

Kryddburken - 19 Feb 13 kl. 12:27

Efter önskemål om fler tips till bakad potatis kommer här ett par olika recept med röror och fyllningar. Perfekt sportlovs-mat som är enkel att förbereda med  antingen varm eller kall röra, men också otroligt gott till sommarens grillkvällar med vitlökssmör till en fin grillad köttbit… Vilken är din  favorit? Ska det vara med röra eller bara med vitlökssmör till det grillade köttet… Det är frågan?!

110201

- /elinwahlberg. - 01 Feb 11 kl. 19:39

Lite jag idag. Har varit en så onödig dag i skolan, inställda lektioner och sjuka lärare hit och dit. Avslutade i alla fall dagen med matlagning där vi gjorde kycklingrätter och citron/marängpaj till efterätt denna gång.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Dagens julklappstips 14 december

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 15:50

Kokbokstips Tiden fram till jul kommer jag att tipsa om, i mitt tycke bra julklappar, ifall du har idétorka. Du kanske har någon i din närhet som skulle bli glad åt att få den här kokboken i julklapp? Jag och Lars-Erik Litsfeldt blir förstås väldigt glada om du hjälper oss att dela inlägget vidare.

Dagens julklappstips 14 december och recept på äggsmör

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 15:50

Kokbokstips Tiden fram till jul kommer jag att tipsa om, i mitt tycke bra julklappar, ifall du har idétorka. Du kanske har någon i din närhet som skulle bli glad åt att få den här kokboken i julklapp? Jag och Lars-Erik Litsfeldt blir förstås väldigt glada om du hjälper oss att dela inlägget vidare.

Saffransäpplen, Luciafika DeLuxe

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 08:00

Lyxigt julfika I söndags var jag och Lennart bjudna på middag hemma hos hans dotter med familj. Vi fick som vanligt fantastiskt god mat, Therese är mycket duktig i köket och har planer på att så småningom öppna restaurang. Till dessert fick vi smörstekta äppelskivor med saffran, lite muscovadosocker och rostade nötter, himmelskt gott till olika ostar från Wijnjas.

Kryddig kycklingschnitzel och aioli med mynta

Birgitta Höglund's Mat - 30 Nov 18 kl. 07:00

Bästa kycklingen Under våra 16 vintrar här i Turkiet så har den här kycklingschnitzeln blivit en av våra absoluta favoriter. Vår närmsta slaktare, Güven Et Kasap på 25-metersgatan har fantastiskt bra råvaror. Där köper vi ekologisk kyckling till benbuljongkoken, finaste lammfärs, kalvlever och ofta de här urbenade kycklingklubborna och grillar i ugnen.

#GivingTuesday med yoghurt och granola

Birgitta Höglund's Mat - 27 Nov 18 kl. 15:03

Delad glädje är dubbel glädje Läser på Facebook idag att det är #GivingTuesday, så bra efter all överkonsumtion under svarta fredagen som visst sträckte sig över hela veckan i år… Visste du att när du köper en långkokningsbag från Wonderbag Sweden av storleken Small och Medium, de som rymmer grytor från 3 upp till 8 liter, så skänks samtidigt en till en behövande familj i Sydafrika. Sarah Collins har genom sin klimatsmarta uppfinning och Stiftelsen Wonderbag Foundation förbättrat livet för väldigt många fattiga familjer som inte har så stor tillgång till ved och el. Det här är verkligen en gåva med omtanke, den borde utses till Årets Julklapp På bilderna efter yoghurten och granolan ser du några av de andra recept jag tagit fram till Wonderbag, klicka på bilderna så kommer du till recepten.

7 sorters glutenfria kakor till jul

Birgitta Höglund's Mat - 24 Nov 18 kl. 07:00

En månad till julafton Då inleds den för många mest intensiva månaden på hela året, till stor glädje för de flesta men också en källa till en hel del stress för en del. Jag och Lennart kommer att fira julen i lugn och ro nere i Alanya, en tradition vi njuter av sen flera år. Lite god julmat kommer det att bli förstås, både här hemma och ute på restaurang.

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken till final i Gourmand Awards

Birgitta Höglund's Mat - 21 Nov 18 kl. 17:42

Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken och Öländska bönchipsFoto Amelie von Essen Härliga nyheter Som du läst härinne tidigare så deltar jag med flera kokböcker i den prestigefyllda kokbokstävlingen Gourmand Awards för första gången. Jag fick just veta att Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, vunnit i sin kategori i Sverige och gått vidare till finalen i Macau i Kina den 3 juli 2019. Otroligt stort för mig, känner mig glad, stolt och mycket tacksam.

Champinjonsås med dragon

Birgitta Höglund's Mat - 21 Nov 18 kl. 04:58

Användbar sås Den här goda svampsåsen gör jag ofta, både när vi är här nere i Turkiet och hemma i Sverige. Jag använder olika sorters svamp, en favorit jag ofta köper här är ostronskivling. På bilderna serverade jag champinjonsåsen till stekt kycklinglever, men den passar fint till alla slags kött, fisk och grönsaksrätter.

Sista anmälningsdag till kokbokstävlingen Gourmand Awards

Birgitta Höglund's Mat - 15 Nov 18 kl. 07:20

Tävlingsdags igen Idag onsdag den 15 november är det sista anmälningsdag för att skicka in sitt bidrag till den internationella kokbokstävlingen Gourmand Awards. Jag träffade Pelle Agorelius på Stockholm Food & Wine i fredags, han är Sverigerepresentant för tävlingen, då blev jag påmind att nu brinner det i knutarna om man vill ta chansen att bli nominerad till tävlingen. Jag jobbar ju för att sprida hälsosam mat, inte bara här hemma utan även ute i världen, så alla mina 3 kokböcker som publicerats under året är nu anmälda Har även du en nyutkommen kokbok att delta med, missa inte den här chansen.

Magic Bullet Coffee och kokbokstips till Fars Dag

Birgitta Höglund's Mat - 07 Nov 18 kl. 07:00

Magic Bullet CoffeeFoto Mikael Eriksson Fars Dag Idag får du ett av mina kokboksrecept från Diabeteskokboken för män, som jag skrivit tillsammans med Lars-Erik Litsfeldt. Magic Bullet Coffee har varit populärt några år bland dem som behöver få upp fettmängden, när man drar ner rejält på kolhydraterna för att få ett stabilt blodsocker. Så här beskriver Lars-Erik receptet: Ett kaffe man står sig på.