Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Snabblagad vitkålsgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 09 Jan 19 kl. 07:00

Riktigt god snabbmat Idag får du ett av mina favoritrecept på snabbmat, vitkålsgratäng med rökt fläsk. Den här rätten kan varieras väldigt mycket med att blanda ner vad du har hemma med den billiga och nyttiga vitkålen. Just nu blir det mycket lättlagad och snabbfixad mat hemma hos oss i Alanya, där vi haft en väldigt kylig och blöt inledning på året. Men det gör inte så mycket att det bara blir några timmars promenader per dag i det ruggiga vädret. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Gräddstuvad vitkål

Kostdoktorn - 13 May 19 kl. 09:40

Riktigt krämig sidorätt med fräsch smak av gremolata. Passa på att göra en rejäl sats och värm upp till en annan dag.Receptet →Inlägget Gräddstuvad vitkål dök först upp på Diet Doctor.

#3 Populäraste måltid 2018: Köttfärs- och vitkålsgratäng

Kostdoktorn - 08 Jan 19 kl. 11:09

På plats nummer tre på topplistan över 2018 års populäraste måltidsrecept hittar vi en gratäng som är både billig och maxad med smak.Inlägget #3 Populäraste måltid 2018: Köttfärs- och vitkålsgratäng dök först upp på Diet Doctor.

Snabblagad keto

Kostdoktorn - 11 Aug 18 kl. 08:39

Blomkålsgratäng med bacon

Kostdoktorn - 03 Aug 18 kl. 12:27

Laga en krämig blomkålsgratäng med knaperstekt bacon och massa ost. Lättlagat och riktigt gott! Passar både som enkel måltid och sidorätt.

Därför äter vi svenskar så konstig mat

Nyhetspressen - 29 Jun 18 kl. 16:46

Halloumi stroganoff? Vitkålssallad till pizza? När det gäller att kombinera mat är vi svenskar unika på många sätt.

Bacon- och vitkålspytt

Kostdoktorn - 24 Mar 18 kl. 12:20

Bacon, vitkål och en klick smör. Mer behövs inte för att fixa vardagsmaten när du har lite bråttom. Smakar himmelskt gott och gräver inga hål i plånboken!


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Mitt frökex med laxröra, Eat Art-festival och besök på Kall Natur Kompani

Birgitta Höglund's Mat - 14 Jun 19 kl. 07:00

Midsommarnjutning Nu är det bara en vecka kvar till en av årets stora matnjutarhelger så idag får du ett recept på en riktigt läcker laxröra, som jag på bilden serverar på frökex. Spröda frökex från Huså Bröd är bakade efter mitt recept, ett glutenfritt kex med få kolhydrater, här kan du läsa om energifördelningen. Imorgon lördag 15 juni kan du få provsmaka deras nya kex smaksatta med Västerbottensost om du tittar förbi på Ecocaféet på Storgatan i Östersund, där finns jag mellan 11-16 och signerar mina kokböcker.

Bloggen fyller 10 år och mina bästa tips på äggröra

Birgitta Höglund's Mat - 11 Jun 19 kl. 07:00

Jag vid Storsjön häromveckan 10-årsjubileum Idag är det precis 10 år sen jag startade den här bloggen efter en 3-timmars bloggkurs. Innan dess hade jag nästan aldrig varit in på en blogg och hade minimala datakunskaper. Men vilket otroligt decennium det varit, så glad och tacksam att jag nått ut till så många med mina tankar om hälsosam mat.

Grillsommaren är här

Birgitta Höglund's Mat - 06 Jun 19 kl. 19:20

Mina bästa grilltips Nu är grillsommaren igång på riktigt, vilken värme vi fått För dig som vill ta del av mina bästa grilltips och samtidigt bidra lite till mitt skrivande här på bloggen, så får du väldigt gärna köpa min grillkokbok här på Lumio Förlag. Här finns den på Adlibris och här på Bokus. Grillboken blir en perfekt present till sommarens alla kalas, om du redan har den själv.

Snabb köttfärsröra

Birgitta Höglund's Mat - 05 Jun 19 kl. 07:00

Mer snabbmat Jag brukar oftast långkoka mina köttfärssåser, det gör dem väldigt möra och smakrika. Men har jag lite bråttom så köper jag lammfärs, den behöver inta alls lika lång koktid som nöt- älg- och fläskfärs för att bli bra. Den här röran gör jag ofta och tar med som färdkost på flyg- och tågresor, den är väldigt god kall också.

Gröna bönor i tomat till falukorv och ägg

Birgitta Höglund's Mat - 01 Jun 19 kl. 07:00

Lättlagad korvlunch Fram till för 10 år sen, innan jag började med LCHF, så var falukorv med spaghetti och ketchup min absoluta favoriträtt. Jag kunde äta det varje dag, det satte sina spår både på hälsan och på vikten… Nu tycker jag att grönsaker är så otroligt mycket godare, så pasta blir det bara nån enstaka gång per år och då bara glutenfri bönpasta. Bönor ingår då och då i min mat sen jag skrev Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken, ett både gott och mättande tillbehör som även fungerade bra som medicin mot mina klimakteriebesvär häromåret.

Äggakaka LCHF

Birgitta Höglund's Mat - 27 May 19 kl. 07:00

Stadig frukost Det här är en av de första rätterna jag hade med på bloggen för 10 år sen. Idag finns över 1800 inlägg härinne, det har verkligen varit roligt att dela mina recept med så många. Det har varit en stor fördel för min egen hälsa att jag startade den här bloggen i början av min LCHF-karriär, det har gjort att jag kunnat hålla mig till bra mat utan alltför stora snedsteg.

Kokbokssignering i Falun

Birgitta Höglund's Mat - 25 May 19 kl. 09:54

Kokbokssignering på Gott&Reco i Falun Utflykt till Falun Idag lördag 25/5 kan du träffa mig på Gott&Reco i Falun, ett mycket trevligt café med butik som bara serverar gott och ekologiskt fika och mat, allt är glutenfritt och sockerfritt. Här kommer några bilder från igår, då vädret gjorde att jag fick hålla till inomhus, men idag hoppas jag vädergudarna tillåter att jag står ute, precis bredvid Stora Torget. Jag signerar Birgitta Höglunds bästa grilltips och Låt bönor förändra ditt liv – Kokboken.

Halva Lindha och jag trappar upp träningen

Birgitta Höglund's Mat - 23 May 19 kl. 07:13

Försommar i Jämtland Senaste veckan har jag njutit av den allra vackraste årstiden hemma i Östersund. Det har blivit en hel del avkoppling i solstolen på balkongen men jag har också hållit igång med mina träningsrutiner. Jag går inte på gym utan föredrar många och långa skogspromenader, det är väldigt välgörande för muskler, leder, cirkulation och lymfsystem.

Morsdagstips och rabarberpannacotta

Birgitta Höglund's Mat - 21 May 19 kl. 07:00

Presenttips Nu på söndag är det Mors dag, en dag att uppmärksamma kvinnan som är orsaken till att vi är här, för det är åtminstone en sak vi alla har gemensamt Jag tänkte tipsa om några presenter med bestående värde idag, som Mor kan ha glädje av i många år. Det första och största presenttipset passar mammor med många barn, då den är av det lyxigare slaget. Tillsammans med hormonexperten Therese Renåker arrangerar jag njutningsfyllda hälsoresor till Makrigialos på Kreta, tillsammans med resebyrån CE Travel.

Fiskpudding med skirat smör och gräslök

Birgitta Höglund's Mat - 17 May 19 kl. 07:00

Resträtt Dagens mattips blir en smakrik fiskpudding, perfekt att ta till om du har fiskrester i kylen. När jag gör mejerifria gratänger så brukar jag använda majonnäs istället för riven ost, det blir väldigt bra. Använder du rökt fisk så hoppa över kaviaren, den är med för att sätta lite sting om man använder kokt eller stekt fisk.

Lyxig korvmiddag

Birgitta Höglund's Mat - 14 May 19 kl. 07:00

Läcker snabbmat Ibland är det riktigt gott med en korv, helst en lokalproducerad med hög kötthalt. Eftersom jag bor i Turkiet stor del av vintern så är det väldigt gott med svensk korv när jag kommer hem, eftersom den de har därnere har en helt annan kryddning än vår. Idag får du tips på några riktigt lyxiga tillbehör till korven, som höjer den kulinariska nivån till skyarna.

Ett glas lördagsgodis

Birgitta Höglund's Mat - 11 May 19 kl. 07:00

Gammaldags efterrätt Stekta äpplen är en riktig gammal dessertklassiker från barndomen Min variant är lite mindre söt än den dåtida, som ofta  bestod av ett ugnsstekt äpple, fyllt med nötter och sirap, med vaniljsås till. Den här desserten innehåller betydligt färre kolhydrater, men är minst lika god. Stekta äpplen med vaniljgrädde 2 små glas 1 fast äpple 2 msk smör 1 tsk pressad citron eller lime 1 krm kanel Några korn flingsalt 1 dl grädde/kokosgrädde 1 knivsudd vaniljpulver 6 valnötter Skär äpplet i små tärningar, bryn smöret, håll i äpplet och fräs några minuter.

Mejerifri tacogratäng

Birgitta Höglund's Mat - 10 May 19 kl. 07:13

Dags för fredagsmys Idag serveras det helt säkert tacos hos väldigt många, det har blivit fredagsmysets favoriträtt. Här har jag gjort en variant där alla goda tacosmaker samlats i en gratäng, som i det här fallet även är mejerifri. Att göra ett gratängtäcke utan ost och mjölkprodukter är inte så krångligt som man kanske tror.

Snabb fiskgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 08 May 19 kl. 06:31

Lättlagad vardagslyx Även en liten burk makrill kan bli en hel middag, serverad på det här viset blir det dessutom en riktig delikatess. Vill du inte köpa burkmat, så finns här mitt eget recept på makrill i tomatsås, gjord på färsk makrill. Vi behöver få i oss fet fisk lite oftare, speciellt för våra hjärncellers skull.

Biff Greta med maskrossallad

Birgitta Höglund's Mat - 06 May 19 kl. 07:19

Favoritpytt Idag får du receptet på en av mina personliga favoriter bland vår svenska, traditionella restaurangmat. När jag jobbade som kock fick den här rätten ofta avsluta ett tufft arbetspass. Jag serverade en sallad på späda maskrosblad till, nu finns det gott om dem att plocka ute i naturen.