Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Sony verkar vilja bli bättre på att bevara gamla spel

Feber.se - 27 Apr 22 kl. 18:30

Startar avdelning som ska se till att gamla spel fungerar på nya konsoler Det verkar som om Sony har startat en ny avdelning vars uppgift kommer att bli att göra gamla spel spelbara för eftervärlden. Det är en spelutvecklare som själv uppger på Twitter att han är en av de första som anställts till Sonys nya avdelning som ska bevara spel. Sony har själva än så länge inte kommenterat att de skulle göra någon satsning på att bevara gamla spel så det återstår att se vad det här utmynnar i. Klart är att Sony skulle kunna göra ett bättre arbete med att bevara gamla spel som man släppt till sina tidigare konsoler. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

The Lord of the Rings: Gollum verkar inte jättebra

Feber.se - 26 May 23 kl. 08:00

Toksågas lite överallt Sagan om Ringen-spelet The Lord of the Rings: Gollum, där man spelar som Gollum, släpptes nyligen och inte helt oväntat verkar det inte direkt vara ett jättebra spel. I princip alla recensioner för spelet toksågar det och just nu har det 40 av 100 på Metacritic, vilket inte direkt är jätteimponerande. Det är inte bara mängden av tekniska och grafiska problem som recensenter inte verkar gilla utan själva spelet påstås generellt vara helkass.

Ett gäng trailers från gårdagens PlayStation-jippo

Feber.se - 25 May 23 kl. 09:30

Snake Eater! I går visade Sony upp ett gäng trailers på diverse spel som är på gång för plattformen. Konsensus var väl att det inte var någon supertrailer denna gång, men ett par godbitar fanns det definitivt.

Sony bekräftar handhållen spelmaskin för strömmade PlayStation 5-spel

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 May 23 kl. 08:53

Ryktet från början av mars visade sig stämma då Sony nu har bekräftat att företaget arbetar på en handhållen spelmaskin. Precis som ryktet påstod har Sony inte skapat en helt fristående handhållen spelkonsol. Enheten är istället ett tillbehör för PlayStation 5.

Sony visar upp Project Q

Feber.se - 25 May 23 kl. 08:00

Handhållen enhet för att spela PS5-spel Under gårdagens PlayStation Showcase visade Sony upp något som man kallar för "Project Q", en handhållen spelkonsol som man kommer att släppa någon gång senare i år. Med konsolen kommer det att bli möjligt att via Remote Play spela de spel som man har installerat på sin PlayStation 5. Project Q har en 8 tum stor LCD-skärm som kommer att kunna köra spel i 1080p med hastigheten 60fps via wifi.

Sony ska släppa hörlurar till PlayStation 5

Feber.se - 25 May 23 kl. 08:15

Med lossless ljud I samband med att Sony igår visade upp den handhållna spelkonsolen Project Q visade man även upp ett par hörlurar som kommer att gå att använda tillsammans med Project Q eller en stationär PlayStation 5. Det handlar om ett par hörlurar med stöd för Bluetooth som även ska ha teknik för lossless ljud med låg latens som Sony utvecklat själva. Mycket mer än så har Sony inte avslöjat om sina kommande hörlurar än så länge.

Sony har sålt fler än 600 000 PlayStation VR2

Feber.se - 24 May 23 kl. 19:30

Bättre än föregångaren För några månader sedan släppte Sony som bekant sitt headset för virtuell verklighet, PlayStation VR2 (PSVR2). Någon jättesnackis blev det aldrig förutom de kanske första två veckorna eftersom, trots att headsetet är riktigt bra, så verkar folk helt enkelt inte vara så jätteintresserade av det här med virtuell verklighet. Sony avslöjade nu några officiella siffror genom att berätta att de sålt cirka 600 000 exemplar av headsetet under de sex första veckorna.

PlayStation håller låda nästa vecka

Feber.se - 20 May 23 kl. 12:00

Den 24 maj Nästa vecka kommer Sony att hålla sitt PlayStation Showcase, vilket man väl lite löst kan beskriva som deras stora E3-presentation utan att vara kopplat till E3. Det innebär att vi här sannolikt kommer att få se nya storspel som Sony och tredjepartsutvecklare har på gång för PlayStation-konsolen. Den 24 maj är det alltså som gäller, och om man vill se det direkt så kommer man att kunna göra det via YouTube eller Twitch klockan 22.

Sony berättar mer om sin spelkontroll för funktionshindrade

Feber.se - 19 May 23 kl. 10:15

Project Leonardo heter nu Access controller Idag uppmärksammas "Global Accessibility Awareness Day" och i samband med det har Sony släppt lite mer information om "Project Leonardo", spelkontrollen som Sony utvecklat för att funktionsnedsatta enklare ska kunna lira spel på PlayStation 5. Sony har nu även gett kontrollen ett officiellt namn och den kallas nu för "Access controller". Med Access controller blir det möjligt för spelare med funktionsnedsättning, som kan ha svårt att hantera PS5:ans DualSense-kontroller, att använda en kontroll som kanske bättre kan tillgodose deras behov.

Sony berättar lite mer om sin spelkontroll för funktionshindrade

Feber.se - 19 May 23 kl. 10:15

Project Leonardo heter nu Access controller Idag uppmärksammas "Global Accessibility Awareness Day" och i samband med det har Sony släppt lite mer information om "Project Leonardo", spelkontrollen som Sony utvecklat för att funktionsnedsatta enklare ska kunna lira spel på PlayStation 5. Sony har nu även gett kontrollen ett officiellt namn och den kallas nu för "Access controller". Med Access controller blir det möjligt för spelare med funktionsnedsättning, som kan ha svårt att hantera PS5:ans DualSense-kontroller, att använda en kontroll som kanske bättre kan tillgodose deras behov.

Game Freak och Private Division ska göra spel ihop

Feber.se - 10 May 23 kl. 15:30

Project Bloom sägs bli ett annorlunda spel TakeTwos spelstudio Private Division och Game Freak, skaparna av Pokémon-spelen, ska göra ett spel ihop skriver de båda företagen i ett pressmeddelande. Än så länge finns inte så mycket uppgifter om spelet förutom bilden här ovanför samt att spelet än så länge går under namnet Project Bloom. Det verkar handla om ett fantasyspel och i pressmeddelandet säger Kota Furushima, Game Freaks chef, att spelet ska bli "djärvt och annorlunda": – We’re thrilled to have the opportunity to create new IP that is bold and tonally different from our prior work.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.