Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

SpaceX förste anställde startar eget rymdföretag

Feber.se - 29 Mar 22 kl. 16:15

Impulse Space ska bygga motorer för satelliter Impulse Space Propulsion är ett nystartat rymdföretag som siktar på att utveckla motorer och drivsystem för att guida satelliter till sina föredragna omloppsbanor i framtiden. Företaget är grundat av Tom Mueller som var den förste personen Elon Musk anställde på SpaceX. På SpaceX utvecklade Muller bland annat Merlin, den familj av raketmotorer som SpaceX använt till sina raketer Falcon 1, Falcon 9 och Falcon Heavy. Nu verkar dock Mueller och de andra på Impulse Space sikta på att utveckla motorer som kan fungera i rymden och som kan ta satelliter den sista biten till sina omloppsbanor efter att de skjutits upp från jorden. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Blue Origin ska bygga månlandare åt NASA

Feber.se - 22 May 23 kl. 08:00

Ska landa astronauter på månen 2029 NASA meddelade i fredags att man gett Jeff Bezos rymdföretag Blue Origin i uppdrag att bygga en månlandare till deras framtida månuppdrag Artemis 5. Artemis 5 är planerat att genomföras i september 2029 och kommer att landa två astronauter på månens yta. Sammanlagt inkluderar uppdraget fyra astronauter som kommer att lämna jorden i en SLS-raket för att sedan docka med den framtida rymdstationen Gateway som kommer att ligga i omloppsbana runt månen.

Vast presenterar rymdstationen Haven-1

Feber.se - 10 May 23 kl. 20:30

Kan bli en hel del rymdstationer runt jorden i framtiden 2030 är det tänkt att den internationella rymdstationen ska pensioneras och efter det är det tänkt att en eller flera privata rymdstationer ska ta över det arbete som idag utförs på ISS. Idag presenterade det amerikanska rymdföretaget Vast rymdstationen Haven-1 som de planerar att bygga med hjälp från SpaceX. Haven-1 är en förhållandevis liten rymdstation som Vast hoppas på plats i omloppsbana runt jorden redan 2025.

SpaceX startplatta fick rätt mycket stryk när Starship testades

Feber.se - 23 Apr 23 kl. 10:30

Måste bygga om den för framtida test I veckan som gick var det äntligen dags för SpaceX att testa sin jätteraket Starship, något som slutade med att Starship tog sig runt 40 km ovan jord för att sedan explodera. Testet av Starship har gett SpaceX stora mängder data om vad som behöver göras för att förbättra farkosten och dess tillhörande startraket Super Heavy. Det verkar även som om SpaceX måste modifiera Starships uppskjutningsramp då den tog rätt mycket stryk när Starship lyfte från jorden.

Starship exploderade innan den nådde rymden

Feber.se - 20 Apr 23 kl. 15:48

SpaceX verkar rätt så nöjda ändå Under eftermiddagen testade Starship för första gången att skicka upp sin Starhip-farkost till rymden med hjälp av startraketen Super Heavy. Redan innan testet hade SpaceX grundare Elon Musk varnat för att det hela kanske inte gå precis som planerat, något som också blev fallet. Starship och Super Heavy lyfte som planerat från SpaceX Starbase i Boca Chica, Texas, något som var väldigt mäktigt att se.

SpaceX kan få skjuta upp Europas Galileo-satelliter

Feber.se - 19 Apr 23 kl. 09:15

På grund av att Ariane 6 inte kommer att lyfta på ett tag Det ser ut som om utbyggnaden av EU:s positioneringssystem Galileo kan drabbas av förseningar om inte EU kan hitta ett sätt att få upp positionerings-satelliter till rymden inom kort. Tanken har tidigare varit att de 700 kg tunga Galileo-satelliterna ska skjutas upp med ArianeSpace raket Ariane 6. Ariane 6 började utvecklas 2014 som en konkurrent till SpaceX Falcon 9-raket och skulle initialt lyfta mot rymden redan 2020.

Kolla in när Starship åker till rymden

Feber.se - 17 Apr 23 kl. 08:00

SpaceX ska testa sin jätteraket Idag är det äntligen dags för SpaceX att för första gången skicka upp sin jätteraket SpaceX till en omloppsbana runt jorden. Det så kallade uppskjutningsfönstret för Starship öppnar under eftermiddagen svensk tid och SpaceX kommer att sända uppskjutningen live. Tanken är att Starship med hjälp av den tillhörande startraketen Super Heavy ska skjutas upp från SpaceX anläggning i Boca Chica i södra Texas.

Starship är redo att åka till rymden

Feber.se - 11 Apr 23 kl. 10:00

Nu saknas bara tillstånd att göra det SpaceX grundare Elon Musk uppgav i helgen att företagets nya rymdfarkost Starship och startraketen Super Heavy nu är redo för att ta sin första obemannade rymdfärd. Innan så kan bli fallet krävs det dock att SpaceX får tillstånd av den amerikanska flygmyndigheten Federal Aviation Administration (FAA) att skjuta upp det 120 meter höga ekipaget från jorden. Skulle SpaceX få tillstånd av FAA så har SpaceX tidigare uppgett att man planerar att skicka upp Starship till rymden den 17 april.

Starlinks nya satelliter verkar ha lite problem

Feber.se - 05 Apr 23 kl. 16:30

En har redan fallit ner mot jorden I slutet av februari skickade SpaceX rymdinternet-operatör Starlink upp en första omgång satelliter av en ny typ man utvecklat. De nya satelliterna kallas för "V2 Mini" och är lite mindre än de satelliter som resten av deras satellitnätverk är uppbyggda av. Nu verkar det som om en del av de nya satelliterna inte riktigt fungerar som det är tänkt.

Privat kinesiska rymdföretag gör lyckad uppskjutning

Feber.se - 04 Apr 23 kl. 20:30

Space Pioneer tog sig till omloppsbana runt jorden på första försöket I söndags sköt det kinesiska privata rymdföretaget Space Pioneer, vars officiella namn är Beijing Tianbing Technology, sin raket Tianlong-2 till rymden. Tianlong-2 ("Sky Dragon 2") ska ha lyckats att lägga sin last bestående av en satellit i omloppsbana runt jorden. Det här innebär att Space Pioneer blir det första privata rymdföretaget någonsin som lyckats ta sig till omloppsbana runt jorden vid sitt första försök skriver Space News.

Astrolab ska skicka rover till månen med SpaceX Starship

Feber.se - 03 Apr 23 kl. 10:30

FLEX ska kunna tranportera både astronauter och material Det Monaco-baserade företaget Venturi Astrolab har meddelat att man har tecknat avtal med SpaceX om att skicka sin rover FLEX till månen med SpaceX jätteraket Starship. Uppdraget skulle kunna bli av redan någon gång i mitten av 2026 skriver Astrolab i ett pressmeddelande. Enligt Astrolab är det här SpaceX första kontrakt som innefattar frakt av material till månen i framtiden.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.