Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 May 22 kl. 11:07

Spotify hoppas att företag ska börja ge sina anställda Spotify-abonnemang som anställningsförmån, en satsning utvecklaren kallar ”Spotify for Work”. I sitt pressmeddelande menar Spotify att musik och poddar inte bara är till för underhållning, utan även är bra för att fokusera, varva ned och för inlärning. Först ut med Spotify for Work är ett företag kallat Accenture som kommer erbjuda Spotify till anställda i Sverige, Lettland och Litauen. Music and podcasts aren’t just for entertainment—they’re great for focusing, unwinding, and learning, too. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Spotify fixar avdelning med musik från Netflix

Feber.se - 27 May 22 kl. 14:45

Soundtracks är här igen! När jag var liten var soundtracks verkligen en grej, halva grejen med Top Gun var ju faktiskt soundtracket. Filmmusik, eller kanske ännu mer tv-seriemusik, har återigen blivit en grej och det är många nya serier som bjuder på riktigt härliga låtar.

Pris på App Store-abonnemang kan nu höjas utan medgivande

Feber.se - 17 May 22 kl. 11:00

Men användare får fortfarande alltid en nots om det händer Prenumerationer som förnyas automatiskt har funnits på Apples App Store ett bra tag nu och precis som med vad som helst så höjs priserna på abonnemang ibland av utvecklare. Fram till nu har användare vars abonnemang höjts i pris fått veta detta genom bland annat push-notiser och mail, men de har också behövt godkänna prisökningen för att fortsätta med prenumerationen. Nu kommer utvecklare kunna höja priset på sina abonnemang utan att användare behöver godkänna ändringen för att fortsätta med prenumerationen.

Pris på abonnemang via App Store kan nu höjas utan medgivande

Feber.se - 17 May 22 kl. 11:00

Men användare får fortfarande alltid en nots om det händer Prenumerationer som förnyas automatiskt har funnits på Apples App Store ett bra tag nu och precis som med vad som helst så höjs priserna på abonnemang ibland av utvecklare. Fram till nu har användare vars abonnemang höjts i pris fått veta detta genom bland annat push-notiser och mail, men de har också behövt godkänna prisökningen för att fortsätta med prenumerationen. Nu kommer utvecklare kunna höja priset på sina abonnemang utan att användare behöver godkänna ändringen för att fortsätta med prenumerationen.

Twitter gör sig av med flera chefer

Feber.se - 13 May 22 kl. 10:00

Och slutar rekrytera nytt folk Under torsdagen presenterade Twitters VD Parag Agrawal ett antal ändringar företaget nu gör i ett email till anställda, vilket inkluderar att sparka produktledaren Kayvon Beykpour och chefen för produktinkomst Bruce Falck. Twitter har utsett Jay Sullivan att ta över bådas roller, men endast temporärt för Falck. Samtidigt pausar också företaget rekryteringar och drar tillbaka på utgifter inom de flesta områden.

Apple inte längre världens högst värderade företag

Feber.se - 12 May 22 kl. 10:15

Saudi Aramco värderas nu högre Efter den senaste tidens kursfall inom techsektorn är Apple nu inte längre världens högst värderade företag. Energisektorn har dock gått framåt den senaste tiden, något som har gynnat det saudiska oljebolaget Saudi Aramco som nu räknas som världens högst värderade företag. Apples börsvärde är efter kursfallet 2,37 biljoner dollar medan Saudi Aramcos värdering nu ligger på 2,43 biljoner dollar skriver CNN.

Rapport: Netflix-abonnemang med reklam släpps innan årets slut

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 May 22 kl. 09:04

Ett mindre kostsamt Netflix-abonnemang som innehåller reklam kan släppas redan under årets sista kvartal. Netflix meddelade nyligen detta till anställda, enligt New York Times. Abonnemanget kostar fortfarande pengar men är billigare eftersom det innehåller annonsering.

Reklam kan komma till Netflix innan årets slut

Feber.se - 11 May 22 kl. 08:00

Få billigare abonnemang om du kollar på annonser Netflix har i ett mail till sina anställda uppgett att det kan komma att dyka upp reklam i program som visas på Netflix någon gång under årets sista kvartal. Netflix vd Reed Hastings har i åratal vägrat att introducera reklam på Netflix plattform. Efter den senaste tidens tittartapp verkar han dock ha ändrat sig.

Spotify lägger ner Stations den 16 maj

Feber.se - 06 May 22 kl. 08:00

Radio-tjänsten blev aldrig någon succé Spotifys Pandora-liknande tjänst Stations kommer snart läggas ner. Streamingtjänsten har nämligen bestämt sig för att stänga av Stations den 16 maj. Användare kommer enkelt att kunna överföra sina favoritstationer till en mapp som heter Spotify Stations i Spotify-appen.

Bose sägs säga upp personal

Feber.se - 05 May 22 kl. 18:30

Ska fokusera på sina viktigaste produkter Bose går inte so tåget, enligt Boston Globe har ljudföretaget de senaste åren sagt upp ganska mycket personal. I 2019 var man 9000 anställda, 2021 hade den siffran sjunkit till 7000. Nu i mars ska företaget sagt upp 245 personer till, vilket ska ha varit stora delar av företagets hälsodivision, som jobbar på hörapparater.

Spotify lanserar Spotify Island på Roblox

Feber.se - 03 May 22 kl. 18:30

Blir första streamingtjänsten på Roblox Spotify blir första streamingtjänsten att ha närvaro på Roblox med lanseringen av sitt Spotify Island. På denna "Island" kommer att vara en plats där artister och fans kan samlas för att spela olika interaktiva uppdrag, låsa upp exklusivt innehåll och köpa merchandise. Själva ön kommer att bestå av en huvudö omringad av olika mindre öar med olika teman.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Specifikationerna för Galaxy Fold 4 enligt rykte, har Snapdragon 8+ Gen 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 11:05

Enligt Ice universe på Twitter, som menar att uppgifterna är helt korrekta, kommer Galaxy Z Fold 4 att utrustas med Qualcomms snabbast chipp Snapdragon 8+ Gen 1. Om vi utgår från att de angivna specifikationerna faktiskt stämmer har Fold 4 en inre 7,6-tumsskärm med QXGA+ och 120Hz. Den yttre panelen är 6,2?

Tecken på ännu en Pixel-telefon i toppskiktet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:54

Källkoden i AOSP indikerar att Google arbetar på ännu en telefon i toppskiktet, utöver Pixel 7 Pro. Eftersom det inte rör sig om Googles kommande foldable spekuleras det kring en ”Ultra”-modell i Pixel-serien. Enligt ryktet har panelen för ”G10” 1440 x 3210 pixlar, 120Hz uppdateringsfrekvens samt måtten 71 x 155 millimeter.

Något försökte sälja prototyp av Pixel 7 på Ebay

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:37

Vad som påstås vara en prototyp av Pixel 7 har hamnat på webben, närmare bestämt på Ebay med ambitionen att sälja enheten. Strax efter att prototypen lades upp för försäljning togs den ned. De tillhörande fotografierna avslöjar inte mycket Google inte redan visat upp i officiella bilder.

Google börjar sälja Chromecast med Google TV i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 May 22 kl. 10:24

Google har börjat sälja Chromecast med Google TV i sin svenska webbutik. I skrivande stund kan enheten bara förbeställas, med beräknad leverans 24 juni. Enheten skiljer sig från vanliga Chromecast genom att erbjuda ett smart-TV-gränssnitt och en tillhörande fjärrkontroll.

OnePlus frågar hur de kan förbättra OxygenOS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 19:28

Vad som pågår med OnePlus gränssnitt OxygenOS har varit svårt att bli klok på. Många kunder invände mot Android 12-uppdateringen som innebar ett steg mot Oppo ColorOS. Oppo och OnePlus ska dock ha lagt ner planerna på att slå ihop systemen.

Iphone 14 Pro och 14 Pro Max påstås erbjuda ständigt aktiv panel

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:22

Enligt Mark Gurman kommer Iphone 14 Pro och Iphone 14 Pro Max sannolikt att erbjuda ständigt aktiva paneler. Androidtelefoner har länge erbjudit möjligheten att låta låsskärmen vara ständigt aktiv medan Iphones hittills har saknat funktionen. Pro-modellerna av årets Iphones förväntas erbjuda LTPO-skärmar som kan gå ned till blott 1Hz, likt flaggskeppen från Samsung och Oppo.

Googles Pixel-platta kan erbjuda stylus

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 17:07

Google bekräftade under I/O att företaget kommer släppa en surfplatta i Pixel-serien nästa år, men berättade inte mycket mer än så. Nu finns tecken på att surfplattan kommer erbjuda en aktiv stylus. Sökjätten gick med i Universal Stylus Initiative (USI) redan 2018.

Samsung Display lägger ned LCD-tillverkningen i juni

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:54

Enligt Korea Times kommer Samsung Display lägga ned sin traditionella LCD-tillverkning i juni, ett halvår tidigare än väntat. Full fokus kommer därefter ligga på OLED och quantum dot (QD). Samsung skulle först upphöra med LCD-tillverkningen redan 2020, men valde att fortsätta tillverka LCD-paneler efter att pandemin förde med sig en ökad efterfrågan på billiga skärmar till mobiler och surfplattor i budgetklassen.

Honor introducerar 70 Pro+ med 100W laddning

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:32

Honor har lanserat ett nytt flaggskepp i form av 70 Pro+. En egenskap som sticker ut är ett 4500mAh som stödjer 100W-laddning. Att ladda batteriet till 60 % tar bara en kvart, medan en komplett laddningscykel kan genomföras på en halvtimma.

Blocket lyfter på avgifterna för bland annat hemelektronik

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 16:30

I ett pressmeddelande som publicerats under förmiddagen tillkännager Blocket att bolaget kommer ta bort avgifterna för privatpersoner från ett flertal av de säljkategorier som erbjuds på handelsplatsen. Till kategorierna som avgiftsbefriats hör bland annat ”elektronik”, ”för hemmet” samt ”fritid och hobby”.   Kostnaden för att publicera annonser på Blocket i ovannämnda kategorier har tidigare pendlat mellan 15-30 kr för privatpersoner.

Google Drive på webben får stöd för tangentbordsgenvägar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 May 22 kl. 13:40

Google låter meddela att molnlagringstjänsten Drive har utökats med stöd för tangentbordskommandon vid användning av webbläsaren. Stödet gör det möjligt att dra nytta av de klassiska tangentbordskombinationerna för att kopiera eller klippa och klistra bland dokument och filer. Förbättringarna slutar dock inte där.

Laddar du din telefon trådlöst?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 16:37

Trådlös laddning är numera en standardfunktion i toppmodeller. Qi-laddning fick ett ännu större genomslag när Iphones började stödja tekniken, genom Iphone 8 och Iphone X år 2017. De trådlösa laddningshastigheterna har dessutom ökat genom åren, främst genom att kinesiska tillverkare pressat gränserna.

Googles bildvisningsapp heter nu bara ”Gallery”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 28 May 22 kl. 12:31

Galleri-appen Google släppte sommaren 2019, Gallery Go, heter numera bara Gallery. Appen skapades som ett mer avskalat och resurssnålt galleri för lokala bilder och videor, för telefoner med klenare hårdvara. Innan Gallery var Googles enda bildvisningsapp Photos som kan vara onödigt tungrodd för lokalt material.

Rapport: Samsung minskar smartphoneproduktionen med 30 miljoner exemplar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:35

En sydkoreansk publikation rapporterar att Samsung kommer tillverka 30 miljoner färre smartphones under 2022 än planerat. Orsakerna som anges för minskningen är stigande inflationstakt, minskad efterfrågan, komponentbrister och kriget i Ukraina. Tillverkningen ska ha justerats för smartphones i samtliga prisklasser, från budgetmobiler upp till toppskiktet.

Google har släppt beta 2.1 av Android 13

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 May 22 kl. 19:22

Alla Pixel-ägare som valt att betatesta kommande Android 13 kan nu ladda hem en ny version som åtgärdar en handfull specifika buggar. De som redan är betatestare ska få version 2.1 som OTA-uppdatering.