Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Stalkning nu brottsligt i Sverige

Nyhetspressen - 02 Oct 11 kl. 11:00

I lördags trädde lagen om olaga olaga förföljelse, också känt som stalkning, i kraft i Sverige. Att systematiskt förfölja, kartlägga och smyga sig på någon kan ge upp till fyra års fängelse. Tidigare har den som utsatts bara kunnat anmäla varje enskilt brott som hot eller misshandel, men nu samlas upprepade trakasserier under en benämning. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Kritiken mot Zlatans mål: Borde inte ha godkänts

Nyhetspressen - 01 Apr 18 kl. 07:24

Zlatan Ibrahimovic nick i slutminuterna innebar en 4-3-seger för Los Angeles Galaxy mot Los Angeles FC. Men nu rasar många mot att målet godkändes - då svensken var misstänkt offside. "Det där är brottsligt", skriver Kevin Egan, fotbollsexpert på BeIN Sports USA på Twitter.

Här flyr Googlechefen från Expressens frågor

Nyhetspressen - 07 Mar 18 kl. 21:58

Här flyr Googles Sverigechef Anna Wikland Expressens frågor.IT-jätten fortsätter hjälpa till att sprida material som präglas av hat och som i vissa fall är brottsligt genom via videotjänsten Youtube. Trots det vägrar bolagets toppchefer att förklara agerandet.

Regeringen studerar norsk terrorlag

Nyhetspressen - 09 Apr 17 kl. 19:42

Regeringen vill titta på den norska terrorlagstiftningen, som innebär att deltagande eller medlemskap i en terroristorganisation kan vara brottsligt..

Kriminalisering av terrormedlemskap övervägs

Nyhetspressen - 09 Apr 17 kl. 13:00

Regeringen vill titta på den norska terrorlagstiftningen, som innebär att deltagande eller medlemskap i en terroristorganisation kan vara brottsligt. - Jag vill gärna titta på den norska modellen, säger justitieminister Morgan Johansson (S).(TT).

Helsingforspolisen: Pajaseri kan ses som brott

Nyhetspressen - 20 Oct 16 kl. 14:30

Det kan vara brottsligt att klä sig till en clown och med flit skrämma folk på stan. Det här meddelar Helsingforspolisen i ett pressmeddelande. Clownobservationer har enligt polisen gjorts på onsdag kväll i Ärvings i östra Helsingfors samt på Backasgatan.

Att skrämma någon kan vara brottsligt

Nyhetspressen - 18 Oct 16 kl. 11:40

Att skrämma någon kan ge allvarliga konsekvenser. Och den som skrämmer kan begå ett brott..

EU-domstolen anser inte att det ska vara brottsligt att titta på fulstream

Feber.se - 02 Oct 16 kl. 21:30

Ska inte likställas med att ladda ner upphovsrättsskyddat material EU-domstolen har nu uttalat sig om ett rättsfall gällande huruvida det ska betraktas som brottsligt att titta på så kallade fulstreamade tv-program, filmer, sportsändningar och annat. Lite överraskande så anser domstolen att det inte är brottsligt för konsumenter att titta på fulstreamade sändningar som saknar tillstånd från upphovsrättsinnehavarna. Det hela handlar om ett fall mellan det nederländska företaget Filmspeler.

Kräva betalning av tiggare kan vara brottsligt

Nyhetspressen - 17 Sep 16 kl. 06:30

I en av polisen utredningar framkommer uppgifter att en man avkrävts betalning för att sitta utanför Coop och sälja bär..

Offentlig onani inte längre brottsligt i Italien

Nyhetspressen - 10 Sep 16 kl. 07:00

Italiens högsta domstol friar en man som togs på bar gärning när han masturberade utanför ett universitet. Anledningen: Domstolen slår fast att offentlig onani avkriminaliserades i landet förra året..

VW-fusk brottsligt i 20 EU-länder

Nyhetspressen - 05 Sep 16 kl. 07:45

EU-kommissionen har funnit att den tyska biljätten Volkswagen genom sitt avgasfusk har brutit mot konsumentlagarna i 20 medlemsländer. Det skriver tidningen Die Welt med hänvisning till källor inom kommissionen.(TT).


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Alexander från Ystad tävlar i Sveriges yngsta mästerkock

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 10:23

Alexander Andersson från Svarte är en av deltagarna i årets upplaga av Sveriges yngsta mästerkock som drar igång snart. .

Dopningkontroller på gymmen i tre kommuner

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 10:10

Det blir dopningstester på gymmen under våren. Det är ett av tre steg som nätverket Ren Kraft arbetar vidare med för ett dopingfritt samhälle i Vimmerby, Hultsfred och Västervik..

Volvo en av de största dieselvärstingarna i Europa

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 09:15

Försäljningen av nya dieselbilar rasar runtom i Europa. Andelen dieselbilar väntas sjunka stadigt de kommande åren som en följd av tuffare krav på rening och förbud i flera städer.Volvo finns bland de bilmärken som har allra högst andel dieselbilar i Europa..

Endre värvar en av landets största talanger

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 09:11

Endre IF har gjort en prestigevärvning inför kommande säsong i SSL Dam..

Därför nobbade Zlatan 840 miljoner: ”Vill vara lycklig”

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 09:10

Sa nej till ett jättebud från Kina och valde MLS..

GLÄDJEBESKED Nu sopas gatorna rena från sand

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:50

Och här dammar det?.

Erika ryter ifrån – efter fruktansvärda fyndet

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:42

Deras skotträdda hund fick panik när fyrverkerierna började smälla under natten – men när Erika Petersson skulle titta till kaninerna under morgonen upptäckte hon det fruktansvärda. Nu ryter hon ifrån mot användandet av smällare och raketer.– Jag tror inte folk förstår vad som faktiskt händer, säger Erika Petersson..

Vilken torsdag för HV-stjärnan!

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:32

I dag fick HV:backen Lawrence Pilut en mycket prestigefylld utmärkelse när han fick Salming Trophy, backlegenden Börje Salmings hederspris till bästa svenskfödde back i SHL:s grundserie säsongen 2017/2018. .

”Sverige behöver en ny säkerhetsmyndighet”

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:05

It-skandalen på Transportstyrelsen visar bland annat att Sverige behöver en ny säkerhetsskyddsmyndighet, skriver Lars Nicander, chef för Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier vid Försvarshögskolan, på DN Debatt..

Begagnat för barn – bra för både miljön och samvetet

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:00

My Gullstrand startade sitt företag för tre år sedan: ”Som Blocket eller Tradera fast fysiskt”.

Sveriges countrydrottning klar för Skärgårdsfesten

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:54

Jill Johnson spelar på sommarens Skärgårdsfestival i Karlskrona..

Förlorade i natt – har nu störst chans på Dahlin

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:50

LOS ANGELES. Buffalo förlorade bottenmötet mot Ottawa med 4-2, men vann den åtrovärda toppplatsen i draftlotteriet i natt. Det innebär att man har den största chansen bland NHL-lagen att få välja som nummer ett i Dallas i juni.

Stina Wollters kärlekslycka – har gift sig med sin Micke

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:21

Stina Wollter har gift sig med sin Micke Olsson. På Instagram har konstnären postat ett inlägg från bröllopet i Svenska kyrkan i New York.”Now we're married!

Fylking: Därför ville inte Pettersson erkänna i tv

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:01

 Utredningen som ledde fram till att Christer Pettersson dömdes för Palmemordet har fått mycket kritik på senare tid.Men i en ny dokumentärserie i TV3 ges stort utrymme åt dem som fortfarande tror att tingsrättens dom var riktig.Bland dem finns Gert Fylking, som står fast vid att Pettersson erkänt för honom.