Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Stalkning nu brottsligt i Sverige

Nyhetspressen - 02 Oct 11 kl. 11:00

I lördags trädde lagen om olaga olaga förföljelse, också känt som stalkning, i kraft i Sverige. Att systematiskt förfölja, kartlägga och smyga sig på någon kan ge upp till fyra års fängelse. Tidigare har den som utsatts bara kunnat anmäla varje enskilt brott som hot eller misshandel, men nu samlas upprepade trakasserier under en benämning. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Fd statsåklagaren om polisinsatsen: ”Det fanns åtgärder som var brottsliga”

Nyhetspressen - 28 May 18 kl. 07:31

Agenter från SSI – Sektionen för särskilda insatser – vid rikskriminalpolisen skickades till Spanien för att verka under täckmantel i utredningen av kokainmålet. Inte bara gav arbetet inget resultat – det var även brottsligt, enligt fd statsåklagare Nils-Erik Schultz..

Kritiken mot Zlatans mål: Borde inte ha godkänts

Nyhetspressen - 01 Apr 18 kl. 07:24

Zlatan Ibrahimovic nick i slutminuterna innebar en 4-3-seger för Los Angeles Galaxy mot Los Angeles FC. Men nu rasar många mot att målet godkändes - då svensken var misstänkt offside. "Det där är brottsligt", skriver Kevin Egan, fotbollsexpert på BeIN Sports USA på Twitter.

Här flyr Googlechefen från Expressens frågor

Nyhetspressen - 07 Mar 18 kl. 21:58

Här flyr Googles Sverigechef Anna Wikland Expressens frågor.IT-jätten fortsätter hjälpa till att sprida material som präglas av hat och som i vissa fall är brottsligt genom via videotjänsten Youtube. Trots det vägrar bolagets toppchefer att förklara agerandet.

Regeringen studerar norsk terrorlag

Nyhetspressen - 09 Apr 17 kl. 19:42

Regeringen vill titta på den norska terrorlagstiftningen, som innebär att deltagande eller medlemskap i en terroristorganisation kan vara brottsligt..

Kriminalisering av terrormedlemskap övervägs

Nyhetspressen - 09 Apr 17 kl. 13:00

Regeringen vill titta på den norska terrorlagstiftningen, som innebär att deltagande eller medlemskap i en terroristorganisation kan vara brottsligt. - Jag vill gärna titta på den norska modellen, säger justitieminister Morgan Johansson (S).(TT).

Helsingforspolisen: Pajaseri kan ses som brott

Nyhetspressen - 20 Oct 16 kl. 14:30

Det kan vara brottsligt att klä sig till en clown och med flit skrämma folk på stan. Det här meddelar Helsingforspolisen i ett pressmeddelande. Clownobservationer har enligt polisen gjorts på onsdag kväll i Ärvings i östra Helsingfors samt på Backasgatan.

Att skrämma någon kan vara brottsligt

Nyhetspressen - 18 Oct 16 kl. 11:40

Att skrämma någon kan ge allvarliga konsekvenser. Och den som skrämmer kan begå ett brott..

EU-domstolen anser inte att det ska vara brottsligt att titta på fulstream

Feber.se - 02 Oct 16 kl. 21:30

Ska inte likställas med att ladda ner upphovsrättsskyddat material EU-domstolen har nu uttalat sig om ett rättsfall gällande huruvida det ska betraktas som brottsligt att titta på så kallade fulstreamade tv-program, filmer, sportsändningar och annat. Lite överraskande så anser domstolen att det inte är brottsligt för konsumenter att titta på fulstreamade sändningar som saknar tillstånd från upphovsrättsinnehavarna. Det hela handlar om ett fall mellan det nederländska företaget Filmspeler.

Kräva betalning av tiggare kan vara brottsligt

Nyhetspressen - 17 Sep 16 kl. 06:30

I en av polisen utredningar framkommer uppgifter att en man avkrävts betalning för att sitta utanför Coop och sälja bär..

Offentlig onani inte längre brottsligt i Italien

Nyhetspressen - 10 Sep 16 kl. 07:00

Italiens högsta domstol friar en man som togs på bar gärning när han masturberade utanför ett universitet. Anledningen: Domstolen slår fast att offentlig onani avkriminaliserades i landet förra året..


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Här är bränderna som härjar i Sverige

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Det brinner i stora delar av landet, och eldningsförbud är utfärdat i nästan hela Sverige. SVT Nyheter sammanställer de pågående bränderna..

Svenska fansens hån hyllas: "VM:s höjdpunkt"

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Sverige krossade Mexiko när VM-gruppen avgjordes.Men i slutet av matchen kunde båda lagens fans fira tillsammans – eftersom Tyskland föll mot Sydkorea.Scenerna hyllas nu av brittiska tidningen Guardian..

Partyt börjar nu: Tusentals festar på Kallis i Visby

Nyhetspressen - 1 timme sedan

På måndagen öppnas dörrarna till Kallbadhuset i Visby, i och med det starten av årets upplaga av vecka 29..

Kostsamt bidragsfusk

Nyhetspressen - 1 timme sedan

lund Försäkringskassan slår fast att en kvinna felaktigt fått bidrag under nio års tid. Hon måste nu betala tillbaka hela beloppet på totalt 726 000 kronor.Kvinnan fick under lång tid både underhållsstöd för sina barn och bostadsbidrag som ensamstående.

Wallström (S): Det som bekymrar är ett oförutsägbart uppträdande

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Sveriges utrikesminister Margot Wallström (S) mötte SVT:s reporter efter mötet med sina kollegor i Bryssel på måndagen. Samtidigt som EU-mötet pågick skedde ett annat stort möte mellan USA:s president Donald Trump och Rysslands president Vladimir Putin i Helsingfors, Finland..

"Spontant så är jag jättesugen"

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Från England till VM till allsvenskan. En vecka ledighet har Sebastian Larsson hunnit med efter uttåget mot England.Under måndagen gjorde han sin första träning i AIK-tröjan.

Framgångar för HFRK i Falsterbo

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Niklas Arvidsson och verksamhetschef Ylva Haglund om Horse Show-veckan..

Polishunden Django attackerades med kniv

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Polishunden Django skadades svårt i samband med ett uppdrag i förra veckan. Hunden – som länge svävade mellan liv och död – knivskars i buken. – Min hund tappade mycket blod under ilfarten till Djursjukhuset, säger hundföraren.

Alla bränder under kontroll

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Räddningstjänsterna i Bengtsfors, Dals-Ed och Färgelanda hade totalt tio skogsbränder att bekämpa under helgen. Under måndagen var det bara en kvar, den vid Åntorp i Färgelanda. Men även den ansågs vara under kontroll..

Hästarna är hittade

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

De fem hästarna i Lemland Bistorp som försvann från en hage under måndagen är nu hittade. ”Vi har dom, tack alla! Dom har gått långt, men mår bra och ska ses över utav veterinär omgående!

Se svanfamiljens marsch genom byn

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Ett svanpar och deras ludna ungar fångade många Skillingebor under måndagsförmiddagen – när de i gemensam tropp bestämt sig för att vandra genom byn. Ända från Timmermansgatan och de 300-400 meterna ner till vattnet så fick de stopp på både människor, bilar, och trädgårdarnas saftkalas – alla ville höja sina kameror. .

Sanningen om Zlatans oregelbundna frånvaro

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Zlatan Ibrahimovic saknades när LA Galaxy slog New England Revolution i helgen.Frågor uppstod då om svenskens egentliga frånvaro.Nu avslöjar tränaren Sigi Schmid sanningen bakom beslutet – och förklarar varför anfallsstjärnan kommer missa ytterligare två matcher under säsongen..

Boscanin: Patienterna förtjänar bättre vård

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Medarbetare på Sahlgrenska beskriver hur patientsäkerheten dagligen äventyras: Avdelningar är fulla och patienter får vårdas i korridorerna..

Nya vägskyltar ser om du rattsurfar

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Smarta vägskyltar kan ertappa bilister som surfar bakom ratten. Skyltarna används på försök i östra England..