Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Storartat skådespeleri i galghumoristisk dystopi – Slutspel på Göteborgs Stadsteater - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Storartat skådespeleri i galghumoristisk dystopi – Slutspel på Göteborgs Stadsteater

Kulturbloggen - 21 Sep 21 kl. 00:38

foto Ola Kjelbye Manus: Samuel Beckett Regi: Ronnie Hallgren Scenografi & kostymdesign: Alex Tarragüel Rubio Ljusdesign: Max Mitle Ljuddesign: Jesper Lindell Maskdesign: Ingela Collin I rollerna: Sven-Åke Gustavsson, Johan Karlberg, Johan Gry och Carina M Johansson Premiär på Studion Göteborgs Stadsteater 18/9 2021 Spelas till och med 23/10 Av Becketts dramatik har jag föga förvånande live sett I väntan på Godot. Dels på 80-talet under perioden som studerande i litteraturvetenskap (läste då också pjäsen), dels en minnesvärd uppsättning med Sven Wollter och Ivar Wiklander 2009. Vidare på Göteborgs Stadsteater recenserades monologen Lyckans dar för Ny Tid. Och i Stockholms Stadsteater kröp Ingvar Hirdwall under huden i Krapps sista band. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Göteborgs trafiknämnd klubbar nya regler för elsparkcyklar

Feber.se - 23 Sep 21 kl. 15:30

Körförbud på helgnätter och hastighetsbegränsningar på gågator Göteborgs trafiknämnd röstade idag igenom en rad nya regleringar som ska gälla för de företag som hyr ut elsparkcyklar i staden. Förslagen som röstades igenom var att det nu blir totalt körförbud för elsparkcyklar i Brunnsparken, körförbud i hela stan under helgnätter, hastighetsgräns på sex kilometer i timmen på gågator samt parkeringsförbud utanför särskilda zoner. De elsparkcykelförare som bryter mot dessa regler ska stängas av i företagens appar.

Obegripliga märkliga recensioner av Göteborgs konstbiennal

Bokbloggar - 10 Sep 21 kl. 08:42

”I Aftonbladet har Ulrika Stahre skrivit en artikel kring Göteborgs konstbiennal (GIBCA) som kallas recension . Den är helt obegriplig och osammanhängande . Biennalen ska visst handla om Göteborgs koloniala historia men om den gör det, hur den gör det och hur de olika delarna hänger ihop går inte att förstå genom att läsa Stahres artikel.

Konsttips! Nysakligheter på Göteborgs Konstmuseum

Bokbloggar - 01 Aug 21 kl. 17:53

”Om du vill se en intressant utställning, åk då till Göteborg och trava hela Avenyn upp tills du når konstmuseet på Götaplatsen. Här visas konst från mellankrigsperioden – en onekligen intressant era som oförtjänt kommit i skymundan för modernismen som ju givit slagskugga åt nära på hela förra seklet. Är det bara turister som hittar Fortsätt läsa ”Konsttips!

en bok alla borde läsa

Bokbloggar - 26 Jul 21 kl. 07:07

”skriver recensenten i Göteborgs,Posten om Att ge upp har inte övervägts : Göteborgskvinnor i rörelse/r (2021) som berättar om vad Göteborgs kvinnoorganisationer kämpat för i mer än ett sekel. År 2021 när Göteborg fyller 400 år är det också 100 år sedan de första kvinnorna valdes in i Sveriges riksdag. Efter att rösträtten vunnits var motståndet mot kvinnor i politiken länge stort.

Circle K ska bygga vätgas- och elstation för tung trafik

Feber.se - 15 Jul 21 kl. 12:00

I Göteborgs Hamn Även lastbilar som är miljövänliga behöver tankas. Tyvärr är det inte bara att dra in till närmsta laddstolpe eftersom en lastbil inte är helt enkel att parkera vart som helst. Tidigare har vi skrivit om att Daimler, Volvo och Traton gör gemensam sak och investerar stora slantar i ett laddnätverk.

Göteborgs Stadsteater ska Europa-turné med Tystnaden

Kulturbloggen - 08 Jul 21 kl. 19:31

Ingmar Bergmans Tystnaden, som har premiär på Göteborgs Stadsteater i november, ska ut och turnera i Europa. Foto Aorta. Ingmar Bergmans Tystnaden, i regi av det irländska teaterkompaniet Dead Centre, har premiär i november på Göteborgs Stadsteater.

svärsonen har ärats med eget öl på jobbet #146

Bokbloggar - 03 Jul 21 kl. 07:07

”Svärsonen jobbar på Göteborgs sista varv; Gotenius Varv, och fått eget ölmärke: Dockmästarens ale. Jag lossade etiketterna med varmt vatten, blir bra bokmärken till böckerna om Göteborgs hamn. Göteborg , Sveriges största hamnstad av Anders Hilmersson berättar spännande fakta om rederier, olika typer av imponerande fartyg, varv, dockor och kranar.

Jag blir intervjuad av Fantasykammaren

Bokbloggar - 20 Jun 21 kl. 20:38

”Fantasykammaren har intervjuat mig om bokserien ”Darc Ages” / ”De mörka tidevarven” som snart kommer ut på förlaget Saga Egmont. Den kan du läsa HÄR. #boktips #lästips #böcker #förlag #sagaegmont #litteratur #författare #kultur #fantastik #dystopi … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Våren 2022 på Dramaten: Gorkijs Natthärbärgen med musik av Anna von Hausswolff och uruppförande av Noréns Solitaire och klassiker som Macbeth och Fröken Julie

Kulturbloggen - 4 timmar sedan

Foto Klara G, Dramaten, KDT, Kungliga Dramatiska Teatern, Solitaire, Lars Norén, Sofia Jupither, Siham Shurafa Våren 2022 på Dramaten bjuder på ett spännande neddykande i klassiker men också ett uruppförande av en av Lars Noréns sista pjäser: Solitaire. Vårens program presenterades torsdagen den 28 oktober av Dramatens teaterchef och konstnärlige ledare Mattias Andersson på en pressträff. Ett pressmeddelande från Dramaten berättar: bjuder på den ungerske regissören János Szász som sätter upp Gorkijs Natthärbärget med nyskriven musik av Anna von Hausswolff och Sofia Adrian Jupither som regisserar ett uruppförande av en av Lars Noréns sista pjäser SOLITAIRE.

Bokrecension: Tunnel 29 av Helena Merriman

Kulturbloggen - Igår: 10:14

Tunnel 29 Den sanna historien om den osannolika flykten under Berlinmuren Författare Helena Merriman Utgivningsdatum 2021-08-18 Förlag Bokförlaget Forum Översättare Åsa Brolin Originaltitel Tunnel 29 ISBN 9789137158204 En spännande, lättläst och oerhört tankeväckande sann berättelse om Joachim Rudolph och vänner och bekanta till honom som riskerade sina liv för att gräva en tunnel från Västberlin till Östberlin för att ge människor möjlighet att fly från öst. Det är en sann berättelse och flyt i berättandet, men det är klart att det inte är stor litteratur. Men det är inte därför jag väljer att läsa en berättelse som denna.

Stockholm Jazzfestival 2021 – några nedslag 22-24/10

Kulturbloggen - Igår: 20:41

Mats Holmquist Stora stygga – foto Leo Ahmed Jazzfestivalen i Stockholm pågick på ett stort antal scener under tio dagar. Den avslutades igår. Programmet bestod av närmare 200 akter på ett fyrtiotal scener, givande blandning mellan idealiskt avpassade arenor, genuina scener och riktigt intima ställen.

Tankar om stand up-föreställningen Tre Streck – intressant och viktig

Kulturbloggen - i förrgår: 09:53

Tre Streck Av och med Melody Farshin Regikonsult Baker Karim Animatör Johan Samuelsson Komposition Mack Beats Ljus Anton Linder Kostym Margaretha Julie Dramaturg Mia Winge Dramapedagog Elin Callmer Premiär den 23 oktober 2021 Kulturhuset Husby Stadsteatern Efter en animerad film om Melodys historia kommer hon in på scen. Klädd i ortens uniform — en Adidasoverall med tre streck. Med van hand styr hon sin publik från första meningen.

Filmrecension: Knackningar – det går inte att slita sig

Kulturbloggen - i förrgår: 20:02

Knackningar Betyg 3 Svensk biopremiär 5 november 2021 Vilken rysare. Så skickligt utförd och med Cecilia Milocco som imponerar i huvudrollen. Vilken prestation.

Filmrecension: My Hero Academia: World Heroes Mission – ett roligt extranummer

Kulturbloggen - 25 Oct 21 kl. 11:33

My Hero Academia: World Heroes Mission Betyg 3 Svensk biopremiär 29 oktober 2021 Regi Kenji Nagasaki Att vara väl förberedd är en av de viktigaste uppgifterna för en skribent, oavsett ämne. I fallet med My Hero Academia: World Heroes Mission har det tyvärr inte funnits tillräckligt med tid att gå igenom de mer än 30 manga-böckerna eller de otaliga avsnitten av den populära tv-serien. Men en sak står klart, oavsett kunskapsnivå gällande karaktärerna, deras motiv och superförmågor så fungerar My Hero Academia: World Heroes Mission utmärkt som färgsprakande mys-action.

Teaterkritik: Måsen på Dramaten – en total helhetsupplevelse

Kulturbloggen - 23 Oct 21 kl. 20:02

Foto Sören Vilks. Måsen Av Anton Tjechov i en version av John Donnelly Översättning Pamela Jaskoviak Regi Lyndsey Turner Scenografi Michael Levine tillsammans med Charlotte Henery Kostym Evie Gurney Ljus Linus Fellbom Peruk och mask Linda Hyllengren, Barbro Forsgårdh Musik Philippe Boix-Vives Dramaturg Jacob Hirdwall. Medverkande Rasmus Luthander/Konstantin, Elin Klinga/Irina, Agnes Rase/Nina, Alexander Salzberger/Boris, Magnus Ehrner/Peter, Magnus Roosmann/Jevgenij, Marall Nasiri/Masja, Per Svensson/Ilja, Kristina Törnqvist/Polina, Hampus Hallberg/Semjon, Niklas Blomqvist/Jakov.

Filmrecension: Familjen Addams 2 – bedrövlig berättelse

Kulturbloggen - 23 Oct 21 kl. 18:22

Familjen Addams 2 Betyg 2 Svensk biopremiär 29 oktober 2021 Regi Greg Tiernan, Conrad Vernon, Laura Brousseau, Kevin Pavlovic Efter ett mediokert första försök att återintroducera världens mest spöklika familj så hade nog många nu hoppats på en förbättring, att regissörerna Greg Tiernan och Conrad Vernon skulle ha lärt sig av sina misstag. Ett av många fel i föregångaren var att merparten av speltiden lades på karaktärer och händelser utanför den titulära familjen. Det gjordes försök att skapa lättsam samhällssatir med kopplingar till gentrifiering och ett ihåligt samhälle där falska leenden och tomma ord dominerar det sociala umgänget.

Teaterkritik: Roberts Broberg- och dalbana

Kulturbloggen - 23 Oct 21 kl. 18:17

Roberts Broberg- och dalbana Musik och sångtexter Robert Broberg Regi och manus Jonna Nordenskiöld Scenografi och kostym Zofi Lagerman Koreografi Rennie Mirro Ljus Sofie Gynning Ljud David Granditsky Mask Susanne von Platen Kapellmästare och musikaliskt ansvarig Joel Sahlin Medverkande Frida Hallgren, Rennie Mirro, Lisa Larsson, Christer Fant och Fredrik Lycke Musiker Ima Baeza Bilgin, Sara Niklasson, Samuel Löfdahl och Jonas Lidholm Premiären 22 oktober 2021 på stadsteaterns stora scen För att ensam sälja ut åtta Globenföreställningar måste man vara folkkär, och det var han. Att han bytte namn ibland är nog inte många som bryr sig om, men hans låter kan de flesta sjunga med i. Med ett otal låtar har han gjort avtryck i det svenska musiklivet.

Lyssna: Amanda Jerlov – Thinking bout you

Kulturbloggen - 22 Oct 21 kl. 10:22

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Artist Amanda JerlovTitel Thinking bout youRelease 22 oktoberHär kommer hon – Zara larsson 2.0 eller Sveriges nya retropopstjärnan Amanda Jerlov. Funkiga Thinking bout you är retropop med doft av 90-tal, som självskriven för P3s popcharts.

Nytt samarbete ska främja svensk cirkuskonst

Kulturbloggen - 21 Oct 21 kl. 18:55

Nordens branschmässa för samtida cirkus, Subcase, som startats och drivits av Subtopia sedan 2009, produceras nästa år i samarbete med Riksteatern och Manegen. Via Riksteaterns och Manegens nationella nätverk bland arrangörer och cirkusartister ska Subcase nu bli en ännu starkare språngbräda för svensk samtida cirkus, berättar ett pressmeddelande: Subcase som 17-19 februari 2022 går i sin tolfte upplaga har fram till i år arrangerats av Subtopia, som ser det nya samarbetet med Riksteatern och Manegen som en stor möjlighet. – Subcase har genom åren varit en motor för internationell spridning av nordisk cirkus, och kan genom vårt samarbete nu bli en ännu vitalare språngbräda för den samtida cirkusen i Sverige, säger Kiki Muukkonen, konstnärlig ledare för cirkus på Subtopia.

Ronnie Sandahls film Tigrar utsedd till Sveriges Oscarbidrag

Kulturbloggen - 21 Oct 21 kl. 18:53

Vid en pressträff på Filmhuset i Stockholm 21 oktober 2021 tillkännagavs att Ronnie Sandahls film Tigrar är utnämnd till Sveriges Oscarbidrag för Bästa Internationella Film (Best International Feature Film). Här är Kulturbloggens recension av Tigrar. Ett pressmeddelande berättar om utnämningen: Ronnie Sandahls verklighetsbaserade drama skildrar 16-årige fotbollstalangen Martin (spelad av Erik Enge) som säljs till en italiensk storklubb, och hamnar i en absurd fotbollsindustri där allt och alla kan köpas för pengar.

Veronica ?Maggio är aktuell med ny musik och åker på turné i december

Kulturbloggen - 21 Oct 21 kl. 18:49

Veronica Maggio har sedan debuten 2006 höjts till skyarna av journalister och fans, vunnit många priser och nått  framgångar med sina sex kritikerrosade album – samtliga platina och över 1 miljard?streams. Hon är utan tvekan en av Sveriges absolut största artister och livedrottning.

Filmrecension: Stardust – hur David Jones blev David Bowie

Kulturbloggen - 20 Oct 21 kl. 21:23

Stardust Betyg 3 Svensk biopremiär 22 oktober 2021 Regi Gabriel Range David Bowie var en stor stjärna, en fascinerande personlighet och en av världens största artister om du frågar mig. Varför har det inte gjorts en riktigt bra och påkostad film om honom? Kanske för att det är omöjligt att hitta någon som trovärdigt kan vara Bowie?