Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Tips: Använd Google One-appen för att frigöra utrymme - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Tips: Använd Google One-appen för att frigöra utrymme

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Nov 22 kl. 10:46

I en undersökning tidigare i november svarade 59 procent att de betalar för utökad Google-lagring. För de som vill få lite extra utrymme över genom att rensa bort överflödigt material kan Google One-appen komma väl till pass. Appen möjliggör ingen helt ny form av rensning men kan förenkla processen. Öppna Google One och tryck på fliken ”lagringsutrymme” längst ned och därefter på knappen ”frigör lagringsutrymme för kontot”. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

SmartThings-appen på iOS har nu stöd för Matter

Feber.se - 1 timme sedan

Äntligen? För dig som använder en iPhone för att kontrollera ditt smarta hem med Samsungs SmartThings kommer här en god nyhet – appen har nämligen nu fått stöd för den nya standarden Matter. Stödet för Matter rullade ut för Android-appen i slutet av förra året, och Samsung lovade tidigare att uppdatera iOS-appen under januari, vilket man nu lyckats göra med en dag tillgodo.

Student använde hela universitetets Google-utrymme

Feber.se - i förrgår: 16:00

Lagrade 120 terabyte på universitetets servrar Som universitet har man tillgång till totalt 120 terabyte av gratis utrymme hos Google, och tanken är att det utrymmet ska fördelas bland studenterna. Men en enskild student på Lunds universitet lyckades använda hela universitetets 120 terabyte på Google-servrarna. Eftersom han och ett fåtal andra studenter använde så pass mycket utrymme använde Lunds universitet hela 350 terabyte, något som väckte Googles uppmärksamhet.

Student använde universitetets Google-utrymme

Feber.se - i förrgår: 16:00

Lagrade 120 terabyte på universitetets servrar Som universitet har man tillgång till totalt 120 terabyte av gratis utrymme hos Google, och tanken är att det utrymmet ska fördelas bland studenterna. Men en enskild student på Lunds universitet lyckades använda hela universitetets 120 terabyte på Google-servrarna. Eftersom han och ett fåtal andra studenter använde så pass mycket utrymme använde Lunds universitet hela 350 terabyte, något som väckte Googles uppmärksamhet.

Google ska öppna upp Stadia-kontrollen

Feber.se - 14 Jan 23 kl. 13:00

På tiden Nästa vecka kommer Google stänga ner sin spelstreaming-tjänst Stadia för gott. Men oroa dig inte för din Stadia-kontroll - den behöver inte slängas i soporna. Google kommer nämligen släppa en uppdatering som gör att du kan koppla den till andra enheter via blåtand.

Google öppnar Stadia-kontrollen

Feber.se - 14 Jan 23 kl. 13:00

På tiden Nästa vecka kommer Google stänga ner sin spelstreaming-tjänst Stadia för gott. Men oroa dig inte för din Stadia-kontroll - den behöver inte slängas i soporna. Google kommer nämligen släppa en uppdatering som gör att du kan koppla den till andra enheter via blåtand.

Tecken på en mer avancerad Chromecast med Google TV

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 Jan 23 kl. 22:19

Google introducerade en billigare Chromecast i höstas istället för en bättre, till somligas besvikelse. Senaste Chromecast med Google TV erbjuder för all del vissa förbättringar, likt hårdvaruavkodning av AV1, men i övrigt är enheten en försämring. Nu har det upptäckts tecken på en trejde modell som förmodas bli uppföljare till den ursprungliga modellen, med högre prestanda och bättre specifikationer.

Hand Mirror använder MacBooks notch på ett roligt sätt

Feber.se - 29 Dec 22 kl. 09:00

Klicka bakom flärpen för att se dig själv Hand Mirror är en app för macOS som släpptes för över två år sedan, där du kan kika hur du ser ut innan du går in i ett videosamtal, genom ett enkelt klick på menyraden. Appen har alltid funnits att ladda ner gratis, men nu har utvecklaren introducerat en betalversion med en funktion som faktiskt inte är helt dum, men kanske gör lite för lite för att användare ska vilja betala för det. Den nya funktionen som kallas "notch trigger" kommer att visa en förhandsvisning av kameran när du klickar bakom flärpen på Apples 14-tums och 16-tums MacBook Pros och MacBook Air med M2.

TikTok förbjuds för politiker i USA:s representanthus

Feber.se - 28 Dec 22 kl. 14:00

Regeringskansliet har också uppmanat anställda att ta bort appen Om du är politiker i USA:s representanthus måste du nu ta bort appen TikTok om du har den på din tjänstetelefon, då den administrativa chefen Catherine Szpindor, beordrat politiker att radera appen, efter att tidigare i augusti varnat för att appen är en "hög risk för användare”. Hon skriver så här enligt NBC: House staff are NOT allowed to download the TikTok app on any House mobile devices. If you have the TikTok app on your House mobile device, you will be contacted to remove it.

Android och Google Nest stödjer nu Matter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 Dec 22 kl. 16:01

Google har nyss berättat att Androidenheter och Google Nest-enheter nu stödjer Matter – en ny branschstandard för smarta hem, så att uppkopplade enheter kan kommunicera med varandra och styras från samma ställe, oavsett tillverkare. Enligt Google har miljoner Nest-enheter, likt smarthögtalare, smartskärmar och routrar, fått Matter-stöd genom uppdateringar senaste veckorna, samtidigt som miljarder Androidenheter nu stödjer tekniken. Alla enheter som kör minst Android 8.

Waze blir nu tillgänglig direkt i Android Automotive

Feber.se - 06 Dec 22 kl. 15:45

Renault är först ut med stöd Waze släpper nu för första gången en dedikerad app specifikt för bilars infotainmentsystem som använder Googles Android Automotive. Detta betyder att förare med bilar som får stöd för appen får tillgång till Waze realtidsdirigering, navigering och mer, utan att behöva ansluta någon smartphone. De första bilarna med appen blir Renaults nya Austral Hybrid och Renault Megane E-Tech.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

OnePlus surfplatta sägs erbjuda en 11,6-tumsskärm med 144Hz och HDR10+

Swedroid.se - Allt om Google Android - 12 timmar sedan

OnePlus bekräftade nyligen att en surfplatta kommer lanseras under företagets evenemang 7 februari. Enligt ett inlägg från Digital Chat Station på Weibo erbjuder OnePlus Pad en LCD-skärm kring 11 tum med 2800 x 2000 pixlar, 144Hz uppdateringsfrekvens, Dolby Vision och HDR10+. Ett tidigare rykte har mer specifikt nämnt att skärmstorleken är 11,6 tum.

Nothing Phone 2 släpps senare i år, är mer premium

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 timmar sedan

Nothing kommer släppa en ny telefon framåt slutet av året, något som idag har bekräftats av grundaren Carl Pei i en intervju med Inverse. Pei säger att den nya mobilen kommer vara mer ”premium” än fjolårets debut. Uppstickarens första telefon introducerades i juli och nischade sig genom unika aviseringslampor på bakstycket.

Tips: Aviseringshistoriken visar kronologisk lista över alla aviseringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 timmar sedan

Alla vet att nya aviseringar visas i Androids rullgardinsmeny, men alla känner kanske inte till att systemet har en separat aviseringshistorik där samtliga aviseringar från senaste dygnet visas i den ordning de skickades, med de nyaste överst. Aviseringshistoriken är lite anonym och i regel avstängd som standard på grund av att nyttan kanske är begränsad. Listan kan dock komma till pass ibland.

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 timmar sedan

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013.

Här är nyheterna i Samsungs nya gränssnitt One UI 5.1

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:50

Samsung verkar i vanlig ordning passa på att introducera en ny version av sitt gränssnitt i samband med lanseringen av senaste Galaxy S. Den här gången rör det sig om One UI 5.1, som även kommer släppas för äldre Galaxy-telefoner under våren.

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:28

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest. För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte.

Galaxy S23 ser ut att få UFS 3.1 istället för UFS 4.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:14

Den minst kostsamma telefonen i Galaxy S23-serien erbjuder långsammare lagring enligt @UniverseIce, som menar att instegsmodellen har fått UFS 3.1 istället för nya och förbättrade UFS 4.0.

Mozilla förbättrar Pocket för Android, har fått filter och andra nyheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 10:11

Mozillas app för att spara och sortera innehåll på webben, Pocket (som vi nyligen tipsade om), har fått nya funktioner. Användares listor med sparat innehåll har döpts om från ”my list” till ”saves”. Den avdelningen har samtidigt fått en ny design.

Chrome för Android kan nu låsa inkognitoflikar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 09:47

Chrome för Android kan nu kräva biometrisk verifiering innan inkognitoflikar visas, en funktion som tidigare bara var tillgänglig i IOS-versionen av webbläsaren. Google skriver att finessen är på väg ut till Androidanvändare, men vi har inte fått den än. För de som fått nyheten kan inkognitoflikar låsas genom att öppna Chromes inställningar och aktivera det nya alternativet under kategorin ”integritet och säkerhet”.

Galaxy S23-serien första telefonerna med Cornings nya skyddsglas

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 19:36

Corning har idag tillkännagivit att Samsungs nästa ”Galaxy-flaggskeppstelefoner”, det vill säga Galaxy S23-serien, blir först ut med nya Gorilla Glass Victus 2. Skyddsglaset introducerades i slutet av november och erbjuder bättre skydd mot fall. Gorilla Glass Victus 2 är med andra ord tänkt att göra så att skärmarna i våra smartphones inte spricker lika ofta ifall de åker i backen.

Bekräftat: Surfplattan OnePlus Pad lanseras 7 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 16:54

OnePlus har bekräftat att surfplattan Pad kommer lanseras samtidigt som telefonen OnePlus 11 under företagets event 7 februari. Tillverkaren har samtidigt delat bilder som visar delar av surfplattan. Pad har en unibodykonstruktion som består av en aluminiumlegering.

Tips: Så här aktiveras och används split-screen i Android

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 12:45

Android har en funktion för att visa två appar sida vid sida, så kallad split-screen, något alla kanske inte tänker på. Hur split-screen aktiveras kan variera lite beroende på Androidversion och gränssnitt. Vi kommer i instruktionerna nedan utgå från Googles version av Android 13 på en Pixel 7 Pro.

OnePlus kanske introducerar surfplatta under februari-evenemanget

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 11:53

OnePlus hemsida puffar för tillverkarens presentation 7 februari. Den tillhörande bilden tycks visa en surfplatta vilket kan innebära att OnePlus planerar att lansera en tablet under evenemanget, utöver hörlurar och mobilflaggskepp. Bilden har dessutom filnamnet ”pad1.

Samsung Galaxy Watch 4 kan styra zoomnivån för mobilens kamera

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 09:43

Samsung Galaxy Watch 4 har fått en 329MB stor uppdatering, enligt en tråd på Reddit. Uppdateringen gör att smartklockan kan användas för att zooma in och ut i den anslutna mobilens kamera, genom att nypa klockans skärm eller vrida på boetten. Finessen fungerar dock endast ihop med Samsungs toppmodeller från Galaxy S20 och Z Flip och framåt.

Google tvingat att genomföra omvälvande förändringar av Android i Indien

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 09:26

Google har tvingats genomföra omvälvande förändringar av Android och Play Store i Indien. För att rätta sig efter föreskrifterna från landets Competition Commission (CCI) kommer Google göra Android ännu mer öppet lokalt. Enligt Googles inlägg kommer dock vissa av CCI:s beslut att ”respektfullt överklagas”.