Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Tips: Använd Markup i Pixel-telefoner för att skriva eller rita på bilder - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Tips: Använd Markup i Pixel-telefoner för att skriva eller rita på bilder

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Nov 22 kl. 14:04

Pixel-telefoner har ett verktyg kallat Markup som öppnas varje gång en skärmdump fångas och användaren trycker på miniatyren nere i vänstra hörnet. Markup kan användas för att beskära bilden, skriva eller rita på den, markera delar, eller belysa områden genom exempelvis cirklar eller pilar. Något som inte är helt uppenbart är att Markup även kan användas för att redigera samtliga bilder – inte bara skärmdumpar. För att starta Markup räcker det med att dela bilden och välja ”redigera” högst upp i delningsmenyn, under miniatyren av bilden. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Tips: Aviseringshistoriken visar kronologisk lista över alla aviseringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 timmar sedan

Alla vet att nya aviseringar visas i Androids rullgardinsmeny, men alla känner kanske inte till att systemet har en separat aviseringshistorik där samtliga aviseringar från senaste dygnet visas i den ordning de skickades, med de nyaste överst. Aviseringshistoriken är lite anonym och i regel avstängd som standard på grund av att nyttan kanske är begränsad. Listan kan dock komma till pass ibland.

Motorola presenterar nya mobiler i G-serien

Feber.se - 24 Jan 23 kl. 16:15

Och budgetluren Moto e13 Motorola presenterar nu tre nya mobiler i G-serien – moto g73 5G, moto g53 5G och moto g23. Alla nya telefoner i G-serien har ett 50MP kamerasystem, tillsammans med en extra 8MP-sensor, medan moto e13 har ett 13MP kamerasystem. Alla telefoner i G-serien kör en ren version av Android 13 utan något "skal" eller dubbletter av appar.

Samsung introducerar ny kamerasensor med 200 megapixlar

Feber.se - 17 Jan 23 kl. 11:00

Borde sitta i Galaxy S23 Ultra Nu har Samsung presenterat kamerasensorn ISOCELL HP2, som är efterträdaren på HP1 från förra året. Den hamnade dock aldrig i någon telefon, men det ser ut som att denna senaste sensorn kommer att användas i kommande Galaxy S23 Ultra, skriver 9to5Google. Så här skriver Samsung om kamerasensorn: "ISOCELL HP2 packar 200 miljoner 0,6-mikrometer pixlar i ett 1/1,3" optiskt format, en sensorstorlek som ofta används i 108MP huvudsmartphone-kameror.

Dave2D visar upp attrapp av Google Pixel Fold

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 Jan 23 kl. 11:33

Teknikkanelen Dave2D som drivs av kanadensaren Dave Lee har visat upp vad som påstås vara en korrekt attrapp av Googles kommande foldable Pixel Fold. Om attrappen överensstämmer med den verkliga telefonen har Pixel Fold mer gemensamt med Oppos foldables än med Samsungs. Den yttre panelen är mindre och mindre långsmal än i Galaxy Fold.

Nu går det att spela in en egen väckarklocka på Android

Feber.se - 16 Jan 23 kl. 15:30

Med Googles klocka-app Om du någonsin har velat ha en egeninspelad väckarklocka kan detta vara din turdag, då Google nu gör det enklare att spela in en egen sådan i Klocka-appen på Android. Det ska gå att spela in egna ljud för både alarm och timers. Tidigare har användare behövt föra över filer från filhanteraren (eller välja en låt via Spotify) för att få över egna ljud, men nu är det alltså så enkelt som att klicka på "spela in".

Pixel-telefoner kan få anpassningsbara genvägar på låsskärmen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 16 Jan 23 kl. 10:50

Finesser kommer och går i Android. Vissa versioner och gränssnitt har erbjudit (eller erbjuder) anpassningsbara genvägar på låsskärmen. I dagsläget visas inga genvägar alls på låsskärmen i Pixel-telefoner, bortsett från de som valt att placera ut Wallet och Home där.

Rapporter om att kameraglaset spontant går sönder i Pixel 7

Swedroid.se - Allt om Google Android - 07 Jan 23 kl. 10:22

Vissa användare har råkat ut för att glaset som täcker de bakre kamerorna spontant har spruckit i Pixel 7 och Pixel 7 Pro. Rapporterna har bland annat dykt upp på Reddit, Twitter och i Googles supportforum. Glaset ska ha gått sönder utan att telefonerna har tappats.

Google skickar ut januari-uppdatering till Pixel

Feber.se - 04 Jan 23 kl. 12:00

Till Pixel 4a och nyare Google har nu börjat rulla ut januari-uppdateringen för Google Pixel. Modeller som har börjat få uppdateringen är Pixel 4a och senare. Nyheter och förbättringar inkluderar stöd för rumsligt ljud, bättre fingeravtrycksigenkänning under vissa förhållanden och flera andra buggfixar.

Suddiga bilder på Pixel 7a styrker att skärmen erbjuder 90Hz

Swedroid.se - Allt om Google Android - 03 Jan 23 kl. 18:21

Väldigt suddiga bilder som sägs föreställa Googles kommande budgetmobil Pixel 7a har hamnat på webben, via Slashleaks. Ett av fotografierna bekräftar till synes att panelen erbjuder 90Hz uppdateringsfrekvens, något som har hävdats av tidigare rykten. Om ryktet stämmer blir Pixel 7a första telefonen i A-serien som har en högre uppdateringsfrekvens än klassiska 60Hz, vilket gör att scrolling och övriga animationer ser lenare och mindre hackiga ut.

Swedroidredaktionen utser årets Androidtelefon 2022

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 Dec 22 kl. 07:00

När året nu går mot sitt slut och julafton väntar runt hörnet är det dags för oss på redaktionen att ta en ordentlig titt i backspegeln och försöka avgöra vilken telefon vi anser är Årets Androidtelefon 2022. De två senaste åren har Samsung kammat hem titeln, med utmärkta Galaxy S20 FE i 2020 följt av Galaxy S21 Ultra förra året, och mellan 2016 och 2018 vann OnePlus tre år i rad. Det är alltid en utmaning att enas om en och samma telefon och även på redaktionen går åsikterna allt som oftast isär, men i år fann vi att valet var förvånansvärt enkelt, med ett enhälligt beslut som resultat.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Samsungs vinst på lägsta nivån sedan 2014 [Notis]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 minuter sedan

Enligt CNBC föll Samsungs rörelseresultat med hela 69 procent under fjärde kvartalet 2022 jämfört med samma period året innan. Företagets rörelseresultat under de sista tre månaderna förra året ska ha varit det lägsta under ett kvartal sedan Q3 2014. Samsungs relativt låga intäkter är del av en allmän svacka för teknikbranschen, som har drabbats av massuppsägningar och lägre efterfrågan från konsumenter.

OnePlus surfplatta sägs erbjuda en 11,6-tumsskärm med 144Hz och HDR10+

Swedroid.se - Allt om Google Android - 13 timmar sedan

OnePlus bekräftade nyligen att en surfplatta kommer lanseras under företagets evenemang 7 februari. Enligt ett inlägg från Digital Chat Station på Weibo erbjuder OnePlus Pad en LCD-skärm kring 11 tum med 2800 x 2000 pixlar, 144Hz uppdateringsfrekvens, Dolby Vision och HDR10+. Ett tidigare rykte har mer specifikt nämnt att skärmstorleken är 11,6 tum.

Nothing Phone 2 släpps senare i år, är mer premium

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 timmar sedan

Nothing kommer släppa en ny telefon framåt slutet av året, något som idag har bekräftats av grundaren Carl Pei i en intervju med Inverse. Pei säger att den nya mobilen kommer vara mer ”premium” än fjolårets debut. Uppstickarens första telefon introducerades i juli och nischade sig genom unika aviseringslampor på bakstycket.

Tips: Aviseringshistoriken visar kronologisk lista över alla aviseringar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 15 timmar sedan

Alla vet att nya aviseringar visas i Androids rullgardinsmeny, men alla känner kanske inte till att systemet har en separat aviseringshistorik där samtliga aviseringar från senaste dygnet visas i den ordning de skickades, med de nyaste överst. Aviseringshistoriken är lite anonym och i regel avstängd som standard på grund av att nyttan kanske är begränsad. Listan kan dock komma till pass ibland.

Färre uppgraderar – smartphoneleveranserna har aldrig sjunkit så här mycket tidigare

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:46

Enligt IDC har smartphoneleveranserna aldrig sjunkit så mycket under ett enskilt kvartal som de gjorde under Q4 förra året. Leveranserna minskade med 18,3 procent jämfört med samma period året innan. Sett till året som helhet sjönk leveranserna med 11,3 procent, vilket ska ha inneburit de lägsta årliga smartphoneleveranserna sedan 2013.

Här är nyheterna i Samsungs nya gränssnitt One UI 5.1

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:50

Samsung verkar i vanlig ordning passa på att introducera en ny version av sitt gränssnitt i samband med lanseringen av senaste Galaxy S. Den här gången rör det sig om One UI 5.1, som även kommer släppas för äldre Galaxy-telefoner under våren.

Tror du det kommer ske ett paradigmskifte på smartphonemarknaden innan 2030?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:28

Smartphones har blivit smartare och snabbare och har fått en mer modern design, men det rör sig i grund och botten om samma typ av manick nu som för 15 år sedan: en liten handhållen dator med en pekskärm. Mobilen är idag den dator flest använder mest. För några år sedan sa Sony att de vill vara kvar på smartphonemarknaden, trots sviktande försäljning, för de vill inte missa nästa paradigmskifte.

Galaxy S23 ser ut att få UFS 3.1 istället för UFS 4.0

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:14

Den minst kostsamma telefonen i Galaxy S23-serien erbjuder långsammare lagring enligt @UniverseIce, som menar att instegsmodellen har fått UFS 3.1 istället för nya och förbättrade UFS 4.0.

Mozilla förbättrar Pocket för Android, har fått filter och andra nyheter

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 10:11

Mozillas app för att spara och sortera innehåll på webben, Pocket (som vi nyligen tipsade om), har fått nya funktioner. Användares listor med sparat innehåll har döpts om från ”my list” till ”saves”. Den avdelningen har samtidigt fått en ny design.

Chrome för Android kan nu låsa inkognitoflikar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 23 kl. 09:47

Chrome för Android kan nu kräva biometrisk verifiering innan inkognitoflikar visas, en funktion som tidigare bara var tillgänglig i IOS-versionen av webbläsaren. Google skriver att finessen är på väg ut till Androidanvändare, men vi har inte fått den än. För de som fått nyheten kan inkognitoflikar låsas genom att öppna Chromes inställningar och aktivera det nya alternativet under kategorin ”integritet och säkerhet”.

Galaxy S23-serien första telefonerna med Cornings nya skyddsglas

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 19:36

Corning har idag tillkännagivit att Samsungs nästa ”Galaxy-flaggskeppstelefoner”, det vill säga Galaxy S23-serien, blir först ut med nya Gorilla Glass Victus 2. Skyddsglaset introducerades i slutet av november och erbjuder bättre skydd mot fall. Gorilla Glass Victus 2 är med andra ord tänkt att göra så att skärmarna i våra smartphones inte spricker lika ofta ifall de åker i backen.

Bekräftat: Surfplattan OnePlus Pad lanseras 7 februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 16:54

OnePlus har bekräftat att surfplattan Pad kommer lanseras samtidigt som telefonen OnePlus 11 under företagets event 7 februari. Tillverkaren har samtidigt delat bilder som visar delar av surfplattan. Pad har en unibodykonstruktion som består av en aluminiumlegering.

Tips: Så här aktiveras och används split-screen i Android

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 12:45

Android har en funktion för att visa två appar sida vid sida, så kallad split-screen, något alla kanske inte tänker på. Hur split-screen aktiveras kan variera lite beroende på Androidversion och gränssnitt. Vi kommer i instruktionerna nedan utgå från Googles version av Android 13 på en Pixel 7 Pro.

OnePlus kanske introducerar surfplatta under februari-evenemanget

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 11:53

OnePlus hemsida puffar för tillverkarens presentation 7 februari. Den tillhörande bilden tycks visa en surfplatta vilket kan innebära att OnePlus planerar att lansera en tablet under evenemanget, utöver hörlurar och mobilflaggskepp. Bilden har dessutom filnamnet ”pad1.

Samsung Galaxy Watch 4 kan styra zoomnivån för mobilens kamera

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Jan 23 kl. 09:43

Samsung Galaxy Watch 4 har fått en 329MB stor uppdatering, enligt en tråd på Reddit. Uppdateringen gör att smartklockan kan användas för att zooma in och ut i den anslutna mobilens kamera, genom att nypa klockans skärm eller vrida på boetten. Finessen fungerar dock endast ihop med Samsungs toppmodeller från Galaxy S20 och Z Flip och framåt.