Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kulturbloggen

Titta: Alice Boman – Wish We Had More Time

Kulturbloggen - 24 Oct 19 kl. 14:36

Alice Boman har släppt två EPs, Skisser (2013) och 2014 års EP II, fått lovord från kritiker och hennes musik har hörts i TV-serier som Transparent, Wanderlust, 13 Reasons Why och Gösta. Sedan EP-släppen har hon också släppt enskilda singlar som “Heartbeat”, “Dreams” och “End of Time”. Nu är det äntligen dags för debutalbumet, där hon bl.a. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Lyssna: Hey Elbow – Nurture/Aptitude

Kulturbloggen - 17 Jun 20 kl. 10:21

Hey Elbow följer upp med ytterligare en singel från kommande albumet som släpps 18 september. Återigen målar malmötrion upp en suggestiv ljudbild med en återkommande loop som puls. Nya albumet är gruppens tredje och trion brukar även agera liveband åt artisten Alice Boman.

Lyssna: Alice Boman – Don’t Forget About Me, pianoversion

Kulturbloggen - 13 May 20 kl. 19:11

Alice Boman följer upp sitt nyligen släppta debutalbum ”Dream On” med en serie pianoversioner av låtar från albumet. Andra låten ut är en intim, avskalad version av den kanske mest uppmärksammade låten på albumet, singeln ”Don’t Forget About Me”.

Alice Stenlöf och Philip Wong har gjort slut!

Posh24.se - Sveriges största kändissajt - 09 May 20 kl. 23:24

Paret har varit tillsammans i över 6 år och har nu valt att gå skilda vägar. Instagram: Alice Stenlöf På sin Youtubekanal öppnar Alice upp och berättar om uppbrottet.Hon berättar att hon kommer ha kvar lägenheten som det köpt tillsammans och att detta är det jobbigaste hon någonsin gjort.

Popcorn Time får barnläge

Feber.se - 25 Apr 20 kl. 11:00

Klart grabben ska pirata Popcorn Time är ett program som gjort processen att titta på piratkopierade filmer enklare och mer som en Netflix-upplevelse än skumt länkklickande. För att göra det ännu mer likt vanliga streaming-tjänster har programmet har nu lanserat en barnvänlig version. I detta separata program visas endast filmer som är anpassade för barn och ser till att Fåret Shaun inte blandas med Saw.

Lyssna: Alice Boman – Everybody Hurts, pianoversion

Kulturbloggen - 19 Apr 20 kl. 15:12

Alice Boman följer upp sitt nyligen släppta debutalbum ”Dream On” med en serie pianoversioner av låtar från albumet. Först ut är en intim, avskalad version av den senaste singeln ”Everybody Hurts”, som släpptes 17 april 2020. Ett pressmeddelande berättar: Alice Boman om ”Everybody Hurts”: ”Den här låten handlar om att bli bortvald och hur det kan få en att ifrågasätta sig själv.


Fler inlägg från Kulturbloggen

Lyssna: Alanis Morissette – Such Pretty Forks In The Road

Kulturbloggen - Igår: 19:59

Efter över 75 miljoner sålda skivor och slutsålda turnéer världen över släpper sjufaldiga Grammyvinnaren Alanis Morissette nu “Such Pretty Forks In The Road”, som efterträder hennes Guldcertifierade topp-2-album “Havoc And Bright Lights” från 2012. Åtta år har gått sedan dess och mycket har hänt i Alanis Morissettes liv under denna tid – upplevelser som hon nu har bearbetat på sitt nionde studioalbum. Det är en tillbakablick och reflektion lika mycket som en väg framåt, som Morissette har utvecklat till elva nya låtar tillsammans med låtskrivaren Michael Farrell (Morrissey, Macy Gray, Richie Sambora) och producenten Alex Hope (Troye Sivan, Ben Platt, Tove Lo).

Stadsmuseet och Medeltidsmuseet öppnar igen 11 augusti

Kulturbloggen - Igår: 19:55

Efter att ha haft stängt sedan i mars på grund av coronaviruset öppnar Stadsmuseet och Medeltidsmuseet igen 11 augusti, berättar ett pressmeddelande: Om Stadsmuseet: Upplev vår stads utveckling under 500 år, nu kvällsöppet både tisdagar och torsdagar. Utställningar öppnar med Stockholmsfoto av Ulf Lundin och Lars Epstein. Det blir bland annat berättarlördagar på gården, historisk kroki och en ny föreläsningsserie om Stockholmsarkitektur med Martin Rörby.

Besökare får lära sig om linets väg till oljefärg och textil på Wanås Konst

Kulturbloggen - Igår: 19:50

Kimsooja, Sowing into Painting, 2020. Foto: Martin Lang. Courtesy Kimsooja Studio Med start i augusti kan besökare lära sig om linets väg till oljefärg och textil på Wanås Konst.

Mattias Carlsson tar över regin för “Jesus Christ Superstar” i Dalhalla

Kulturbloggen - Igår: 19:47

På grund av restriktionerna för kulturevenemang flyttades de tre utsålda konsertföreställningarna av rockoperan ”Jesus Christ Superstar” till nästa sommar. Det innebär att regissören Georg Malvius och koreografen Adrienne Åbjörn på grund av andra åtaganden inte kommer att kunna medverka. Regi och koreografi tas nu över av internationellt erkände Mattias Carlsson, berättar ett pressmeddelande: Mattias är utbildad på Balettakademiens musikalteaterlinje i Göteborg och har genom åren medverkat i en rad olika produktioner samt även arbetat med musikal, film, koreografi och krogshow.

Parkteaterns julisatsning på barnteater har gått mycket bra

Kulturbloggen - Igår: 19:43

Succé för Parkteaterns julisatsning på barnteater och fullspäckat spelschema även i augusti, skriver Stockholms stadsteater och Parkteatern i ett pressmeddelande: Från den 1 juli har Parkteatern spelat för barn och unga Bakom planket i Galärparken. Bland annat Cirkus Madigan, en förkortad familjeversion av förra sommarens musikalsuccé Elvira Madigan som nu också finns på skiva! Repertoaren i augusti bjuder på Clownen Manne, minimusikalerna I vår sånglåda och Fjärilar i magen båda med svängig nyskriven musik.

​Mattias Alkberg flyttar turnén till 2021 och lovar ny musik

Kulturbloggen - Igår: 11:49

I våras släppte Mattias Alkberg “Bodensia”, sin första soloskiva på tre år. Kritikerna gillade vad de hörde. GAFFA gav skivan toppbetyget fem stjärnor, HYMN hyllade med 8/10 och DN sammanfattade sitt betyg med “får det svåra att verka extremt enkelt”.

Lyssna: Ane Brun – Take Hold Of Me

Kulturbloggen - Igår: 11:32

Foto: Stian Andersen Ane Brun släppte singeln ”Take Hold Of Me” den 7 augusti 2020 – nya albumet kommer i oktober. Ett pressmeddelande berättar om singeln och nya albumet: Ane Brun släpper nu sin sjätte singel, ”Take Hold Of Me”, från det ännu ej namngivna kommande albumet som släpps i oktober. Albumet är hennes åttonde och är det första med nyskrivna låtar sedan 2015:s ”When I’m Free”.

Filmrecension: Peninsula – koreansk action men rätt seg

Kulturbloggen - Igår: 11:25

Peninsula Betyg 2 Svensk biopremiär 7 augusti 2020 En zombiefilm om världens undergång i samband med ett virus kanske är vad biopubliken vill ha i dessa tider när världens befolkning plågas av covid 19-pandemin. Peninsula är en koreansk zombie-skräckfilm som bygger på en tidigare succéfilm, “Train to Busan”, också den en zombiefilm. “Train to Busan” har intressant och fungerade ganska väl framför allt för att den utspelade sig i stort sett på ett tåg som var på väg.

Bob hund livesänder 15 augusti

Kulturbloggen - 05 Aug 20 kl. 16:44

Bob hund ger en exklusiv livekonsert på Helsingborgs stadsteater 15 augusti. Foto: Anna Brånhede Bob hund är tillbaka i hemstaden Helsingborg och det med besked. Tillsammans med Helsingborgs stadsteater och Helsingborgs Symfoniorkester avfyrar de en händelserik konsert från Storans scen som livesänds digitalt, berättar ett pressmeddelande: Alltid aktuella bob hund är sextetten som återuppstått oräkneliga gånger.

Red Bull Dungen-scenen på Way Out West blir digital festival

Kulturbloggen - 05 Aug 20 kl. 16:41

Det blir som bekant Way Out West-festival i Slottsskogen som det brukar i augusti. Men en liten mindre digital festival blir det från en av scenerna. Ett pressmeddelande från arrangören av Way Out west berättar: Tillsammans med ett gäng vänner presenterar vi nu Red Bull Dungen Digital – en digital version av Dungenscenen som livestreamas helt gratis under ordinarie festivalhelg 14 och 15 augusti.

Filmrecension: Lolas väg till havet – öppnar för tankar, frågor och samtal

Kulturbloggen - 31 Jul 20 kl. 16:39

Lolas väg till havet Betyg 3 Svensk biopremiär 7 augusto 2020 En film som talar till känslor och får oss att känna med både Lola och hens pappa. Lola är en 18 år transperson som bor i fosterhem då hennes pappa slängde ut henne två år tidigare. Hon föddes som pojke och heter då Lionel.

Lyssna: Laleh – Vatten

Kulturbloggen - 31 Jul 20 kl. 16:21

Foto: Lost Army Laleh släppte en ny singel den 30 juli, ”VATTEN”. Ett pressmeddelande berättar: Laleh har ett sätt att skänka oss hopp, glädje och kärlek med sina låtar. Första singeln ”Det Kommer Bli Bra” från kommande albumet har redan visat att Laleh befäst sin styrka, som en av våra största artister.

Filmrecension: Unhinged – vem som helst kan bli en stalker

Kulturbloggen - 31 Jul 20 kl. 09:00

Unhinged Betyg 4 Svensk premiär 31 juli 2020 Regi Derrick Borte Han är inte vägilsk – han är rubbad. En psykologisk thriller om en vardagssituation som utvecklar sig till en livsfarlig lek med ett offer utan försvar. När den stressade Rachel tutar på bilen framför, långt och ihärdigt har hon ingen aning om vad det skall leda till.

Filmrecension: Livets bästa år – mer poesi än film

Kulturbloggen - 30 Jul 20 kl. 19:29

Livets bästa år Betyg 3 Svensk biopremiär 7 augusti 2020 Regi Claude Lelouch En poetisk, vacker skildring av livets gång. Jean-Louis sitter i rullstol på ett äldreboende i Frankrike och han har någon form av demens som gör att han inte minns, speciellt glömmer han allt i närtid. För femtio år sedan var han racerförare och vann många tävlingar.

Lyssna: Staffan Hellstrand – Du går aldrig ensam

Kulturbloggen - 29 Jul 20 kl. 20:31

Foto: Carina Hedlund Staffan Hellstrand har släppt sitt första livealbum, Du går aldrig ensam. Albumet släpptes den 24 juli. Staffan Hellstrand berättar om albumet: – Jag har turnerat som soloartist i nästan 30 år och många av konserterna har spelats in.