Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Tomatkeso och avokado till grillad korv

Birgitta Höglund's Mat - 10 May 20 kl. 07:00

Lätt och snabbt Nu när vårsolen börjar visa sig mer och mer så vill man ju vara ute så mycket som möjligt. Att stå vid spisen såna dagar är inte så kul, då är en snabbfixad korvmiddag perfekt att ta till. Med näringsrika och mättande tillbehör så blir även en korv en riktigt bra måltid, för att inte tala om hur gott det blir. För allra godast resultat så gör du i ordning tillbehören hemma och tar med korven och grillar ute i det fria. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Tonfisksallad med avokado

Kostdoktorn - 18 May 20 kl. 07:42

Här är en perfekt snabblagad, enkel och billig måltid som du tillagar på mindre än en kvart. Inlägget Tonfisksallad med avokado dök först upp på Diet Doctor.

Våra bästa recept med avokado

Kostdoktorn - 20 Apr 20 kl. 09:26

Avokado med sin nötiga smak och krämiga konsistens är både en god och nyttig frukt som passar som handen i handsken i LCHF-köket.Inlägget Våra bästa recept med avokado dök först upp på Diet Doctor.

SÖTSUG, tant i ungdomskläder

Magdalena Graaf Blogg - 19 Apr 20 kl. 18:20

Idag känner jag mig ungdomlig och somrig!Vita jeans. Jag kanske är på gränsen för gammal?

Salladssmörgås med bacon och avokado

Kostdoktorn - 06 Apr 20 kl. 09:08

Fräsch tomat, krispigt bacon, krämig avokado och syrlig majonnäs gifter sig fint tillsammans i denna perfekta LCHF-smörgås.Inlägget Salladssmörgås med bacon och avokado dök först upp på Diet Doctor.

Kyle kollar in Oscar Mayers Wienermobile

Feber.se - 05 Mar 20 kl. 19:00

Världens mest kända korv-bil? Nu blir det korvfest eftersom Kyle (Saabkyle04 på YouTube) fått möjlighet att ta sig en närmare titt på den väldigt märkliga korv-bilen Wienermobile. Läs vidare och kommentera: https://feber.

LCHF-arepas med kyckling och avokado

Kostdoktorn - 28 Feb 20 kl. 10:57

Arepas är ett bröd gjort av majsmjöl är en stor del av den Sydamerikanska matkulturen.Inlägget LCHF-arepas med kyckling och avokado dök först upp på Diet Doctor.

Matlagningsvideo: Ägg Benedict i avokado

Kostdoktorn - 07 Feb 20 kl. 14:07

Vet du vad som passar perfekt till helgbrunchen? Svaret stavas ägg Benedict! Vi har ersatt det traditionella brödet med krämig avokado.

Richard Hammond spanar in Volkswagens korv-fabrik

Feber.se - 24 Jan 20 kl. 19:00

Körv é gött Volkswagen producerar inte bara bilar och utsläpp - de gör även korv om ni inte redan visste det. Richard Hammond åkte till fabriken i Wolfsburg för att spana in hur detta går till. Ett klipp med en något annan inriktning nedan.

Grillad hummer med sparris och dragonsmör

Kostdoktorn - 30 Dec 19 kl. 12:13

Tips på lyxig förrätt: Grillad hummer med sparris och dragonsmör. Kanske till morgondagens nyårsmiddag?Inlägget Grillad hummer med sparris och dragonsmör dök först upp på Diet Doctor.

Coop börjar sälja Beyond Sausage

Feber.se - 28 Nov 19 kl. 14:00

En växtbaserad korv Coop började sälja Beyond Burger i sina butiker i maj i år. Nu i veckan lanseras nästa produkt på samma tema - Beyond Sausage. Precis som burgarna är det här växtbaserade grejer, fast i detta fall utformat som korv istället.


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Grillat, citronmarinerat kycklingspett

Birgitta Höglund's Mat - 6 timmar sedan

Grilltider Nu väntar vi på lite varmare väder lagom till Pingst, så idag bjuder jag på en god grillrätt. Citronmarinaden passar fint även till fläskkött och fisk. Jag serverade spetten tillsammans med små, råa blomkålsbuketter, cocktailtomater och bladsallad.

Nässelomelett med fetaost

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 07:00

Naturens skafferi I vårt avlånga land har nässlorna kommit olika långt, de är som mest näringsrika nu på våren och försommaren. Det går att ta vara på de nya toppskotten hela sommaren, men ta på handskar, de bränns ännu mer sen när de vuxit sig större. Nässelomelette med fetaost 1 port 2 ägg 2 msk grädde 2 msk smör 75 g fetaost 1 dl förvällda nässlor ½ dl strimlad purjolök 2 msk pumpakärnor Lite salt och peppar Färsk timjan Vispa ihop äggen och grädden, smaksätt med lite salt och peppar.

Snabblagad fiskgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 26 May 20 kl. 07:00

Lättlagat Ibland finns varken tid eller lust till matlagning, särskilt nu när vårvärmen börjar komma både här och där. Då är den här rätten väldigt bra att ta till, enklare än så här kan det knappt bli att laga mat. Makrillgratäng 1 port 1 burk Mästarmakrill från Abba à 110 g eller hemlagad makrill i tomat 4-5 förvällda blomkålsbuketter 5 cm purjolök 2 msk smetana/kokosgrädde eller bearnaisesås ½ dl riven, vällagrad ost ½ tsk torkad timjan 25 g skivat smör Förväll de delade blomkålsbuketterna några minuter i saltat vatten.

Stekt vitkål med curry

Birgitta Höglund's Mat - 25 May 20 kl. 07:00

Smakrikt tillbehör Idag bjuder jag på en riktigt god kålrätt, som passar fint till exempel till fläskkött och kyckling. Brynt vitkål passar till det mesta istället för pasta, vill du ha en mildare smak så uteslut bara curryn. Lite strimlat äpple, hackade nötter eller pumpakärnor blir också gott i.

Köttfärsgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 24 May 20 kl. 07:00

Smakrik gratäng Idag får du en nyttigare variant av lasagne, jag tycker det blir mycket godare med grönsaker mellan lagren istället för pasta och med en ägg/ostsås istället för bechamel. Du kan variera med till exempel förvälld grönkål/vitkål eller stekta/grillade skivor av aubergine. Vill du ha mer pastaliknande plattor i din gratäng så hittar du Anne Aobadias recept här på Diet Doctor.

Biff Greta med palsternacka

Birgitta Höglund's Mat - 23 May 20 kl. 07:00

Favoritpytt Idag får du receptet på en av mina personliga favoriter bland vår svenska, traditionella restaurangmat. När jag jobbade som kock fick den här rätten ofta avsluta ett tufft arbetspass. Då med potatis, men här har jag bytt ut den mot den aromatiska palsternackan.

Örtmarinerade champinjoner, perfekt på pizzan

Birgitta Höglund's Mat - 22 May 20 kl. 07:00

Förgyll helgpizzan Idag får du ett riktigt gott tips på hur du förhöjer smaken rejält på din pizza. Vill du göra min goda halloumipizza så hittar du det receptet här. Trevlig helg, ta hand om dig och njut av vårens grönska.

Varm avokadosoppa med rostat bröd

Birgitta Höglund's Mat - 21 May 20 kl. 07:00

Vårgrön soppa Dagens njutbara mattips blir en riktigt krämig och smakrik avokadosoppa, perfekt både som en lite finare kvällsrätt eller som en förrätt. Du kan också gör soppan som sås, ta då hälften av grädden, den smakar väldigt bra till fisk eller kyckling. Snabblagad avokadosoppa 2 port 2 välmogna avokado 4 dl kokosgrädde/grädde ½ dl hackad gräslök 2 msk hackad timjan 2 msk kokosolja Några droppar Worcestershiresauce eller glutenfri tamarisoja Några droppar vit balsamvinäger Salt och peppar Mosa avocadon med gaffel direkt i kastrullen eller kör några varv med stavmixer.

Zucchinipasta med skinksås

Birgitta Höglund's Mat - 20 May 20 kl. 07:00

Skink- och svampsås 1 port 1 dl finskuren svamp 1 dl tärnad skinka ½ dl finstrimlad purjolök 1 dl grädde 2 msk smör ½ tsk fransk senap 1 msk finhackad färsk dragon Lite Worcestershiresauce Salt och peppar Bryn smöret lätt och fräs svampen några minuter, låt den få färg och tillsätt skinkan. Stek några minuter till under omrörning. Rör sedan ner purjolöken, låt den svettas med i röran en liten stund.

Torsk med tomatsås och svamppytt

Birgitta Höglund's Mat - 19 May 20 kl. 07:00

Snabblagad torsk 2 port ca 400 g torsk i bitar 2 dl tomatröra 1 ekologisk citron 1 msk oregano Salt och peppar Krydda fiskfiléerna runtom med salt, peppar och lite pressad citron. Lägg fisken på en tallrik eller ugnsfat som på bilden nedan och klicka ut ajvar i mellanrummen. Lägg skivor av citron över och krydda med oregano.

Lyxa till pannbiffarna

Birgitta Höglund's Mat - 18 May 20 kl. 07:00

Rosépepparbiffar 2 port 300 g köttfärs av lamm, nöt eller vilt 1 ägg 2 msk sesamfrön 2 msk majonnäs 1 msk mortlad rosépeppar 2 msk smör Salt och peppar Bryt ner färsen i en bunke. Tillsätt ägg, majonnäs, rosépeppar, salt och peppar. Blanda snabbt ihop till en smet, låt vila tio minuter i kylen.

Fried Rice – Stekt ris Lowcarb

Birgitta Höglund's Mat - 17 May 20 kl. 07:00

Fried Rice med blomkål 2 port 150 g strimlat kyckling- eller kalkonbröst 150 g skalade räkor 3 dl grovriven blomkål 1 morot i smala stavar 1 dl strimlad salladslök ½ dl finstrimlad ingefära 2 strimlade vitlöksklyftor 1 röd chilipeppar 3 msk kokosolja 2 msk glutenfri tamarisoja 1 pressad lime Ca ½ tsk salt Omelett: 2 ägg 1 msk vatten 1 krm salt Kärna ur och strimla chilipepparn fint, vill du ha en starkare rätt så behåll kärnorna. Fräs blomkålsris, morotsstavar och chili i kokosolja ett par minuter, krydda med salt. Stek äggsmeten som en pannkaka en minut på var sida.

Lördagsdessert – Mangomousse

Birgitta Höglund's Mat - 16 May 20 kl. 07:00

Lördagsgodis Dagens tips blir ett litet glas med mangomousse, en syrlig och fräsch dessert efter lördagsmiddagen. Min mamma gjorde ofta fromage eller mousse till efterrätt när jag var liten, det är riktigt goda smakminnen. Vill du ha lite färre kolhydrater i din mousse så går det bra att byta ut mangon mot hallon eller blåbär.

Ädeloströra till grillat

Birgitta Höglund's Mat - 15 May 20 kl. 07:00

Ädelostcrème 2-3 port 2 dl ädelost eller Roquefort i bitar ½ dl crème fraiche 1 tsk äppelcidervinäger Några droppar Worcestershiresauce Flingsalt och peppar Mosa ädelosten med en gaffel och blanda med övriga ingredienser. Låt stå och mogna i rumstemperatur en timme, så hinner smakerna utvecklas. Jag serverade ädeloströran till grillat lamm, ugnsbakade tomater och halloumi.