Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kryddburken

Torsk i ugn allt-i-ett med purjolök och godaste såsen

Kryddburken - 03 May 20 kl. 18:06

När jag säger:-”Idag blir det fisk!”Då jublar maken. Jag jublar inte lika mycket men älskar man att laga mat så lagar man all mat för att det är så roligt när det blir uppskattat!Jag äter fisk och tycker det är hyffsat gott men absolut inget jag beställer ute på restaurang direkt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Torsk med tomatsås och svamppytt

Birgitta Höglund's Mat - 19 May 20 kl. 07:00

Snabblagad torsk 2 port ca 400 g torsk i bitar 2 dl tomatröra 1 ekologisk citron 1 msk oregano Salt och peppar Krydda fiskfiléerna runtom med salt, peppar och lite pressad citron. Lägg fisken på en tallrik eller ugnsfat som på bilden nedan och klicka ut ajvar i mellanrummen. Lägg skivor av citron över och krydda med oregano.

Inredningskunskap: Svängradie framför ugn?

Husmusen - inredning och design på nätet - 13 May 20 kl. 10:33

Alla som har lagat mat i ugn vet att man måste man se upp för utströmmande het luft är man öppnar luckan. Det är också fint om det finns tillräckligt med svängrum för både luckans öppningsradie och för ens egen kropp när man ska ta ut en varm form. Därför har inredningsarkitekter ända sedan 1950-talet rekommenderat att man bör ha 120 cm fri passageyta framför en spis med ugnslucka av den enkla anledningen att man ska kunna röra sig obehindrat utan att slå i ett möblemang eller en vägg – eller göra sig illa.

Alex modifierar sin ugn

Feber.se - 10 May 20 kl. 15:00

Så han kan göra ordentlig pizza hemma Om man vill göra en sådan där riktigt autentisk italiensk pizza behöver man en riktigt varm ugn. Vi snackar vedugn som håller en temperatur på runt 480 grader. De flesta ugnarna folk har i sina hem går sällan högre 250 grader vilket ju gör det svårt att få den där speciella bakningen en pizza napoletana kräver.

Torsk med skirat smör och riven pepparrot

Birgitta Höglund's Mat - 28 Apr 20 kl. 06:46

Min favoritfisk Frågar du mig vilken som är den godaste fiskrätten, då blir svaret torsk med skirat smör och pepparrot. När jag på tidigt 90-tal jobbade som kallskänka på Seglarrestaurangen i Sandhamn blev den här torsken ofta min middag, jag åt den i en liten potatiskarott av silver, allt som oftast på stående fot. Att jobba i ett restaurangkök gav inte mycket tid till raster, det var bara när man tog sig en kopp kaffe och en cigarett som det blev lite vila.

Kokt höns med godaste buljongsåsen

Kryddburken - 15 Mar 20 kl. 19:17

Kokt höns. Det låter inte så lockande men det är verkligen ett himmelrike av smaker, så otroligt saftigt kött och ett extra plus när man kokar höns är den fantastiska buljongen man får. Och ni som känner mig vet att jag ääääälskar sås!

Godaste LCHF-semlorna

Kostdoktorn - 24 Feb 20 kl. 13:32

Även om man äter lågkolhydratkost kan man faktiskt njuta av riktigt goda semlor utan varken socker eller vetemjöl. Här kommer ett busenkelt recept på saftiga glutenfria kardemummabullar fyllda med sockerfri mandelmassa och fluffig grädde.Receptet →Inlägget Godaste LCHF-semlorna dök först upp på Diet Doctor.

Lax i ugn med senap och honungstäcke

Kryddburken - 24 Feb 20 kl. 11:48

Gjorde en grymt god lax i ugn igår till söndagsmiddag. Variation på lax kan man aldrig få för mycket av. Den här lämpar sig dessutom väldigt bra att äta kall till en fräsch sallad.

Skivad Majonnäs börjar säljas i Japan

Feber.se - 24 Feb 20 kl. 09:45

När du inte orkar trycka fram det är tuben Skivat bröd och skivad ost har vi sedan länge vant oss att se i våra butiker och nu har det japanska företaget Bourbon börjat sälja skivad majonnäs. Den färdigskivade majonnäs kan man kan slänga på burgaren, pastan eller annat vid de tillfällen man känner att man inte riktigt orkar krama fram majonäs från en tub. Den skivade majonnäsen säljs med smak av antingen lax eller torsk skriver Gizmodo.

Skivad majonäs börjar säljas i Japan

Feber.se - 24 Feb 20 kl. 09:45

När du inte orkar trycka fram det är tuben Skivat bröd och skivad ost har vi sedan länge vant oss att se i våra butiker och nu har det japanska företaget Bourbon börjat sälja skivad majonäs. Den färdigskivade majonäsen kan man kan slänga på burgaren, pastan eller annat vid de tillfällen man känner att man inte riktigt orkar krama fram majonäs från en tub. Den skivade majonäsen säljs med smak av antingen lax eller torsk skriver Gizmodo.


Fler inlägg från Kryddburken

Torsk i ugn allt-i-ett med purjolök och godaste såsen

Kryddburken - 03 May 20 kl. 18:06

När jag säger:-”Idag blir det fisk!”Då jublar maken. Jag jublar inte lika mycket men älskar man att laga mat så lagar man all mat för att det är så roligt när det blir uppskattat!

Smördegspajer med köttfärs

Kryddburken - 03 May 20 kl. 15:46

Idag är våren tillbaka på ön, regnet har bytts ut mot solsken, fågelkvitter och ljudet av traktorer som påbörjat vårbruket.☀️ Igår däremot när regnet stod som spön i backen passade jag på att laga en rejäl gryta köttfärssås på 1kg nötfärs, härligt långkokt och mustig med soffritto (fintärnad lök, morot och stjälkselleri).

Kokt frukostkorv med pepparrotssås

Kryddburken - 13 Apr 20 kl. 15:16

Hej allihopa! Idag laddar vi upp för ny jobbvecka, har städat och tvättat och ska strax börja med maten och några matlådor. Fyllt på Willys-appen så vi kan hämta matkassar imorgon när vi slutat.

Påsken 2020

Kryddburken - 12 Apr 20 kl. 12:12

Påskledigt och hemmamys! Den mest avkopplande högtiden av alla utan stress och måsten, bara god mat och tid att ladda batterierna med strålande sol, frisk luft och fågelkvitter. Precis sånt vi behöver i dessa tider.

Köttfärsbiffar med pepparsås

Kryddburken - 06 Apr 20 kl. 19:47

Hej alla mina fina läsare! Jag hoppas ni mår bra?Vi mår alla bra här hemma och Covid-19 har inte drabbat oss ännu.

Kokt höns med godaste buljongsåsen

Kryddburken - 15 Mar 20 kl. 19:17

Kokt höns. Det låter inte så lockande men det är verkligen ett himmelrike av smaker, så otroligt saftigt kött och ett extra plus när man kokar höns är den fantastiska buljongen man får. Och ni som känner mig vet att jag ääääälskar sås!

Stekt fläsk med löksås

Kryddburken - 08 Mar 20 kl. 15:24

En mer älskad klassiker bland husmanskosten guldkorn måste vara stekt fläsk med löksås. Enkla ingredienser, rena smaker och så förtrollande gott! Nu dammar jag av mitt allra bästa recept på den här godingen.

Ananaskaka i långpanna med kokostosca

Kryddburken - 03 Mar 20 kl. 20:28

I särklass den godaste långpannekakan jag bakat!Så otroligt smakrik men också knäckig och söt. Håller sig saftig länge.

Pansarsoldatens pastasås

Kryddburken - 25 Feb 20 kl. 20:45

När jag började bläddra runt bland gamla militärrecept blev jag både nyfiken och nostalgisk då min pappa jobbat hela sitt liv inom Försvarsmakten. Konserver har jag ätit mycket som barn, likaså pulversoppor och chokladen pappa hade i skrivbordslådan på jobbet som jag tjatade att få smaka varje gång trots att den inte var speciellt god.

Lax i ugn med senap och honungstäcke

Kryddburken - 24 Feb 20 kl. 11:48

Gjorde en grymt god lax i ugn igår till söndagsmiddag. Variation på lax kan man aldrig få för mycket av. Den här lämpar sig dessutom väldigt bra att äta kall till en fräsch sallad.

Chiligulasch

Kryddburken - 17 Feb 20 kl. 18:56

Gulasch, en mustig köttgryta med mycket smak, mycket vätska. En gryta baserad på nöt, lamm eller fläskkött och här med en extra touch av chili.

Chiligulasch

Kryddburken - 16 Feb 20 kl. 16:44

Gulasch, en mustig köttgryta med mycket smak, mycket vätska. En gryta baserad på nöt, lamm eller fläskkött och här med en extra touch av chili.

Omelett med spagetti och rökt fläsk

Kryddburken - 15 Feb 20 kl. 20:48

Det finns många sätt att trolla fram goda, billiga, matiga luncher, snabbt och enkelt. Omelett är en av dom. Ägg, ägg, ägg tänker ni nu… Men omelett som får sällskap av mer än kryddor kan bli hur gott som helst!

Kyckling i krämig parmesan och örtsås

Kryddburken - 04 Feb 20 kl. 19:47

Det har blivit ett litet uppehåll sen sist. I förra veckan fick vi ett hemskt dödsbesked. Vår vän, Nickes chef och kollega sen 25 år omkom väldigt hastigt och våra tankar och förehavande har förstås varit på helt annat håll.

Fattigmanssoppa – bara för fattiglappar?

Kryddburken - 14 Jan 20 kl. 19:14

Jag tycker det är viktigt att ta tillvara på matrester, extremt viktigt både för plånboken och miljön och personligen blir det lite av en sport att kunna trolla i köket med det som faktiskt finns hemma utan att det ska behövas stödhandlas vareviga dag.