Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Torsk med tomatsås och svamppytt

Birgitta Höglund's Mat - 19 May 20 kl. 07:00

Snabblagad torsk 2 port ca 400 g torsk i bitar 2 dl tomatröra 1 ekologisk citron 1 msk oregano Salt och peppar Krydda fiskfiléerna runtom med salt, peppar och lite pressad citron. Lägg fisken på en tallrik eller ugnsfat som på bilden nedan och klicka ut ajvar i mellanrummen. Lägg skivor av citron över och krydda med oregano. Jag använder sällan micro, men den här rätten gjorde jag i ett litet hotellkök på Mallorca för några år sen. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Claras goda huevos rancheros

Kostdoktorn - 23 Mar 20 kl. 11:30

Krydda till frukosten med denna mexikanska specialitet. Claras LCHF-version smakar riktigt gott: stekta ägg, tomatsås med jalapeños och ost och självklart avokado.Inlägget Claras goda huevos rancheros dök först upp på Diet Doctor.

Gräddkokt torsk med dijon och knaperstekt bacon

Kostdoktorn - 13 Nov 19 kl. 12:01

Utsökt fiskrätt där torsken blir alldeles perfekt och gifter sig fint tillsammans med smakerna av dijonsenap och knaprigt bacon.Receptet →Inlägget Gräddkokt torsk med dijon och knaperstekt bacon dök först upp på Diet Doctor.

Smörstekt torsk med kapris och rödbetsröra

Kostdoktorn - 08 Nov 19 kl. 13:34

En härlig explosion av smaker och färger. Smörstekt torsk med kokta grönsaker och utsökt rödbetsröra passar perfekt till helgens middagsbjudning.Receptet →Inlägget Smörstekt torsk med kapris och rödbetsröra dök först upp på Diet Doctor.

Kyckling och champinjoner i krämig tomatsås

Kostdoktorn - 13 Aug 19 kl. 12:44

Letar du efter en god och snabblagad maträtt? Testa detta! På 30 minuter har du en näringsrik, mättande och god maträtt på middagsbordet.

Spenat- och ostfylld kyckling med zoodles i tomatsås

Kostdoktorn - 06 Aug 19 kl. 13:00

Fantastiskt god gratinerad kycklingrätt med italienska smaker. Enkelt men lyxigt recept som passar lika bra till vardag som fest.Receptet →Inlägget Spenat- och ostfylld kyckling med zoodles i tomatsås dök först upp på Diet Doctor.

Kort och blondare

Magdalena Graaf Blogg - 19 Mar 19 kl. 20:29

Kort och blont Mycket nöjd! Massor av slingor och efter det lite fransar Ljudbok i öronen och Sten mellan benen Avslutar kvällen med torsk, äggsås och potatis (ej utrotningshotad torsk) Lektyr Och lite gött gött En liten snark på det här.

Kokt torsk med äggsås och sockerärtor

Kostdoktorn - 15 Jan 19 kl. 16:10

Längtar du efter barndomens milda och rena smaker? Här en riktig husmansfavorit med nykokt torsk, klassisk äggsås och smörstekta sockerärtor.Receptet →Inlägget Kokt torsk med äggsås och sockerärtor dök först upp på Diet Doctor.

Studie: Gråsälen inte största hotet mot Östersjötorsk

Nyhetspressen - 08 Dec 18 kl. 12:05

Yrkesfisket, klimatförändringar och övergödning gör mer skada på Östersjöbestånden av torsk och strömming på djupt vatten än de växande sälbestånden, enligt en ny studie från Stockholms universitet..

3–0-förlust för TFF i sista matchen

Nyhetspressen - 11 Nov 18 kl. 16:58

Den tunga sviten på över fem månader utan vinst följer TFF in i superettan nästa år. Borta mot BP åkte laget på ytterligare en torsk och matchen slutade 3–0 till stockholmarna..


Fler inlägg från Birgitta Höglund's Mat

Zucchinisallad till grillat

Birgitta Höglund's Mat - 9 timmar sedan

Grilltillbehör Tycker du om potatissallad så kommer du att gilla den här zucchinisalladen. Servera till grillat av alla slag, annars är den också god till pannbiff, stekt fisk och kyckling. Zucchinisallad 2 port 2 dl tärnad zucchini 2 msk smör/kokosolja ½ tsk vit balsamvinäger Salt och svartpeppar Bryn zucchinin några minuter utan att den får för mycket färg.

Räksallad med örtmajonnäs

Birgitta Höglund's Mat - Igår: 06:38

Sommarsallad Nu i sommarvärmen är en räksallad bland det godaste man kan äta. Det blir ofta en salladstallrik till kvällsmat hos oss, favoriten just nu tillsammans med räkorna är kokta ägg, smör, ost och sill, salami och bönsallad. Räksallad 1 port 100 g skalade räkor 50 g mozzarella 5 cm gurka 3 cocktailtomater Bladpersilja Citron Örtmajonnäs ½ dl majonnäs 1 msk crème fraiche 1 tsk pressad citron 1 msk hackad dragon 1 msk hackad gräslök Flingsalt och peppar Kallpressad olivolja Rör ihop ingredienserna till örtsåsen, låt stå en stund så smakerna mognar.

Fyllda rostbiffrullar till picknick

Birgitta Höglund's Mat - i förrgår: 07:00

Picknickmat Nu har sommarvärmen äntligen kommit, som det ser ut på väderkartorna så har den dykt upp över hela landet. Idag får du tips på en lättfixad och god rätt att ta med ut på picknick i finvädret eller som en mättande frukost. Du kan också använda rökt skinka, kalkon eller varför inte göra en egen tjälknöl.

Oxfilé med rosépepparsås och blomkål

Birgitta Höglund's Mat - 31 May 20 kl. 07:00

Rosépepparsås 4 port 4 dl grädde/kokosgrädde 2 dl buljong 1-2 msk grovkrossad rosépeppar 2 tsk grovkrossad svartpeppar 2 msk finhackad gul lök 2 msk finhackad röd paprika 3 msk smör/kokosolja 2 tsk äppelcidervinäger Salt Bryn smöret lätt och fräs peppar, paprika och lök några minuter utan att få färg. Häll över vinägern och låt koka in. Häll på buljongen, koka upp och låt koka ihop några minuter.

Gräddtårta till Mors Dag

Birgitta Höglund's Mat - 30 May 20 kl. 06:07

Tårtkalas Idag är det nog många runtom i landet som har tänkt baka en tårta tills i morgon, så här får du mitt recept på en riktigt god sockerkaka till tårtbotten. Min mamma var väldigt duktig på att baka, både kaffebröd och matbröd, så jag lärde mig mycket om goda smakkombinationer redan när jag var liten. Här har jag gjort om hennes sockerkaksrecept till en glutenfri variant med färre kolhydrater, men smaken är liknande.

Grillat, citronmarinerat kycklingspett

Birgitta Höglund's Mat - 29 May 20 kl. 06:37

Grilltider Nu väntar vi på lite varmare väder lagom till Pingst, så idag bjuder jag på en god grillrätt. Citronmarinaden passar fint även till fläskkött och fisk. Jag serverade spetten tillsammans med små, råa blomkålsbuketter, cocktailtomater och bladsallad.

Nässelomelett med fetaost

Birgitta Höglund's Mat - 28 May 20 kl. 07:00

Naturens skafferi I vårt avlånga land har nässlorna kommit olika långt, de är som mest näringsrika nu på våren och försommaren. Det går att ta vara på de nya toppskotten hela sommaren, men ta på handskar, de bränns ännu mer sen när de vuxit sig större. Nässelomelette med fetaost 1 port 2 ägg 2 msk grädde 2 msk smör 75 g fetaost 1 dl förvällda nässlor ½ dl strimlad purjolök 2 msk pumpakärnor Lite salt och peppar Färsk timjan Vispa ihop äggen och grädden, smaksätt med lite salt och peppar.

Grekisk sallad

Birgitta Höglund's Mat - 27 May 20 kl. 07:00

Snabblagad fiskgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 26 May 20 kl. 07:00

Lättlagat Ibland finns varken tid eller lust till matlagning, särskilt nu när vårvärmen börjar komma både här och där. Då är den här rätten väldigt bra att ta till, enklare än så här kan det knappt bli att laga mat. Makrillgratäng 1 port 1 burk Mästarmakrill från Abba à 110 g eller hemlagad makrill i tomat 4-5 förvällda blomkålsbuketter 5 cm purjolök 2 msk smetana/kokosgrädde eller bearnaisesås ½ dl riven, vällagrad ost ½ tsk torkad timjan 25 g skivat smör Förväll de delade blomkålsbuketterna några minuter i saltat vatten.

Stekt vitkål med curry

Birgitta Höglund's Mat - 25 May 20 kl. 07:00

Smakrikt tillbehör Idag bjuder jag på en riktigt god kålrätt, som passar fint till exempel till fläskkött och kyckling. Brynt vitkål passar till det mesta istället för pasta, vill du ha en mildare smak så uteslut bara curryn. Lite strimlat äpple, hackade nötter eller pumpakärnor blir också gott i.

Köttfärsgratäng

Birgitta Höglund's Mat - 24 May 20 kl. 07:00

Smakrik gratäng Idag får du en nyttigare variant av lasagne, jag tycker det blir mycket godare med grönsaker mellan lagren istället för pasta och med en ägg/ostsås istället för bechamel. Du kan variera med till exempel förvälld grönkål/vitkål eller stekta/grillade skivor av aubergine. Vill du ha mer pastaliknande plattor i din gratäng så hittar du Anne Aobadias recept här på Diet Doctor.

Biff Greta med palsternacka

Birgitta Höglund's Mat - 23 May 20 kl. 07:00

Favoritpytt Idag får du receptet på en av mina personliga favoriter bland vår svenska, traditionella restaurangmat. När jag jobbade som kock fick den här rätten ofta avsluta ett tufft arbetspass. Då med potatis, men här har jag bytt ut den mot den aromatiska palsternackan.

Örtmarinerade champinjoner, perfekt på pizzan

Birgitta Höglund's Mat - 22 May 20 kl. 07:00

Förgyll helgpizzan Idag får du ett riktigt gott tips på hur du förhöjer smaken rejält på din pizza. Vill du göra min goda halloumipizza så hittar du det receptet här. Trevlig helg, ta hand om dig och njut av vårens grönska.

Varm avokadosoppa med rostat bröd

Birgitta Höglund's Mat - 21 May 20 kl. 07:00

Vårgrön soppa Dagens njutbara mattips blir en riktigt krämig och smakrik avokadosoppa, perfekt både som en lite finare kvällsrätt eller som en förrätt. Du kan också gör soppan som sås, ta då hälften av grädden, den smakar väldigt bra till fisk eller kyckling. Snabblagad avokadosoppa 2 port 2 välmogna avokado 4 dl kokosgrädde/grädde ½ dl hackad gräslök 2 msk hackad timjan 2 msk kokosolja Några droppar Worcestershiresauce eller glutenfri tamarisoja Några droppar vit balsamvinäger Salt och peppar Mosa avocadon med gaffel direkt i kastrullen eller kör några varv med stavmixer.

Zucchinipasta med skinksås

Birgitta Höglund's Mat - 20 May 20 kl. 07:00

Skink- och svampsås 1 port 1 dl finskuren svamp 1 dl tärnad skinka ½ dl finstrimlad purjolök 1 dl grädde 2 msk smör ½ tsk fransk senap 1 msk finhackad färsk dragon Lite Worcestershiresauce Salt och peppar Bryn smöret lätt och fräs svampen några minuter, låt den få färg och tillsätt skinkan. Stek några minuter till under omrörning. Rör sedan ner purjolöken, låt den svettas med i röran en liten stund.