Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Whoa.nu

Trainspotters & Davr – Grumligt EP

Whoa.nu - 06 Jun 12 kl. 11:21

Gruppen Trainspotters från Umeå har väl få lyckats undgå de senaste åren, då de under kort tid släppt mer hyllat material än de flesta inom rap-Sverige gjort. Nu släpper de en ny EP som heter Grumligt, och är gjord tillsammans med den 18-åriga dubstep-producenten Davr. EP’n är gratis för nedladdning, och kan laddas ner här: http://bit.ly/grumligt  Forum: [Audio] Trainspotters & Davr - Grumligt EP Läs mer: Nya videor från RMK och S. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Det här ska du göra efter ett strömavbrott

Nyhetspressen - 03 Jan 19 kl. 15:00

Efter ett långt strömavsbrott blir stämningen lätt euforisk när elen väl kommer tillbaka. Men slå inte på all elektronik direkt för att fira och gå igenom maten i frysen nogrannt. Följ dessa föreskrifter när din ström kommit tillbaka:   – När vattnet börjar komma kan det vara grumligt.

Algblomningen kulminerar längs de svenska kusterna

Nyhetspressen - 02 Aug 18 kl. 07:13

Värmen har gjort att algblomningen slagit till ordentligt längs de svenska kusterna. Barn och djur riskerar illamående, feber och kräkningar om de får i sig gifter. – Vi råder människor att inte bada i grumligt vatten, säger mikrobiologen Caroline Schönning..

Dykare hittade vigselringen 5,4 meter ner

Nyhetspressen - 23 Jul 18 kl. 14:38

Martina Kjellebäck från Åmål tappade sin vigselring i Eldan när hon deltog i Långseruds triathlon i helgen. Men det hela slutade lyckligt. Dykaren Tommy Andersson från Årjäng blev stor hjälte när han på 5,4 meters djup i grumligt vatten och med en decimeter dy på bottnen fann ringen..

Grumligt

Nyhetspressen - 20 Oct 16 kl. 15:00

.

Missfärgat vatten i Malmö

Nyhetspressen - 11 Oct 16 kl. 15:26

Kranvattnet i stora delar av Malmö och sydvästra Skåne kan vara grumligt och missfärgat de kommande dygnen, meddelar Sydvatten i ett pressmeddelande..

Grumligt vatten i sydvästra Skåne

Nyhetspressen - 11 Oct 16 kl. 11:09

SKÅNE Boende i Malmö, Burlöv, Svedala, Staffanstorp, Vellinge och östra Lund kan de närmaste dygnen få missfärgat och grumligt vatten i kranen. Vattnet håller dock godkänd vattenkvalitet.Anledningen är ett tekniskt fel i en del av Vombverket, natten till tisdagen den 11 oktober.

Behöver hjälp för att nå klarhet kring fiskförgiftningen: "Det går inget vidare just nu"

Nyhetspressen - 22 Sep 16 kl. 18:00

Polisen simmar i grumligt vatten gällande de förgiftade fiskarna i Säter. Man har inte några specifika spår att gå på, men hoppas att tipsare ska höra av sig med iakttagelser och andra uppgifter gällande skadegörelsen..

Handroll till akterna

Lunkens blogg - 17 Jun 13 kl. 01:01

Lite rollkul i Fängen idag. (finns på kajakplatser.

Västerbottniskt till U x U

UNDERBARACLARA - 18 Dec 13 kl. 09:55

Hiphop-kollektiv till U x U-festivalen. Nu har Umeå nyaste musikfestival gjort klart med Random Bastards Soundsystem där bland annat Cleo från Umeå är en av medlemmarna.  Random Bastards Soundsystem består av Kristin Amparo, Cleo, Trainspotters och Broder John & Frima.


Fler inlägg från Whoa.nu

Instrumentalerna: Sherlock – Made To Measure & The Latin Kings – I skuggan av betongen

Whoa.nu - 01 Jan 14 kl. 12:43

Den 23:e och 24:e december lade vi upp två exklusiva julklappar i form av instrumentalversionerna av Sherlocks Made To Measure (1997) och The Latin Kings I skuggan av betongen (1997). Två riktiga rariteter, rippade direkt från vinyl, som du verkligen inte får missa! Hårt, smutsigt och äkta.

85 st hiphopsläpp i Guldgruvan-arkivet

Whoa.nu - 01 Jan 14 kl. 12:41

Mellan mars 2011 och december 2013 släppte vi massor av större, klassiska släpp för gratis nedladdning i sektionen Guldgruvan. Musik som av någon anledning glömts bort och inte finns seedad på svenska torrentsidor, musik som du saknat efter din hårddiskkrasch eller som du inte ens visste att du ville ha eller ens visste fanns. Allt från vinylsinglar, mixtapes till hela album.

114 st hiphopsläpp i Netplay-arkivet

Whoa.nu - 01 Jan 14 kl. 12:40

Mellan 2002 och 2013 släppte vi massor av större släpp för gratis nedladdning på Whoa. Flera av dem betydde mycket för den svensk hiphopscenen. Nya, hungriga artister introducerade sig, redan etablerade akter befäste sin populära ställning och många grupper fick sina stora genombrott.

Matias minns (och tackar för micken)

Whoa.nu - 30 Dec 13 kl. 21:06

Hiphopare, framför allt rappare, pratar ofta om att ”greppa micken”. Det verkar nästan finnas ett slags passion för det rent mekaniska i att låta fingrarna omsluta en mikrofon. Och det är ju lätt att bli lite fångad i det där; att få känslan av att vilja ”greppa en mick”.

2013-12-28: Supreme

Whoa.nu - 28 Dec 13 kl. 00:15

Brev från Queff

Whoa.nu - 26 Dec 13 kl. 17:59

2013-12-24: Big L

Whoa.nu - 24 Dec 13 kl. 19:39

Lucka 24: Guldgruvan: The Latin Kings – I skuggan av betongen instrumentals (1997)

Whoa.nu - 24 Dec 13 kl. 07:00

Precis som Sherlocks skiva Made To Measure så fick The Latin Kings andra skiva I skuggan av betongen aldrig någon kommersiell framgång trots att det än idag måste klassas som en av de absolut bästa svenska hiphopskivorna. Albumet innehåller mängder av klassiska minnesvärda Dogge-citat som kanoniseras än idag. Soundet är mörkt men blandar ändå allvar med humor.

2013-12-23: Eminem

Whoa.nu - 23 Dec 13 kl. 23:33

Lucka 23: Guldgruvan: Sherlock – Made To Measure Instrumentals (1997)

Whoa.nu - 23 Dec 13 kl. 07:00

Få skivor har haft så stor betydelse för svensk hiphop som Sherlocks första och enda album Made To Measure. Vi snackar riktig klassisk hiphop. Mörkt, hårt och odiskutabelt äkta.

Stämningsfull julmusik

Whoa.nu - 22 Dec 13 kl. 13:22

Att tipsa om julmusik har varit ett återkommande inslag på Whoa de senaste åren och i år är inget undantag. Nytt för i år är däremot att vi valt att komplettera videobonanzan med en Spotify-playlist. Som ni vet finns inte allt tillgängligt där men spellistan klockar ändå in på 6,5 timmar och räcker därmed från jullunchen ända fram till julklappsöppningen, Kalle Anka-paus inräknat.

Lucka 22: Guldgruvan: Robert Valsinger – Robert Valsinger (2003)

Whoa.nu - 22 Dec 13 kl. 07:00

Robert Valsinger eller Bashie, som han kallar sig när han rappar på engelska, föddes i Linköping under slutet av 70-talet och startade sin musikaliska karriär som trummis i hardcorebandet Outlast innan han 1996 bildade gruppen Stacs of Stamina som han lämnade några år senare. Idag håller Robert fortfarande på med musik och väntar på att släppa sin tredje soloskiva under sitt eget namn Robert Valsinger men också en klassisk hiphopskiva under sitt alias Bashie. Efter att tidigare ha givit er hiphoprariteterna Bashies nya CD (1998) och From The Smoke (2000) för nedladdning, presenterar vi nu även artistens underskattade debutalbum på svenska från 2003.

There’s a war going on outside no man is safe from…

Whoa.nu - 22 Dec 13 kl. 00:04

Jag är heligt förbannad. Detta kommer bli min sista krönika här på Whoa och det kommer också vara den som har minst med hiphop att göra. Eller kanske den som har mest med hiphop att göra, beroende på hur man vill se på saken.

Video: Prop Dylan – Family First

Whoa.nu - 21 Dec 13 kl. 20:10

Prop Dylan, högaktuell med nya albumet The Cardinal Sin, släppte idag en ny video till en av låtarna på plattan. Närmare bestämt spåret Family First, producerat av Logophobia. Kolla in den nedan och glöm inte att lyssna in dig på resten av fullängdaren om du ännu inte gjort det.