Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Freedomtravel

Turkisk och egyptisk inspo – och vinter i marinan

Freedomtravel - 16 Dec 22 kl. 06:00

Denna vecka har vi tagit del av turkisk och egyptisk inspiration. Men framför allt har vi upplevt rejäl skandinavisk vinter i husbåtsmarinan där vi bor. Happy Friday! Turkisk middag i Stockholm I helgen var vi bjudna på turkisk middag hos vänner som kommer från Turkiet och bor i Stockholm under några år på grund av […] Inlägget Turkisk och egyptisk inspo – och vinter i marinan dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Nya direktflyg, loppissemester och så många bilar i vinter

Freedomtravel - 26 Dec 22 kl. 06:00

Vi befinner oss just nu i härliga Kroatien, men det hindrar oss förstås inte från att som vanligt på måndagar publicera korta resenyheter. Här presenterar vi årets sista FREEDOMtravel News. Håll till godo!

Mat med vårtema, livet i marinan och förberedelser

Freedomtravel - 01 Apr 22 kl. 06:00

Vi lagar mat med vårtema och lever livet i marinan. Men framför allt håller vi på att förbereda oss inför vårens och sommarens husbilsresa. Nu längtar vi verkligen efter att få ge oss av!

Robot-barista serverar kaffe i Vinter-OS

Feber.se - 03 Feb 22 kl. 20:00

Imorgon drar OS igång Inför Vinter-OS har vi skrivit lite om en del av de robotar som kommer att användas där. Här kommer ytterligare en sådan vilken har programmerats för att förse OS-besökare med kaffe. Robot-baristan är en industrirobot som kan ta kaffebönor och sedan göra en kopp kaffe av det.

Robotar kommer att laga och servera mat i Vinter-OS

Feber.se - 26 Jan 22 kl. 20:00

För att minska risken för spridning av covid-19 Igår skrev vi lite om en robot som kommer att blanda drinkar under Vinter-OS i Beijing och här kan ni kolla in lite andra robotlösningar som kommer att användas under evenemanget. I klippet ovan syns bland annat olika robotsystem som kommer att användas för att tillaga och servera mat. Man kommer bland annat använda en lösning som hissar ner maten från taket till matgästen, en lösning som jag inte tror jag sett någonstans tidigare.

Robotbartender kommer att blanda drinkar på Vinter-OS

Feber.se - 25 Jan 22 kl. 20:00

Industrirobot slänger ihop en cocktail på 90 sekunder Snart drar Vinter-OS igång och här kan ni kolla in en robot som kommer att blanda drinkar under idrottsevenemanget. Det handlar om en industrirobot som programmerats för att blanda ihop drinkar med och utan alkohol. För att beställa en drink så behöver gästen scanna in en kod via sin mobiltelefon och därefter ska roboten kunna mixa ihop till exempel en cocktail på 90 sekunder.

Teaser för Jurassic World Dominion

Feber.se - 24 Jan 22 kl. 07:00

I samarbete med Vinter-OS I sommar kommer till slut Jurassic World Dominion ha premiär efter lite pandemiförseningar. Innan dess är det dock dags för Vinter-OS och av någon anledning verkar mediabolaget NBCUniversal tycka att dessa två saker kan göra reklam för varandra. I reklamfilmen ovan kan ni kolla in när den amerikanska skidåkaren Mikaela Shiffrin blir avbruten i sitt skidande av några dinosaurier som hänger i skidbacken.

Teaser för Moon Knight

Feber.se - 17 Jan 22 kl. 07:00

Oscar Isaac blir en egyptisk mångud Här kommer en kort teaser på den kommande Marvel-serien Moon Knight. I serien kommer Isaac Hayes spela rollen som Marv Spector och hans alter ego Moon Knight, en egyptisk mångud: "A former U.S.

Även Storbritannien och Kanada bojkottar Vinter-OS

Feber.se - 09 Dec 21 kl. 11:15

Gör som USA och Australien Nu har både Kanada och Storbritannien meddelat att de kommer att bojkotta nästa års Vinter-OS i Kina, något som tidigare även USA och Australien gjort. Precis som i USA och Australiens fall kommer det att vara tillåtet för idrottare i Storbritannien och Kanada att delta i Vinter-OS. Länderna kommer dock inte att skicka några officiella politiska representanter till spelen.

Apple startar försäljningen i Turkiet igen

Feber.se - 26 Nov 21 kl. 18:00

Med cirka 25 procent högre priser Efter cirka två dagars säljstopp verkar Apple Store ännu en gång sälja prylar i Turkiet. Tidigare under veckan skrev vi om att Apple stoppat sin egna försäljning i landet på grund av hög inflation och det låga värdet på den turkiska liran. Nu ska Apple Store vara igång igen, men ungefär 25 procent högre priser i snitt.


Fler inlägg från Freedomtravel

En resa till Baltikum och Polen sommaren 2018

Freedomtravel - 01 Jun 23 kl. 06:00

Gästskribenter: Minna och Kaj Avrin Här berättar vi om vår resa till Baltikum och Polen. Under resan upplevde vi historia, traditioner, storstäder och ljuvliga sandstränder. Haapsalu Vi tog Tallink från Stockholm till Tallinn 22/6.

Att vandra till Slåttdalsskrevan i Höga kusten

Freedomtravel - 31 May 23 kl. 06:00

Hur är det att vandra till Slåttdalsskrevan i Höga kusten? Vi vandrade nyligen till denna spektakulära plats och vi blev några av de sista att gå igenom skrevan. Nu är passagen stängd av säkerhetsskäl, men man kan fortfarande vandra till Slåttdalsskrevan och se de dramatiska formerna.

Tips för en romantisk sommarsemester

Freedomtravel - 30 May 23 kl. 06:00

Idag presenterar vi en gästartikel Nu står sommar och semestertid inför dörren och vad passar då bättre än att boka in en romantisk semester tillsammans med sin kärlek? Att åka bort och bara rå om varandra i kärlekens tecken kan nämligen få en att känna sig sådär härligt nykär igen. Men hur gör man egentligen […] Inlägget Tips för en romantisk sommarsemester dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Billiga länder, sommarevenemang och jubileumsvagn

Freedomtravel - 29 May 23 kl. 06:00

Då var det måndag igen, vilket betyder att vi i korthet listar veckans nyheter från rese-, turism- och campingbranschen. By the way, gillar du våra måndagsnyheter? Är det någon sorts nyheter du skulle vilja ha mer eller mindre av?

Axmar Brygga – ställplats, restaurang och bruk

Freedomtravel - 28 May 23 kl. 06:00

Axmar Brygga är en härlig havsrestaurang – med en mycket populär ställplats för husbilar – som ligger vackert vid ostkusten, strax intill det historiska Axmar bruk. Här är fantastiskt fint att göra ett stopp på vägen genom Sverige. Axmar Brygga Havskrog Axmar Brygga Havskrog har verkligen lyckats skapa en attraktiv plats.

Ögruppen Sporaderna – allt du vill ha är grekland!

Freedomtravel - 27 May 23 kl. 06:00

Idag presenterar vi en gästartikel av Visit Greece Skiathos Skiathos, den mest kosmopolitiska ön i norra Sporaderna, är verkligen ett paradis på jorden, med frodiga tallskogar och kristallklart azurblått vatten. Trots att turismen växt snabbt under de senaste decennierna är ön fortfarande pittoresk och orörd, med mer än 60 fantastiska stränder. Den mest kända är […] Inlägget Ögruppen Sporaderna – allt du vill ha är grekland!

Att upptäcka norra Sverige – vi börjar i Höga kusten

Freedomtravel - 26 May 23 kl. 06:00

Norra Sverige är lite av en vit fläck på kartan för oss. Det är klart att vi varit en del i norra Sverige under åren, men ändå relativt lite. Nu är det dags att ändra på det.

Att göra i Nora – 12 tips till trästaden i Bergslagen

Freedomtravel - 25 May 23 kl. 06:00

Vad kan man göra i Nora? Denna charmiga lilla trästad, som ligger fint vid Norasjön i Bergslagen, bjuder på allt från tåg och trähus till glass och mordvandringar. Vi har samlat våra bästa tips på upplevelser och sevärdheter i Nora.

Tant Anna och den stora kärleken – att resa ensam i Afrika

Freedomtravel - 24 May 23 kl. 06:00

Gästskribent: Anna Nilsson Spets Afrika är min plats på jorden, där är jag hemma. Rytmen, värmen, färgerna och dofterna. Jag har testat Latinamerika, jag har varit i olika länder i Asien och Mellanöstern, jag bor mitt i Europa, men Afrika är sedan 1980 dit jag alltid återvänder.

Att göra i Hjo – 12 tips till trästaden vid Vättern

Freedomtravel - 23 May 23 kl. 06:00

Vad kan man göra i Hjo? Denna fina lilla trästad vid Vättern är en riktig pärla med vackra trävillor, ångbåtsturer och glass i stora lass. Vi har nu samlat våra bästa tips på upplevelser och sevärdheter i Hjo.

Roadtrips, sandskulpturer och populära ställplatser

Freedomtravel - 22 May 23 kl. 06:00

Då var det måndag igen! Vi befinner oss på husbilsresa i Sverige, men det hindrar oss förstås inte från att publicera resenyheter här på måndagar. Samtidigt passar vi på att önska alla läsare en fin vecka!

Tant Anna i franskt blåsväder vid Opalkusten

Freedomtravel - 21 May 23 kl. 06:00

Gästskribent: Anna Nilsson Spets Trots att jag bor ett stenkast från franska gränsen så är Frankrike ett land jag varit i alldeles för lite, törs knappt tala om att jag inte varit i Paris ännu. Nåväl, ett par dagar på Opalkusten är inte helt fel och utanför turistsäsongen är det oerhört lugnt. Precis som belgiska […] Inlägget Tant Anna i franskt blåsväder vid Opalkusten dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Att göra i Eksjö – 11 tips till trästaden i Småland

Freedomtravel - 20 May 23 kl. 06:00

Vad kan man göra i Eksjö? Denna småländska stad, som brukar kallas ”den unika trästaden” bjuder på charmiga miljöer, mysiga fik och massor av historia. Vi har vi nu samlat våra bästa tips på upplevelser och sevärdheter i Eksjö.

På husbilsäventyr genom Sverige

Freedomtravel - 19 May 23 kl. 06:00

Just nu befinner vi oss på husbilsäventyr genom Sverige. Vi har gjort en runda som tagit oss söderut mot Småland, och sedan fått oss att vända norrut längs med Vättern. Stockholm – Mariefred – Småland Årets husbilsresa startade som vanligt i Stockholm.

Vad äter man i Filippinerna? – 15 filippinska specialiteter

Freedomtravel - 18 May 23 kl. 06:00

Vad äter man i Filippinerna? Vi har spenderat tre månader, på 30 olika öar, i Filippinerna. Här har vi samlat våra erfarenheter om filippinsk mat, samt om specialiteter, efterrätter och drycker.