Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Husmusen - inredning och design på nätet

Up & coming: Aldo keramik

Husmusen - inredning och design på nätet - 28 Apr 20 kl. 20:16

Kolla in Anna Lundholms söta små keramikhus. Tillverkas för hand i hennes studio på Södermalm i Stockholm och finns att beställa via hennes instagram @aldo.keramik eller via Annas konto på Etsy. Foto: @aldo. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Stjärnskottet får äntligen sin titelfight – möter Jose Aldo!

MMAnytt - 28 May 20 kl. 11:20

UFC:s tidigare dubbelmästare Henry Cejudo bestämde sig för att lägga handskarna på hyllan efter titelförsvaret mot Dominick Cruz. Nu avslöjar Dana White, vd för den världsledande MMA-organisationen, att Petr Yan och Jose Aldo planeras göra upp om det vakanta bältet i bantamvikt. LÄS MER: Henry Cejudo slår ut Dominick Cruz – avslutar karriären på topp!

UFC 250: Jose Aldo tvingas ställa in – Dominick Cruz får titelchans

MMAnytt - 09 Apr 20 kl. 10:35

Jose Aldo har tvingats att ställa in titelmatchen mot bantamviktsmästaren Henry Cejudo som var planerad att agera huvudmatch under UFC 250 den 9 maj. Nu står det klart att en annan ex-mästare kommer att ta Aldos plats, nämligen Dominick Cruz. UFC 250 var först tilltänkt att ta vid i Brasilien, men på grund av den rådande situationen så kommer galan med största sannolikhet istället att köras i USA.

UFC 250: Jose Aldo tvingas ställa in – Dominick Cruz möter Henry Cejudo

MMAnytt - 09 Apr 20 kl. 10:35

Jose Aldo har tvingats att ställa in titelmatchen mot bantamviktsmästaren Henry Cejudo som var planerad att agera huvudmatch under UFC 250 den 9 maj. Nu står det klart att en annan ex-mästare kommer att ta Aldos plats, nämligen Dominick Cruz. UFC 250 var först tilltänkt att ta vid i Brasilien, men på grund av den rådande situationen så kommer galan med största sannolikhet istället att köras i USA.

Här går UFC-bossen till rasande attack – mot fansen: “Kolla inte då!”

MMAnytt - 03 Mar 20 kl. 14:25

Många fans blev besvikna på UFC:s bantamviktsmästare Henry Cejudo när de fick reda på att han kommer att ställas mot den tidigare fjäderviktsmästaren Jose Aldo i sitt nästkommande titelförsvar. Läs också: Jose Aldo kallar Henry Cejudo för dvärg – i ny vapenfylld promo Detta trots att Aldo bara gått en match i bantamvikt hittills, då han förlorade mot Marlon Moraes på UFC 245 i december. Aldo har dessutom förlorat tre av sina fem senaste fighter.

Up & coming: @mikaelapuranen

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Feb 20 kl. 06:30

Jag blir alltid lika inspirerad av människor som har dubbla discipliner. Kombinationer av kunskap ger alltid nya spännande infallsvinklar. Som Mikaela.

Dietisten om Jose Aldos viktbyte: “Var väldigt orolig”

MMAnytt - 23 Dec 19 kl. 11:00

Det var många som var imponerade när Jose Aldo ställde sig på vågen – som visade 136 lbs. Aldos viktklassbyte var kritiserat av många, men för första gången i karriären anlitade Aldo en nutritionist. Tidigare har den forne mästaren haft stora problem att klara fjäderviktsgränsen – men tack vare Dr.

Medan du sov: Henry Cejudo sågar ex-mästaren Jose Aldo

MMAnytt - 19 Dec 19 kl. 08:03

Efter UFC 245: Usman vs. Covington var det många som ansåg att Petr Yan förtjänade nästa titelchans i bantamvikt. Det höll dock mästaren Henry Cejudo inte med om – som istället vill möta Jose Aldo.

Jose Aldo kallar Henry Cejudo för dvärg – i ny vapenfylld promo

MMAnytt - 18 Dec 19 kl. 14:45

Den före detta fjäderviktsmästaren Jose Aldo må ha förlorat sin bantamviktsdebut under helgens UFC 245, men han kom ändå ut med flaggan i topp då han just nu blir behandlad som vinnare. UFCs president Dana White var en av dem som uttalade sig i Aldos favör efter brasilianarens bantamviktsdebut, och det gjorde även divisionsmästaren Henry Cejudo. Dubbelmästaren Cejudo gjorde även slag i saken och släppte en uppmärksammad promo där han utnämnde sig till Kungen av Rio och utmanade Aldo till en titelmatch i Brasilien.

Henry Cejudo utmanar Jose Aldo – utnämner sig till kung av Rio!

MMAnytt - 16 Dec 19 kl. 10:21

Dubbelmästaren Henry Cejudo ser ut att ha inspirerats av Colby Covingtons upptåg och hans senaste video är ett bevis på detta. Cejudo höll ett nära öga på helgens UFC 245 där den före detta fjäderviktsmästaren Jose Aldo gjorde sin bantamviktsdebut mot topprankade Marlon Moraes. Trots att många ställde sig väldigt kritiska inför Aldos viktminskning så kom den forne mästaren att bjuda på en imponerande match mot en av divisionens toppnamn.

Marlon Moraes besegrar Jose Aldo – efter spännande krig

MMAnytt - 15 Dec 19 kl. 05:15

UFC 245: Usman vs. Covington pågår för fullt i T-Mobile Arena i Las Vegas. Alldeles nyss fick vi se en spännande toppmatch i bantamvikt, där världsettan Marlon Moraes välkomnade den tidigare fjäderviktsmästaren Jose Aldo till divisionen.


Fler inlägg från Husmusen - inredning och design på nätet

Inredningsnyheter v.22/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 2 timmar sedan

Söndag och snabb paus i morsdagsfirandet för att summera veckans nyheter från inredningsbranschen. Cestita Alubat en ny svart, portabel och uppladdningsbar modell av den klassiska Cestita-lampan. Säljs exklusivt på Växjö elektriska.

För att du ännu kan.

Husmusen - inredning och design på nätet - i förrgår: 09:07

Jag sitter vid skrivbordet i mitt arbetsrum. Penna, papper, dator och håret i hästsvans.Kaffet har kallnat.

Inredningskunskap: Den skärmlösa generationen?

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 May 20 kl. 19:03

Har du tittat rätt in i solen eller i en stark glödlampa någon gång? Upplevt den obehagliga känslan i ögonen och försökt blinka bort ljusfläckarna från synfältet som följer med blicken ett bra tag efteråt? Det finns en logisk anledning till att någon uppfann lampskärmen och det var inte enbart för att göra belysningen finare.

Instalove: @sekelskiftesdagboken

Husmusen - inredning och design på nätet - 26 May 20 kl. 17:55

Kolla in den lilla pärlan @sekelskiftesdagboken på Instagram. 519 följare men förtjänt av fler. Det är så roligt att få följa med i renoveringsprocessen och se lägenheten växa fram.

Inredningsnyheter v.21/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 24 May 20 kl. 21:35

Då var det söndag och dags att summera nyhetsveckan som gått. Här kommer ett gäng branschsnackisar att ha koll på från vecka 21, 2020.Svenska Mavis är aktuella med en serie massiva träbord med mjuka former.

Annons: 30% rabatt på prints från Peytil

Husmusen - inredning och design på nätet - 24 May 20 kl. 06:24

Reklam i samarbete med Peytil Känner ni till konstnären Eitil Thorén Due? Personen bakom Peytil som jag samarbetat med i flera år. Vad passar väl bättre nu när vi spenderar mer tid hemma än att äntligen ta tag i de tomma väggarna.

Inredningskunskap: Undvik diskmaskinsfällan

Husmusen - inredning och design på nätet - 21 May 20 kl. 06:14

Att slippa diska för hand spar både tid och energi, men tänk på var du placerar diskmaskinen i ditt kök så att den inte blir en fälla i arbetsflödet. Undvik alltid placering av diskmaskiner mellan vask och spis eftersom det statistiskt sett är den yta som används mest. Varje gång du behöver öppna luckan kommer du att fälla ut ett fysiskt krokben som innebär ett störningsmoment och en snubbelrisk, speciellt om ni är flera som arbetar i köket samtidigt.

Annons: Mathem storsatsar – snabbare leveranser!

Husmusen - inredning och design på nätet - 20 May 20 kl. 15:55

Reklam i samarbete med Mathem.se  De senaste veckorna har trycket på Mathem varit extremt. Nu har de anställt närmare 500 personer, införskaffat fler bilar och ökat effektiviteten på sina lager för att kunna dubbla antalet inkommande ordrar.

Hemnetgodis: Havsfruvägen 18

Husmusen - inredning och design på nätet - 19 May 20 kl. 13:47

Jag brukar inte visa ”naken” arkitektur – men kan vi stanna upp lite i det här stadsradhuset från 1940 som är till salu på Havsfruvägen 18 och bortse från möblerna för att titta lite på linjerna, materialen och verkshöjden i detaljerna på trappen och eldstaden… Funkis beskylls ju så ofta för att vara linjär, kantig, rationell och tråkig. Men nej. Stämmer icke.

Poddavsnitt – om föräldraskap och nya förutsättningar

Husmusen - inredning och design på nätet - 18 May 20 kl. 14:42

Jag tror att många föräldrar, oavsett om de driver egna företag eller är anställda, kan känna igen sig i att förutsättningarna förändras när man får barn. Man är inte längre samma – som innan man blev mamma. Och man vill kanske inte alltid vara det heller.

Nyhet! 9:e omtrycket av Handbok i inredning

Husmusen - inredning och design på nätet - 17 May 20 kl. 19:08

Inlägget innehåller reklam för egen verksamhet och affiliatelänkar till Adlibris och Bokus Det känns helt overkligt men min ”Handbok i inredning och styling” har sålt slut i ännu en upplaga! Förlaget har fått beställa omtryck för nionde gången (på ett år!) och nu har landets bokhandlare och inredningsbutiker fått påfyllning med ytterligare 3000 böcker.

Up & coming: Viki Weiland

Husmusen - inredning och design på nätet - 14 May 20 kl. 21:16

Hur kan man få in mer sinnlighet i ett fyrkantigt nyproducerat hem? Genom objekt som är taktila och sensuella i sin struktur och form. Man behöver inte ens ta på dem för att förnimma känslan mot fingertopparna.

Inredningskunskap: Svängradie framför ugn?

Husmusen - inredning och design på nätet - 13 May 20 kl. 10:33

Alla som har lagat mat i ugn vet att man måste man se upp för utströmmande het luft är man öppnar luckan. Det är också fint om det finns tillräckligt med svängrum för både luckans öppningsradie och för ens egen kropp när man ska ta ut en varm form. Därför har inredningsarkitekter ända sedan 1950-talet rekommenderat att man bör ha 120 cm fri passageyta framför en spis med ugnslucka av den enkla anledningen att man ska kunna röra sig obehindrat utan att slå i ett möblemang eller en vägg – eller göra sig illa.

FAQ: Frågor om mina vaser

Husmusen - inredning och design på nätet - 12 May 20 kl. 08:29

Inlägget innehåller adlinks till Nordic Nest och Ellos Jag har fått så många frågor om de vaser jag har använt i olika stylingar under våren att jag samlar dem i ett och samma inlägg. Det är en blandning av privata ägodelar och rekvisita som står i studion men jag har letat reda på köplänkar till inköpsställen – så har ni allt på ett ställe. Hoppas det kan vara till hjälp!