Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från UNDERBARACLARA

Upplever årstiderna – i egna skogskojan

UNDERBARACLARA - 14 Nov 13 kl. 09:11

I flera års tid har han pratat om att bo i sin skogshuggarkoja för att uppleva de fyra årstiderna. Nu är drömmen sann. 1,5 kilometer från allmän väg rakt in i skogen med en råttfälla bredvid dörren. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Flera flickspelare upplever sexism i killaget

Nyhetspressen - 21 Dec 18 kl. 09:56

Nio av tio unga tjejer som spelar hockey med killar i Västergötland upplever nedvärderande behandlingar och sexistiska kommentarer. 14-åriga Alma Käll, som har spelat hockey med killar i många år, vill nu uppmärksamma beteendet som sker bakom stängda dörrar. – Det är olika saker som händer inne omklädningsrummet, det är aldrig något man kan förbereda sig på, säger hon till P4 Skaraborg..

Varannan student upplever psykisk ohälsa

Nyhetspressen - 06 Oct 18 kl. 06:58

Den psykiska ohälsan bland studenter är oroväckande och varannan student upplever ängslan, oro eller ångest, enligt Folkhälsomyndighetens nya sammanställning. – Det kan enligt olika studier få allvarliga konsekvenser för framtiden, säger Regina Winzer, utredare på Folkhälsomyndigheten..

Allt yngre barn upplever psykisk ohälsa

Nyhetspressen - 15 Jun 18 kl. 01:43

En undersökning från Folkhälsomyndigheten visar att antalet 11-åringar som upplever psykosomatiska besvär har ökat kraftigt de senaste åren. Andelen är nu den högsta sedan undersökningarna startade i mitten av 1980-talet..

Västerbottens kvinnor betydligt mer stressade än männen

UNDERBARACLARA - 07 Dec 16 kl. 08:32

Västerbottningar är generellt bland de personer som upplever minst stress i landet. Men skillnaderna mellan män och kvinnor är stora. Nästan var femte kvinna i länet är stressad.

Gozo – Maltas vackra systerö

Freedomtravel - 17 Oct 16 kl. 06:00

Gozo är Maltas vackra och lugna systerö – grönare, lantligare och mindre. Här är tempot lite långsammare och det vardagliga livet styrs av årstiderna, fisket och jordbruket. Gozo är ön för dig som vill sola och bada i lugn och ro, dyka i kristallklart vatten, vandra, äta lokalproducerad mat och kanske se en och annan historisk sevärdhet.

Många har magbesvär – men det finns hjälp

Nyhetspressen - 12 Oct 16 kl. 19:52

Åtta av tio svenskar upplever att de har obalans i magen. Det framgår av en ny undersökning. Mer än hälften av de tillfrågade upplever att de har magbesvär varje månad och en tredjedel har haft besvären i över fem år utan att få diagnos..

Spaning som vill hjälpa till att skapa trygghet

Nyhetspressen - 08 Oct 16 kl. 06:39

Allt fler kommuner upplever ett ökat behov av trygghet – samtidigt upplever en majoritet av befolkningen att brottsligheten ökat i Sverige sedan 2011. En ökad känsla av osäkerhet har fått det privata säkerhetsbolaget Spaning24 att börja verka i Borås..

Mjölkbrist stoppar smörproduktion

UNDERBARACLARA - 06 Oct 16 kl. 15:06

Bristen på mjölk tvingar Norrmejerier att stoppa produktionen av smör. – Det är alltid lika tråkigt när det uppstår men likväl naturligt då tillgången på mjölk och grädde varierar med årstiderna, säger Mariann Holmberg, kommunikationsansvarig, Norrmejerier. Stoppet av smörproduktion ska i stället säkerställa leveranser av exempelvis grädde, Crème Fraiche och Norrgott.

Européernas självbild – så upplever vi grannländerna

Nyhetspressen - 28 Mar 16 kl. 15:36

Två länder anses av många ha den bästa levnadsstandarden i Europa. Det tror i alla fall de europeiska grannländerna enligt en ny undersökning. Bläddra igenom listan för att se hur européerna upplever livsförhållandena i sitt land jämfört med grannländerna..


Fler inlägg från UNDERBARACLARA

[PLUS] Spännande och magisk anime

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:15

Två tonåringar länkas samman på ett magiskt vis och byter kroppar med varandra.

[PLUS] Klaustrofobiskt drama

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:09

Dysfunktionella familjeband och surrealistiska målningar är framträdande inslag i det här polska...

[PLUS] Livfull skildring av Lenins resa

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 12:00

 Lenin var nog ­aldrig i länet, tror Folkbladets Mats Rosin som läst Catherine Merridales ”Lenins...

Skrapade i tv – storvinst till Bolidenbo

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 11:36

I morse blev det vinst till Bolidenbon Hamdi Al Hashedi, som kom till Sverige tillsammans med fru och barn för ett år sedan. För ett år sedan kom Hamdi Al Hashedi till Sverige. Tillsammans med fru och son hade de tagit sig från Jemen och Syrien, och bor nu i Boliden utanför Skellefteå.

Hon är universitetets nya biträdande rektor

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:55

Det är Anna Lindqvist som är lektor vid institutionen för tillämpad utbildningsvetenskap som är Umeå universitets nya biträdande rektor. – Det ska bli väldigt spännande att vara med och leda och utveckla en så fantastisk verksamhet som Lärarhögskolan.

Dubbla Jonasson i Tegs SK

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:50

Tegs SK meddelar via ett pressmeddelande att man förlänger kontraktet med forwarden Victor Jonasson. Han får sällskap av brorsan Alexander som ansluter från Björklövens J20-lag. – Alexander är en teknisk lirare som gillar att utmana och vi hoppas att han kan fortsätta att producera även på seniornivå.

Brr: så mycket ska påskvädret pendla

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:38

I morgon börjar påsken och det kommer att bli en omtumlande påsk enligt SMHI – vädermässigt. Längs kusten kommer temperaturen i länet hålla sig runt nollstrecket på dagarna. Men temperaturen kommer att sjunka till -8 grader natten mellan skärtorsdagen och påskafton.

Klart: Här är projekten som får naturvårdsbidrag

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:33

52 friluftslivs- och naturvårdsprojekt i Västerbotten får i år dela på 2,1 miljoner kronor. Det står klart när Länsstyrelsen i Västerbotten nu meddelar vilka som får Lona-bidrag. Det är 34 pågående och 18 nya projekt som får stöd från Lona, Lokala naturvårdssatsningen, som fördelas av Länsstyrelsen i Västerbotten.

[PLUS] Klart: Lövenforwarden får inte förlängt

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:19

En säsong i Björklöven. Nu får Joakim Högberg leta ny klubb. - Det är som det är, säger forwarden.

Västerbotten har flest höns i norra Sverige

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:08

Påsken står runt hörnet och då är det, som på andra svenska högtider, äggätardags. Då kan man undra varifrån äggen kommer. Till årets påskägg kommer hönan innan ägget, i alla fall i Västerbotten, som har flest höns av alla de fyra nordligaste länen.

[PLUS] Måste köra 130 mil för att hämta postpaketet

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Köra 130 mil enkel väg för att hämta ett paket.

[PLUS] ”Vi har ansvar mot avsändaren”

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 10:00

Det säger Maria Ibsén, pressansvarig på Postnord.

[PLUS] Ekonomisk kris för konkurrenten

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:26

Sundsvall Hockey måste få in minst en miljon kronor innan månadsskiftet för att rädda föreningen,...

Umeåspelare på landslagsläger

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:24

P16- och P17-landslaget har kallat till Future Team-läger – med Umeå-inslag. Tre Umeåspelare och en Sunnanålirare är kallade till de respektive lägren. P17-landslaget samlas på Bosön den 19-21 april och där är Umeå FC Akademi-duon William Schultz och Ville Norrman samt Sunnanås Lucas Lindfors bland de 29 kallade spelarna.

Så gick L:s experiment att hitta nya politiker

UNDERBARACLARA - 12 Apr 17 kl. 09:19

Liberalerna i Västerbotten genomförde en valprocess med öppna nomineringar till de olika val. Har du någonsin funderat på att bli riksdagsledamot? Den frågan ställdes av Liberalerna till alla västerbottningar.