Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Vapenvila i El Salvadors gängkrig

Nyhetspressen - 24 Mar 12 kl. 05:48

Två av El Salvadors mäktigaste kriminella gäng, Mara Salvatrucha och Mara 18, har slutit avtal om vapenvila, enligt ett dokument som spritts till medier i landet. Uppgörelsen stöds av katolska kyrkans ledare i det centralamerikanska landet.Gängledare har i intervjuer förklarat att priset för gängkriget räknat i döda medlemmar har blivit för högt. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Polischefens oro för nytt gängkrig: "Kan eskalera"

Nyhetspressen - 05 Dec 17 kl. 14:22

Skottlossning, misstänkta mordbränder och granater som placerats ut och kastats – inom loppet av bara några dagar.Nu befarar polischefen Erik Nord att gängkriget i Göteborg kan blossa upp på nytt.– Vi får vara försiktiga innan vi drar alltför snabba slutsatser, men det skulle kunna vara på väg in i en situation där våldsamheterna kan eskalera, säger han..

Expert: Fel använda ordet gängkrig

Nyhetspressen - 13 Feb 17 kl. 06:25

Gängbrottslighet, gängskjutningar och gängkrig. Orden förekommer i rubriker och kommer ur politikers och polisers munnar. Men att använda ordet gäng ger många gånger en felaktig bild av de kriminellas samordning och styrka, anser utredare vid Brå.

Vapenvila diskuteras i Astana

Nyhetspressen - 06 Feb 17 kl. 06:16

Experter från Ryssland, Turkiet, Iran och FN har inlett ett möte i Kazakstans huvudstad Astana. Där ska tillämpningen av överenskommelsen om vapenvilan i Syrien diskuteras, uppger Kazakstans utrikesdepartement. Representanter från Jordanien väntas delt.

Duterte ger upp vapenvila

Nyhetspressen - 03 Feb 17 kl. 10:19

Filippinernas regering avbryter vapenvilan med den kommunistiska rebellrörelsen, meddelar president Rodrigo Duterte. Han har beordrat armén att göra sig redo för strid. Rebellerna rapporteras redan ta tagit till vapen igen.

Vapenvila förlängs i Sudan

Nyhetspressen - 15 Jan 17 kl. 18:24

Sudans regering förlänger vapenvilan i de krigshärjade regionerna Darfur, Blå Nilen och Södra Kordofan med sex månader..

Strider i östra Ukraina trots vapenvila

Nyhetspressen - 14 Jan 17 kl. 15:29

Ukrainas försvarsmakt och de proryska separatisterna i östra Ukraina beskyller varandra för att ha brutit mot vapenvilan som ingicks mellan dem i slutet av förra året. Ukrainas militär anklagar separatisterna för granatbeskjutning under det senaste dyg.

”Ska man behöva gå med skyddsväst nu?”

Nyhetspressen - 13 Jan 17 kl. 19:30

Skottlossningarna avlöser varandra i Malmö – men mordet på en 16-årig skolelev sticker ut. Polisen ser inga kopplingar till gängkrig. Pojkens vänner minns hans ständiga leende och lugn och känner sig maktlösa inför en våldsspiral som aldrig tar slut.

Strider nära Damaskus trots vapenvila

Nyhetspressen - 05 Jan 17 kl. 13:46

Trots en landsomfattande vapenvila fortsätter bomberna att falla över det rebellkontrollerade Wadi Barada, norr om Damaskus. Området utgör den syriska huvudstadens huvudsakliga vattenkälla..

Gängkrig bakom fängelsemassaker i Brasilien

Nyhetspressen - 03 Jan 17 kl. 15:55

Det är djungelns lag som gäller..

Nattens fem viktigaste

Nyhetspressen - 30 Dec 16 kl. 07:21

Mest lugnt när vapenvila inleddes - UTRIKESSammandrabbningar mellan rebeller och syriska regeringsstyrkor ägde rum mindre än två timmar efter att den Ryssland- och Turkietstödda vapenvilan började gälla..


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Alexander från Ystad tävlar i Sveriges yngsta mästerkock

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 10:23

Alexander Andersson från Svarte är en av deltagarna i årets upplaga av Sveriges yngsta mästerkock som drar igång snart. .

Dopningkontroller på gymmen i tre kommuner

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 10:10

Det blir dopningstester på gymmen under våren. Det är ett av tre steg som nätverket Ren Kraft arbetar vidare med för ett dopingfritt samhälle i Vimmerby, Hultsfred och Västervik..

Volvo en av de största dieselvärstingarna i Europa

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 09:15

Försäljningen av nya dieselbilar rasar runtom i Europa. Andelen dieselbilar väntas sjunka stadigt de kommande åren som en följd av tuffare krav på rening och förbud i flera städer.Volvo finns bland de bilmärken som har allra högst andel dieselbilar i Europa..

Endre värvar en av landets största talanger

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 09:11

Endre IF har gjort en prestigevärvning inför kommande säsong i SSL Dam..

Därför nobbade Zlatan 840 miljoner: ”Vill vara lycklig”

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 09:10

Sa nej till ett jättebud från Kina och valde MLS..

GLÄDJEBESKED Nu sopas gatorna rena från sand

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:50

Och här dammar det?.

Erika ryter ifrån – efter fruktansvärda fyndet

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:42

Deras skotträdda hund fick panik när fyrverkerierna började smälla under natten – men när Erika Petersson skulle titta till kaninerna under morgonen upptäckte hon det fruktansvärda. Nu ryter hon ifrån mot användandet av smällare och raketer.– Jag tror inte folk förstår vad som faktiskt händer, säger Erika Petersson..

Vilken torsdag för HV-stjärnan!

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:32

I dag fick HV:backen Lawrence Pilut en mycket prestigefylld utmärkelse när han fick Salming Trophy, backlegenden Börje Salmings hederspris till bästa svenskfödde back i SHL:s grundserie säsongen 2017/2018. .

”Sverige behöver en ny säkerhetsmyndighet”

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:05

It-skandalen på Transportstyrelsen visar bland annat att Sverige behöver en ny säkerhetsskyddsmyndighet, skriver Lars Nicander, chef för Centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier vid Försvarshögskolan, på DN Debatt..

Begagnat för barn – bra för både miljön och samvetet

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 08:00

My Gullstrand startade sitt företag för tre år sedan: ”Som Blocket eller Tradera fast fysiskt”.

Sveriges countrydrottning klar för Skärgårdsfesten

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:54

Jill Johnson spelar på sommarens Skärgårdsfestival i Karlskrona..

Förlorade i natt – har nu störst chans på Dahlin

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:50

LOS ANGELES. Buffalo förlorade bottenmötet mot Ottawa med 4-2, men vann den åtrovärda toppplatsen i draftlotteriet i natt. Det innebär att man har den största chansen bland NHL-lagen att få välja som nummer ett i Dallas i juni.

Stina Wollters kärlekslycka – har gift sig med sin Micke

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:21

Stina Wollter har gift sig med sin Micke Olsson. På Instagram har konstnären postat ett inlägg från bröllopet i Svenska kyrkan i New York.”Now we're married!

Fylking: Därför ville inte Pettersson erkänna i tv

Nyhetspressen - 05 Apr 18 kl. 07:01

 Utredningen som ledde fram till att Christer Pettersson dömdes för Palmemordet har fått mycket kritik på senare tid.Men i en ny dokumentärserie i TV3 ges stort utrymme åt dem som fortfarande tror att tingsrättens dom var riktig.Bland dem finns Gert Fylking, som står fast vid att Pettersson erkänt för honom.