Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Kostdoktorn

Vegetarisk pyttipanna

Kostdoktorn - 21 Oct 19 kl. 12:31

Vegetarisk pytt med halloumi i stället för kött. Auberginen puttar undan potatisen utan problem. Denna fräscha vardagsklassiker med egen twist funkar fint både till frukost och brunch.Inlägget Vegetarisk pyttipanna dök först upp på Diet Doctor. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

LCHF-pyttipanna

Kostdoktorn - 19 May 20 kl. 11:27

Svensk husmanskost när den är som bäst! Vår LCHF-variant av pyttipanna är riktigt krämig och smakrik. Inlägget LCHF-pyttipanna dök först upp på Diet Doctor.

Halloumiburgare med kålrotspommes

Kostdoktorn - 03 Jan 20 kl. 12:52

Här har vi en riktig goding! Vegetarisk burgare med ostbröd, halloumi och kålrotspommes.Inlägget Halloumiburgare med kålrotspommes dök först upp på Diet Doctor.

Vegetarisk och vegansk kost del 1 – Vad riskerar man att få för lite av?

Träningslära - 05 Dec 19 kl. 10:18

(OBS! Denna text är ursprungligen från 2009 men har uppdaterats av Nicklas och Jacob i december 2019) Vegetarisk och vegansk… Inlägget Vegetarisk och vegansk kost del 1 – Vad riskerar man att få för lite av? dök först upp på Träningslära.

Vegetarisk kost del 2 – Att få i sig de näringsämnen man riskerar att lida brist på

Träningslära - 05 Dec 19 kl. 11:42

(OBS! Denna text är ursprungligen från 2009 men har uppdaterats av Nicklas och Jacob i december 2019) I förra delen… Inlägget Vegetarisk kost del 2 – Att få i sig de näringsämnen man riskerar att lida brist på dök först upp på Träningslära.

Helsingborg satsar på vegetarisk skolmat

Nyhetspressen - 17 Apr 19 kl. 06:30

Positiva barn vid HD:s besök. Men förälder upprörd..

Lärarnas protestbrev – mot vegetarisk skolmat

Nyhetspressen - 15 Mar 19 kl. 16:19

Lärare på Orust anser att vegetariska skolluncher ger trötta barn som inte orkar med undervisningen.I ett brev till kommunen varnar de för sjunkande skolresultat på grund av maten.– Vi har många barn som är vegetarianer.

Svenskarnas köttkonsumtion fortsätter minska

Nyhetspressen - 05 Mar 19 kl. 11:28

För andra året i rad minskar svenskarnas köttkonsumtion. 2018 minskade förbrukningen av kött med 2,5 procent, eller 2,2 kilo per person.  – En ökad efterfrågan på vegetarisk mat får fortsatt genomslag på köttkonsumtionen.

Vegetarisk skolmat införs i smyg – för att få fler att äta den

Nyhetspressen - 28 Feb 19 kl. 06:06

Först i efterhand får eleverna veta att maten inte innehöll kött..

Kan man äta vegetarisk LCHF?

Kostdoktorn - 17 Jan 19 kl. 09:00

Är du vegetarian och intresserad av att uppleva de många fördelarna med ketogen kost? Eller du kanske redan äter ketogen kost/LCHF, men har funderingar på att sluta med kött av etiska eller andra anledningar? Här är goda nyheter – vegetarisk LCHF är helt klart genomförbart.

Byt ut ekologiskt kött mot vegetarisk mat i skolorna

Nyhetspressen - 30 Dec 18 kl. 04:55

Skolorna och kommunpolitikerna i Göteborg bör satsa på en vetenskaplig klimatsmart skolmatsstrategi där ekologiska animalier ersätts av växtbaserade alternativ, skriver Jonas Paulsson, Köttfri måndag..


Fler inlägg från Kostdoktorn

Kyckling med harissamarinad och limesås

Kostdoktorn - 10 timmar sedan

Fantastisk kryddig och krispig kyckling tillsammans med fräscha gurkskivor och en läcker sås. En enkel men smakrik maträtt. Inlägget Kyckling med harissamarinad och limesås dök först upp på Diet Doctor.

Recensera oss på Trustpilot!

Kostdoktorn - 13 timmar sedan

Lite nu och då ber vi medlemmar och besökare på sidan att skriva en kort recension på omdömesplattformen Trustpilot. Stort TACK för alla fina ord om vår verksamhet, vi är glada och rörda. Er värdefulla feddback kan göra vår sajt ännu bättre.

Ny studie hävdar att periodisk fasta inte fungerar – men stämmer det?

Kostdoktorn - Igår: 15:13

En ny studie som publicerats i Journal of the American Medical Association (JAMA) visar inga hälsovinster med periodisk fasta. Efter en noggrannare granskning ser det dock ut som om vi bör tolka studiens slutsats med försiktighet. Studien antyder att tidsbegränsat ätande varken leder till större viktminskning eller metabola hälsovinster.

Nyhetsmorgon uppmärksammar matsvinnet

Kostdoktorn - i förrgår: 17:38

Under tisdagens sändning av TV4 Nyhetsmorgon uppmärksammades det omfattande matsvinnet vilket är ett gigantiskt resurs- och miljöproblem. Bara i Sverige slänger varje hushåll 45 kilo mat varje år, vilket motsvarar en summa på 6000 kronor. Förutom att det är negativt för plånboken är det även negativt för klimatet och motsvarar utsläppet av 360 0000 bilar.

Äggröra med fetaost och spenat

Kostdoktorn - i förrgår: 16:05

Äggröra är den perfekta LCHF-frukosten och den går att variera i all oändlighet. Den här varianten har en touch av Medelhavet.Inlägget Äggröra med fetaost och spenat dök först upp på Diet Doctor.

Recepttips på LCHF-vänliga matlådor?

Kostdoktorn - i förrgår: 11:04

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans hetaste diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Lax med cowboysås

Kostdoktorn - 28 Sep 20 kl. 09:28

En riktig drömrätt för alla LCHF:are. Mycket smak, mycket smör och stekt lax. Inlägget Lax med cowboysås dök först upp på Diet Doctor.

Ett gott liv utan socker och gluten

Kostdoktorn - 26 Sep 20 kl. 07:44

Vill du göra LCHF till en självklar del av ditt liv? Söker du inspiration, matglädje och en fin bok att bläddra i? Louise Hafdell har precis släppt sin senaste och fjärde bok, Ett gott liv utan socker och gluten.

Ketobollar

Kostdoktorn - 25 Sep 20 kl. 14:10

Liten, men naggande god. Snacks för dig som behöver fylla på med extra fett och bara älskar smör!Inlägget Ketobollar dök först upp på Diet Doctor.

Vetenskaplig granskning av ketogen kost brister gällande noggrannhet

Kostdoktorn - 25 Sep 20 kl. 07:37

En ny översiktsartikel syftar till att sammanfatta de evidensbaserade hälsovinsterna samt de eventuella bristerna med ketogen kost. Slutsatser från denna översyn menar att keto kan gynna viktminskning på kort sikt – men kan möjligen ha en negativ effekt på andra hälsofaktorer på lång sikt. Tyvärr är författarnas bedömning bristfällig och grundar sig på inkonsekvent identifiering av studier, på samma sätt som många andra vetenskapliga recensioner av ketogen kost.