Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från The Climate Scam

Vetenskap och politik

The Climate Scam - 08 Apr 12 kl. 07:00

En ständigt återkommande diskussion rör sambandet mellan vetenskap och politik. Vilken roll skall vetenskapen ha i politiken? Vilken roll har politiken för vetenskapen? FNs klimatpanel, IPCC, är tänkt att fungera som en sammanfattare av det klimatvetenskapliga läget, och som en utredare av den globala uppvärmningens effekter i framtiden. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Olof Stenhammar: Löfvens politik bygger på cynisk människosyn

Nyhetspressen - 28 Nov 17 kl. 19:30

DEBATT. Utanförskapet ökar och regeringens enda svar är kraftigt subventionerade anställningar. Vänsterpartiet tillåts styra regeringens politik och Välfärdsutredningens förslag kommer att leda till avvecklad valfrihet.

Trumps politik oroar forskare

Nyhetspressen - 10 Feb 17 kl. 19:25

Närmare ett 40-tal vetenskapliga organisationer i Europa, däribland Kungliga vetenskapsakademien, oroar sig för vilken inverkan president Donald Trumps politik kan få för vetenskap, forskning, innovation och högre utbildning. I ett öppet brev till Europ.

"Clinton identifieras med Obamas politik"

Nyhetspressen - 04 Nov 16 kl. 21:05

Under oktober skapades 161 000 nya jobb i USA och arbetslösheten sjunker något. Det är den sista jobbrapporten före valet, och Expressens politiske kommentator K-G Bergström tror att siffrorna gynnar Hillary Clinton. – Hon identifieras med Obamas politik.

Trump gillar inte vetenskap och miljö

Nyhetspressen - 12 Oct 16 kl. 11:15

Presidentkandidaterna Clinton och Trump delar inte synen på vetenskap, klimat och miljö..

Emilie Pilthammar: "S driver en borgerlig politik"

Nyhetspressen - 08 Sep 16 kl. 16:02

Emilie Pilthammar (M) hävdar i likhet med hennes partikollega Jeppe Johnsson att Socialdemokraterna driver en borglig politik..

Mattias Svensson blir ny SMB-krönikör

Nyhetspressen - 14 Jul 16 kl. 14:01

Mattias Svensson är den omvände klimatskeptikern. Från att ha avfärdat klimathotet som något osant kämpar han nu tappert för en mer blågrön politik. Han frilansar, syns i otaliga debatter och ligger bakom boken ”Miljöpolitik för moderater”.

Modern vetenskap bevisar att Bibeln är sann

apg29 - 21 Mar 16 kl. 23:33

En fantastisk video som visar att modern vetenskap bevisar att Bibeln är sann!Innan rymdvetenskapen utvecklades, betraktade vissa människor Bibeln som mytologi.  Idag visar forskning att Bibeln är mycket vetenskaplig och till och med överträffar den moderna vetenskapen.


Fler inlägg från The Climate Scam

UAH November 2017

The Climate Scam - 06 Dec 17 kl. 15:12

Trump vinner över den gröna energilobbyn

The Climate Scam - 03 Dec 17 kl. 08:00

Det ser ut som Trumps förslag om en stor skattereform har gått igenom i senaten. Representanthuset har sedan tidigare varit för en variant av reformen. Det återstår bara att kompromissa ihop de båda kamrarnas versioner så att presidenten kan skriva under före Jul.

De som kommer för att ta din bil

The Climate Scam - 01 Dec 17 kl. 08:00

Regeringen Löfven ger klartecken för kommunerna att införa miljözoner. I Stockholm är ett förslag att hela innerstaden ska bli miljözon 2 och Gamla Stan miljözon 3. Vi ska titta på konsekvenserna för bilägare i Stockholm och övriga landet.

Mass death dies hard

The Climate Scam - 27 Nov 17 kl. 16:28

Läs tips, ”klimathotsfrågan i ny belysning”. I engelskspråkiga länder är James Clive en välkänd journalist, poet, författare, kritiker mm. Han har tidigare endast sporadiskt skrivit om klimatfrågan, men i år fick han äran att stå för sista kapitlet i Climate Change The Facts 2017, den årsbok som tillägnades minnet av Bob Carter.

Vad blev resultatet av klimatmötet i Bonn?

The Climate Scam - 26 Nov 17 kl. 08:00

Det har gått en vecka sedan klimatmötet I Bonn tog slut och det kan kanske vara dags att säga några ord om det. Jag tror att det hela kan sammanfattas med en textsnutt från The New York Times: ”Delegates wrapping up before dawn congratulated themselves on another year of saving the process, if not the planet, and called on countries to be more ambitious in tackling emissions.” Dvs.

Vetenskapsevangelist på hal is

The Climate Scam - 24 Nov 17 kl. 05:25

Bloggaren, vetenskapsskribenten (Svenska Dagbladet), ”Sveriges roligaste tjej” m.m. Emma Frans tar allt större plats på den mediala scenen.

Kossan i hagen – A thing of the past

The Climate Scam - 23 Nov 17 kl. 07:58

(eget foto) Som ni vet är det många som menar att nu är det dags att skrida till verket och verkligen börja bekämpa klimatkrisen. Klimatsmittor som malaria och den brokiga hundfästingen måste tas på allvar. Vi uppmanas bland annat att sluta äta kött och då framför allt nötkött.

Klimatförändringar i historien

The Climate Scam - 19 Nov 17 kl. 08:00

När Ann Löfving-Henriksson recenserade boken ”Klimatet och Människan under 1200 år” för några veckor sedan så gav hon uttryck för en viss besvikelse. Nu har jag själv plöjt igenom det mesta i den tjocka och faktatyngda boken så jag kan inte låta bli att ge min egen bild. Ann ger boken en rejäl genomgång, särskilt vad gäller Fredrik Charpentier Ljungqvists syn på den brännande frågan om vår moderna globala uppvärmning.

Ni har satsat på fel häst!

The Climate Scam - 15 Nov 17 kl. 08:16

Nu rapporteras det om att utsläppen av koldioxid beräknas öka igen i år efter att ha stått still i tre år. Johan Rockström tycker att det är ett knytnävsslag i magen och ser fullkomligt likblek ut på bilden i SvD. Malena Ernman vädjar till alla att göra något för att utbilda om krisen och sedan aktivt kunna delta i ”kampen mot klimatet”.

Världsbanken och Det Gröna Tyranniet vs Trump

The Climate Scam - 13 Nov 17 kl. 05:07

Det övergripande målet för Världsbankens är att stödja den globala fattigdomsbekämpningen genom ”ändamålsenlig tillväxt”. Men, lever banken upp till målet? Ett svar får vi i den av GWPF nyligen publicerade skriften av Rupert Darwall, ”The Anti-Development Bank The World Bank´s regressive energy policies”: https://www.