Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från The Climate Scam

Vetenskap och politik

The Climate Scam - 08 Apr 12 kl. 07:00

En ständigt återkommande diskussion rör sambandet mellan vetenskap och politik. Vilken roll skall vetenskapen ha i politiken? Vilken roll har politiken för vetenskapen? FNs klimatpanel, IPCC, är tänkt att fungera som en sammanfattare av det klimatvetenskapliga läget, och som en utredare av den globala uppvärmningens effekter i framtiden. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Olof Stenhammar: Löfvens politik bygger på cynisk människosyn

Nyhetspressen - 28 Nov 17 kl. 19:30

DEBATT. Utanförskapet ökar och regeringens enda svar är kraftigt subventionerade anställningar. Vänsterpartiet tillåts styra regeringens politik och Välfärdsutredningens förslag kommer att leda till avvecklad valfrihet.

Trumps politik oroar forskare

Nyhetspressen - 10 Feb 17 kl. 19:25

Närmare ett 40-tal vetenskapliga organisationer i Europa, däribland Kungliga vetenskapsakademien, oroar sig för vilken inverkan president Donald Trumps politik kan få för vetenskap, forskning, innovation och högre utbildning. I ett öppet brev till Europ.

"Clinton identifieras med Obamas politik"

Nyhetspressen - 04 Nov 16 kl. 21:05

Under oktober skapades 161 000 nya jobb i USA och arbetslösheten sjunker något. Det är den sista jobbrapporten före valet, och Expressens politiske kommentator K-G Bergström tror att siffrorna gynnar Hillary Clinton. – Hon identifieras med Obamas politik.

Trump gillar inte vetenskap och miljö

Nyhetspressen - 12 Oct 16 kl. 11:15

Presidentkandidaterna Clinton och Trump delar inte synen på vetenskap, klimat och miljö..

Emilie Pilthammar: "S driver en borgerlig politik"

Nyhetspressen - 08 Sep 16 kl. 16:02

Emilie Pilthammar (M) hävdar i likhet med hennes partikollega Jeppe Johnsson att Socialdemokraterna driver en borglig politik..

Mattias Svensson blir ny SMB-krönikör

Nyhetspressen - 14 Jul 16 kl. 14:01

Mattias Svensson är den omvände klimatskeptikern. Från att ha avfärdat klimathotet som något osant kämpar han nu tappert för en mer blågrön politik. Han frilansar, syns i otaliga debatter och ligger bakom boken ”Miljöpolitik för moderater”.

Modern vetenskap bevisar att Bibeln är sann

apg29 - 21 Mar 16 kl. 23:33

En fantastisk video som visar att modern vetenskap bevisar att Bibeln är sann!Innan rymdvetenskapen utvecklades, betraktade vissa människor Bibeln som mytologi.  Idag visar forskning att Bibeln är mycket vetenskaplig och till och med överträffar den moderna vetenskapen.


Fler inlägg från The Climate Scam

Klimatalarmismens pris

The Climate Scam - 15 Mar 18 kl. 07:52

Så vad definierar en klimatalarmist? För mig är det att man tror på en ideologi och därmed har en agenda för det man säger eller skriver. Det gäller oavsett yrkesroll men i högsta grad om du är lärare, politiker eller journalist.

Nästa tokighet från klimatalarmisterna – hund- och kattförbud?

The Climate Scam - 13 Mar 18 kl. 08:00

Under förevändning att rädda jorden har de politiskt korrekta klimatalarmisterna föreslagit en mängd förbud eller höga skatter för att ”styra konsumtionen”. Det ramlar in nya förslag till förbud och höjda skatter hela tiden. Vilka är klimatalarmisterna och vad vill de?

Mänsklighetens planet

The Climate Scam - 10 Mar 18 kl. 23:47

Jag har i samband med att jag skrivit ett antal inlägg den senaste tiden gjort försök att sätta mig in i ett antal frågor som åtminstone för mig är av intresse för att förstå olika aspekter av klimatfrågan. Mitt förra inlägg om syre i vatten var min reaktion på ett påstående om att varmare hav innehåller mindre syre. Då ville jag veta hur mycket syre som finns i sjöar och hav ”normalt”.

Öppen Tråd

The Climate Scam - 10 Mar 18 kl. 08:00

Dom säger att värme är på väg. Fan tro’t. Veckans öppna tråd för fri diskussion om väder, klimat och energi.

Variansen i vädret

The Climate Scam - 09 Mar 18 kl. 06:30

Kvinnligt klimatledarskap för en hållbar framtid

The Climate Scam - 08 Mar 18 kl. 14:39

Så här på Internationella kvinnodagen uppmärksammar jag UNFCCCs förra ledare Christiana Figueres. Utnämnd som en av de centrala kvinnliga ledarna i kampen mot klimathotet. Den gamla kvinnorollen stod för att vårda och mätta sina barn.

Bevis saknas för att det ska bli mycket varmare framöver

The Climate Scam - 06 Mar 18 kl. 08:00

På klimatkonferensen i Mölndal nyligen intervjuades jag av Svenska Dagbladets reporter Jenny Stiernstedt. Jag sa då att hypotesen att ”mänskliga utsläpp kommer att orsaka en ganska stor uppvärmning” inte har bevisats. En hypotes är just ett antagande om verkligheten.

Dessa konstiga klimataktivister

The Climate Scam - 04 Mar 18 kl. 08:45

Klimataktivister har organiserat sig i flera olika nätverk, som alla är flitiga när det gäller att skicka insändare och debattartiklar till tidningar. Av det kan vi lära oss en del av vad de tror och vill. En av de saker de vill, är att vända trender.

UAH februari 2018

The Climate Scam - 01 Mar 18 kl. 16:38

Nolltolerans mot klimat i Grönköping

The Climate Scam - 01 Mar 18 kl. 09:44

Rolf Oward rapporterar om en lysande idé från Grönköpings gröna. I ett öppet brev till ledningen för det lokalt verkande Miljöpartiet (MP) föreslås att det omedelbart skall införas absolut nolltolerans mot allt klimat. -Såsom bekant är klimat mycket farligt eftersom där finnes den giftiga koldioxiden, kommenterar en av brevundertecknarna, frk Lizette Ruda (MP).

Varför välja bort kött?

The Climate Scam - 28 Feb 18 kl. 08:06

Göteborgsposten har gett plats åt Gustav Melin, Svenska Bioenergiföreningen som menar att det är vilseledande att fokusera på svensk köttproduktion som klimatbov. ”En ko äter i första hand gräs, halm och kraftfoder. Kraftfodret kan bestå av spannmål, soja, melass eller något annat energi- och proteinrikt foder.

Alarmism om den arktiska isen

The Climate Scam - 25 Feb 18 kl. 08:00

En skrämmande rapport om den arktiska havsisen publicerades i december 2017. ”We’re witnessing the fastest decline in Arctic sea ice in at least 1,500 years” löd en rubrik från Vox. Ja, klimatförändringarna är t.