Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Vi har snackat med Sonos chefsdesigner Aki Laine - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

Vi har snackat med Sonos chefsdesigner Aki Laine

Feber.se - 20 May 22 kl. 21:00

Om nya Ray och färgerna på Roam I veckan var jag i Köpenhamn för att kolla in Sonos senaste tillskott Ray, men även lite nya färger på lilla Roam. På plats för att presentera nyheterna var även Aki Laine, Director of Industrial Design på Sonos. På ren svenska är det han som är ansvarig för att Sonos produkter ser ut som de gör och, enligt mig, håller ihop så otroligt bra. Det finns ett antal bolag som, på olika sätt, lyckas hålla ihop sitt varumärke men Sonos är utomordentligt bra på detta. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Sonos Sub Mini läcker

Feber.se - 17 May 22 kl. 09:30

Den billigare Sonos-subwoofern är på gång Det har länge ryktas om att Sonos ska släppa en mindre och billigare subwoofer och mycket tyder på att den snart kan vara på väg att släppas. Namnet ser ut att bli Sub Mini och nu har The Verge skapat renderingar av hur högtalaren kan komma att se ut. Sonos Sub säljs just nu för 8499 och går att använda med olika Sonos-högtalare för att förstärka basen.

Sonos Arc jämförs med ett hi-fi-system för 1000 dollar

Feber.se - 16 May 22 kl. 19:30

Vad är bäst för film och musik? Sonos har nyligen presenterat sin lilla soundbar Ray, men man har även sedan ett tag tillbaka erbjudit den lite fetare högtalaren Arc för 9999 kronor, som består av 11 inbyggda högtalare och förstärkare. I videon ovan från Darko Audio jämförs Sonos mest påkostade soundbar för att se om den kan mäta sig mot en "vanlig" stereoanläggning med två högtalare och en separat förstärkare.

Sonos Roam kommer i tre nya färger

Feber.se - 11 May 22 kl. 22:05

Olive, Wave och Sunset Sonos har sålt sin minsta Bluetooth-högtalare Roam i ett tag nu och passar därför nu på att uppdatera högtalaren med tre nya färger: Wave, Olive och Sunset Bortsett från färgerna är högtalarna identiska de svarta och vita modellerna. Det vill säga att det går att streama innehåll till högtalaren via både Wi-Fi och Bluetooth. Den är också vattentålig och har ett batteri som ska räcka hela dagen.

Sonos släpper Voice Control

Feber.se - 11 May 22 kl. 22:06

Röststyrningen är bara tillgänglig i USA till att börja med Efter att länge erbjudit både Google Assistent och Amazon Alexa släpper nu Sonos sin egna röstassistent Sonos Voice Control. Funktionen går att aktivera genom att säga "Hey Sonos." till valfri Sonos-högtalare med mikrofon (exempelvis One, Arc eller Beam).

Sonos presenterar soundbaren Ray

Feber.se - 11 May 22 kl. 22:07

Företagets minsta och billigaste hittills Efter några veckors rykten är nu Sonos nya soundbar äntligen här, namnet är Ray och det är den minsta soundbaren i företagets sortiment. Till skillnad från Beam och Arc, som båda använder HDMI ARC för att kommunicera med TV:n, använder istället Ray optisk ingång. Detta innebär att det inte finns något stöd för Dolby Atmos, istället får Ray stöd för Dolby Digital och DTS Digital Surround.

Sonos ska släppa egen röstassistent

Feber.se - 05 May 22 kl. 09:00

Sägs lanseras i sommar The Verge har varit i kontakt med källor som uppger att Sonos snart kommer att släppa en egen smart assistent till sina högtalare. Den smarta assistenten sägs gå under namnet "Sonos Voice" och är tänkt att fungera som ett alternativ till Google Assistan och Alexa, de båda smarta assistenterna som redan finns på vissa av Sonos högtalare. Med Sonos Voice kommer användaren kunna att styra musiken som spelas från Sonos ljudsystem, kontrollera volymen och annat.

Rapport: Sonos kommer släppa egen röstassistent

Swedroid.se - Allt om Google Android - 04 May 22 kl. 20:13

Ett rykte gör gällande att amerikanska Sonos kommer släppa en egen röstassistent första juni. Uppgiften baseras på anonyma källor The Verge har varit i kontakt med. Enligt rapporten kommer Sonos röstassistent att skickas ut genom en OTA-uppdatering och bli ett alternativ till Google-assistenten och Amazon Alexa på företagets smarta högtalare.

Sonos ansluter sig till smarta hem-standarden Matter

Feber.se - 02 May 22 kl. 14:45

Så att deras produkter kommer att lira bättre tillsammans med andra? Högtalarföretaget Sonos har anslutit sig till Connectivity Standards Alliance (CSA), koalitionen av tillverkare som ligger bakom den kommande smarta hem-standarden Matter. Huruvida Sonos faktiskt kommer att stödja Matter har Sonos än så länge inte uttalat sig om.

Sonos ska släppa en billigare soundbar

Feber.se - 22 Apr 22 kl. 09:00

Som kostar 249 dollar och kommer i juni Sonos ska snart vara på väg att släppa en ny, ännu billigare, soundbar. The Verge har fått tag på bilder och några detaljer om den kommande högtalaren. Den kommande högtalaren har kodnamnet "Fury" internt och ska alltså hamna under både Beam och Arc prismässigt, som båda är soundbars från företaget.

Sonos har något nytt på gång

Feber.se - 19 Apr 22 kl. 18:30

Bjuder in till event 25 maj Det verkar som att Sonos ska visa upp någonting nytt nästa månad då man precis skickat ut inbjudningar till ett event 25 maj med texten "Step into the magic with Sonos." Det är oklart om det handlar om en ny produkt, någon ny funktion eller kanske ett operativsystem för TV:n som företaget ryktas jobba på. Sonos sägs, som tidigare nämnt, jobba på ett operativsystem för hemmabion och ett par hörlurar.


Fler inlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.