Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Windows 11 populärt, anammades dubbelt så snabbt som Windows 10 - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Windows 11 populärt, anammades dubbelt så snabbt som Windows 10

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Jan 22 kl. 09:15

Windows 11 landade i början av oktober förra året och blev en framgång för Microsoft. Den anrika utvecklaren skriver att folk uppdaterade till Windows 11 i dubbelt så hög uppsträckning som till Windows 10. Enligt Microsofts inlägg fick Windows 11 högst kvalitetsbetyg och produktnöjdhet av alla Windows-versioner de någonsin släppt. Folk ska rentav ha börjat använda sina datorer 40 procent mer efter uppdateringen, samtidigt som trafiken till Microsoft Store tredubblats. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Släppdatum för Dead Space

Feber.se - 14 May 22 kl. 11:00

27 januari I veckan spikade EA ett släppdatum för deras kommande remake av Dead Space. Datumet som gäller är den 27 januari 2023 och då ska det dyka upp på PlayStation 5, Xbox Series X/S samt Windows. En liten titt på spelets atmosfär kan sugas in i klippet ovan.

Microsoft testar ny kontroller-genväg för Windows

Feber.se - 06 May 22 kl. 18:00

Sätt igång spel utan tangentbord och mus Microsoft har nu börjat testa en smidig genväg för dem som spelar med en Xbox-kontroll på Windows 11, och det är en genväg för just sådana kontroller. Med den nya funktionen slipper användare hålla på och sträcka sig efter sitt tangentbord och mus för att aktivera nyligen spelade spel. För att komma åt genvägen trycker du bara på Xbox-knappen på din kontroller.

Två timmar lång historielektion om Halo

Feber.se - 04 May 22 kl. 20:00

Från 1990 till 2022 Här har vi en rätt gedigen genomgång av Halo-spelseriens historia. Klippet täcker från när Bungie bildades till de senaste uppdateringarna för Halo Infinite. På tal om Halo så är Halo Infinite Lone Wolves: Season 2 nu tillgängligt för Halo Infinites flerspelardel på både Xbox One och Windows 10.

Ny guide: Hur du uppnår god metabol hälsa

Kostdoktorn - 28 Apr 22 kl. 06:44

Metabol hälsa har blivit ett populärt ämne hos såväl läkare som allmänheten i stort. Dålig metabol hälsa kan öka risken för diabetes, cancer, hjärt-kärlsjukdomar, demens och till och med Covid-19-komplikationer.Inlägget Ny guide: Hur du uppnår god metabol hälsa dök först upp på Diet Doctor.

Snart ska Teams gå att ladda ner från Microsoft Store

Feber.se - 26 Apr 22 kl. 14:00

Appen har tydligen inte funnits där Snart ska det vara möjligt att ladda ner Microsoft Teams direkt från Microsoft Store, något som tidigare varit svårt då appen inte varit tillgänglig i butiken. Användare har tills nu fått ladda ner appen via sin webbläsare eller genom Office 365 (om de inte redan har den med sin Windows-installation). Enligt Microsoft planer kommer Teams finnas att ladda ner till både Windows 10 och 11 på Microsoft Store någon gång under nästa månad.

Snart försvinner SMB 1.0 från Windows 11

Feber.se - 24 Apr 22 kl. 09:00

Slut på osäker fildelning IDG rapporeterar att Microsoft snart kommer ta bort SMB-funktionen i Windows 11. SMB 1.0 har använts ett längre tag i diverse Windows-versioner och är en teknik som används för att dela filer via nätverk.

Kolla in lanseringen av Windows 95

Feber.se - 08 Apr 22 kl. 21:00

Retro med Bill Gates, Steve Ballmer och Jay Leno Är du sugen på att tillbringa fredagskvällen med att drömma dig tillbaka till hur operativsystem från förra årtusendet såg ut så kommer här ett perfekt klipp för det. Här ovan hittas hela den 90 minuter långa presentationen från när Microsoft presenterade Windows 95, ett operativsystem som släpptes på marknaden 24 augusti 1995. Själv kollade jag in den europeiska introduktionen av Windows 95 på den numera insomnade IT-mässan i CeBit i Tyskland några månader senare.

Microsoft släpper appen Journal till Windows

Feber.se - 06 Apr 22 kl. 18:30

Anteckningsapp anpassad för digitala pennor Microsoft släpper nu appen Journal till Windows 10 och Windows 11. Det är en app som är tänkt att användas tillsammans med stylusar och digitala pennor för att göra anteckningar i nya eller befintliga dokument. Förutom att bara skriva ner text med pennan går det även att använda olika gester för att redigera dokument med hjälp av appens inbyggda AI-funktion.

Windows Utforskaren får ny design med flikar

Feber.se - 06 Apr 22 kl. 08:30

Nu är det officiellt Snart kommer flikar till Utforskaren i Windows 11, tillsammans med en uppdaterad design som ska göra det lättare att snabbt komma åt mappar eller hitta favoritfiler. Flikfunktionen upptäcktes först i en testversion av Windows förra månaden, men nu gör Microsoft den officiell. Den nya designen inkluderar alltså flikar så användare kan navigera mellan olika mappar i samma fönster.

Utforskaren i Windows 11 kommer få flikar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 05 Apr 22 kl. 18:47

Utforskaren i Windows 11 kommer få stöd för flikar, så att flera mappar kan öppnas samtidigt i ett och samma fönster. Flikarna kan flyttas runt precis som i en webbläsare. Stöd för flikar har varit en av de mest efterfrågade finesserna för Utforskaren.


Fler inlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Rykte: Google Pixel Watch har stödprocessor och högst minne för Wear OS

Swedroid.se - Allt om Google Android - 10 timmar sedan

Förra veckan påstod 9to5Google att Pixel Watch erbjuder fyra år gamla chippet Exynos 9110. En andra, separat källa ska nu ha bekräftat uppgiften. Att systemkretsen inte är den senaste kan i bästa fall vägas upp av den stödprocessor klockan sägs erbjuda.

Snapdragon 7 Gen 1 ger förbättringar i mellansegmentet, bygger på 4nm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 timmar sedan

Qualcomm har presenterat första chippet i 7-serien som använder det nya namngivningsformatet. Snapdragon 7 Gen 1 är ett kompetent chipp på pappret som för förbättringar till mellansegmentet. Tillverkare som Xiaomi, Oppo och Honor har bekräftat att de kommer släppa mobiler med systemkretsen.

Qualcomm introducerar Snapdragon 8+ Gen 1, är snabbare och mer strömsnålt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 11 timmar sedan

Qualcomm har presenterat en uppgraderad variant av sin snabbaste systemkrets. Snapdragon 8 Plus Gen 1 kommer sitta i toppmodeller senare i år. Både Asus och Osom har redan bekräftat att de kommer använda chippet, i ROG Phone 6 respektive i Osoms debutmobil.

Google nu femte största smartphonetillverkaren i USA

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:47

Hur stort är egentligen Google på hemmaplan när det gäller smartphones, sex år efter starten med Pixel-serien? En rapport från Canalys visar att Googles marknadsandel för all del vuxit kraftigt tack vare Pixel 6 men fortfarande är försvinnande liten. Canalys rapporterar att Googles marknadsandel i USA under årets första kvartal bara var 3 %, vilket innebär en årlig tillväxt på 380 %.

Här är true wireless-hörlurarna OnePlus Nord Buds

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 19:20

Nord Buds är första hörlurarna i Nord-serien från OnePlus. Precis som de övriga Nord-produkterna som lanserats under dagen blir Nord Buds tillgängliga 24 maj. Priset ligger på 599 kronor.

OnePlus Nord CE 2 Lite lanseras i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:07

Utöver Nord 2T har OnePlus även lanserat budgetmobilen Nord CE 2 Lite på svenska marknaden. Lite-modellen blir tillgänglig 24 maj för 3490 kronor, med minneskonfigurationen 6GB och 128GB. För 3500 kronor erbjuds en 6,59-tums LCD med 1080 x 2412 pixlar, bildförhållandet 20:9 och 120Hz uppdateringsfrekvens.

OnePlus introducerar Nord 2T, säljstart 24 maj

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 17:43

OnePlus har nu i eftermiddag lanserat mellanklasstelefonen Nord 2T som börjar säljas i Sverige 24 maj. Enheten erbjuder samma snabba 80W-laddning över kabel som OnePlus 10 Pro. Batteriet har en kapacitet på 4500mAh.

Nu går det att radera bilder i album i Google Photos

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:30

En av de märkliga egenheterna i Google Photos har varit att Androidappen inte låter användare radera bilder och videor som visas medan de bläddrar i album. Istället har vi behövt leta rätt på bilderna från huvudvyn och radera därifrån. Nu går det till sist att radera bilder som öppnas i album, men det fungerar bara i privata, icke delade album.

Spotify vill att företag ska ge anställda abonnemang som förmån

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:07

Spotify hoppas att företag ska börja ge sina anställda Spotify-abonnemang som anställningsförmån, en satsning utvecklaren kallar ”Spotify for Work”. I sitt pressmeddelande menar Spotify att musik och poddar inte bara är till för underhållning, utan även är bra för att fokusera, varva ned och för inlärning. Först ut med Spotify for Work är ett företag kallat Accenture som kommer erbjuda Spotify till anställda i Sverige, Lettland och Litauen.

Allt fler långvariga prenumeranter säger upp Netflix

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 10:43

Netflix tappade 200 000 prenumeranter under årets första kvartal och befarar att bli av med två miljoner kunder under andra kvartalet. Enligt en analys från Antenna har Netflix dessutom i större utsträckning börjat bli av med långvariga, trogna kunder. Alldeles i början av året stod kunder som varit prenumeranter i minst tre år för bara fem procent av uppsägningarna, medan samma grupp utgjorde 13 procent av uppsägningarna sett till hela första kvartalet.

Google puffar för Androids säkerhet i reklamfilm

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 11:59

Google har ökat satsningen på Androids säkerhet och integritet senaste åren, kanske inte minst för att matcha Apple. Operativsystemet har fått en mängd nya säkerhets- och integritetsrelaterade finesser. Kommande Android 13 erbjuder dessutom en ny inställningskategori som förenar alla inställningar som berör säkerhet och integritet.

Fullspäckade Vivo X80 Pro lanseras globalt, kommer till Europa

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 11:23

BBK-företaget Vivo har lanserat flaggskeppet X80 Pro globalt. Telefonen kommer släppas i Europa och erbjuder kraftfulla komponenter. Skärmen på 6,8 tum är så gott som fullspäckad med 1440 x 3200 pixlar, AMOLED-teknik, 120Hz uppdateringsfrekvens, 300Hz samplingsfrekvens och 1500 nits.

YouTube Music-appen för Wear OS låter användare strömma över Wi-Fi eller LTE

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 10:56

Rubriken säger egentligen allt: YouTube Music-appen för Wear OS låter nu användare strömma musik över Wi-Fi eller LTE, oberoende av smartphone. Även om funktionen borde ha funnits från början är det en välkommen nyhet. De som har en Wear OS-klocka med LTE kan alltså strömma musik via YouTube Music utan mobil och utan att behöva förlita sig på offline-spellistor.

Fler börjar få fram nya designen av Play Store på webben

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 May 22 kl. 10:42

Den nya designen av Play Store på webben är nu på väg ut till fler användare. Att Google är i färd att modernisera webbutiken uppdagades redan i höstas, men få har hittills haft tillgång till nya layouten. Designen är mer i linje med Play Store för mobiler och surfplattor.

Pebble-grundaren vill verkligen ha en liten Androidtelefon

Swedroid.se - Allt om Google Android - 17 May 22 kl. 19:52

Pebble-grundaren Eric Migicovsky, som nyligen gav sin syn på varför Pebble misslyckades, vill verkligen ha ett litet Androidflaggskepp. Så pass att han skapat hemsidan smallandroidphone.com där han efterlyser en Android med samma storlek som Iphone Mini.