Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Zambia vann efter straffdramatik

Nyhetspressen - 12 Feb 12 kl. 23:37

Finalen i de afrikanska mästerskapen mellan Zambia och Elfenbenskusten blev en riktig rysare som krävde straffavgörande. Stophira Sunzu blev hjälte för Zambia när han som åttonde straffskytt satte bollen i mål. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

USA kritiseras för ja till elfenbensimport

Nyhetspressen - 16 Nov 17 kl. 18:36

Trumpadministrationen gör det tillåtet att föra in betar och andra delar av elefanter som skjutits som troféer till USA. Därmed upphävs ett importförbud från Zimbabwe och Zambia som togs under president Obama. – Det är olyckligt att göra detta i ett läge där tjuvjakten fortfarande är ett stort problem, säger Mats Forslund vid Världsnaturfonden..

Taktiskt byte Storvretas fall

Nyhetspressen - 11 Apr 17 kl. 21:38

Stekhet semifinal i Ifu Arena och straffdramatik..

Här får kvinnor stanna hemma vid mens

Nyhetspressen - 07 Jan 17 kl. 12:29

Svår mensvärk gör att Ndekela Mazimba stannar hemma från jobbet en dag i månaden – helt lagligt. Men alla är inte lika positiva till bestämmelsen i Zambia, där offentliga diskussioner om mens är något av ett tabu..

Efter känslosamma hyllningen – Luleå Hockey fick jubla

Nyhetspressen - 05 Jan 17 kl. 21:37

Det började med en känslosam hyllning av Roger Åkeström och slutade straffdramatik och Luleåglädje..

Ronald Mukiibi kallad till Ugandas landslagssamling – ÖFK känner inte till uttagningen

Nyhetspressen - 02 Nov 16 kl. 19:20

Ugandas fotbollsförbund meddelade under onsdagen att ÖFK-spelaren Ronald Mukiibi blivit uttagen i den trupp som ska möta Zambia i en träningslandskamp kommande tisdag. Något som klubben inte fått någon information om..

Gymnasieelever åker till Zambia

Nyhetspressen - 26 Oct 16 kl. 15:45

TRELLEBORG Även i år kommer elever och lärare från byggprogrammet på Söderslättsgymnasiet att åka till Zambia.Syftet med resan är att fortsätta med renoveringen av en nedläggningshotad byskola och fortsätta på det bygge som inleddes förra året. Eleverna ska sprida kunskap och få ökad förståelse för lokalbefolkningens situation.

Byggeleverna räddar byaskola i Zambia

Nyhetspressen - 25 Oct 16 kl. 17:29

I måleriavdelningen på Söderslättsgymnasiet står fyra förväntansfulla elever och tre vuxna. På fredag lämnar de Trelleborg för att rädda en byaskola i Zambia..

AIK derbyvinnare efter dramatiskt straffavgörande

Nyhetspressen - 15 Oct 16 kl. 22:06

Det var stor straffdramatik när AIK överraskade och vann derbyt mot Djurgården. Efter full tid stod det 2–2, efter 18 straffar var det AIK som tog hem segern tack vare Helene Martinsen..

Ny klimatambassadör utsedd

Nyhetspressen - 03 Sep 16 kl. 21:27

Lars Ronnås har utsetts till Sveriges nye klimatambassadör. Ronnås har tidigare bland annat varit chef för UD:s Afrikaenhet och ambassadör i Zambia och Zimbabwe. Som klimatambassadör ska han företräda Sverige i det internationella samarbetet för att följa upp klimatavtalet i Paris.

Sverige till semifinal efter straffdramatik

Nyhetspressen - 12 Aug 16 kl. 19:23

Sverige stod för en riktig skräll när de besegrade OS-mästaren USA efter straffar. Lisa Dahlkvist satte den avgörande straffen som tog Sverige till semifinal..


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Michael fick ta emot applåder i snabbmatskön

Nyhetspressen - 1 timme sedan

...Michael Johansson, samverkansbefäl, som skrev ett inlägg på Facebook om att 40:e hemvärnsbataljonen fått applåder på en snabbmatsrestaurang i Kristinehamn..

Regeringen får kritik för brandberedskapen

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Kritik riktas mot regeringen för att beredskapen kring bränder i skog och mark inte är bra nog. Centerpartiet vill se att Sverige köper in resurser för att bekämpa bränder från luften istället för att behöva förlita sig på gemensamma europeiska insatser..

Vändningen: Degerfors IBK anmäler ett damlag

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Den 26 juni rapporterade KT-sporten att Degerfors IBK lägger ned damlaget. Under tisdagen ändrade dock ledningen sitt beslut och anmäler nu ett lag till division 3, detta efter ett uppmärksammat Facebook-inlägg av spelaren Ida Gustafsson..

Därför lämnade han politiken

Nyhetspressen - 1 timme sedan

Han gick med i Liberala ungdomsförbundet (LUF) som 16-åring och började strax därefter arbeta som valombudsman inför valet 2014. I dag har han helt slutat med det politiska engagemanget. Han berättar hur det är att vara ung politiker i en mindre stad och varför han tog beslutet att lämna politiken.

Blentarpskillen bakom allt när MFF avancerade

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Två gånger på 2010-talet har Malmö FF tagit sig ända till gruppspelet i Champions League. Under söndagskvällen tog skåningarna det första steget mot att återupprepa bedriften när man lekande lätt vann returmötet mot FC Drita. Samuel Adrian, fostrad i Blentarps BK, stod för två assist..

Malmö körde över Drita – vann med sammanlagt 5–0

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Malmö har haft en tuff start på 2018 – men det har knappast märkts av i kvalet till Champions League. Efter 2–0 i den andra matchen mot kosovoalbanska FC Drita går laget nu vidare till nästa kvalomgång..

Stjärnornas mamma avslutade livet på dödshjälpsklinik

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Efter 17 år med ALS valde Marianne Eldebrink att avsluta sitt liv på en dödshjälpsklinik i Schweiz..

Strandberg och Larsson segerkreatörer för MFF

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Drita stod emot i 49 minuter. Sen styrde Carlos Strandberg in 1-0 och matchen var över.Malmö FF avancerar till nästa kvalomgång i Champions League efter seger mot FC Drita med 2-0..

Kungen om bränderna: ”Följer med oro händelseutvecklingen”

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Kung Carl Gustaf kommenterar nu de omkring 70 bränder som rasar i Sverige. ”Jag vill uttrycka mitt och Kungafamiljens stöd till alla Er som drabbas och påverkas av bränderna”, säger han i ett uttalande..

Urusel sommar för fästingarna

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Värmen fortsätter att breda ut sig över Sverige – vilket drabbar fästingarna. Det är alldeles för varmt och torrt för dem att kunna trivas och många har gått i dvala, eller dött. – Ojojoj, det här gillar de inte!

Med envisa steg framåt

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

I Kråkerumsbacken var hon nära att ge upp. Men så kom hejaropen och de stående ovationerna från en hel uteservering, och en stund senare gick Ulrika Holmqvist i mål på Oskarshamns stadslopp. – Det hade jag aldrig trott för ett halvår sedan, säger hon..

Ernst, 89, mördades – med en stekpanna

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Ernst Olsson, 89, slogs brutalt ihjäl med en stekpanna i huvudet.Två män erkände senare att de hade varit i bostaden – men skyllde dådet på varandra.Snart 30 år senare har ingen dömts i det uppmärksammade Lindomefallet.

Stina Nilsson vill inte träna med Johaug

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Stina Nilsson håller sig på hemmaplan under sommarträningen.Hon avfärdar möjligheten att göra som Charlotte Kalla och träna med norskorna.– Jag tror inte att jag hade haft något större utbyte av det, säger hon till VG.

Kommunalrådet: "Det kunde ha varit jag"

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Efter gårdagens dödsskjutning betonar kommunalrådet Sedat Arif (S) tidigare förebyggande insatser..