Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Zambia vann efter straffdramatik

Nyhetspressen - 12 Feb 12 kl. 23:37

Finalen i de afrikanska mästerskapen mellan Zambia och Elfenbenskusten blev en riktig rysare som krävde straffavgörande. Stophira Sunzu blev hjälte för Zambia när han som åttonde straffskytt satte bollen i mål. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Domstol i Växjö avgör - jägare vill ha lejontrofé

Nyhetspressen - 05 Oct 18 kl. 06:41

Troféjägare sköt så många lejon i Zambia att landets lejonpopulationer minskade dramatiskt. Nu ska Mark- och miljödomstolen i Växjö avgöra om en av troféerna får skickas till skytten i Sverige..

USA kritiseras för ja till elfenbensimport

Nyhetspressen - 16 Nov 17 kl. 18:36

Trumpadministrationen gör det tillåtet att föra in betar och andra delar av elefanter som skjutits som troféer till USA. Därmed upphävs ett importförbud från Zimbabwe och Zambia som togs under president Obama. – Det är olyckligt att göra detta i ett läge där tjuvjakten fortfarande är ett stort problem, säger Mats Forslund vid Världsnaturfonden..

Taktiskt byte Storvretas fall

Nyhetspressen - 11 Apr 17 kl. 21:38

Stekhet semifinal i Ifu Arena och straffdramatik..

Här får kvinnor stanna hemma vid mens

Nyhetspressen - 07 Jan 17 kl. 12:29

Svår mensvärk gör att Ndekela Mazimba stannar hemma från jobbet en dag i månaden – helt lagligt. Men alla är inte lika positiva till bestämmelsen i Zambia, där offentliga diskussioner om mens är något av ett tabu..

Efter känslosamma hyllningen – Luleå Hockey fick jubla

Nyhetspressen - 05 Jan 17 kl. 21:37

Det började med en känslosam hyllning av Roger Åkeström och slutade straffdramatik och Luleåglädje..

Ronald Mukiibi kallad till Ugandas landslagssamling – ÖFK känner inte till uttagningen

Nyhetspressen - 02 Nov 16 kl. 19:20

Ugandas fotbollsförbund meddelade under onsdagen att ÖFK-spelaren Ronald Mukiibi blivit uttagen i den trupp som ska möta Zambia i en träningslandskamp kommande tisdag. Något som klubben inte fått någon information om..

Gymnasieelever åker till Zambia

Nyhetspressen - 26 Oct 16 kl. 15:45

TRELLEBORG Även i år kommer elever och lärare från byggprogrammet på Söderslättsgymnasiet att åka till Zambia.Syftet med resan är att fortsätta med renoveringen av en nedläggningshotad byskola och fortsätta på det bygge som inleddes förra året. Eleverna ska sprida kunskap och få ökad förståelse för lokalbefolkningens situation.

Byggeleverna räddar byaskola i Zambia

Nyhetspressen - 25 Oct 16 kl. 17:29

I måleriavdelningen på Söderslättsgymnasiet står fyra förväntansfulla elever och tre vuxna. På fredag lämnar de Trelleborg för att rädda en byaskola i Zambia..

AIK derbyvinnare efter dramatiskt straffavgörande

Nyhetspressen - 15 Oct 16 kl. 22:06

Det var stor straffdramatik när AIK överraskade och vann derbyt mot Djurgården. Efter full tid stod det 2–2, efter 18 straffar var det AIK som tog hem segern tack vare Helene Martinsen..

Ny klimatambassadör utsedd

Nyhetspressen - 03 Sep 16 kl. 21:27

Lars Ronnås har utsetts till Sveriges nye klimatambassadör. Ronnås har tidigare bland annat varit chef för UD:s Afrikaenhet och ambassadör i Zambia och Zimbabwe. Som klimatambassadör ska han företräda Sverige i det internationella samarbetet för att följa upp klimatavtalet i Paris.


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Finsk politiker jämförde EU med Nazityskland – får massiv kritik

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Den finländske riksdagsmannen Ville Tavio jämförde EU med Nazityskland under en debatt i riksdagen under onsdagen. Uttalandet har väckt stor debatt i Finland – men trots kraftig kritik vägrar hans parti, Sannfinländarna, att ta avstånd från uttalandet, rapporterar flera finländska medier..

Ingenting är omöjligt för Tingsryds AIF just nu

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

En tappad tvåmålsledning och ett defensivt haveri. Poängen var på väg att flyta iväg i Örnsköldsviks hamn. Men ingenting är omöjligt för Tingsryds AIF just nu..

Mäktig vändning när IKO vann seriefinalen

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

Underläge med 2-0 efter 1.41. Då spände IKO seriefinalsmusklerna och tog tredje raka .

Hanhals till Allettan – och värvar direkt

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

Hanhals Kings tar, efter vissa besvär, den seger som krävs mot Tyringe i Skåne – och spelar Allettan efter jul. Och i morgon ansluter nyförvärvet Hampus Melén från allsvenska Tingsryd..

26 larm om våldtäkter – polisen jagar misstänkta

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

"Misstänkt överfallsvåldtäkt på skolgård i Vällingby""Misstänkt våldtäkt i svarttaxi - ung kvinna hittad med trasiga kläder vid vägkant""Misstänkt överfallsvåldtäkt vid elskåp på Möllan"Expressen har granskat polisanmälningarna och följt upp nyhetsflasharna om överfallsvåldtäkter under hösten och funnit: 26 anmälda misstänkta fullbordade våldtäkter eller försök till våldtäkt utomhus på 48 dagar.Tre har hittills lett till åtal, en fällande dom. I de allra flesta polisutredningarna saknas misstänkt gärningsperson..

Bonde-Simon om sveket: ”Jag lever min mardröm just nu”

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

Promenader hand i hand, djupa samtal och romantik i slottsmiljö. Tre av Bonde söker fru-paren fick en romantisk semester tillsammans men för Ölandsbonden Simon Ohlsson blev utlandsresan en mardröm. .

Historiska sveket i ”Bonde söker fru” – dramat bakom kulisserna

Nyhetspressen - 9 timmar sedan

I kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru” dumpas Simon Ohlsson brutalt – utan förklaring dyker Frida Eriksson aldrig upp när det är dags att åka på kärleksresa.Nu berättar Frida Eriksson att känslorna dog när kamerorna slocknat, men att hon inte hade modet att säga det till vare sig bonden eller TV4-produktionen.– Jag var aldrig vuxen nog att förklara varför det blev som det blev för honom, säger hon..

Ida Boström klarade det inte fram till jul

Nyhetspressen - 9 timmar sedan

Cancersjuka Ida Boström hoppades leva fram till jul. Så blev det inte. Under onsdagen gick hon, efter en lång och öppen kamp, bort.

HK Malmö derbyvann igen

Nyhetspressen - 9 timmar sedan

HK Malmö befäste sin andraplats i Handbollsligan bakom Kristianstad genom att derbyvinna mot Lugi med 26-23..

Misstänkta kyrkovandaler har gripits

Nyhetspressen - 9 timmar sedan

Två män sitter anhållna misstänkta för vandaliseringen av Hogrän kyrka..

Ny studie: Ekologisk mat är dålig för klimatet

Nyhetspressen - 9 timmar sedan

Enligt en ny studie är ekologisk mat betydligt sämre för klimatet än mat som producerats på konventionellt sätt. – Det beror på att ekologisk mat kräver mer areal, mer mark för samma mängd mat, säger Chalmersforskaren Stefan Wirsenius till Ekot. .

Hårda kärlekssveket mot bonde- Simon: ”Att man bara kan lämna”

Nyhetspressen - 9 timmar sedan

Ett hjärta krossas brutalt på Arlandas flygplats i kvällens avsnitt av ”Bonde söker fru”.– Att man bara kan lämna utan att säga någonting, säger den drabbade bonde Simon Ohlsson..