Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Nyhetspressen

Zambia vann efter straffdramatik

Nyhetspressen - 12 Feb 12 kl. 23:37

Finalen i de afrikanska mästerskapen mellan Zambia och Elfenbenskusten blev en riktig rysare som krävde straffavgörande. Stophira Sunzu blev hjälte för Zambia när han som åttonde straffskytt satte bollen i mål. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

USA kritiseras för ja till elfenbensimport

Nyhetspressen - 16 Nov 17 kl. 18:36

Trumpadministrationen gör det tillåtet att föra in betar och andra delar av elefanter som skjutits som troféer till USA. Därmed upphävs ett importförbud från Zimbabwe och Zambia som togs under president Obama. – Det är olyckligt att göra detta i ett läge där tjuvjakten fortfarande är ett stort problem, säger Mats Forslund vid Världsnaturfonden..

Taktiskt byte Storvretas fall

Nyhetspressen - 11 Apr 17 kl. 21:38

Stekhet semifinal i Ifu Arena och straffdramatik..

Här får kvinnor stanna hemma vid mens

Nyhetspressen - 07 Jan 17 kl. 12:29

Svår mensvärk gör att Ndekela Mazimba stannar hemma från jobbet en dag i månaden – helt lagligt. Men alla är inte lika positiva till bestämmelsen i Zambia, där offentliga diskussioner om mens är något av ett tabu..

Efter känslosamma hyllningen – Luleå Hockey fick jubla

Nyhetspressen - 05 Jan 17 kl. 21:37

Det började med en känslosam hyllning av Roger Åkeström och slutade straffdramatik och Luleåglädje..

Ronald Mukiibi kallad till Ugandas landslagssamling – ÖFK känner inte till uttagningen

Nyhetspressen - 02 Nov 16 kl. 19:20

Ugandas fotbollsförbund meddelade under onsdagen att ÖFK-spelaren Ronald Mukiibi blivit uttagen i den trupp som ska möta Zambia i en träningslandskamp kommande tisdag. Något som klubben inte fått någon information om..

Gymnasieelever åker till Zambia

Nyhetspressen - 26 Oct 16 kl. 15:45

TRELLEBORG Även i år kommer elever och lärare från byggprogrammet på Söderslättsgymnasiet att åka till Zambia.Syftet med resan är att fortsätta med renoveringen av en nedläggningshotad byskola och fortsätta på det bygge som inleddes förra året. Eleverna ska sprida kunskap och få ökad förståelse för lokalbefolkningens situation.

Byggeleverna räddar byaskola i Zambia

Nyhetspressen - 25 Oct 16 kl. 17:29

I måleriavdelningen på Söderslättsgymnasiet står fyra förväntansfulla elever och tre vuxna. På fredag lämnar de Trelleborg för att rädda en byaskola i Zambia..

AIK derbyvinnare efter dramatiskt straffavgörande

Nyhetspressen - 15 Oct 16 kl. 22:06

Det var stor straffdramatik när AIK överraskade och vann derbyt mot Djurgården. Efter full tid stod det 2–2, efter 18 straffar var det AIK som tog hem segern tack vare Helene Martinsen..

Ny klimatambassadör utsedd

Nyhetspressen - 03 Sep 16 kl. 21:27

Lars Ronnås har utsetts till Sveriges nye klimatambassadör. Ronnås har tidigare bland annat varit chef för UD:s Afrikaenhet och ambassadör i Zambia och Zimbabwe. Som klimatambassadör ska han företräda Sverige i det internationella samarbetet för att följa upp klimatavtalet i Paris.

Sverige till semifinal efter straffdramatik

Nyhetspressen - 12 Aug 16 kl. 19:23

Sverige stod för en riktig skräll när de besegrade OS-mästaren USA efter straffar. Lisa Dahlkvist satte den avgörande straffen som tog Sverige till semifinal..


Fler inlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

”Kulturella föreställningar rimlig förklaring till överrepresentation vid sexualbrott”

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 13:15

REPLIK DN DEBATT 24/8. Det finns skäl att tro att sociokulturella faktorer kan vara en förklaring till utomeuropeiska mäns överrepresentation vid sexualbrott. Jag menar, liksom Sarnecki, att mer forskning behövs.

Mångfaldspanik öppnar dörren för politisk infiltration

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 13:04

Partierna ska vara öppna för alla oavsett etnisk bakgrund. Men det viktigaste är att partiföreträdare har rätt åsikter – inte rätt hudfärg. .

Skrapade fram en halv miljon i direktsändning: ”Fantastiskt”

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:49

Han bor i Berga med köpte lotten på Öland. På fredagsmorgonen skrapade Mikael Nilsson fram en halv miljon kronor på triss i direktsändning. – Det här var ju helt fantastiskt..

Utredningen om hästövergreppet nedlagd

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:20

En man fångades på film när han förgrep sig på en häst i Uppsala i våras..

Berg och Toivonen fortsätter i landslaget

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:08

Marcus Berg och Ola Toivonen fortsätter i landslaget.För Aftonbladet berättar Berg om beslutet.– Jag har ambitionen att vara med, säger han till tidningen..

C i offensiv mot extremism

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:06

Centerpartiet vill förbjuda deltagande i våldsbejakande organisationers verksamheter. Det är ett av flera förslag i ett åtgärdsprogram mot extremism och nazism som partiet presenterade idag..

DN/Ipsos: Rödgrönas försprång ökar

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 12:03

Socialdemokraterna har en positiv tendens och landar på 26,3 procent i DN/Ipsos nya mätning. Det gör att avståndet mellan blocken ökar till de rödgrönas fördel. KD ligger kvar över riksdagsspärren..

Thörnblads dubbla känslor inför comebacken

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:48

Linus Thörnblad återvänder till höjdhopps-scenen i kväll när han kvalar i herrarnas höjdhopp i SM. Själv har han höga förhoppningar och hoppas att tekniken ska sitta, för höjdhoppspassen har blivit få. – Det är lite som när man lärt sig cykla, jag har grundtekniken, säger han till SVT Sport..

Lövin (MP) flyger dyrare än statsministern

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:43

Klimatminister Isabella Lövins flygresor kostar i genomsnitt 28 000 kronor, visar en granskning av Expressen. Skattebetalarna får ofta punga ut för resor i business class.I riktlinjerna för statsråds resor står det att man ska resa så billigt som möjligt.

MP:s språkrör Isabella Lövin har rest för 1,5 miljoner kronor

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:35

Klimatminister och vice statsminister Isabella Lövin (MP) har flugit för 1,5 miljoner kronor under den senaste mandatperioden. Och hon väljer heller business class-biljetter framför billigare alternativ. Det avslöjar Expressen..

Fakta i frågan: Är utrikesfödda överrepresenterade i brottsstatistiken?

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:31

Utrikesfödda är överrepresenterade i kriminalstatistiken, särskilt vad gäller den grova brottsligheten. Det visar en kartläggning som DN har gjort. Det är dock mycket små andelar av såväl utrikes- som inrikesfödda som förekommer i brottsstatistiken..

Regeringen: ”Höga krav på djurskydd ska vara obligatoriskt”

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:19

Vid alla upphandlingar av animaliska livsmedel ska det vara obligatoriskt att ställa höga krav på djurskydd. Det kravet vill regeringen införa, meddelade man på en pressträff under fredagen. – De krav som våra bönder har på sig, ska också vara krav som ställs i våra offentliga upphandlingar, säger civilminister Ardalan Shekarabi..

Lövins skyhöga flygnotor – väljer business class över hela världen

Nyhetspressen - 24 Aug 18 kl. 11:16

Klimatminister Isabella Lövin (MP) har flugit för 1,5 miljon kronor under denna mandatperiod. Expressen kan i dag avslöja att hon ofta väljer dyra business class-biljetter, trots regeringskansliets riktlinjer om att välja det billigaste alternativet. Hennes resor till New York har i snitt kostat 28 000 kronor – per flygbiljett.