Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Barnmorska.NET Blogg

Blogginlägg från Barnmorska.NET Blogg

Svininfluensan.

Barnmorska.NET Blogg - 30 Apr 09 kl. 05:36

En nu farsot tycks börja grassera på vår jord. Vi vet ännu inte om den är riktigt farlig eller bara lite farlig. Journalistena jagar scoop.

Små barn och TV

Barnmorska.NET Blogg - 02 Mar 09 kl. 17:58

En ny amerikans undersökning visar att små barn inte påverkas i positiv riktning av att titta på TV. Man fann inga tecken på att barn under två år lär sig något över huvud tager genom att titta på TV Barn behöver levande människor av kött och blod för att utveckla relationer. Barn behöver få respons på vad de gör och säger/låter.

Till alla barn som överlevde 30, 40, 50, 60 och 70-talet

Barnmorska.NET Blogg - 02 Mar 09 kl. 13:06

Först  så överlevde vi att födas av mammor som rökte och drack under graviditeten.De tog magnecyl och alla möjliga läkemedel, åt blue cheese dressing samt  åt tonfisk direkt ur burken, blev aldrig testade för diabetes.Efter detta trauma blev vi lagd på mage för att sova i en spjälsäng målad i en rosa eller babyblå färg med hög blyhalt.

GÅ ÖVER TIDEN

Barnmorska.NET Blogg - 28 Feb 09 kl. 07:48

Nu har jag varit barnmorska i över trettio år och har tagit för givet att det fanns en stor och omfattande studie bakom att en graviditet är 280 dagar! (40 veckor gånger sju är 280 dagar) Men se där bedrog jag mig. Det finns ingen forskning!

Huvudlöss eller huvudlös.

Barnmorska.NET Blogg - 18 Feb 09 kl. 13:19

Problemet blir allt större och dessutom har de små rackarna blivit resistenta mot gifter. Var kommer dom ifrån? När jag var ung och vi hade barn fanns inte en huvudlus, det talades i alla fall inte om dem och inga av mina barn från 60 och 70 talet led någonsin av löss.

Begåvade barn

Barnmorska.NET Blogg - 17 Jan 09 kl. 03:40

Apropå radioprogrammet ”Barnen” 090116 kl 11.03 repris 090118 kl 19.03”Om du vill att dina barn ska bli begåvade så ska du berätta sagor för dem.

Gammal kunskap blir som ny.

Barnmorska.NET Blogg - 14 Jan 09 kl. 01:27

Aftonbladet skriver 090113 att en forskare Dimitri Christakis vid Seattle och Washingtons universitet gått igenom 78 studier om barns TV vanor. Man har även fått vår gamle Hugo Lagercrantz att lämna sina kommentarer.Att TV inte är särdeles bra för barn är ju inget nytt.

Är du en perfekt pappa?

Barnmorska.NET Blogg - 02 Jan 09 kl. 09:28

Du kan duscha, tvätta och torka ditt hår och få på dig kläder på mindre än 10 minuter.Du vill be om ursäkt till dina vänner som fick barn före dig eftersom du aldrig förstod varför de inte hade tid över för dig. Du fantiserar om vad du skulle byta mot åtta timmars sömn.

Att hålla sig frisk och sund!

Barnmorska.NET Blogg - 03 Dec 08 kl. 11:06

Expressen skriver hur du skall boosta din kropp för att stå emot vinterns förkylningar och andra sjukdomar.Jag tycker dom glömmer ett par mycket viktiga saker som är HANDHYGIEN, och lite annat som jag ämnar belysa här. Vi tar dagligen i flera tiotal dörrhandtag, hållstänger och handtag på pendeltåg, T-bana, och bussar, för att inte tala om rulltrappsräcken.

Svårt att bli gravid?

Barnmorska.NET Blogg - 26 Nov 08 kl. 09:58

Aftonbladet skriver om en kvinna som lyckades fullfölja en graviditet sedan hon ätit ”Viagra” enligt rekommendationer från en klinik i Los Angeles. Kanske något att pröva för dem som gärna vill ha barn även i Sverige. Det finns ingen evidens för metoden enligt svenska källor.