Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Bloggpressen

Blogginlägg från Bloggpressen

Canvasfabriken

Bloggpressen - 28 Jun 11 kl. 22:19

Hej. Har du funderat på att skaffa en tavla att pryda din bostad med? I så fall kan Canvasfabriken.

Test av ny spännande App.

Bloggpressen - 24 Jun 11 kl. 08:55

Vi har testat Intels nya app för att hålla koll på dina favoritfotbollslag. Appen är passande döpt Intel Info Stream Fotboll.  Det är inte vilken applikation som helst från Intel utan den är riktigt användbar och gör fotboll till något väldigt intressant oavsett om man är fotbollstokig eller inte.

SÖREN WIBE DÖD Junilistans partiledare blev 64 år

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 20:08

SÖREN WIBE HAR AVLIDIT. Sören Wibe, ordförande för Junilistan, har avlidit efter en kortare tids sjukdom. Wibe var EU-kritikern som lämnade Socialdemokraterna och blev ledare för Junilistan.

Sätt Uppdrag Granskning på Kungen

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 19:25

Egentligen borde man anmäla Sveriges Television till Granskningsnämnden. Orsaken är givetvis att företaget har varit så enormt dåligt på att skildra kungahuset på ett objektivt sätt. Man har hela tiden strukit kungen och resten av hans familj medhårs och varje program har känts som ett reklaminslag för monarkin, detta trots att det finns massor av adekvata frågor att ställa.

Sverige bör erkänna Palestina

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 13:43

Eftersom vår utrikesminister försöker framstå som progressiv i Mellanösternkonflikten så borde han verka för att regeringen ska erkänna Palestina som en självständig stat. 106 av FN:s medlemsländer har redan gjort det. Bitte Hammargren/SvD: ”Till dags dato har 106 länder erkänt staten Palestina inom 1967 års gränser.

“Med årsskiftet stärks skyddet för fri- och rättigheter i Sverige”

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 13:00

DEBATT. Med det nya året skrivs också ett nytt kapitel i Sveriges konstitutionella historia. Möjligheterna ökar nu för våra domstolar att värna svenska medborgares fri- och rättigheter som äganderätt, näringsfrihet och integritet.

BEATRICE ASK – Terrorismen berör också Sverige

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 10:50

ASK OM TERRORHOTET. Justitieminister Beatrice Ask kommenterar gripandet av misstänkta terrorister. - Den svenska regeringen tar bekämpningen mot terrorism på stort allvar, säger hon.

JOHANSSON – Regeringen försvårade Säpos arbete

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 10:02

FÖRSVÅRADE FÖR SÄPO. Regeringen har försvårat Säpos arbete. Det anser Morgan Johansson (S), ordförande i Justitieutskottet.

Att visa bilder

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 09:58

Idag skriver Oisín Cantwell en lika tänk- som läsvärd kolumn i Aftonbladet. Han går igenom ett antal ”terrorist- affärer” som blivit stora rubriker i tidningarna, men som i efterhand inte ens varit värda pappret de skrivits på. Oisín Cantwell/AB: ”Någon som minns Mehdi Ghezali, den svenske fången från Guantánamo som greps i Pakistan för ett drygt år sedan?

“Jag vill vara med i det team som ska leda S”

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 09:34

FRAMTIDENS S-LEDARE. Ylva Johansson, före detta minister hos Göran Persson, vill vara med och leda Socialdemokraterna i framtiden. På frågan om hon vill bli partiledare säger hon: - Jag vill vara med i det team som ska leda Socialdemokraterna.

Yttrande- och Tryckfrihet

Bloggpressen - 30 Dec 10 kl. 06:56

Om uppgifterna som lämnats av polisen stämmer så är det nu inträffade mycket allvarligt. Det är knappast speciellt förvånande att några stycken av de hundratusentals flyktingar och invandrare som har kommit till Sverige är politiska och/eller religiösa extremister. Men det är tragiskt eftersom deras agerande drabbar människor som är helt oskyldiga till den sortens galenskap.

Vilks dagar räknade + Danmark?

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 20:26

Idag på morgonen toppade Aftonbladet sin webblöpsedel med nya uppgifter om Vilks kändisskapande projekt. Man presenterar två nyheter, den ena är att Säpo uppenbarligen anser att Vilks liv är i fara, den andra är att han numera har en personlig livvakt som bor i en manskapsbod. Enligt tidningen kommer han få sammanlagt trettio poliser som personligt skydd, personal som givetvis går på ett rullande schema för att kunna täcka dygnets alla timmar.

LARS VILKS “Jag är väl bevakad”

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 17:11

VILKS OM TERRORHOTET. Konstnären Lars Vilks skyddas dygnet runt av livvakter. Om det senaste terrorhotet mot danska tidningar säger han till Expressen: - Det verkar inte som att jag var intressant den här gången.

TERRORHOTEN Flera hot efter publicerade karikatyrer

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 16:21

TERRORHOTEN I DANMARK. Sedan tidningen Jyllands-Posten publicerade ett antal karikatyrer av profeten Muhammed år 2005 har flera hot riktats mot tidningen. Enligt den danska säkerhetstjänsten finns det ett samband mellan teckningarna och det avslöjade hot som ledde till att tre svenska medborgare greps idag, misstänkta för att ha förberett terrorbrott.

JAKOB SCHARF “De ville döda så många som möjligt”

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 14:53

MISSTÄNKTA TERRORISTER. Enligt danska PET planerade de gripna personerna attacker mot de danska tidningarna Jyllands-Posten och Politiken. Enligt PET:s chef Jakob Scharf ville de gripna “döda så många som möjligt.

UPPDATERAD Tre misstänkta svenska terrorister gripna

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 14:06

MISSTÄNKTA TERRORISTER. Fem personer har gripits, misstänkta för att ha förberett terrorbrott i Danmark. Tre av de gripna är svenska medborgare, uppger Säpo.

Så är bloggflytten nästan helt klar

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 13:21

Att flytta en blogg från ett webbhotell till ett annat kanske låter som en enkel operation, några knapptryckningar och sedan är det klart. Så kan man se det om man vill, men samtidigt så är det en del pyssel, jag lovar. Nu verkar det i alla fall som det mesta av flytten har gått bra, dessutom börjar DNS-erna1 ha börjat fatta att bloggen är flyttad.

LIVVAKTER Kostnaden för skyddet skjuter i höjden

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 11:26

ÖKADE KOSTNADER. Kostnaderna för att skydda landets toppolitiker skjuter i höjden. Enligt en sammanställning från TT kostar skyddet nu nära en kvarts miljard kronor om året.

Men kungen då?

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 10:34

Idag berättar Aftonbladet att Reinfeldt och Borg har ett ökat förtroende hos det svenska folket jämfört med tidigare resultat. En som förlorar folks förtroende är Miljöminister Carlgren, men annat var inte att vänta. En lustig detalj är att Sverigedemokraters favorit är Anders Borg, men inte heller det är speciellt förvånande när man tänker efter.

PR-MINISTERN Schlingmann berättar om nya uppdraget

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 10:31

REGERINGENS PR-MINISTER. Per Schlingmann, tidigare partisekreterare för Moderaterna, berättar om nya uppdraget som statssekreterare. Hans skräddarsydda tjänst har ifrågasatts och kritikerna kallar honom regeringens PR-minister.

BÄST I TEST Reinfeldt och Borg får högst betyg i Sifo

Bloggpressen - 29 Dec 10 kl. 09:02

REINFELDT & BORG. Statsminister Fredrik Reinfeldt och finansminister Anders Borg hamnar i topp när svenskarna får betygsätta ministrarna i en mätning från Sifo. Men mätningen, som presenteras i Aftonbladet, visar också vilken minister som får lägst betyg.

Charlotte Kalla, min favorit

Bloggpressen - 28 Dec 10 kl. 14:59

Hade någon frågat mig i förra veckan vilken kvinnlig idrottare som skulle bli folkets favorit vid en Sifoundersökning så skulle jag ha svarat Charlotte Kalla. Hon är en riktig kämpe, och dessutom verkar hon vara precis den hon är i verkligheten trots att TV-kamerorna riktas mot henne. Sådant gör intryck på mig även om man bortser helt från hennes idrottsliga prestationer, vilket man naturligtvis inte kan.

BLOGG KAPAD Carl Bildt tycktes förmedla ryska fruar

Bloggpressen - 28 Dec 10 kl. 13:52

BILDTS BLOGG KAPAD. Utrikesminister Carl Bildts populära blogg har vid flera tillfällen kapats av hackare. Annonser har lagts in på bloggen där det bland annat förmedlats ryska fruar och danska kapitalförsäkringar.

SABUNI - Beskriv verkligheten som den är, Gudrun Schyman!

Bloggpressen - 28 Dec 10 kl. 11:27

DEBATT. Tar du feminismen och jämställdheten på allvar måste du börja beskriva verkligheten som den verkligen är – annars kommer du bara vara underhållande men inte trovärdig! Det skriver jämställdhetsminister Nyamko Sabuni (FP) på Politikerbloggen som en reaktion på Gudrun Schymans feministiska nyhetsbrev.

REKORDMANNEN Fredrik Reinfeldt får rekordbetyg i Sifo

Bloggpressen - 28 Dec 10 kl. 07:22

REKORDBETYG. Statsminister Fredrik Reinfeldt når rekordsiffror i en förtroendemätning från Sifo. 72 procent av svenskarna uppger att de har stort eller mycket stort förtroende för Reinfeldt vilket är den högsta siffran i Sifos historia.

POLITIKERBLOGGEN Här följer ni oss på Facebook

Bloggpressen - 27 Dec 10 kl. 16:02

POLITIKERBLOGGEN PÅ FACEBOOK. Politikerbloggen har en stadig skara trogna läsare och under valåret har bloggen flera gånger slagit besöksrekord. Politikerbloggen finns även på Facebook.

PIHLBLAD Krönika om det politiska året 2010

Bloggpressen - 27 Dec 10 kl. 13:48

PIHLBLAD KOMMENTERAR. Fredrik Reinfeldt lyckades leda alliansen till valseger, Socialdemokraterna gjorde ett katastrofval, Sverigedemokraterna tog sig in  i riksdagen och Gudrun Schyman brände pengar i Almedalen. Läs årskrönikan här.

SCHYMAN Jämställdheten en accessoar för Nyamko Sabuni

Bloggpressen - 27 Dec 10 kl. 11:02

SCHYMAN OM 2010. I sin sammanfattning av det feministiska året 2010 skriver Gudrun Schyman, talesperson för Feministiskt initiativ: “Det här var året då jämställdheten reducerades till en accessoar för biträdande utbildningsminister Nyamko Sabuni”. Läs mer här.

AVGÅR Ida Gabrielsson ställer inte upp för omval i vår

Bloggpressen - 27 Dec 10 kl. 09:51

IDA GABRIELSSON SLUTAR. Ung Vänsters ordförande Ida Gabrielsson ställer inte upp till omval. Hon tycker att fem och ett halvt år som ordförande för Ung Vänster får räcka.

”Alliansen klarar sig bättre än Göran Persson”

Bloggpressen - 27 Dec 10 kl. 09:00

DEBATT. Även när man sitter i opposition borde man agera för en politik med Sveriges bästa som ledstjärna. Det skriver Tomas Tobé, vice gruppledare för Moderaterna i riksdagen och ordförande i Arbetsmarknadsutskottet i en debattartikel på Politikerbloggen.

EFTER SAHLIN Ylva Johansson vill leda partiet

Bloggpressen - 26 Dec 10 kl. 17:43

EFTER MONA SAHLIN. Ylva Johansson är redo att ta över ledarskapet för Socialdemokraterna. - Jag vill vara med och leda partiet, säger hon.

KUNGENS JULTAL “Vår planet är sårbar”

Bloggpressen - 25 Dec 10 kl. 15:08

KUNGENS JULTAL. “Vår planet är sårbar. Jag brukar tänka på jorden som ett äpple – med jordskorpan tunn som ett äppelskal”.

“Skapa ett samarbete i Europa mot massarbetslöshet”

Bloggpressen - 23 Dec 10 kl. 09:00

DEBATT. För att få upp Europa på fötter måste den ekonomiska politiken breddas. Vi socialdemokrater ser därför behovet av ett samfällt agerande för att få den europeiska ekonomin på fötter och samtidigt pressa ned arbetslösheten i hela Europa.

SVAR PÅ TAL “Carl Bildt skyller på oppositionen”

Bloggpressen - 22 Dec 10 kl. 15:10

KRITISKA MOT BILDT. Språkröret Peter Eriksson och Miljöpartiets ledamot i Utrikesutskottet Bodil Ceballos är kritiska till att utrikesminister Carl Bildt ger oppositionen skulden för att fem ambassader läggs ned. - Regeringen bestämmer var de ska spara.

STATLIG GARANTI Staten ger Volvo PV garanti för miljardlån

Bloggpressen - 22 Dec 10 kl. 14:11

STATLIG GARANTI. Regeringen ger Volvo Personvagnar statliga garantier för ett lån på 3,5 miljarder. Det meddelade näringsminister Maud Olofsson vid en presskonferens i Rosenbad idag.

DEBATT De gamla Moderaterna i Täby fick bakläxa

Bloggpressen - 22 Dec 10 kl. 13:00

DEBATT. I vårt fall hjälpte det inte att vår partiledare Fredrik Reinfeldt för de flesta svenskar framstod som den bäste att leda landet. Täbyborna valde att säga ifrån i kommunalvalet – på ett mycket tydligt sätt.

AMBASSADER STÄNGS Fem ambassader stängs nästa år

Bloggpressen - 22 Dec 10 kl. 10:12

FEM AMBASSADER STÄNGS. Sparkravet på regeringskansliet som riksdagsmajoriteten röstat fram tvingar UD att stänga fem ambassader nästa år. De berörda ambassaderna ligger i Bryssel, Buenos Aires, Hanoi, Kuala Lumpur och Luanda.

JULTAL “Vi ser över det internationella arbetet”

Bloggpressen - 22 Dec 10 kl. 09:26

TALMANNENS JULTAL. Riksdagens talman Per Westerberg avslutade riksdagsterminen med ett tal inför ledamöterna. Förutom att önska alla en god jul sammanfattade han riksdagens arbete samt avtackade de ledamöter som lämnat sina platser.

- Jag hade hoppats att S skulle ta sitt förnuft tillfånga

Bloggpressen - 21 Dec 10 kl. 19:55

KRITISK TILL SPARKRAV. Kristdemokraternas utrikespolitiske talesperson Désirée Pethrus Engström är kritisk till det sparkrav som regeringskansliet tvingats till. - Jag hade hoppats att åtminstone Socialdemokraterna skulle ha tagit sitt förnuft tillfånga i denna fråga, säger hon.

SPARKRAV Fem ambassader riskerar att läggas ned

Bloggpressen - 21 Dec 10 kl. 19:02

RIKSDAGENS SPARKRAV. Regeringen kan tvingas stänga fem ambassader efter att riksdagen tvingat regeringskansliet att spara 300 miljoner kronor nästa år. - Det kommer att märkas överallt, säger statsminister Fredrik Reinfeldt.