Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Confessions of a Neurotic Attentionwhore - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Confessions of a Neurotic Attentionwhore

Blogginlägg från Confessions of a Neurotic Attentionwhore

Då går vi vidare

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 17 Jun 13 kl. 21:36

Nämen välkomna till Lady Dahmer 2.0 ! Äntligen Wordpress.

Ny adress!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 17 Jun 13 kl. 21:36

Nämen välkomna till Lady Dahmer 2.0 ! Äntligen Wordpress.

Hej snart kommer jag! HÃ¥ll ut!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 17 Jun 13 kl. 08:37

Hej alla, herreguuuu sorry för att ni får vänta, men hela bloggen är just i detta nu helt överflyttad till wordpress. Vad jag väntar på är att trollkarlen från AFF (vår fantastiska programmerare) ska flyttta över annonser och koder och sånt så att min blogg ligger hos AFF igen. (har egenhostad installation)   Så ni får helt enkelt vänta liiiiite till.

Flyttstök

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 15 Jun 13 kl. 10:16

Nu försummar jag er igen men det är en del som händer med bloggen just nu. Jag flyttar över till Wordpress och det tar lite tid. Jag säger till när jag är klar.

Riktig egentid

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 14 Jun 13 kl. 07:06

Idag händer detta. Mellan matteprov och flytt och försäljning och packning och föreställningar och skrivande och allt som måste göras och alla barn och all ÅNGEST så ska jag få en och en halv timme avslappning, bara för mig själv.      Jag börjar nästan gråta.

Hjälp mig vinna en kamera!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 13 Jun 13 kl. 15:16

Ni vet att jag är typ desperat efter en kamera för det håller inte att blogga med en jävla iphonekamera. Jag vill ge mina läsare en bra upplevelse utöver texter och jag vet att många uppskattar fina bilder (obs på ful kvinna som vägrar vara snygg osv ja ni veeeet ju hähä). Men jag har liksom ingen systemkamera och jajaja jag har råd med en men försök förklara/motivera ett dyrt kameraköp inför Oskar när det finns en massa saker som måste köpas till huset....

Jag ser ut så här.

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 13 Jun 13 kl. 10:03

Asså, de som kritiserar mig för att jag ''alltid gör mig ful på bild''. Öh, nej det gör jag inte. Jag ser ut så här.

Snigelkrabborna är igång igen!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 12 Jun 13 kl. 15:00

  Minns ni mitt snigelkrabbstrauma förra sommarn? Har ej kommit över det än. Fy fan alltså.

När feminister dubbelbestraffar kvinnor

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 12 Jun 13 kl. 12:04

''Jag har känt att feminismen ofta har tyckt att barnens behov har stått i vägen för jämställdheten'' säger Maria // Vilda Barn och sätter fingret på något som gnager i mig konstant. Jag har ofta känt att mitt feministiska engagemang och önskan att vara jämställd har krockat med mina barns behov. Det fokuseras så mycket på den ekonomiska biten, på karriärer och utbildningar och självförverkliganden och fuckyou-kapital och kvinnors ekonomiska frigörelse att det till slut går ut över ungarna.

Kommentera aldrig min vikt

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 12 Jun 13 kl. 09:02

Asså guuuuu vad jag får blocka folk här. Nej, inga antifeministiska troll bara utan "vanligt" folk som bara ENVISAS med att kommentera min vikt. Antingen ska det påpekas hur ohälsosam den är eller att jag är en dålig förebild för ungarna eller att jag väger för mycket eller annat som är helt jävla irrelevant och inte nåns business alls.

Nu går det att köpa biljetter till föreställningen

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 11 Jun 13 kl. 20:37

Biljetterna kostar 240:- för vanligt folk och 190:- för studenter. Och kan köpas på ticnet.se.

Man gräver där man står

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 11 Jun 13 kl. 08:40

Häromdagen twittrade Fanny Åström (kan ej länka från mobilen) att hon var trött på att feminism ofta kokas ner till diskussion om barnkläder och genusförskolor. Det är inte första gången jag hör någon säga så och inte sällan med förakt typ "kan vi inte höja nivån lite" men vet inte riktigt om jag ser det från samma perspektiv. Visst är det mycket diskussion, speciellt i mindre forum, om just barnkläder och förskolor och annat föräldrarelaterat men jag tror det måste ses i sitt sammanhang.

Jag och Cissi på Maxim i höst!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 10 Jun 13 kl. 16:39

Hej förlåt, jag har försummat er men jag tänkte kompensera med det här:     Ni kan läsa mer här; penntricket.

Helgen fortsätter....

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 08 Jun 13 kl. 10:00

Tänk sen när vi bor här i Segersäng och kan typ göra sånt här varje dag? Hänga med familjen Lanne/Öqvist låta ungarna leka av sig, sova över (barnvakt!), grilla åh vi måste ju grilla varje kväll från april till septermber och så kommer vi kunna ta tysta kvällspromenader och ha filmkvällar och idyll och grannar med massa barn som barnen kan leka med och sen när de blir tonåringar så kan de smygsupa folköl uppe på den lilla lekplatsen i skogen.

Glad sommar!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 07 Jun 13 kl. 15:02

Vi är ute i segersäng och insuper sommaren. Mobilen är död och jag glömde batteri men det känns bara befriande att kunna ta en långhelg utan stress.    Förresten, jag sa aldrig att det var ok att kalla nån svennefitta eller att man inte får bli ledsen av det.

Makt vs underläge

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 06 Jun 13 kl. 20:22

Men skärpning för fan. Nej det är inte samma sak att bli kallad svennefitta som blatte eller svartskalle. Kom igen nu, ni är smartare än så!

Vitnormen och rasism // Vem får ha tolkningsföreträde?

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 06 Jun 13 kl. 11:35

Jag föddes och växte upp i Tensta, gick i Enbackaskolan och hade en svensk bästis som jag följde med hem från skolan och hon hade en mamma och en pappa som bjöd på familjemiddag och skrattade tillsammans och själv bodde man i en sunkig trea på Uppingegränd med grannungar jag var rädd för och en morsa som alltid slet för att få mat på bordet trots att pappa spelade bort varenda öre på trav. Jag hade aldrig matsäck med på skolutflykterna, på sin höjd fick jag sitta där med en jävla torr fralla och en petflaska med kranvatten och jag lekte i Spånga by tills solen gick ner (varför undrade morsan aldrig var man var?) men jag kände mig aldrig utanför.

Vithetsnormen och rasism // Vem har tolkningsföreträde?

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 06 Jun 13 kl. 11:35

De senaste dagarna har det diskuterats vitnormer och feminism och privilegium. Det började med den här virtuella bitchslappen som jag läste jublande men skamsen och med andan i halsen; PK-maffians ''Feminismen, vitheten och jag''. Sen kom nästa: ''En höjd röst i vita rum'' som var minst lika bra.

''Nio månader upp, nio månader ner!''

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 05 Jun 13 kl. 11:52

Jag läser ganska många som precis fått barn eller som snart ska få och nåt som slår mig är hur stor fokus det ligger på att kroppen ska återgår till sin gamla status, ofta inom några månader efter att man fött.   Men är det inte lite skevt egentligen när man talar om att ”återfå sin normala kropp” eller att man har ”förstört sin kropp” efter en förlossning som om den kroppen man har nu inte är ens riktiga. Jag tror att det vi ofta glömmer är att kroppen vi har som unga, den har vi kanske i tio år (räknat från puberteten till vi får barn) och att kroppen vi får efter barnafödande är vår egentliga, den vi har resten av livet.

En egenskap som är bra att ha

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 05 Jun 13 kl. 07:52

  Där sitter min unge med två nya kompisar. Hon hittar dem i alla sammanhang och situationer så jag är inte så orolig för hur det kommer gå på nya förskolan. Det känns skönt.

HÃ¥ll in magen era lata kvinnor!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 04 Jun 13 kl. 15:05

  När jag blev gravid med mitt första barn så fick jag äntligen släppa magen. Släppa UT magen alltså. Efter en livstid av konstant indragande så var detta nästan en omöjlighet först, för vanan trogen så hade jag inte bara lärt mig att alltid suga in utan även att andas högre upp.

Får man prata om människor med funktionsnedsättningar?

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 04 Jun 13 kl. 10:00

  Jag vet inte riktigt var era gränser går, som fullt funktionell (nåja) så är det svårt att se ur en funktionsnedsatts persons perspektiv, men jag tycker inte att jag har uttalat mig respektlöst eller gått över någon gräns alls.   För jag håller med. Man ska inte slå på vissa utsatta grupper för att lyfta en annan.

Bilderna blir så bra!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 03 Jun 13 kl. 16:39

Och snart får ni se dem. Jag bjuder på lite teasers tills dess. Vi var i Rockfoto-Emmas studio och tog bilder dels till kommande affish men också vanliga pressbilder.

Att avfärda strukturella problem som enskilda händelser

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 03 Jun 13 kl. 11:32

Natalie tror inte på Micaelaks berättelse utan skriver såhär:   "Säkert att det hänt. Jag har aldrig varit med om att någn frågat något sådant. Inte heller hört att någon annan.

Ny vecka, nya saker att skjuta upp

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 03 Jun 13 kl. 08:10

Ojsan hoppsan, här har det varit trollfest i helgen. Det innebär ju blockfest för min del för nä, jag upplåter ingen plats för antifeministisk propaganda i den här bloggen lika lite som rasistisk eller nazistisk eller annat världsfrånvänt skit. Schas med dem ba!

En vanlig dag i patriarkatet

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 02 Jun 13 kl. 12:00

Händerna upp alla ni som upplevt liknande situationer!

Tack Margit för det ouppnåeliga mansidealet!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 01 Jun 13 kl. 21:38

  Asså, hur många av er läste SÖNDER den här boken? Särskilt sidorna 123, 124, 125 och fram om jag minns rätt. Hur många av er har seriöst skev mansbild efter att ha läst serien?

Få tyst på din brukare annars får ni gå härifrån!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 01 Jun 13 kl. 16:53

Kitty Jutbring skriver om hur ovälkommen hon känner sig när hon kommer med barnet i vissa sammanhang och det som ofta slår mig är hur barn ses som andra klassens medborgare som ska gömmas undan, låsas in eller allra helst försvinna. Speciellt i offentliga sammanhang där föräldrar ofta suckas åt och ''barnvagnsmaffian'' har blivit ett vedertaget begrepp. Många koketterar lite så där med sitt barnhat, som om det vore självklart och coolt att inte tycka om barn.

Grattis Apan Satt i Granen som är AFF's nya toppbloggare!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 01 Jun 13 kl. 10:05

  Igår blev Anna // Apan Satt i Granen ny toppbloggare hos oss på Allt för Föräldrar. Det tycker jag att vi firar genom att börja prenumerera på hennes blogg. Hon har lovat att städat skrivbordet om hon når 1000.

Vad tycker ni om era partners ex?

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 31 May 13 kl. 20:36

Hade jag inte haft så mycket stressrelaterad ångest just nu så hade den här dagen varit helt underbar. Asså VÄDRET?! Det är sommar nu!

Vad skulle din föreställning heta?

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 30 May 13 kl. 18:05

Om en liten stund så kommer Cissi hit tillsammans med Yvonne som faktiskt är nåt så kompetent som vår producent/regissör. En sån kan behövas om man vill sätta ihop en föreställning som är gångbar för publik nämligen.    Vi ska muta barnen med massa glass och snask och socker för att på så sätt, förhoppningsvis, få en liten liten stund över att prata ihop oss kring vad som ska ske närmsta tiden.

Varför kan vi inte känna oss som kvinnor utan mannens bekräftelse?

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 30 May 13 kl. 12:00

Rebecca Simonsson / Stella vill ''känna sig som en kvinna'' och jag fattar inte riktigt vad hon menar.     Hur känner man sig som en kvinna egentligen? Hur känner man sig som en man?

Närheten till det sociala livet

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 30 May 13 kl. 08:00

Nåt som är positivt med att bo så nära söder är att man kan träffa sin BFF typ varje dag. Jag är så jävla bortskämd med det här att bara kunna hänga när som helst men när vi flyttar så kommer det inte vara lika enkelt. Det känns lite jobbigt.

Nämnde jag att jag har svårt att sova nuförtiden?

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 29 May 13 kl. 19:55

Nu är det verkligen inte lång tid kvar tills vi flyttar till huset och jag är helt panikslagen. Jag känner sån orimlig jävla ångest hela tiden. Tänk om vi inte får lägenheten såld?

Om de var fula, vad var jag då?

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 29 May 13 kl. 10:00

Ibland gör tjejtidningarna ett sånt där peppigt ''du duger fast du har defekter''-reportage där de låter kvinnor i alternativa storlekar med alla sorts komplex få komma till tals.     Ofta gör de detta halvnakna och poserande i samma gamla dammiga sexiga vinklar och upplägg men ändå, ni fattar; ''titta på mig och min tjocka mage, jag är glad ändå TROTS detta hemska ok''. Detta ska alltså peppa oss andra halvfula VANLIGA kvinnor som inte ser ut som fotomodeller, vi ska alltså må lite bättre av dessa bilder och dessa kvinnor och deras komplex och ångest.

Då känner man sig lite dum

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 28 May 13 kl. 15:18

Ni vet när man ska ta kort på nåt kul och glömmer att man ställt in kameran åt andra hållet och så tror man att man tar en jättebra bild innan man upptäcker att FAN fel håll och då är ögonblicket förbi och fototillfället gone forever.   Jag har cirka hundra sådana här bilder.

Genusdebatten

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 28 May 13 kl. 08:14

Diskussionerna är alltid lika fascinerande här hemma.   Ninja: "Kille eller tjej?" Tamlin: "Fisk!

Nu tar vi över!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 27 May 13 kl. 20:08

Idag hade jag ett spännande möte tillsammans med Cissi Wallin och ett gäng andra framgångsrika kvinnor inom teater/föreställningsbranchen. Vi har ju bestämt att vi vill sätta upp en slags föreläsningsföreställning. Alltså en föreläsning (väckelsemöte) fast kul, lite mer interaktiv och underhållande.

Jag fattar ingenting.

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 27 May 13 kl. 08:24

Fick den här med maten. Vad kan det vara?

Hängpattar och tofsar under varje arm!

Confessions of a Neurotic Attentionwhore - 25 May 13 kl. 21:49

Nu är jag så mätt att jag inte kan sitta ordentligt. Efter sexismdemon drog jag och Anja // Glammuttan till Fridays (WHERE ELSE LIKSOM?) och beställde in massvis med mat och milkshakes och när vi ätit oss stinna och liksom vält åt sidan av mätthet så gick en servitris förbi, stannade till och sa ''Men vad händer ger ni upp redan?