Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Feber.se - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Feber.se

Blogginlägg från Feber.se

William populäraste namnet på nyfödda förra året

Feber.se - 1 timme sedan

Astrid toppar namnlistan för nyfödda flickor Idag presenterade SCB statistik över vilka tilltalsnamn som var populärast bland föräldrar att ge sina nyfödda barn förra året. Det absolut mest populära namnet var William som gavs till 690 barn förra året. 603 flickor döptes till Astrid vilket gjorde namnet till det mest populära bland nyfödda flickor 2022.

SmartThings-appen på iOS har nu stöd för Matter

Feber.se - 2 timmar sedan

Äntligen? För dig som använder en iPhone för att kontrollera ditt smarta hem med Samsungs SmartThings kommer här en god nyhet – appen har nämligen nu fått stöd för den nya standarden Matter. Stödet för Matter rullade ut för Android-appen i slutet av förra året, och Samsung lovade tidigare att uppdatera iOS-appen under januari, vilket man nu lyckats göra med en dag tillgodo.

DIGG lämnar förslag för statlig e-legitimation

Feber.se - 2 timmar sedan

Ska fungera som ett komplement till de privata alternativen DIGG, den statliga myndigheten för digital förvaltning, har tagit fram ett förslag på en säker och tillgänglig statlig e-legitimation som de publicerade igår. Tanken bakom den statliga e-legitimationen är att den ska komplettera de e-legitimationer som redan idag används på den svenska marknaden. Utredningen visar att runt en miljon människor i Sverige saknar e-legitimation och att det behövs åtgärder för att få ihop helheten i det e-legitimationssystemet.

Ford sänker priset på Mustang Mach-E

Feber.se - 3 timmar sedan

Med upp till 5900 dollar Ford planerar att skala upp tillverkningen av den eldrivna suven Mustang Mach-E rejält och för att kunna vara med och konkurrera efter Teslas stora prissänkning har de nu även justerat sina priser för modellen. Inte lika mycket som Tesla dock, men upp till 5900 dollar har priset sjunkit i alla fall. Mest pengar sparar man på GT Extended Range som går från 71.

Trailer för The Boogeyman

Feber.se - 3 timmar sedan

Mer Stephen King-skräck på ingång I sommar är det dags för ännu en skräckfilm som baseras på ett av Stephen Kings verk. Den här gången handlar det om The Boogeyman, en novell som King skrev 1973 och som ingår i hans novellsamling "Dödsbädden" (Night Shift) som kom på svenska 1985. Handlingen i filmatiseringen av The Boogeyman kretsar runt en familj där mamman i familjen nyligen dött.

Trailer för Murder Mystery 2

Feber.se - 14 timmar sedan

Adam Sandler och Jennifer Aniston löser brott igen Här kommer trailern för efterföljaren Murder Mystery, filmen som var en stor framgång för Netflix 2019. I uppföljaren, som fått titeln Murder Mystery 2, har Nick och Audrey Spitz (Adam Sandler och Jennifer Aniston) blivit privatdetektiver på heltid och gör sitt bästa för att hitta uppdrag till sin detektivbyrå. När de blir inbjudna till en väns bröllop vill det sig dock inte bättre än att de plötsligt befinner sig mitt i kidnappningsdrama som de åtar sig att försöka lösa.

Gamla Tesla Roadster mot Lotus Elise

Feber.se - 15 timmar sedan

Hur står sig Teslan mot bilen den baseras på? Teslas första modell heter Roadster och det är en Lotus Elise som man slängde ut förbränningsmotorn ur och gav en annan kaross och elmotor. Roadster hade mer effekt än Elise men vägde också mer då ett batteripack även behövde få plats.

Mercedes-Benz först ut i USA med självkörning i nivå tre

Feber.se - 15 timmar sedan

Spela Tetris medan du sitter i förarstolen Det finns fem nivåer av autonomi för självkörande bilar – vid nivå tre finns det inget krav på att händerna är på ratten, du behöver heller inte fokusera på vad som händer på vägen vilket är ett krav vid nivå två. Mercedes-Benz teknik Drive Pilot, som är av sorten nivå tre, har nu godkänts i delstaten Nevada i USA. Dock endast i hastigheter upp till cirka 65 km/h.

Nothing Phone 2 ska släppas i år

Feber.se - 16 timmar sedan

Carl Pei bekräftar Förra året släppte det nya företaget Nothing sin första telefon med Nothing Phone (1), med sin speciella baksida med led-belysning och sitt låga pris lyckades telefonen charma vissa kritiker. Nu berättar företagets vd Carl Pei för Inverse att Nothing kommer att släppa en efterträdare till telefonen i år. Prioriteten är att lansera telefonen i USA direkt, något som dröjt ett bra tag med Phone (1).

Trailer för Hitman World of Assassination

Feber.se - 16 timmar sedan

Alla Hitman-spel i ett och samma paket I slutet av förra veckan släppte IO Interactive Hitman World of Assassination vilket är Hitman 3 i en omförpackad version som även inkluderar Hitman och Hitman 2. Spelare som redan har införskaffat Hitman 3 kan uppgradera detta gratis till Hitman World of Assassination för att få de två tidigare titlarna i serien. I samband med att Hitman World of Assassination släpps kommer även Hitman och Hitman 2 att plockas bort från spelbutiker.

Nevs har fått nya ägare

Feber.se - 17 timmar sedan

Oklart vilka dock 2012 tog Nevs över Saab Automobiles fabrik i Trollhättan men som ni säkert alla redan vet blev det inget återupplivande av Saab. Tanken var först att bygga eldrivna Saabar men fokus har sedan dess ändrats till att utveckla mjukvara för självkörande fordon istället. De senaste åren har Nevs ägts av det kinesiska fastighetsbolaget Evergrande och i höstas skrev vi om de ofantliga skulder Evergrande hade.

Långtids-test av Intels Arc-grafikkort

Feber.se - 17 timmar sedan

Hur mycket sämre är Intels grafikkort? Vi har tidigare skrivit om Linus Tech Tips tester av Intels Arc-produkter, då handlade det dock om en laptop, men denna gång har både Linus och Luke testat grafikkortet Arc A770 under en längre period hemma. Resultatet?

Ännu fler koncept till elbilsmässa

Feber.se - 17 timmar sedan

Från Hyundai, Audi och Mini Ännu fler konceptbilar är klara för elbilsmässan eCarExpo som går av stapeln nu i helgen. Tidigare har vi berättat att Volkswagen kommer med sin ID. Life, Skoda med sin Vision 7S och Polestar med sin Precept.

Zeekr testar nya elbilen i Sverige

Feber.se - 18 timmar sedan

Syskon till kommande Volvo EX30 Zeekr har nu släppt maskerade bilder på deras kommande tredje modell som kanske, och troligtvis, får namnet 003. Den här är syskon med kommande Volvo EX30 och som vi kan se kommer dessa bilder från Sverige, närmare bestämt Göteborg. Bilen som givetvis är en crossover bygger på Geelys SEA-plattform och är cirka 4,3 meter lång.

Vikbar iPad kan släppas nästa år

Feber.se - 18 timmar sedan

Med ett kickstand i kolfiber Apple ska enligt analytikern Ming-Chi Kuo planera att lansera en böjbar iPad med ett kickstand i kolfiber någon gång under nästa år. Stativet i kolfiber ska enligt Kuo göra enheten både lätt och hållbar, men det är oklart på vilket sätt det skulle hålla enheten uppe. I den senaste serien tweets skriver han även att han förväntar sig att iPad-försäljningen kommer att minska 10–15 procent jämfört med förra året, men att han förväntar sig att en vikbar enhet skulle kunna vända denna trend nästa år.

Bilprovningen: Varannan A-traktor har allvarliga brister

Feber.se - 18 timmar sedan

Gotland var värst förra året För första gången delar nu Bilprovningen med sig av besiktningsstatistik för A-traktorer och det är ingen rolig läsning direkt. Sju av tio hade brister och varannan bil hade fel som krävde ombesiktning av de runt 3000 A-traktorer som Bilprovningen besiktigade förra året. På Gotland såg det mörkast ut där 84,6 procent av bilarna hade brister.

Drönare används för att samla in eDNA

Feber.se - 19 timmar sedan

Blir enklare och säkrare än om man ska klättra i träd själv Forskare vid Schweiziska ETH Zürich har utvecklat en drönare som är specialiserad på att samla in eDNA, även kallat miljö-DNA. Tanken bakom drönaren är att den ska användas för att samla in DNA från fåglar, insekter och andra djur som stannar till i träd. I dagsläget krävs ofta att någon klättrar upp trädet för att samla in DNA från djuren som befunnit sig där.

AstroForge ska dra igång gruvbrytning i rymden

Feber.se - 19 timmar sedan

Vill hämta hem värdefulla mineraler från asteroider Det har snackats om gruvdrift på asteroider i över 50 år men än så länge har ingen sådan verksamhet kommit igång. Snart kan det bli ändring på det då det amerikanska startup-företaget AstroForge har meddelat att de kommer att skicka två farkoster till rymden i år vilka kanske kan bana väg för framtida gruvdrift i rymden. I april kommer AstroForge, tillsammans med OrbAstro, att skicka upp en satellit som ska testa AstroForges raffinaderi-teknik för att i ett gravitationslöst tillstånd separera värdefulla mineraler från restmaterial.

Nissan visar halvnytt koncept på onsdag

Feber.se - 20 timmar sedan

Inte ett så praktiskt sådant Nissan kommer att visa upp ett nytt eldrivet koncept på onsdag och en försmak får ni här ovan. Som ni ser verkar det vara en slank cabriolet och i just den kategorin vill man ju glida fram ljudlöst, om man inte lyssnar på en V8 vill säga. Så här säger man om konceptet: Join us on February 2 to see what happens when virtual becomes physical.

DN stänger ner sitt kommentarsfält

Feber.se - 20 timmar sedan

Blev det för trolligt? En av våra läsare uppmärksammade att DN.se har stängt ner möjligheten att kommentera deras artiklar.

Färre körkort återkallades förra året

Feber.se - 20 timmar sedan

Första gången på fem år det minskar Färsk statistik från Transportstyrelsen visar att det återkallades färre körkort förra året jämfört med 2021 - 35.227 mot 41.698.

Regeringen vill alla ska kunna ta emot digital post

Feber.se - 20 timmar sedan

Drar igång en utredning om det Regeringen har gett postfinansieringsutredningen ett tillägg där man vill utreda möjligheterna att införa en skyldighet för privatpersoner och företag att ta emot digital post och en skyldighet för myndigheter, kommuner samt regioner att skicka digital post. Civilminister Erik Slottner säger om tillägget till postfinansieringsutredningen: "Det är angeläget att offentlig verksamhet följer med i den digitala utvecklingen och arbetar för att digitala försändelser är säkra. En ökad användning av digital post har dessutom stor besparingspotential, och det är därför viktigt att öka användningen.

Regeringen vill att alla ska kunna ta emot digital post

Feber.se - 20 timmar sedan

Drar igång en utredning om det Regeringen har gett postfinansieringsutredningen ett tillägg där man vill utreda möjligheterna att införa en skyldighet för privatpersoner och företag att ta emot digital post och en skyldighet för myndigheter, kommuner samt regioner att skicka digital post. Civilminister Erik Slottner säger om tillägget till postfinansieringsutredningen: "Det är angeläget att offentlig verksamhet följer med i den digitala utvecklingen och arbetar för att digitala försändelser är säkra. En ökad användning av digital post har dessutom stor besparingspotential, och det är därför viktigt att öka användningen.

Keno- och Lotto-dragningar i TV4 anses vara reklam

Feber.se - 21 timmar sedan

Granskningsnämnden tycker inte det handlar om sponsring Granskningsnämnden för radio och TV har bedömt att Svenska Spels Keno- och Lotto-dragningar i TV4 ska anses vara reklam. Det är Svenska Spel som står för produktionskostnaderna av inslagen som sänds och TV4 får även ersättning från Svenska Spel för att sända inslagen. TV4 har kallat denna ersättning för sponsring men Granskningsnämnden anser att det handlar om reklam i radio- och tv-lagens mening.

Snart kanske vi bara får post var tredje dag

Feber.se - 21 timmar sedan

Utredning föreslår tredagarsutdelning av brev Det var inte länge sedan vi fick börja vänja oss vid att posten bara delades ut varannan dag men snart kan detta ändras igen. I en ny utredning föreslår regeringens utredare att post bara ska delas ut var tredje dag, alltså ännu mer sällan än vad som är fallet idag. Anledningen till att utredaren föreslår tredagarsutdelning beror på den minskade mängden brev som skickas i Sverige.

Fysiska knappar till din Tesla Model 3

Feber.se - 21 timmar sedan

Old school En sak med Model 3 är att den är väldigt avskalad på insidan. Samma sak gäller Model Y och nu även Model S och Model X. Men 3:an var den som började med att plocka bort i princip alla fysiska knappar och bestämde att nästan allt istället ska skötas genom skärmen i mitten på instrumentpanelen.

Forskare har tagit fram en liten ultraljudskamera för hjärtat

Feber.se - 22 timmar sedan

Inte mycket större än ett frimärke Forskare vid University of California, San Diego, har utvecklat en liten sensor som kan registrera bärarens hjärtaktivitet i upp till ett dygn. Sensorn fungerar som en ultraljudskamera och drivs av piezoelektricitet. Tanken bakom den lilla ultraljudskameran är att den kontinuerligt ska kunna ta bilder på en patients hjärta även när patienten är i rörelse, något som kan underlätta att ställa diagnoser för läkare.

Blanda linux-distar med blendOS

Feber.se - 22 timmar sedan

Ny Linux-dist som kan hantera saker från Fedora, Ubuntu och annat BlendOS är en ny GNU/Linux-variant som utvecklats för att ge användare möjlighet att köra grejer anpassat för andra linux-distar. Operativsystemet är baserat på Arch Linux med Gnome men det går att köra appar från andra populära linux-distar, till exempel Fedora Linux or Ubuntu. Det går även att byta ut Gnome mot till exempel KDE Plasma, MATE, Xfce, Sway och i3 om man skulle känna för det.

Apple Watch blir officiell klocka för World Surf League

Feber.se - 23 timmar sedan

Surfare får en Apple Watch Series 8 eller Ultra under tävlingar World Surf League har precis meddelat att de bestämt sig för att göra Apple Watch till den officiella klockan i tävlingar. Klockorna ska ha en app förinstallerad som synkar med WSL:s poängsystem i realtid. Detta ger surfare information som de behöver, inklusive poäng och vågprioritet direkt till deras handled.

Audi har eldriven SUV som ska utmana Defender på gång

Feber.se - 23 timmar sedan

Och G-Klass Nu kommer nya rykten som säger att Audi har en ny eldriven SUV på gång. Den ska baseras på samma plattform som är framtagen för Volkswagengruppens återupplivade Scout-märke och ska bli en utmanare till Land Rover Defender och Mercedes G-Klass. Det här kommer inte att bli produktionsversionen av konceptbilen Activesphere då den baseras på PPE-plattformen utan något ännu mer ruggat anpassat för lite hårdare tag.

Elstödspaket nummer två är nu klart

Feber.se - 23 timmar sedan

Kompensation för november och december 2022 Förutom det första elstödet där alla hushåll med eget elnätsavtal får pengar för sin förbrukning mellan oktober 2021 till september 2022 är även ytterligare ett elstödspaket på väg. Detta ger kompensation för förbrukningen i november och december förra året och totalt handlar det om cirka tio miljarder kronor som ska betalas ut. Nu är Svenska Kraftnät klara med paketet och hur mycket du får beror på hur mycket el du förbrukade under dessa två månaderna och var någonstans i landet du bor.

ALS-patient sätter rekord i kommunikation med hjärnimplantat

Feber.se - Igår: 10:30

Kan skriva 62 ord i minuten Forskare vid amerikanska Stanford University uppger att en ALS-patient som fått ett implantat i hjärnan med hjälp av detta kunnat skriva upp till 62 ord per minut enbart med tankekraft. Enligt forskarna ska detta vara nytt rekord och tre gånger så snabbt som någon tidigare lyckats skriva med liknande implantat. Implantatet mäter aktiviteten i ett dussintal neuroner i hjärnan och försöker baserat på detta registrera om patientens hjärna försöker röra munnen, tunga och stämband för att forma specifika ord.

Testa gamla kalkylatorer online

Feber.se - Igår: 10:00

Internet Archive har startat igång rolig sajt Nu går det att testa ett gäng olika kalkylatorer, eller miniräknare, inklusive HP 48GX, TI-82 och TI-83 Plus på Internet Archives sajt. Sajten emulerar inte bara själva gränssnittet, utan du får hela kalkylatorn framför dig på skärmen, du kan alltså klicka på knapparna som att du hade någon av enheterna framför dig. Har du använt någon av miniräknarna i verkligheten?

En ny trailer för S03 av Picard

Feber.se - Igår: 09:30

Engage! Snart är det dags för den tredje säsongen av Star Trek-serien Picard. I denna säsong får den gamla kaptenen ett nödrop från ingen mindre än Beverly Crusher, något som än en gång ballar ut till galaxförstörande händelser.

Trailer för sista säsongen av Star Trek: Picard

Feber.se - Igår: 09:30

Engage! Snart är det dags för den tredje och sista säsongen av Star Trek-serien Picard. I denna säsong får den gamla kaptenen ett nödrop från ingen mindre än Beverly Crusher, något som än en gång ballar ut till galaxförstörande händelser.

Nya Peugeot 408 kostar från 419.900 kronor

Feber.se - Igår: 09:00

Nu är de svenska priserna klara Förra sommaren presenterades nya Peugeot 408 som gått från slank sedan till crossover-coupé. Nu är det Sverigepremiär för modellen och därmed får vi prislappen som börjar på 419.900 kronor.

Zigbee Direct presenterat

Feber.se - Igår: 08:30

Styr smarta hem-grejer via Bluetooth Connectivity Standards Alliance (CSA) har presenterat ett tillägg till sitt smarta hem-protokoll Zigbee vilket man kallar för "Zigbee Direct". Tanken bakom Zigbee Direct är att det ska gå att styra grejer på det smarta hem-nätverket utan att dessa behöver kopplas till en smarta hem-hub eller molnet. Tillägget är speciellt anpassat för smarta hem-grejer som kommunicerar via Bluetooth.

Nytt klipp från Super Mario-filmen

Feber.se - Igår: 08:00

Så låter Seth Rogen som Donkey Kong I den senaste teasern för nya Super Mario Bros-filmen får vi höra Seth Rogen som Donkey Kong för första gången. Under klippet möter Mario Donkey Kong i en sorts arena, precis som vi sett i den tidigare trailern, men vi får se en lite längre version av scenen i detta klipp. "Super Mario Bros.

Xiaomis elbil MS11 läcker ut

Feber.se - Igår: 07:30

Läcker? För mer än ett år sedan fick vi reda på att telefontillverkaren Xiaomi skulle ge sig in i elbilsbranschen och nu läcker bilder på deras första modell ut. Den heter MS11 och det handlar om en sedan som är tänkt att lanseras någon gång nästa år.

Fiskar tog över Switch-spelares konto

Feber.se - Igår: 07:00

Lyckades överföra pengar från ägarens kontokort En japansk livestreamer som låtit sina fiskar lira Nintendo Switch blev förra veckan lite överraskad när fiskarna genomfört grejer på konsolen som han inte riktigt hade räknat med. Den japanske YouTubern "Mutekimaru" har installerat rörelsedetektorer som låter fiskarna i hans akvarium spela Pokémon-spel på hans Nintendo Switch på egen hand, något som han sedan livestreamar via Twitch och YouTube. Under en spelsession ska spelet ha kraschat vilket ledde till att fiskarna helt plötsligt hade tillgång till konsolens hemskärm.