Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Feber.se - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Feber.se

Blogginlägg från Feber.se

Apple verkar ha varumärkesskyddat realityOS

Feber.se - 31 May 22 kl. 12:00

Operativsystemet som sägs vara hjärtat i Apples VR/AR-satsning Flera källor rapporterar att Apple antagligen har registrerat varumärket "realityOS" på en lång rad marknader. Det har sedan i början av året spekulerats att Apples satsning på VR/AR kommer att drivas av ett operativsystem som går under namnet "realityOS". Varumärket realityOS har inte registrerats direkt av Apple.

5G-användandet ökar i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:30

Över 95 procent av datatrafiken körs dock via 4G fortfarande Runt en miljon mobilabonnenter i Sverige kopplade förra året upp sig mot något av landets 5G-nätverk. Detta framkommer i Post- och telestyrelsens (PTS) nya rapport "Svensk telekommarknad 2021". Majoriteten av datatrafiken i de svenska mobilnäten körs dock fortsatt via 4G.

Stephen King skriver på en uppföljare till Cujo

Feber.se - 31 May 22 kl. 11:00

Verkar dock handla om ormar och inte om hundar Den gamle skräckmästaren Stephen King verkar efter över 60 romaner långt ifrån vara klar med sitt skrivande. Nu rapporteras det att King har en uppföljare till sin klassiska skräckroman Cujo på gång. Cujo släpptes 1981 och handlar om en rabiessmittad St.

Nu finns Chromecast med Google TV officiellt i Sverige

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:50

Äntligen? Chromecast är ju en riktigt trevlig manick, men om man vill ha något mer än att bara strömma till så finns det nu ett trevligt alternativ i Chromecast med Google TV. Eller den har funnits sedan oktober 2020, men nu finns den officiellt i Sverige i Googles egna butik.

ESA ska testa att samla in rymdskrot 2024

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:30

Så att vi får lite ordning och reda i rymden i framtiden Den europeiska rymdorganisationen ESA fortsätter att försöka hitta lösningar för att rensa bort uttjänta satelliter från jordens omloppsbana. Nu har ESA inlett ett samarbete med rymdinternet-operatören OneWeb och rymdföretaget Astroscale som förhoppningsvis kan resultera i ett system för att ta hand om rymdskrot. Tanken bakom ESA:s senaste projekt är att Astroscales farkost ELSA-M ska skickas upp till rymden 2024 och där testa att fånga in uttjänta satelliter.

Pixel 7-prototyp dyker upp på eBay

Feber.se - 31 May 22 kl. 10:00

Den redan annonserade telefonen släpps egentligen i höst Bara veckor efter att någon från Google lämnat kvar en Pixel Watch på en restaurang dyker nu ännu en av företagets ej släppta enheter upp i det vilda, denna gång Pixel 7 som egentligen inte ska släppas förrän i höst. Telefonen lades upp på eBay för försäljning och i den nu borttagna annonsen skrev säljaren att Pixel 7-prototypen körde Android 13, med 128 GB lagring och 8 GB RAM. Utropspriset låg på 450 dollar.

Snubbar sätter larvfötter på en Tesla

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:45

Vill Elon åka med? Tesla Model 3 är ju inte direkt någon terrängbil, men det går ju att ändra på. Grabbarna på den tyska kanalen The Real Life Guys byggde helt enkelt på larvfötter på en Model 3 och det gör den nog redo för skogen.

Nu kan du få andnöd i den virtuella verkligheten

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:30

Forskare tar fram VR-tillbehör som kan kväva dig Forskare på Salzburg University of Applied Sciences har utvecklat ett tillbehör till kommersiella VR-headset som kan både kan övervaka en VR-användares andning och styra lufttillförseln till användaren. Forskarna kallar sin lilla kvävnings-manick för "AirRes Mask" och tänker sig primärt två syften där denna kan användas. Dels säger man att AirRes Mask kan användas för att kontrollera en persons andning.

Långa Land Rover Defender är här

Feber.se - 31 May 22 kl. 09:00

Har plats för åtta Den som vill trycka in lite fler passagerare i sin Defender kan nu glädjas åt att 90 och 110 får sällskap av versionen 130. Den är 34 centimeter längre, har en tredje sätesrad och plats för upp till åtta personer. När alla stolar är uppfällda är bagagerummet minimalt men fäller man andra och tredje raden sväljer utrymmet rejält med prylar.

Trailer för Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:30

Dokumentärserie om näthat som lett till våldsamma konsekvenser Här är trailern för en kommande dokumentärserie på Netflix där man dokumenterat vad som kan hända när digitalt hat och hot leder till våld och annat även utanför den virtuella världen. Serien heter Web of Make Believe: Death, Lies and the Internet och handlar om tre specifika fall där trakasserier på nätet lett till så kallad swatting och andra otrevligheter för några drabbade. Bakom den nya serien står Brian Knappenberger som tidigare bland annat gjort We Are Legion, som handlar om hacktivistgruppen Anonymous, och The Internet's Own Boy: The Story of Aaron Swartz, en dokumentär som handlar om programmeraren och hacktivisten Aaron Swartz som begick självmord efter det att han anklagats för datorintrång mot det digitala biblioteket JSTOR.

EU inför sanktioner mot rysk olja

Feber.se - 31 May 22 kl. 08:00

Med en del undantag Sent igår kväll kom EU-länderna överens om att införa sanktioner mot köp av olja från Ryssland. Stoppet av rysk olja blir en del i det sjätte sanktionspaket som införs från EU mot Ryssland. Det kommer dock att bli en del undantag i oljestoppet från Ryssland.

Humble Bee Bio vill fixa bioplast från djurriket

Feber.se - 30 May 22 kl. 21:00

Bin duger till mer än att bara pollinera blommor Det Nya Zeeländska företaget Humble Bee Bio har utvecklat teknik för att skapa en slags bioplast som efterliknar den som en speciell bi-arten producerar. Det handlar om en sorts citronbin som inte kan producera honung men för att kompensera det kan de spinna en slags bioplast där de kan lägga sina larver. Humble Bee Bios CTO Ryan Graves säger till TechCrunch: "It’s resistant to acids and bases.

Ransomwaret GoodWill kräver att drabbade gör goda gärningar

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:30

Låser filerna på datorn tills användaren donerat till fattiga och sjuka Säkerhetsföretaget CloudSEK har analyserat ett nytt ransomware som, till skillnad från de flesta andra ransomware, inte verkar vara framtaget för att berika kriminella. Ransomwaret kallas för "GoodWill" och låser filerna på en användares dator tills den drabbade donerat tillräckligt med pengar eller annat till fattiga och sjuka. Mer specifikt föreslås det att den drabbade ska donera kläder till fattiga, ta med fattiga barn till Pizza Hut samt donera pengar till fattiga som behöver läkarvård.

Candela presenterar ännu en ny elbåt

Feber.se - 30 May 22 kl. 20:00

Det här är P-8 Voyager Den svenska elbåtstillverkaren Candela har nu visat upp sin nya modell P-8 Voyager i Venedig. Det är en bärplansbåt med plats för upp till sex passagerare och två kaptener. Den svävar fram över vattnet och lämnar bara en väldigt liten svallvåg efter sig.

Snubbe lurar turister som anländer till Gatwick i London

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:30

"Welcome to Luton" Det finns flygplatser som kan vara ganska härliga, sen finns det också flygplatser som man verkligen inte vill vistas på. I videon ovan från Max Fosh sätter han upp en skylt vid flygplatsen Gatwick i London som säger "Welcome to Luton". Luton är inte bara den lägst betygsatta flygplatsen nära London, den ligger också en bra bit bort.

Ny amerikansk elbil med klassiskt utseende

Feber.se - 30 May 22 kl. 19:00

Det här är Olympian Motors O1 Visst vore det väl bra om en ny startup inom elbilar kunde dyka upp? Det är precis vad Olympian Motors från Kalifornien är. Nu visar de upp sin modell O1 som ska blanda ny teknik med klassiskt utseende på både ut- och insidan.

Lego presenterar två nya Star Wars-byggen

Feber.se - 30 May 22 kl. 18:30

Från Andor och Fallen Order Lego och Disneys fortsätter och då båda har nu visat upp lite nya grejer. Under helgens Star Wars Celebrations 2022 presenterades två nya lego-modeller baserade på händelser och karaktärer i Star Wars-universumet. Bygget som syns på bilden ovan innehåller 1062 legobitar som ihopbyggda blir en cirka 30 cm hög modell av droiden BD-1 som dyker upp i spelet Star Wars Jedi: Fallen Order.

Nu finns Zagato Mostro som cab också

Feber.se - 30 May 22 kl. 18:00

Hurra! 2015 visade Zagato upp modellen Mostro. Den hade en V8:a från Maserati under det böljande skalet och endast fem stycken exemplar skulle bli till.

Jude Law spelar huvudrollen i ny Star Wars-serie

Feber.se - 30 May 22 kl. 17:30

Star Wars: Skeleton Crew kommer nästa år Det var som bekant varit storhelg för alla Star Wars-fans då den stora tillställningen Star Wars Celebrations 2022 arrangerades i Los Angeles i helgen. Då presenterades det en hel del nyheter och en av dessa var att Disney snart ska börja spela in en ny Star Wars-serie. Den nya tv-serien kommer att heta Star Wars: Skeleton Crew och det blir den gamle charmören Jude Law som kommer att spela en av huvudrollerna i den.

Stor karusell som testar vägars hållbarhet

Feber.se - 30 May 22 kl. 17:00

Snurrigt Nej, det ni ser här är ingen ny åkattraktion till något nöjesfält utan istället en "maskin" man använder för att stresstesta olika vägunderlag. Motorn ger över 1000 hästar och sedan ser den till att snurra armarna som har hjul kopplade till sig. Det här är den största som finns i sitt slag och den kan komma upp i 100 km/h men vid vanlig drift snurrar den på i strax över 40 km/h.

iPad mini-skal ger Apples minsting trådlös laddning

Feber.se - 30 May 22 kl. 16:45

Men täcker USB-C-porten Om du alltid velat kunna ladda din sjätte generationens iPad mini trådlöst finns nu tillbehöret för dig, MagEZ Case Pro erbjuder nämligen trådlös laddning för Apples senaste mini-tablet. Det finns dock ett gäng nackdelar, skalet täcker för det första USB-C-porten på iPad mini vilket innebär att det inte går att ladda från eller använda den så länge skalet sitter på. Det är också oklart hur bra skalet fungerar med Apples MagSafe-laddare.

EU-hushålls innehav av kryptovalutor har ökat kraftigt

Feber.se - 30 May 22 kl. 16:30

Ett av tio hushåll i EU har kryptotillgångar Europeiska centralbanken (ECB) har genomfört en studie där man bland annat har kollat på hur utbrett investeringarna i kryptotillgångar är inom EU. Enligt studien har detta ökat kraftigt de senaste två åren. Idag är det sju gånger fler EU-hushåll som har kryptotillgångar, det vill säga kryptovalutor, NFT:s eller liknande, än vad det var för två år sedan.

Snart kanske Google Assistenten kan höra dig ännu bättre

Feber.se - 30 May 22 kl. 16:00

Ny funktion ska lära sig din röst Google Assistent är redan väldigt bra på att höra vad man säger, men det finns alltid rum för förbättring, Google verkar nämligen ha en funktion på gång som ska lära sig användares röster för att höra vad vi säger ännu bättre. 9to5Google har fått tag på en APK av Google-appen för Android som beskriver hur det skulle fungera, så här skriver Google: "Store audio recordings on this device to help Google Assistant get better at recognizing what you say. Audio stays on this device and can be deleted any time by turning off personalized speech recognition.

Ford testar virtuell hastighetsbegränsning

Feber.se - 30 May 22 kl. 15:30

Sänker automatiskt farten utanför sjukhus och skolor Vi har tidigare skrivit om geofencing och om hur det används för att automatiskt kunna sänka hastigheten för bilar inom vissa zoner. Nu testar Ford detta i den tyska staden Köln där ett gäng med uppkopplade Ford Transit inte kommer att gå att köra över hastighetsgränsen på platser där det är 30 eller 50 km/h som max. När bilen kommer in i zonen spärras toppfarten och föraren får upp ett meddelande på instrumentpanelen.

LG släpper Star Wars-tv

Feber.se - 30 May 22 kl. 15:00

Som låter som Darth Vader LG har inlett ett samarbete med Disney vilket resulterat en Star Wars-brandad OLED-tv från LG. TV:n är 65 tum stor och baseras på LG:s C2 OLED evo-modeller. LG:s Star Wars-tv kommer att levereras med diverse Star Wars-bakgrunder, se exempel nedan, och ett omgjort gränssnitt för att styra tv:n.

Norwegian köper 50 nya Boeing 737 Max 8

Feber.se - 30 May 22 kl. 14:30

Max åtta gäller tydligen inte för Norwegian Det norska flygbolaget Norwegian köper nu 50 Boeing-plan av den tidigare olycksdrabbade modellen 737 Max. Planen är att de nya planen kommer att levereras från 2025 fram till 2028, vilket sammanfaller med att flygbolagets nuvarande hyresperioder för andra flygplan går ut. Köpet innebär alltså en ganska begränsad utökning av företagets nuvarande flotta.

Rut Larsson är världens äldsta kvinnliga fallskärmshoppare

Feber.se - 30 May 22 kl. 14:00

103-åringen hoppade nyligen tandem När Rut Larsson var 101 år gammal hoppade hon sitt första tandemhopp och blev då den äldsta att göra detta. Sen tappade hon rekordet till amerikanska Kathryn Hodges. Men nu har hon 103 år gammal hoppat igen och därmed återtagit titeln.

Hasbro börjar sälja ny ljussabel från Star Wars

Feber.se - 30 May 22 kl. 13:30

Om du vill strida som Third Sister i Obi-Wan Kenobi Är du sugen på att utöka din samling av ljussablar så har Hasbro tagit fram en ny modell som man håller på och crowdfundar nu. Den nya ljussabeln är modellerad efter det vapen som Reva, även kallas Third Sister, använder i den senaste Star Wars-serien Obi-Wan Kenobi. Det handlar om vapen med en cirkelformad hållare från vilken två "laser-klingor" sticker ut.

Amazon lanserar print-on-demand i Sverige

Feber.se - 30 May 22 kl. 13:00

Böcker trycks när de beställs Nu lanserar Amazon sin tjänst print-on-demand-tjänst för böcker i Sverige. Målet med tjänsten är att göra det lättare för oberoende författare att ge ut sina titlar som fysiska böcker, genom ett system där boken trycks först efter att kunden lagt sin beställning. Gulfem Toygar, Sverigechef på Amazon säger: "Med Amazons print-on-demand-tjänst kan såväl eteblerade författare som skribenter med författardrömmar nå miljontals läsare runtom i världen, och vi är så glada att även lansera på amazon.

Det här är DeLoreans nya modell

Feber.se - 30 May 22 kl. 12:30

En eldriven GT-vagn med måsvingedörrar Nu får vi ta del av de första bilderna på den helt nya DeLorean-modellen Alpha 5. Den här ska hämta inspiration från originalet men den enda likheten jag ser är att bilen har måsvingedörrar. Den har dessutom ett baksäte vilket den gamla bilen inte hade, och på modernt manér är även denna givetvis helt eldriven.

Chrome OS börjar varna när USB-C-kablar inte fungerar

Feber.se - 30 May 22 kl. 12:00

Alla prylar borde göra detta Google håller just nu på att rulla ut version 102 av Chrome OS och den mest intressanta nyheten är definitivt att enheter med operativsystemet nu säger till användaren om allt inte riktigt är som det ska med USB-kabeln de använder. Ett av de största problemen med USB-C har alltid varit hur svårt det är att veta vilken kabel som klarar av vad, vilket har gjort många användare frustrerade när de till exempel försökt koppla in sin dator till en skärm med USB-C. Olika varningar i Chrome OS inkluderar "kabeln kanske inte stöder skärmar, din USB-C-kabel kanske inte ansluts till bildskärmar korrekt, kabeln kan påverka prestandan, din USB-C-kabel stöder inte USB 4, din USB-C-kabel stöder inte Thunderbolt, din enhet stöder en högre datahastighet än din kabel".

Blocket tar bort avgiften för fem kategorier

Feber.se - 30 May 22 kl. 11:45

För hemmet, personligt, elektronik, fritid & hobby och övrigt blir gratis Blocket väljer nu att slopa avgiften helt för kategorierna För hemmet, personligt, elektronik, fritid & hobby och övrigt. Det har tidigare kostat mellan 15 och 30 kronor att annonsera i dessa men från och med nu är de alltså helt gratis. Om man är privatperson.

Omni visar upp sin hoverboard igen

Feber.se - 30 May 22 kl. 11:30

Nästa år ska du kunna köpa en själv Det kanadensiska företaget Omni Hoverboard har visat upp sin svävarbräda ännu en gång och den här gången demonstrerades den i Paris. Omni har utvecklar sina svävarbrädor, som väl närmast kan beskrivas som stora drönare, sedan 2015. Brädan är försedd med åtta motorer med tillhörande rotorer samt varsitt batteri för varje motor.

Frontier är världens snabbaste superdator

Feber.se - 30 May 22 kl. 11:00

USA tar tillbaka ledarflaggan i superdator-ligan Amerikanska Oak Ridge National Laboratory (ORNL) har kickat igång sin senaste superdator Frontier, en superdator som nu anses vara världens kraftfullaste superdator. Fram tills nu har den japanska superdatorn Fugaku sedan 2020 ansetts vara världens kraftfullaste superdator. Frontier har en kapacitet på 1,69 ExaFlop vilket även gör supdatorn till världens första registrerade så kallade exascale-dator.

ShortCircuit känner på Sonys oljelamp-högtalare

Feber.se - 30 May 22 kl. 10:30

Är den bra? För ett tag sedan släppte Sony högtalaren LSPX, som ska efterlikna en gammal oljelampa. Häftig var den, men frågan är ju förstås om den faktiskt är något att ha och om den kan producera godkänt ljud.

Microsoft Flight Simulator får en Top Gun-expansion

Feber.se - 30 May 22 kl. 10:00

Där man kan testa överljudsplanet Darkstar Förra veckan hade filmen Top Gun: Maverick premiär och i samband med det släppte Microsoft en Top Gun-expansion till sin flygsimulator Microsoft Fligh Simulator. Med den senaste expansionen till Microsoft Fligh Simulator kan spelarna leka Top Gun-piloter och öva på saker som civila piloter sällan får möjlighet att göra. Det handlar om saker som att landa på hangarfartyg, navigera på extremt låga höjder och träna på undanmanövrar som kan komma till pass under luftstrider.

iPhone 14 Pro kanske får always-on-skärm

Feber.se - 30 May 22 kl. 09:30

Och iOS 16 sägs få ny låsskärm med widgets Snart kanske Apples telefoner får någonting som många Android-lurar haft i flera år – en always-on-skärm. Det säger iallafall Mark Gurman som också tror att Apple kommer introducera en ny låsskärm med widgets i iOS 16. Gurman säger att always-on-läget ska fungera likt det på Apple Watch, alltså att skärmens uppdateringsfrekvens sänks avsevärt när den är i always-on-läget för att spara batteri.

Suzuki visar Vision Gran Turismo Concept

Feber.se - 30 May 22 kl. 09:00

Hittepå-bil med Hayabusa-motor Suzuki visar nu upp ett nytt koncept som man kommer kunna köra i TV-spelet Gran Turismo 7. Det handlar om en öppen fyrhjulsdriven sportbil som under det påhittade skalet har en Hayabusa-motor parad med tre stycken elmotorer. Inspirationen till designen ska komma från den gulliga lilla klassikern Cappuccino samtidigt som man har blandat in lite av dagens Swift Sport.

Trasig kabel stoppade cykelsuccén i Stockholm

Feber.se - 30 May 22 kl. 08:45

Det och andra problem ska åtgärdas På pappret och i vårt lilla första test var Stockholms cykelsatsning fantastisk. För 157 kronor får man cykla i princip hur mycket man vill under 400 dagar, så länge varje tur inte är längre än 90 minuter. Men snabbt visade sig succén utebli då cyklarna var urladdade, trasiga och så var det problem med att avsluta resor.

Microsoft arbetar på dongle till Xbox Cloud Gaming

Feber.se - 30 May 22 kl. 08:30

Keystone är hårdvara för att molnspela på tv Microsoft bekräftar nu för Windows Central att man håller på att utveckla hårdvara för att kunna ta del av deras speltjänst Xbox Cloud Gaming på en tv eller skärm. Projektet har fram tills nu gått under arbetsnamnet "Keystone". I ett uttalande till Windows Central säger Microsoft: "Our vision for Xbox Cloud Gaming is unwavering, our goal is to enable people to play the games they want, on the devices they want, anywhere they want.