Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Freedomtravel - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Freedomtravel

Blogginlägg från Freedomtravel

Lyxbio, vinterförvaring och besök från utlandet

Freedomtravel - 20 timmar sedan

Vilket vinterväder vi fick! När det är så här kallt och vitt tycker vi att det är riktigt fint. Som tur var hann vi ställa in husbilen på vinterförvaring precis innan snön.

5 tips på att uppleva Paris utöver det vanliga

Freedomtravel - Igår: 06:00

Gästskribent: Maria Karlsson Vill du uppleva Paris utöver det vanliga nästa resa? Hoppa in i tidsmaskinen till Hemingways Paris à la 20-talet eller häng på samma ställen som självaste Gossip Girls. Lek detektiv om natten och hitta till gömda ingångar, frossa nyöppnade ostron med lokalbefolkningen och bli serverad vin i nappflaska för att undvika alkoholskatten.

Utvandrarbygden i Småland – i Vilhelm Mobergs fotspår

Freedomtravel - i förrgår: 06:00

Utvandrarbygden i Småland är det område som massor av svenskar lämnade för att utvandra till USA från mitten av 1800-talet och fram till 1920-talet. Här växte också författaren Vilhelm Moberg upp, och här kan man hitta de platser som inspirerat till romanen, eposet och filmen Utvandrarna. Vilhelm Moberg – soldatsonen som blev författare Vilhelm Moberg […] Inlägget Utvandrarbygden i Småland – i Vilhelm Mobergs fotspår dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Att sova gott – 12 idéer för bättre sömn

Freedomtravel - 30 Nov 21 kl. 06:00

Att sova gott är viktigt. En god natts sömn gör att man har energi hela dagen, medan en jobbig natt kan innebära den totala motsatsen. Vi sover ofta bra (särskilt i husbilen!

Virusvarianter, turismpris, campingbio och julbiljett

Freedomtravel - 29 Nov 21 kl. 06:00

Den nya virusvarianten oroar och om man planerar att resa i dessa tider gäller det att vara välinformerad om lokala reserekommendationer och restriktioner. Veckans nyheter handlar dock inte enbart om detta utan också om nya flyglinjer, turismpris, campingbio och julbiljett. Ny virusvariant påverkar resande Den nya virusvarianten, omikron, oroar och kan påverka reserekommendationer och restriktioner.

Ödevata gårdshotell och ställplats – hållbart i Småland

Freedomtravel - 28 Nov 21 kl. 06:00

Ödevata gårdshotell i Småland är ett mysigt, enkelt och naturnära hotell, där du också är välkommen med husbil. Det som fascinerade oss mest på detta ställe var ägarnas engagemang för hållbarhet och för att rädda världen. Läs detta och låt dig inspireras!

Lessebo handpappersbruk – prova att göra papper

Freedomtravel - 27 Nov 21 kl. 06:00

Lessebo handpappersbruk i Småland är något så speciellt som ett fortfarande fungerande bruk där man tillverkar papper på traditionellt vis med holländare, kyp och formeringsramar. Idag är man även välkommen som turist för guidade visningar – eller kanske för att själv prova att göra papper. Lessebo handpappersbruk Lessebo handpappersbruk är ett av mycket få kommersiellt drivna […] Inlägget Lessebo handpappersbruk – prova att göra papper dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Gästskribenter på FREEDOMtravel och inspiration från lettland

Freedomtravel - 26 Nov 21 kl. 06:00

Äntligen kan vi presentera vårt nya koncept med gästskribenter och influencers på freedomtravel.se. Fantastiskt roligt!

Nordöstra Skåne – 6 utflykter med bil från Kristianstad

Freedomtravel - 25 Nov 21 kl. 06:00

Nordöstra Skåne bjuder på härlig natur, charmiga orter och flera spännande utflyktsmål. Vi presenterar en rad tips på utflykter och besöksmål med utgångspunkt i Kristianstad. Upptäck nordöstra Skåne Under de senaste åren har vi upptäckt många fantastiska platser i Skåne.

James Bond museum i Småland – världens enda Bondmuseum

Freedomtravel - 24 Nov 21 kl. 06:00

James Bond Museum i Småland – varför ligger det här och kan det verkligen vara världens enda Bondmuseum? Mannen som står bakom denna imponerande samling av filmprylar heter idag, tillsammans med sina övriga namn, James Bond, och allting började med att hans pappa försvann. James Bond Museum i Småland James Bond Museum i Småland är […] Inlägget James Bond museum i Småland – världens enda Bondmuseum dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Upplev världens bästa fotboll i England

Freedomtravel - 23 Nov 21 kl. 23:00

Idag presenterar vi ett gästinlägg Många är vi som älskar sport och därför drömmer om att få uppleva engelsk fotboll på plats. Och nu när vi äntligen kan resa igen finns det möjlighet att resa dit för att uppleva den maffiga kulturen. Fotboll är världens största sport och det beror mycket på den fankultur man […] Inlägget Upplev världens bästa fotboll i England dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Vidinge gård och ställplats – hundvänligt boende i Småland

Freedomtravel - 23 Nov 21 kl. 06:00

Vidinge gård är ett hundvänligt boende i Småland, en ställplats, ett fiskecenter och en utgångspunkt för naturupplevelser och packraft, med läge mitt i de småländska skogarna. Vi rullade hit med husbilen, i samarbete med Glasriket, och fick uppleva både publiv och en härlig cykeltur längs Alsterån. Vidinge gård På Vidinge gård kan du bo över […] Inlägget Vidinge gård och ställplats – hundvänligt boende i Småland dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

National Geographic-lista, ginboom och landskapspizzor

Freedomtravel - 22 Nov 21 kl. 06:00

Veckorna rusar förbi, gör de inte? Det är måndag igen och därmed dags för resenyheter här på FREEDOMtravel. Idag kan vi berätta om en spännande National Geographic-lista, och så blir det lite gastronomiskt fokus: julmat, gin och pizzor.

Europas längsta zipline – Sweden Zipline i Småland

Freedomtravel - 21 Nov 21 kl. 06:00

Europas längsta zipline bana finns i Sverige, djupt inne i de småländska skogarna. Visst är det fascinerande!? Vi åkte till Sweden Zipline, Little Rock Lake med husbilen, och Peter gav sig ut på äventyr ovan trädtopparna.

Blåsa glas – prova på i Kosta Glascenter

Freedomtravel - 20 Nov 21 kl. 06:00

Vill du prova att blåsa glas? I Kosta Glascenter kan man själv få skapa sin egen kreation i glas, under handledning. Vi provade att blåsa varsin produkt (en skål och en vas) och berättar om våra erfarenheter.

Härlig husbilsresa i småland – i november

Freedomtravel - 19 Nov 21 kl. 06:00

Vilken härlig husbilsresa vi gjort i Småland – i november! Såhär års har vi många gånger avslutat husbilssäsongen, och därför känns det extra lyxigt att precis ha varit på rull. Och ja, vi gillar att åka husbil på senhösten.

Kosta Art Gallery – spännande konst i Glasriket

Freedomtravel - 18 Nov 21 kl. 06:00

Kosta Art Gallery är en konsthall i det småländska Glasriket, som visar upp glaskonst av olika kända formgivare. Man behöver inte ha ett specifikt intresse för glas eller konst för att uppskatta detta. Vi blev helt fascinerade!

Thalassoterapi i Tunisien – Besök på två Thalasso & spa

Freedomtravel - 17 Nov 21 kl. 06:00

Vi har testat thalassoterapi i Tunisien, det vill säga behandling där man använder sig av havsvatten. Vi berättar om terapin, samt om våra egna erfarenheter av behandlingen. Vad är thalassoterapi?

Kosta julmarknad – härlig julstämning i Glasriket

Freedomtravel - 16 Nov 21 kl. 06:00

Kosta julmarknad är en del av julfirandet i Kosta, i Glasriket. Här kan du uppleva julhandel, juleljus i massor och en hel del andra juliga aktiviteter, såsom hyttsill och julbord. Vi är här med vår husbil, i samarbete med Glasriket.

Äventyrlighet, fler Ryanair-linjer och 2022 års resmål

Freedomtravel - 15 Nov 21 kl. 06:00

Vi är just nu på husbilsäventyr i det småländska Glasriket, och detta ska vi berätta om så snart vi bara hinner. Men först blir det resenyheter (och lite mer om härliga Tunisien). Idag kan du bland annat se vilka länder och städer som enligt svenskarna är 2022 års resmål.

Matmata i Tunisien – grotthus, Star Wars, utsiktsplatser

Freedomtravel - 14 Nov 21 kl. 06:00

Matmata i Tunisien är en liten berberby i södra Tunisien, där man traditionellt har bott i grottor under marken. Idag är byn känd för den speciella grottarkitekturen – men också som inspelningsplats för två av Star Wars-filmerna. Matmata i Tunisien De speciella grotthusen i Matmata i Tunisien berättar en intressant historia.

Travel News market 2021 – reflektioner från resemässan

Freedomtravel - 13 Nov 21 kl. 06:00

Travel News Market 2021 gick av stapeln i torsdags, på Stockholm Waterfront i huvudstaden. Denna branschmässa är en mötesplats för resebranschen, och efter ett inställt år kändes det roligt att vara tillbaka. Här är våra personliga reflektioner!

Releasefest, mässa och resa till Glasriket

Freedomtravel - 12 Nov 21 kl. 06:00

Den här veckan har vi både hunnit med en releasefest för ett nytt Viking Line-fartyg och en branschresemässa. Nu är det dags för husbilsresa till Glasriket. Det är alltid fullt upp.

7 platser där kända TV-serier spelats in som ni bör besöka

Freedomtravel - 11 Nov 21 kl. 06:00

Gästskribent: Maria Ljungström Det finns inte mycket som slår att hitta en riktigt bra Tv-serie. Att få krypa upp i myssoffan en ruggig dag och se ett serie-maraton av favorit serien. Att fly bort från den grå vardagen in i serien, karaktärerna och de vackra exotiska platserna.

Bo i tält i Tunisien – under stjärnorna i Sahara

Freedomtravel - 10 Nov 21 kl. 06:00

Att bo i tält i Tunisien är en upplevelse. Vi bodde en natt i ett tält strax utanför Douz i Tunisien, vid porten till Sahara. Här är vår berättelse!

Fyrhjuling i Tunisien – fartfylld upplevelse i Sahara

Freedomtravel - 09 Nov 21 kl. 06:00

Att köra fyrhjuling i Tunisien är en härlig upplevelse. Vi gav oss ut på en tur vid porten till Sahara – där den vidsträckta öknen börjar och sanddynerna är lite lägre. Ett härligt och fartfyllt äventyr!

Thailand, julfirande och tillgänglighetspris

Freedomtravel - 08 Nov 21 kl. 06:00

Veckorna går fort och det är redan måndag igen, vilket förstås betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka handlar det bland annat om Thailand, julfirande och ett tillgänglighetspris. Håll till godo!

Rida kamel i Tunisien – en ökentur vid porten till Sahara

Freedomtravel - 07 Nov 21 kl. 06:00

Rida kamel i Tunisien, hur är det? Det finns massor av kameler i Tunisien, och vi fick en fantastiskt fin ridtur vid porten till Sahara. Dessutom fick vi träffa en kamelryttare som tävlar – och tränar andra ryttare – för kamelrace.

Tozeur i Tunisien – oaser, äventyr och Star wars

Freedomtravel - 06 Nov 21 kl. 06:00

Tozeur ligger i den västra delen av Tunisien, och fungerar som utgångspunkt för ökenäventyr och besök vid inspelningsplatser för Star Wars. Här hittar du våra bästa tips på saker att se och göra i den här spännande delen av Tunisien. Tozeur i Tunisien Tozeur kan sägas vara lite av en ”huvudstad” för den södra delen […] Inlägget Tozeur i Tunisien – oaser, äventyr och Star wars dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Hemma igen, covidtest och planer för … husbilstur

Freedomtravel - 05 Nov 21 kl. 06:00

Då var vi hemma igen, efter en härlig Tunisienresa. Vi är fulla av intryck (så många upplevelser i Tunisien) och har fullt upp med att sortera bilder och planera reportage. Samtidigt har livet hemma startat igång med jobb, möten och event.

Karthago i Tunisien – arkeologisk plats och världsarv

Freedomtravel - 04 Nov 21 kl. 06:00

Karthago är en arkelogisk plats i Tunisien, och en stadsdel utanför huvudstaden Tunis. Idag kan man se resterna av det som en gång var ett mäktigt feniciskt rike under antiken – innan romarna bestämde sig för att jämna staden med marken. Den arkeologiska platsen Karthago Enligt traditionen grundade fenicierna staden Karthago år 814 före Kristus, […] Inlägget Karthago i Tunisien – arkeologisk plats och världsarv dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Sidi Bou Said i Tunisien – den blåvita staden

Freedomtravel - 03 Nov 21 kl. 06:00

Sidi Bou Said i Tunisien är en liten medelhavsstad som är känd för sina charmiga vita hus, dekorerade med blå sniderier och fönsterluckor. Staden är också omtalad för att vara ett centrum för konst, och lockar idag turister med mysiga gränder, gallerier, caféer och boutiquehotell. Sidi Bou Said Sidi Bou Said är en verkligt charmig […] Inlägget Sidi Bou Said i Tunisien – den blåvita staden dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Gränder och basarer i Tunis – shopping och folkliv

Freedomtravel - 02 Nov 21 kl. 06:00

Vi befinner oss fortfarande på plats i Tunisien, men vår resa börjar närma sig sitt slut. Här kommer ett första reportage om våra upplevelser från gränder och basarer i Tunis, Tunisiens huvudstad. Tunis i Tunisien Tunis är huvudstad i Tunisien.

Alperna, drönarleverans och kusliga spökhistorier

Freedomtravel - 01 Nov 21 kl. 06:00

Vi befinner oss just nu i Tunisien, men som vanligt har vi skakat fram ett gäng resenyheter från veckans skörd av pressmeddelanden. Denna vecka kan du bland annat läsa om en banbrytande drönarleverans samt om kusliga spökhistorier i samband med Halloween och den mörknande hösten. Halland först med kommersiell drönarleverans Region Halland genomförde nyligen, i samarbete […] Inlägget Alperna, drönarleverans och kusliga spökhistorier dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

5 annorlunda saker att göra i Köpenhamn

Freedomtravel - 31 Oct 21 kl. 06:00

Gästskribent: Maria Karlsson Vad sägs om att checka in på ett av världens minsta hotell, smaka på råbiffssmörrebröd i Kødbyen och avnjuta en kall anarkist i solen. Eller varför inte besöka en hemlig speakeasy bakom en bokhylla och kombinera middagen med ”funky wines” på en trendig naturvinsbar. Jag har tagit fram 5 annorlunda tips på hur du tar […] Inlägget 5 annorlunda saker att göra i Köpenhamn dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Kristalldalen i Tjeckien – guide till Crystal Valley

Freedomtravel - 30 Oct 21 kl. 06:00

Kristalldalen i Tjeckien, eller Crystal Valley som dalen kallas på engelska, är ett område i norra Tjeckien som är känt för böhmisk kristall, glasbruk och glaskonst. I området kan du dessutom uppleva härlig natur och smaka öl från otaliga lokala bryggerier. Här är en guide för dig som vill upptäcka regionen.

Hälsningar från härliga Tunisien

Freedomtravel - 29 Oct 21 kl. 06:00

Här kommer en hälsning från härliga Tunisien! Vi har hunnit spendera några dagar i detta spännande land, där vi bland annat upplevt Tunis myllrande marknadsgränder, Unesco världsarv, tunisiskt vin och ett härligt klimat. Happy Friday!

4 oexploaterade unika platser ni måste besöka

Freedomtravel - 28 Oct 21 kl. 06:00

Gästskribent: Maria Ljungström Jag har haft turen att få ha rest runt på många ställen, både i mitt eget land och i Europa. Måste väl dock medge att de flesta ställen jag rest till är klassiska turistfällor. Men jag har alltid fascinerats av udda destinationer, som inte verkar locka så många turister.

Följ vår resa i Tunisien – detta ska vi göra

Freedomtravel - 27 Oct 21 kl. 06:00

När du läser detta är vi redan på plats i Tunisien. Resan är en pressresa arrangerad av Tunisiens turistbyrå och vi ska utforska städer, arkeologiska sevärdheter, golf, vin och allt möjligt annat! Tunisien – ett land som vi väntat på att få besöka Tunisien är ett land som vi väntat länge på att besöka.

Tidsfördriv när du befinner dig på resande fot

Freedomtravel - 26 Oct 21 kl. 23:00

Idag presenterar vi ett gästinlägg Det finns få saker som är så underbara som att resa. Att uppleva nya platser, möta nya människor och utforska nya kulturer finner de flesta vara något som förgyller livet. Trots att det mesta med att resa är positivt, så finns det faktiskt en och annan aspekt som inte är […] Inlägget Tidsfördriv när du befinner dig på resande fot dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.