Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Freedomtravel - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Freedomtravel

Blogginlägg från Freedomtravel

Sinj i Kroatien – bland riddare och Unesco kulturarv

Freedomtravel - 31 May 22 kl. 06:00

Sinj är en liten ort i Dalmatien, i Kroatiens inland. Genom att bara göra en kort avstickare från den populära kuststaden Split får du se en annan sida av Kroatien – inlandet med vacker natur, vällagad husmanskost, dramatisk historia och flera Unesco kulturarv. Sinj i Kroatien Vi besökte Sinj som en utflykt från Split, i […] Inlägget Sinj i Kroatien – bland riddare och Unesco kulturarv dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Husvagnsbrister, Michelinguiden och Sveriges nya underverk

Freedomtravel - 30 May 22 kl. 06:00

Då var det måndag igen, vilket här på FREEDOMtravel betyder … resenyheter! Varje söndag går vi igenom veckans skörd av pressmeddelanden för att välja ut ett antal att presentera. Håll till godo!

Golden Pen Media Awards 2022 i Kroatien

Freedomtravel - 29 May 22 kl. 06:00

Golden Pen Media Awards 2022 gick av stapeln i kroatiska Split i fredags. Vi var på plats eftersom vi (freedomtravel.se) var nominerade i kategorin blogg/sociala medier.

weekend i Göteborg – norska Hannahs bästa tips

Freedomtravel - 28 May 22 kl. 06:00

Gästskribent: Hannah Lates Vi hade en fantastisk weekend i Göteborg i samarbete med Göteborg & Co! I detta blogginlägg kommer jag berätta om vad vi gjorde och ge några bra tips för vad du kan göra på din nästa Göteborgsresa. Tågresan Resan började med en tågresa från Oslo S klockan 10, och vi anlände till […] Inlägget weekend i Göteborg – norska Hannahs bästa tips dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Hälsningar från härliga Kroatien

Freedomtravel - 27 May 22 kl. 06:00

Hälsningar från härliga Kroatien! Vi befinner oss ”egentligen” på en husbilsresa i Tyskland, men har gjort en ”avstickare” med flyg till Kroatien för att vara med på ”Golden Pen Award”. Happy Friday!

Fakta om Sverige – 30 saker du (kanske) inte visste

Freedomtravel - 26 May 22 kl. 06:00

Fakta om Sverige! Vi har nosat upp och samlat intressant information om vårt eget land som du kanske, eller kanske inte, hade koll på. Håll till godo!

Thale i Harz – bland häxor och djävulsväggar

Freedomtravel - 25 May 22 kl. 06:00

Thale i tyska Harz – hit kommer man för att uppleva dramatisk natur, blandat med inslag av häxor och andra skrämmande väsen. Välkommen till en plats fylld av skönhet och mystik! Thale i Harz Thale är en liten tysk ort som kanske inte är så spännande i sig självt, men som är en perfekt utgångspunkt […] Inlägget Thale i Harz – bland häxor och djävulsväggar dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Tysklands längsta hängbro – Titan Rt i Harz

Freedomtravel - 24 May 22 kl. 06:00

Tysklands längsta hängbro heter Titan RT och går över dalen och dammen Rappbode i Harz. Från bron, men också från bilbron vid sidan av och från utsiktsplatsen vid brons startpunkt, kan man njuta av fantastiska vyer. Den som vill kan också testa zipline eller ”Gigaswing” … Tysklands längsta hängbro – Titan RT i Harz Vi […] Inlägget Tysklands längsta hängbro – Titan Rt i Harz dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Ny ställplats – och varannan svensk vill campa

Freedomtravel - 23 May 22 kl. 06:00

Det är måndag igen och dags för resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi är själva på rull med husbilen i Tyskland och har ibland svårt att hålla reda på veckodagarna – men tack vare ”FREEDOMtravel News” och ”Happy Friday” får vi lite struktur på dagarna …! Dags för nyheter!

Göra i Magdeburg – 12 tips till Ottostaden i Tyskland

Freedomtravel - 22 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Magdeburg i Tyskland? Denna stad, som ibland kallas ”Ottostaden” har en dramatisk historia och en rad spännande sevärdheter från vitt skilda epoker. Här är våra bästa tips på saker att se och göra!

Gröna citadellet i Magdeburg – lekfullt och grönt boende

Freedomtravel - 21 May 22 kl. 06:00

Gröna citadellet i Magdeburg är ett bostadshus, men också en spektakulär och fantastisk sevärdhet. Detta hus är formgivet av Friedensreich Hundertwasser och bjuder på lekfullhet, men också härlig grönska mitt i staden. Gröna citadellet i Magdeburg Gröna citadellet (Die Grüne Zitadelle) i Magdeburg kan vid en första anblick tyckas rosa, vilket också är sant, men […] Inlägget Gröna citadellet i Magdeburg – lekfullt och grönt boende dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Cykelstöld, sommarvärme och fantastiska resmål

Freedomtravel - 20 May 22 kl. 06:00

Allt är ju inte ”happy” och roligt varenda vecka. Livet är fullt av bekymmer och besvär av olika storlek. På fredagarna brukar vi försöka lyfta fram de positiva sakerna från veckan och tänka efter vad vi kan vara tacksamma över.

Göra i Celle, Tyskland – 12 tips till korsvirkesidyllen

Freedomtravel - 19 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Celle i Tyskland? Denna historiska lilla stad bjuder på en fantastisk korsvirkesidyll, med mysiga gränder och caféer, men det finns också mer att se och göra. Här är våra bästa tips!

Från boende i husbil och husvagn till stuga

Freedomtravel - 18 May 22 kl. 06:00

Gästskribenter: Maria och Jöran Efter Falsterbo och Skanör hade vi bokat vintersäsong på Gotland. Det blev inte så då jag fått operationstid i Lidköping i november. Vi bestämde då att bo på Kronocamping i Lidköping.

Göra i Hannover – 15 sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 17 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Hannover? Vi besökte huvudstaden i den tyska delstaten Niedersachsen eftersom vi ville besöka Herrenhausen trädgårdar, och passade samtidigt på att se oss omkring. Här är våra bästa tips!

Hängmattehotell och världens längsta hängbro

Freedomtravel - 16 May 22 kl. 06:00

Då var det måndag igen och dags för resenyheter. Denna vecka är det en hel rad spännande nyheter! Vad sägs om Sveriges första hängmattehotell och premiär för världens längsta hängbro för fotgängare?

Herrenhausen trädgårdar i Hannover – fantastisk prakt

Freedomtravel - 15 May 22 kl. 06:00

Herrenhausen trädgårdar i Hannover bjuder på en fantastiskt trädgårdsupplevelse. Boka av en heldag för slott, parker, skulpturer, fontäner, museer och botanisk trädgård. Eller luta dig tillbaka för en bildbomb!

Göra i Bremen – 17 tips till stadsmusikanternas stad

Freedomtravel - 14 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Bremen? Denna nordyska stad är kanske allra mest känd för sagan om ”Stadsmusikanterna i Bremen”, men detta är också en vacker och charmig plats med mycket att erbjuda dig som kommer på besök. Här är våra bästa tips!

Möten på resan och massor av jobb

Freedomtravel - 13 May 22 kl. 06:00

Möten på resan – är det inte en av de bästa sakerna när man reser? Vi är ute på en fantastisk resa i Tyskland, samtidigt som vi just nu har massor av jobb, jobb, jobb. Happy Friday!

Skidåkning i Sverige fram till midsommar

Freedomtravel - 12 May 22 kl. 06:00

Gästskribent: Christian Muda Skidåkning i Sverige fram till Midsommar? Ja, det är fullt möjligt uppe i Riksgränsen – Sveriges nordligaste vintersportort. Riksgränsen är den plats i hela landet som får mest nederbörd per år.

Husbilsresa i Tyskland – några reflektioner från vägen

Freedomtravel - 11 May 22 kl. 06:00

Vi är på husbilsresa i Tyskland, och det är dags för lite reflektioner! Hur är det med krav på munskydd? Märks oroligheterna i världen på något sätt?

Göra i Hamburg – 23 sevärdheter och upplevelser

Freedomtravel - 10 May 22 kl. 06:00

Vad kan man göra i Hamburg? Denna nordtyska stad bjuder på hamnliv, båtturer, kultur och världens största modelljärnväg, bara för att nämna några saker. Här är våra bästa tips!

Forskningsresultat, svenska evenemang och exotiska resmål

Freedomtravel - 09 May 22 kl. 06:00

Måndag betyder som bekant resenyheter här på FREEDOMtravel, även om vi befinner oss i Tyskland. Vi reser relativt långsamt, eftersom vi spenderar vissa dagar på ”kontoret” (i husbilen), men har nu hunnit se både Hamburg och Bremen. Mer kommer snart!

Pierdrei hotell i Hamburg – bo i rum eller husvagn

Freedomtravel - 08 May 22 kl. 06:00

Pierdrei hotell i Hamburg är ett snyggt och modernt hotell som har ett perfekt läge när du ska besöka Hamburg. Om du vill ha en lite annorlunda hotellvistelse kan du välja att bo i en husvagn på ett av hotellets våningsplan. Du som reser med egen husbil/husvagn då?

Restauranger i Hamburg – våra 7 bästa tips

Freedomtravel - 07 May 22 kl. 06:00

Restauranger i Hamburg kan vi tipsa om idag! Under vårt besök i Hamburg hann vi äta på en rad restauranger, allt från enkla luncher och traditionella rätter till fine dining. Här kommer våra bästa tips.

Museum of Popcorn i Hamburg – när du vill roa dig

Freedomtravel - 06 May 22 kl. 06:00

Museum of Popcorn i Hamburg! Detta är inte ett ”museum” i ordets rätta bemärkelse utan snarare ett lyckopalats för alla som gillar att ta selfies och foton i sköna miljöer. Under denna Happy Friday bjuder vi på en galen fotokavalkad!

Elbphilharmonie i Hamburg – konserthus och landmärke

Freedomtravel - 05 May 22 kl. 06:00

Elbphilharmonie i Hamburg är ett konserthus, men också ett landmärke. I år fyller konserthuset 5 år, och i samband med det arrangeras extra mycket festligheter. Vi har spanat in den läckra byggnaden både utifrån och inifrån.

Miniatur Wunderland – världens största modelljärnväg

Freedomtravel - 04 May 22 kl. 06:00

Miniatur Wunderland i Hamburg visar upp världens största modelljärnväg. Förbered dig på våning efter våning med fascinerande och detaljrika landskap i miniatyr, med byggnader, tåg, båtar och flygplan. Missa inte detta imponerande ställe under ditt besök i Hamburg!

Guidad Beatles-tur i Hamburg – följ med till Reeperbahn

Freedomtravel - 03 May 22 kl. 06:00

Vi har gått en guidad Beatles-tur i Hamburg, och denna kan vi varmt rekommendera. Mycket intressant och mycket fascinerande! Det var nämligen i Hamburg som det världskända bandet startade sin karriär i början på 1960-talet.

Hamburg, Italien, Göta kanal och skärgårdsresor

Freedomtravel - 02 May 22 kl. 06:00

Måndag betyder resenyheter här på FREEDOMtravel. Vi befinner oss just nu i Hamburg, och passande handlar två av nyheterna också om just denna tyska stad. Du som väntar på rapporter från vår resa behöver inte vänta länge till.

Nu kan du bli värdscout hos Acamp – och tjäna extra pengar

Freedomtravel - 01 May 22 kl. 06:00

Acamp är en nordisk marknadsplats med över 100 000 aktiva användare, där campare hittar mer personliga platser att övernatta på. I samband med att de etablerar sig i Norge och Danmark lanserar de även sitt helt nya värdscoutprogram, vilket vi har testat! Bli värdscout – och tjäna pengar under resan Tack vare Acamps nya scoutprogram kan […] Inlägget Nu kan du bli värdscout hos Acamp – och tjäna extra pengar dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Finnlines Malmö – TravemÜnde – på väg mot Hamburg

Freedomtravel - 30 Apr 22 kl. 06:00

För att komma till Tyskland och Hamburg tog vi Finnlines Malmö – Travemünde. Denna rutt passade oss bra eftersom vi var på väg att besöka härliga Hamburg. Här berättar vi lite mer om resan!

Livet på rull – möten, upplevelser och äventyr

Freedomtravel - 29 Apr 22 kl. 06:00

Livet på rull alltså! Vi älskar verkligen att vara ute med husbilen. Nya vyer varje dag, nya upplevelser och nya möten med människor.

Med husbil i Malmö – tips på ställplats och upplevelser

Freedomtravel - 28 Apr 22 kl. 06:00

Med husbil i Malmö! Vi har gjort ett besök i Sveriges tredje största stad med vår husbil. Här hittade vi en bra ställplats och trevliga cykelutflykter.

Seniormässan i Malmö 26-28 april 2022

Freedomtravel - 27 Apr 22 kl. 06:00

Just nu pågår Seniormässan i Malmö 26-28 april 2022. Denna mässa riktar sig till aktiva seniorer och det brukar alltid vara ett stort fokus på resor. Vi råkade vara på plats i Malmö och ville naturligtvis inte missa mässan.

Semesterkänsla på First Camp Råå Vallar i Helsingborg

Freedomtravel - 26 Apr 22 kl. 06:00

First Camp Råå Vallar i Helsingborg är en fantastiskt fin camping som bjuder på semesterupplevelser med stränder, pooler, aktiviteter och massor av utflyktsmöjligheter. First Camp Råå Vallar i Helsingborg Vi har besökt First Camp Råå Vallar i Helsingborg, som en del i ett samarbete med campingkedjan First Camp. Detta är en 5-stjärnig camping (Premium-nivå) vid […] Inlägget Semesterkänsla på First Camp Råå Vallar i Helsingborg dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Sommarflyg – och de ansluter till Husbilskampen

Freedomtravel - 25 Apr 22 kl. 06:00

Då var det måndag igen, och alltså resenyheter här på FREEDOMtravel. Denna vecka handlar det om ”Husbilskampen” bland annat. Du hittar också andra blandade nyheter, med fokus på Sverige denna gång.

First Camp Hökensås i Tidaholm – natur och fiske

Freedomtravel - 24 Apr 22 kl. 06:00

First Camp Hökensås – Tidaholm är en camping för dig som gillar fiske och friluftsliv. Här kan du fiska i en lång rad vackra sjöar eller, om du föredrar det, vandra, cykla mountainbike eller plocka bär och svamp. First Camp Hökensås Vi har besökt First Camp Hökensås – Tidaholm, som en del i ett samarbete […] Inlägget First Camp Hökensås i Tidaholm – natur och fiske dök först upp på FREEDOMtravel - Resemagasin med massor av resmål och inspiration.

Fin hembygdsgård vid Vättern – välkommen till Brandstorp

Freedomtravel - 23 Apr 22 kl. 06:00

Vilken fin hembygdsgård vid Vättern! Vi har besökt Brandstorps hembygdsförening, vilket var överraskande intressant och trevligt. Denna hembygdsgård bjuder på fina hus och välskötta museer, samt café och en charmig ”butik från förr”.

Hjo, vinnare i ”bänkfajten” och en ny vattenkran

Freedomtravel - 22 Apr 22 kl. 06:00

Vi har nu hunnit till den fina trästaden Hjo och området här omkring. Vi njuter av det fantastiska vädret, av alla nya upplevelser och av att äntligen ha rinnande vatten i badrummet. Happy Friday!