Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Fyra årstider - mitt liv på landet

Blogginlägg från Fyra årstider - mitt liv på landet

Fyra årstider flyttar till ny blogg

Fyra årstider - mitt liv på landet - 09 Mar 14 kl. 16:43

Det har hänt mycket sista åren och jag har känt att jag behöver utvecklas, så en ny blogg 2014.Välkommen in till www.mittlivpalandet.

Jag känner våren

Fyra årstider - mitt liv på landet - 09 Mar 14 kl. 08:40

Väska här, hatt härVintern har gått så snabbt, jag har inte hunnit längta så mycket efter vår om det inte vore för att alla mina fotograferingar drar igång nu. Idag ska vi vara i trädgården, det finns så mycket att göra när man har mark på 1 hektar. Jag ska plantera om mina pelargoner, klippa träd, bilar ska tvättas och så en springrunda.

Kalas med pulled pork och chokladtårta

Fyra årstider - mitt liv på landet - 08 Mar 14 kl. 20:03

Jag älskar att ha kalas med den här mannen, när vi ska middagar och fester så funkar vi så bra tillsammans. Vi har snart 23 år tillsammans och det gör ju att vi känner varandra så bra och hjälps åt. Jag tar ofta plock, städning och pynt och han fixar maten.

Grattis till....

Fyra årstider - mitt liv på landet - 08 Mar 14 kl. 18:40

Nu ni mina vänner har Yvelis dragit en vinnare av ett ljus, ....så Grattis säger vi till Lina Nilsson, du får ett ljus på posten. Jag har även fått turen att få fotografera för detta företag så snart kommer ni kanske se några av mina bilder på deras hemsida.

Grattis min man

Fyra årstider - mitt liv på landet - 08 Mar 14 kl. 06:30

Min bok på Tyska, så glad för denIdag säger jag grattis till min man som fyller 41 år, älskade pappa och make. Tänk vad mycket han får vara med om när han lever med mig :)) men jag vet att han älskar vårt liv och han säger varje dag snälla saker till mig, men jag får också höra när jag gör fel. Ljuslyktor hittar ni härSå idag blir det kalas för våra närmaste, inget stort firande men vi firar både maken, sonen och min födelsedag tillsammans.

Kläder till en fotning

Fyra årstider - mitt liv på landet - 07 Mar 14 kl. 17:13

Idag skulle jag åka till Tranås att hitta något att ha till nästa veckas fotografering av nomineringen till årets nyföretagare. Jag kan bara säga att jag kom inte hem med det som jag skulle :)Tjejen som ska komma och fotografera mig undrande vart mitt företag låg? Jo du kan komma hem till mig och mitt köksbord sa jag, så jobbar vi bloggare och hemmaföretagre eller så får vi ses hemma hos någon när jag fotar inredningsreportage.

Mitt födelsedagsbarn

Fyra årstider - mitt liv på landet - 07 Mar 14 kl. 13:00

Jag undrar ibland om han alltid kommer vara liten, minst och är alltid minst. Eller är det så att jag inte vill ha honom äldre. Min älskade lilla :) kille fyller 12 år snart och han är en mycket speciell person som funderar mycket och fattar noga sina beslut.

Att gå på marknad

Fyra årstider - mitt liv på landet - 07 Mar 14 kl. 06:00

I Banja Luka hade den en matmarknad som vi besökte. Vilken lyx att gå där och strosa och kunna köpa på sig råvaror hem, tänk om man hade det här hemma. Jag köpte en massa olika nötter och gjorde egen musli när jag kom hem.

Fina naglar

Fyra årstider - mitt liv på landet - 06 Mar 14 kl. 19:09

Idag var det dags att få fina naglar hos Jk nails , jag hade en mörk innan, men min man önskade rött denna gång :) och jag kände också att det skulle vara snyggt till våren. De har så mycket att välja på , men jag gillar stilrent, en färg eller franska manikyr. Glitter är inget för mig.

På cafe i Banja Luka

Fyra årstider - mitt liv på landet - 06 Mar 14 kl. 16:00

I Bosnien gick vi på café varje dag, de har massor av goda bakverk och är duktiga på det. Deras glass var himmelsk god.I butikerna finns gott om personal, alla vill jobba och en fika kostar ca 25 kr, så om du kommer till Banja Luka så ta en tårtbit.

När kylen är fylld

Fyra årstider - mitt liv på landet - 06 Mar 14 kl. 12:30

Underlägg finns härNågot jag verkligen njuter av är att när vi har varit och handlat, den där känslan att det är påfyllt och man har mat hemma. Vi har haft perioder i vårt liv när jag studerat eller varit arbetslös och då har det inte alltid varit så lätt att få ihop till allt. Kruka här och skål Ib laursenSå nu när kylen är fylld inför en helg då njuter jag!

Den där sprutan

Fyra årstider - mitt liv på landet - 06 Mar 14 kl. 08:24

Min son var på sjukhuset igår och skulle ha vanlig astmakontroll och så ta prover för att se så att han inte är allergisk mot gluten. Vi misstänker att han inte tål höga doser av mjölksockret, men de ville utesluta gluten först.Så han fick spruta som troligtvis stacks i nerven så han svimmade nästan av och blev sittande i soffan hela dagen med ond arm.

Blått porslin och en rabattkod

Fyra årstider - mitt liv på landet - 05 Mar 14 kl. 16:48

Det var så många som tyckte om det blå porslinet precis som jag, så jag mailade Norrfrids gårdsbutik och de kunde dela ut en rabattkod till er. Så med koden FYRAÅRSTIDER i kassan kan du nu få 15% rabatt tom. den 12/3.

Att vara med i skratt

Fyra årstider - mitt liv på landet - 05 Mar 14 kl. 06:00

Jag vill börja med att visa familjen som jag reste med till Bosnien, en familj som en gång lämnat sitt land i Bosnien som unga med en 2 månaders bäbis och en väska. Nu lever de i Sverige med tre barn, utbildning, jobb och hus. Den här familjen fick mitt hjärta.

Att ta hand om sina nära

Fyra årstider - mitt liv på landet - 04 Mar 14 kl. 15:01

I Bosnien var de så duktiga på att ta hand om sina släktingar och sina vänner, de jobbar som i team. En fika tillsammans fick ta tid och man bryr sig hjärtligt om dem som man har kär.Porslinet hittar du härSå idag har jag överraskat min mamma och syster med semlor.

Semlor till familjen

Fyra årstider - mitt liv på landet - 04 Mar 14 kl. 10:18

Jag har varit med om så mycket, så mycket nya tankar. Jag har så mycket att berätta och det kommer. Började morgonen med att baka semlor till min familj och till min syster.

Så mycket fint hos Medvetenmini

Fyra årstider - mitt liv på landet - 03 Mar 14 kl. 07:00

När jag är på väg hem från Bosnien så passar jag istället på att tipsa om butiken Medvetenmini. Det finns så många nätbutiker ute i landet, men den här fångade mig lite extra. Medvetenmini har så mycket fina produkter och jobbar också både miljömässigt och tillverkningsmässigt med produkter som är skonsam för miljön.

Vårkläder

Fyra årstider - mitt liv på landet - 02 Mar 14 kl. 06:30

Toppar H&M och BooztGodmorgon vänner, idag söndag, hoppas ni får en fin dag. Jag är fortfarande borta och kika gärna in på mitt instagram. Idag får ni se några glimtar från min lilla walk in closet.

En dag i Banja luka

Fyra årstider - mitt liv på landet - 01 Mar 14 kl. 06:30

Söta shiva hittar du härIdag ska jag få se mig lite omkring i Bosnien, det ska bli spännande. Jag har aldrig varit i Bosnien innan men jag har hört att det är skönt där nu och vackert. Jag skulle packa vårkläder och det har jag gjort.

Den där klänningen

Fyra årstider - mitt liv på landet - 28 Feb 14 kl. 17:00

Fina hatten hittar du härJag har fått hem klänningen, den är såååå fin! kommer bli så bra i sommar med en hatt till. Jag måste nog skaffa mig en underklänning, men så länge fick jag ta ett linne för jag fått förfrågan flera gånger om jag inte kunde visa den på.

Mot Bosnien

Fyra årstider - mitt liv på landet - 28 Feb 14 kl. 06:00

När du läser det här är jag på väg till flygplatsen för att träffa denna spralliga kvinnan som skrev till mig för ett par veckor sedan. Vi har aldrig träffats inte heller har jag träffat hennes familj som jag nu ska möta upp och åka tillsammans med till Bosnien.Vi har pratat med varandra en gång och jag kände sådan värme och glädje över detta att jag hjälpt henne att komma igång med sin bok att jag nu följer med på en resa några dagar till Bosnien.

Se på tv

Fyra årstider - mitt liv på landet - 27 Feb 14 kl. 18:00

Min man jobbar hemma och han ser på tv på kvällarna. Det är trevligt att ha tv:n på när man håller på att laga mat tex. men själv sätter jag aldrig på den.

Stockholm

Fyra årstider - mitt liv på landet - 27 Feb 14 kl. 12:55

Bild här, ram härVi har lite tomt på väggarna här hemma, jag tycker det är så svårt med tavlor, men den här fastnade jag för till vårt tvrummet på övervåningen. Skönt när man hittar en bild så man kan köpa en färdig ram på Ikea också.Idag är det full rulle, allt måste bli klart innan jag åker så nu är det bäst att fortsätta bocka av på listan.

Tacksam

Fyra årstider - mitt liv på landet - 27 Feb 14 kl. 06:30

Ljusstake här, ljuskoppar härJag är så oerhört tacksam att vi får så mycket hjälp av våra föräldrar. Det är aldrig problem att få hjälp när vi behöver barnvakt både mina och min mans morföräldrar ställer gärna upp och är mer eller mindre pensionärer nu. Min bonuspappa kommer ofta hit och förhör vår dotter till prov.

Vinn ett doftljus

Fyra årstider - mitt liv på landet - 26 Feb 14 kl. 11:00

Nu så har fått möjligheten att i samarbete med Yvelis lotta ut ett doftljus till er. Jag hade ett ljus innan och det luktar så gott så jag tänkte att även någon av er ska kunna vinna. För att vinna ska du svara på dessa frågar1.

Hitta ett nytt deo

Fyra årstider - mitt liv på landet - 26 Feb 14 kl. 06:30

Deo härJag har letat lite efter ett deo som är mer skonsamt för kroppen och nu har de kommit med en deo från L:A Bruket som är min favorit. Gillar deras dofter och så är de ekologisk framställda.Jag blev så glad för det funkar för mig, inga problem om man blir varm och man håller sig fräsch.

Typisk Lotta

Fyra årstider - mitt liv på landet - 25 Feb 14 kl. 17:55

På bloggen blir det ofta lite för seriöst för att spegla mig, hittade dessa bilder från restaurangen igår, ganska typiska Lottabilder som speglar mig...hejsan hoppsan.Idag ringde jag familjen som jag ska åka med till Bosnien och så sa jag, "då ses vi vid Landvetter på fredag"..

Klocka Michael kors

Fyra årstider - mitt liv på landet - 25 Feb 14 kl. 16:29

Vilket väder vi har, jag blir såååå glad! jag har jobbat som en tok så jag hann springa också i solen så nu är jag redo för lite städning efter sonen varit hos tandläkaren. När jag var i London köpte jag min drömklocka som jag velat ha så länge.

Lunch med Cecilia

Fyra årstider - mitt liv på landet - 25 Feb 14 kl. 11:43

Igår var och min fotografvän Cecilia på staden och åt lunch och fotograferade. Mycket prat om teknik och annat nyttigt som vi delar med varandra blev det. Idag har jobbat undan fort som tusan för nu är jag sugen att komma ut i solen.

Hör mig i en podcast

Fyra årstider - mitt liv på landet - 24 Feb 14 kl. 14:44

Jag fick förfrågan att vara med i en podcast om att våga och min viktresa. När det var en av mina idoler Benny som frågade så tackade jag inte nej. Benny har inspirerat mig många gånger hur han lever sitt liv både som människa och fotograf.

Det bästa

Fyra årstider - mitt liv på landet - 24 Feb 14 kl. 09:29

Påskpynt härNu har vi det bästa framför oss, eller är det så att vi har det bästa framöver oss varje dag, livet. Värme och sol ger bara lite mer energi och livsglädje och det är inte illa.Idag ska jag fota och luncha med min vän Cecilia.

Samla sig

Fyra årstider - mitt liv på landet - 23 Feb 14 kl. 17:29

Avslutar helgen med att fixa en massa som måste göras, skriva en lista på det som ska göras i veckan. Skönt att samla sig lite en söndag och lägga upp veckan. Jag planerar ganska mycket, men jag ser också till att ha många luckor.

Fina klänningar

Fyra årstider - mitt liv på landet - 23 Feb 14 kl. 15:50

Tittade in hos Nelly och de hade så fina klänningar. Jag ska på bröllop framöver och dottern ska ha examensklänning. Det är ingen brådska med det, men nu är det 20% på märket Elise Ryan.

Min första goodiebag

Fyra årstider - mitt liv på landet - 23 Feb 14 kl. 12:28

När jag kom hem från Stockholm och bloggeventet så hade jag en jättefin goodiebag med krämer. Min första, och nu ska jag prova de fina sakerna. Att åka på bloggevent är inget jag måste göra igen, det är jättetrevligt att att träffa folk, men jag jag gillar mer att på tu man hand träffa mina bloggvänner när jag är ute och reser.

Melodifestival och vin

Fyra årstider - mitt liv på landet - 22 Feb 14 kl. 20:48

Ser ni på melodfestivalen ikväll? När jag var liten var jag helt biten av detta, men nu kan jag klara mig utan det. Sitter i köket med min man dricker vin, pratar livet, surfar och har festivalen på i bakgrunden.

Tulpanlycka

Fyra årstider - mitt liv på landet - 22 Feb 14 kl. 07:00

På vägen hem från vår närmsta lilla stad ligger blomsteraffären. Jag brukar hoppa in där innan jag åker hem ibland. Jag köper ofta lösa blommor och så sätter jag ihop dem själv just för jag älskar att hålla på med dem.

Ein jahr in Lottas garten

Fyra årstider - mitt liv på landet - 21 Feb 14 kl. 19:14

På instagram har de tyska läsarna börjat tagga min bok ...jag har inte sett den själv på tyska men det ska bli så kul att få läsa den på så ett annat språk. Ni vet att när jag fotograferade den hade jag hybris många gånger, en bok är inte samma sak som att fota till blogg och ett reportage osv.

Soffhäng och motion

Fyra årstider - mitt liv på landet - 21 Feb 14 kl. 16:50

Ljus 40 års present av en vänJag var ute på min runda idag, fy tusan så jobbigt. Det är inte alltid skönt och roligt just då, men det ger energi efteråt. Sedan har jag bara suttit vid datorn och jobbat undan, rensat bilder, mailat och kommit ifatt.

Förstora byxor

Fyra årstider - mitt liv på landet - 21 Feb 14 kl. 12:39

Vi skulle åkt skidor idag, vi har inte så långt till tolvmannabacken i Kisa, men vädret ville annat så vi blev hemma och det är skönt det också. Jag lärde mig att åka slalom när jag var 30 år, det är så roligt. Jag gillar fart även om jag inte är så duktig.

Ny blogg och hemsida

Fyra årstider - mitt liv på landet - 21 Feb 14 kl. 09:19

Jag har en duktig tjej och bloggare som håller på att jobba med min nya blogg/hemsida. Hon heter Lillali. Något jag varit igång med länge, men aldrig blivit klart.