Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist

Blogginlägg från Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist

Hårt sminkad, bryter och slampig klädsel – Då är du en hora enligt hovrätten

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Magnus Hedman har fällts för sexköp nu. Såhär ser motiveringen ut. “Angående Magnus Hedman menar hovrätten att flickorna som var med i sällskapet var hårt sminkade och talade engelska med kraftig brytning och var klädda på ett sätt så att det borde stått klart, eller i vart fall ha framstått som möjligt, att de var betalda [...

Berglin och mer därtill – SvDs seriesida på nätet är en pärla

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

När vi ändå talar om serier som finns gratis på internet så vill jag passa på att hylla Svenska Dagbladets egen seriesida. Jag är kanske partisk i och med att jag överhuvudtaget tycker väldigt, väldigt bra om SvD både vad gäller upplägg, deras bevakning och deras ton vad gäller såväl nyheter som kultursidorna, men none [...

Den bästa internetserien i världen – FreakAngels!

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Jag har väntat på ett bra tillfälle att tipsa er om min favoritonlineserie. Den är så otroligt välgjord att jag skulle tappa andan av förvåning om jag så ens köpte ett fysiskt album utan att veta vad jag hade att förvänta mig, och det säger en hel del. Internetserier är, såklart, oftast av mindre kvalitativ [...

I finish platypus gun

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Hehe. Skjuta djur. Från Pitch Black av André Navarro.

För varje gång jag dog drog jag ner någon i mitt fall

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Jag läser Alex Schulmans åsikter om hur folk hanterade kvinnan som skrev att hon skulle ta livet av sig. Han utgår ifrån att nätrelationer är ytliga, och hur hemskt det är. Jag tänker på Aspergaren som tog livet av sig live framför sin webcam, och det han skrivit innan på sin Facebook om hur ensam [...

Bra gratis software till datakamera?

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Okej. Kameran som kommer med min dator har varit brutalt oanvänd. Mestadels för att jag inte, typ, vill Photoboothblogga.

Henrik Schyffert är en desperat sopa

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Henrik Schyffert verkar onekligen desperat när det kommer till att framstå som provokativ. För att få lite uppmärksamhet. För att framkalla hans forna glansdagar.

Att nästan drömma sanndrömmar

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Jag drömmer för närvarande en hel del om jobb. Roliga jobb, tråkiga jobb, kompisar man jobbar tillsammans med. Gamla jobb.

Det finns ingen supersperma som kan trotsa p-piller!

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Bloggkommentatorerna tar upp diskussionen kring kvinnor som blir gravida trots att man använder minipiller, P-piller, kondomer eller pessar. Sedan avslutar de inlägget med att fråga läsarna om de någon gång stött på dessa superhjältespermier som gör kvinnor gravida trots alla möjliga skydd. Men grejen är den, att det där inte har ett dyft med spermierna att [...

Det här förstår jag absolut inte

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Va? Gör folk detta? När man är ensam?

Ingen alkohol här inte

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Jag dricker ju nästan aldrig alkohol nuförtiden och går ännu mer sällan ut. Inga speciella skäl till det. Ja, förutom att jag blev vuxen och fick bautabaksmällor och inte orkade ha bautabaksmällor såklart.

För mannen som säger NEJ

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Ursäkta smaklöst skämt, men med alla devices som mördarkondomer, ointagliga jeansbyxor, antivåldtäktstrosan och annat trams som folk försökt pusha på att tjejer ska gå runt med hela tiden för att förhindra våldtäkt (så bra att alltid tänka: JAG KAN ALLTID BLI VÅLDTAGEN liksom, inte alls jobbigt, nänä) så är det någonstans fint att man äntligen tänker på männen [...

Ungdomar drömmer inte om att bli vanliga, de vill bli bäst!

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Igår skrev jag den här krönikan i Aftonbladet Wendela. Märkligt att jag glömde länka. Den handlar om att jag är lite trött på att man tror att man kan bota unga tjejer från ätstörningar och viktkomplex genom att visa upp vanliga kvinnor.

Totala besvikelsen på porr i 3D

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Penthouse ska starta världens första porrkanal i 3D. Jaha. Det har hittills släppts två 3D-porrfilmer ever, varav ingen av dem varit en så stor succé som väntat.

Portföljjakten – Såhär lyckas du som illustratör/formgivare!

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Inte sällan får jag frågor på mailen och i kommentarsfältet om hur man lyckas sälja in sina illustrationer och sin form till företag. Det är från både nybörjade och människor med några år på nacken i branschen som har svårt att hitta jobb. Jag ger alltid samma råd.

Facebook dömer ammande kvinnor som obscent material – Men Playboy är okej

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Jag har tidigare skrivit om Facebooks våldsamma moralism vad gäller kvinnobröst och kvinnlig sexualitet. I många fall har de gått så långt att de till och med raderat bilder på nakna dockor för att det upplevs som stötande. Men nu harFacebook tagit det hela ett steg längre.

Portföljjakten utmaning #1 – Vem är du?

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Som första utmaning i Portföljjakten så börjar vi med något där alla kan delta. Roligare så, och passande för uppgiften! Något jag väldigt ofta noterat när man ska anställa illustratörer och formgivare är att det finns en grupp människor som faktiskt har en del arbetslivserfarenhet som fokuserar helt och hållet på att visa upp allt material [...

Svårt att beskriva sig själv!

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Angående det första uppdraget i Portföljjakten så nä, det är inte LÄTT att beskriva sig själv. Men det är bra att ta sig an det. För er som inte tror att ni i dagsläget kan göra det tillräkligt beskrivande: Ni har fel!

Gudrun Schyman avgår som partiledare för Feministiskt Initiativ

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Det är sant. Läs intervjun med henne på Expressen. Så många tankar.

Jorå, jag är hyggligt överrörlig

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Fick en fråga i bloggen om att de hört att jag kan göra märkliga, viga rörelser som att vrida nacken lite längre än vad som ser helt sunt ut och sånt. Det stämmer. Dessvärre vet jag inte hur mycket bra bilder jag har på det, men jag tänkte att jag kunde återpublicera det bästa jag [...

Pär Ström ser kvinnor i byxor som ett hot mot jämställdheten

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Men vad i hela friden… “Ska det tolkas symboliskt att till och med den utpräglade herrlooken (se bilderna nedan) nu tas över av kvinnor och blir kvinnligt mode? Kan man vara lite fritänkande och fundera på om det ingår i startsträckan för det framväxande kvinnoväldet Amazonia? Ett symboliskt inslag i att ta makten, som kön?

Det är ju sånt man säger!

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Min kille: Jag måste hitta min laddare! Jag måste kunna raka mig! Jag: Men åh, älskling, du vet väl att jag älskar dig oavsett hur mycket skägg du har?

Tänder du inte på samma sak som mig så är du en sorglig människa

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Just nu retweetas trailern till sexparodin av Simpsons runt i mitt fält av en massa personer jag känner med orden “Målgruppen till det här kan nog vara den sorgligaste samlingen människor världen skådat sedan Ny Demokrati löstes upp”. Trailern innehåller inget naket och ingen porr. Jaha.

Sagan om den duktiga flickan och hennes plats i världen

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Ibland, när man diskuterar Duktig flicka-syndromet, så kan jag bli väldigt, väldigt arg. Det är när man drar slutsatsen att alla lyckade karriärskvinnor nödvändigtvis måste ha ansträngt skiten ur sig och egentligen mår väldigt dåligt över detta. Jag stöter på detta regelbundet och kan inte låta bli att irriterad över att det hela har gått [...

Tycker fortfarande att läsplattorna är ett jäkla skämt

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Jag är fullkomligt medveten om att det här är ett sånt uttalande som jag kan få äta upp någon gång i framtiden, men ärligt talat, jag tror FORTFARANDE inte på det här med läsplattor. De är ju inte smidiga, de är otympliga. De är knappast billiga.

Varför fixera vid sina släktingars sexliv?

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Läser lite frågor och svar på en engelsk site om sex & samlevnad. Fastnar på en fråga som jag finner oerhört märklig. En mor är besvärad för hennes dotter, som är tjugofyra år gammal, ska komma på besök hos dem med sin kille.

Amy Tan – Köksgudens hustru

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Den här boken har jag gett som tips som världens bästa bok flera gånger tidigare i min blogg. Bland annat HÄR och HÄR. Den handlar om Winnie.

Portföljjakten – Tips på hur du presenterar dig själv

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Glöm inte bort utmaningen i Portföljjakten! Jag kommer att publicera mitt bidrag i helgen. Jag förstår att en del av er fastnat vid frågan “VEM ÄR JAG?

Lite förändringar i bloggen

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Igår var jag superdålig. Jag hade så otroligt hemska magkramper att det inte var klokt, värre än på år och dagar. Jag kände att det var på väg i fredags eller lördags redan så stegrade det långsamt långsamt för var dag som gick men jag övertalade mig själv att jag skulle klara av det hela [...

Fråga till andra glutenintoleranta: Hjälpar järntabletter mot er matkoma/hjärtklappning?

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Är det bara jag som får lite äckelvibbar av den där bloddroppen? Dricka blod. Så mysigt.

Man får inte säga till stackars känsliga vuxna

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Tuffa kids från filmen Bugsy Malone – Som kan ta att man ber dem tvätta händerna. YEAH! Jag läser lite i Magdalena Ribbings frågespalt och frågan kommer upp huruvida man kan be vuxna att tvätta händerna.

SEO-företag som köper länkar: Skärp er!

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

En sak som fullkomligt exploderat den senaste tiden i min mailkorg är mail från SEO-företag som ber om att få köpa länkar. Förut var det vanligast att marknadsförare utan kunskaper i SEO sysslade med detta, och jag måste ställa frågan, hur sjutton tänker ni? Den vanligaste förfrågan gäller, kanske inte så förvånande, Pokerföretag.

Säg hej till apportsnigel

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Apportsnigel gillar dig. Taggen Sjukt gulliga djur har blivit alldelea för eftersatt den senaste tiden. Alla vill ha gulliga djur.

När man var ung och blyg och all kärlek var pinsam

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Helgon, min gamla fina hangout. För alltid i mitt hjärta. Surfar in på ett ungdomsforum och hamnar i en tråd där unga killar diskuterar hur många gånger man kan poka en tjej och gilla hennes Facebookstatus innan man framstår som en stalker, samt hur många gånger hon måste poka eller gilla tillbaks innan det är okej [...

Varför ryms aldrig individen i diskussionen om näthat?

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Trollet ser nästan ingen som en individ. Av någon anledning är trollet alltid mannen med uppmärksamhetsbehov. “Mata inte trollet, det gör dem bara glada”.

Vad är näthat?

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Efter att jag skrev inlägget om näthat så märkte jag att det som folk definierar som näthat har minst lika många nivåer som näthatarna själva. Många i bloggar, på Twitter och i kommentarsfältet så beskriver näthat på ett sätt som jag aldrig tänkt mig det. För mig är hat ett starkt ord.

Mitt bidrag till portföljjakten

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Den här bilden har ni sett förut. Kanske för att jag haft den i flera år. Det var en grej jag gjorde mest för skoj, för länge sedan, som sedan blev grunden till att jag började förändra hela sättet jag tecknade på.

Those Dancing Days – Reaching Forward

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

  Hurra! Those Dancing Days nya! Det var väl på tiden.

Portföljjakten utmaning #1 – Alla bidrag

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Nu är alla bidrag för första utmaningen i Portföljjakten inne och det är dags att länka. Folk fick i uppdrag att presentera sig själva och sin stil i bild. Om någon kommer på i efterhand att de vill skicka in ett bidrag så ska jag försöka få in det – Men var kvicka i så fall [...

Om en pojke är 116 cm lång och en flicka är 116 cm lång – Vem är då längst?

Hanna Fridén - Feministisk, estetisk stilfascist - 01 Jan 70 kl. 01:00

Har vi med en optisk illusion att göra? De är ju så förrädiska. De här männen är också lika långa, undrar vad Lindex skulle säga om det?