Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Husmusen - inredning och design på nätet

Blogginlägg från Husmusen - inredning och design på nätet

Sommaren är din. Och min.

Husmusen - inredning och design på nätet - 10 Jul 20 kl. 21:27

Hur många sommarlov får vi ihop? Tanken svindlar när jag tittar på mina barn och räknar. Kan vi ha fem kvar med den äldsta?

Sommarpresent från mig till mig

Husmusen - inredning och design på nätet - 03 Jul 20 kl. 09:31

En vattenspegel. Ett fågelbad. Ett planteringskärl.

Sommarhusdröm i Skåne

Husmusen - inredning och design på nätet - 30 Jun 20 kl. 20:01

Jag lärde känna @ninagerthel för åtta år sedan, när jag och Bodil gjorde ett hemma-hos-reportage för Femina. Nyligen köpte hon och hennes man ett sommarhus i Skåne och vi svängde förbi på väg till Österlen häromåret och jag blev… golvad. Vilken sommarhusdröm!

Planteringsrecept för utomhuskrukor

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Jun 20 kl. 18:40

Jag har alltid tyckt att har varit knepigt att få till snygga kombinationer av sommarblommor i utomhuskrukor och amplar. Jag vet inte hur många gånger jag har åkt till Plantagen eller Blomsterlandet med stora ambitioner men mest känt mig förvirrad när jag varit på plats. Engelsktalande trädgårdsarkitekter refererar ofta till den här ramsan, som dessutom rimmar och är lätt att komma ihåg.

Trädgårdsinspiration för nybyggda hus

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 Jun 20 kl. 11:56

Det är tydligt att många stora trädgårdsentusiaster har andra referensramar än dagens nybyggda prefabvillor och moderna radhuskvarter. Men hur gör man då? Om man har ett sådant hus, utan charmig snickarglädje och ändå vill ha en härlig trädgård.

Inredningsnyheter v 26/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 28 Jun 20 kl. 20:10

Sista söndagen i juni och det har blivit dags för sommarens sista söndagssvep. Under juli är det stiltje i nyhetsflödet, PR-byråerna och företagen tar semester och därför gör min summering också det. Jag samlar ihop sommarens strösnackisar till ett större svep i början på augusti istället.

Instalove: @gouteva

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 Jun 20 kl. 08:40

Mitt nyvunna trädgårdsintresse gjorde en frivolt när jag kollade på @goutevas instagraminlägg / insta-tv igår. ”En promenad med mig” där man får följa med på en rundvandring i hennes trädgård och orangeri. Hon gör en kort genomgång av blomstersorterna och på terassen där hon bl a målat om IKEA Äpplarö i svart.

Hemnetgodis: Bjäragårdsvägen

Husmusen - inredning och design på nätet - 26 Jun 20 kl. 11:28

Såhär års sker det liksom på automatik, att sökradarn på Hemnet plötsligt ändrar inställning från innerstadslägenheter till mer somriga hus på landet. Kolla in detta tittgodis från en pärla som ligger ute till salu på Bjärehalvön via Bernstein Real Estate. Foto: Berstein Real Estate The post Hemnetgodis: Bjäragårdsvägen appeared first on Trendenser.

Trampnarv

Husmusen - inredning och design på nätet - 26 Jun 20 kl. 09:13

Alltså, förlåt. Jag känner själv att det börjar gå lite till överdrift med trädgårdsinläggen det senaste. Speciellt för er som inte är så intresserade.

Tips på trädgårdsböcker

Husmusen - inredning och design på nätet - 25 Jun 20 kl. 19:48

Inlägget innehåller affiliatelänkar till Adlibris och Bokus Vad roligt att så många av er också verkar vara intresserade av trädgård och växter! Jag har snöat in mig totalt i år. Så pass att jag börjat beställa obskyr litteratur via olika antikvariat.

Min växtbeställning

Husmusen - inredning och design på nätet - 24 Jun 20 kl. 07:59

Eftersom vi kommer att spendera mycket tid hemma i sommar har jag bestämt mig för att ta itu med framsidan av vårt hus som stått på min to-do-list sedan…2018. För att hålla motivationen uppe genom grundarbetet har jag en ständigt pågående beställningslista av växter i mitt huvud. Vi har inte plats för Dahlia-häckar eller någon sommaräng 🙂 men kanske är det fler än jag som har en mindre trädgård till ett nybyggt hus – som kan få lite inspiration?

Inredningskunskap: Riktmått för uteplatsen

Husmusen - inredning och design på nätet - 23 Jun 20 kl. 12:09

Hur stor yta ska man egentligen beräkna för en matgrupp på sin altan eller uteplats? Precis som för matbord inomhus behöver man både tänka på möblernas storlek och behovet av utdragsyta för stolarna samt eventuellt passagemått runtom sittgruppen. Beroende på vad uteplatsen gränsar till kan man behöva ta till olika mycket.

Up and coming: #creatorsofcolour

Husmusen - inredning och design på nätet - 22 Jun 20 kl. 21:52

När Black Lives Matter började rasa i mina flöden backade jag i mitt bloggarkiv för att räkna efter hur många formgivare jag hittills hade tipsat om under vinjetten Up & coming. Fick det till 27 stycken. Nu dubblar jag det antalet, med lika många kreatörer som är POC och lovar att anstränga mig mer framöver för att vara aktivt inkluderande istället för passivt exkluderande.

Inredningsnyheter v.25/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 21 Jun 20 kl. 19:00

En snabb scroll för att få koll på de senaste snackisarna från inredningsbranschen. Här har ni veckans nyhetssvep at your service!Kinfolk anammar trädgårdstrenden och släpper sin nya bok The Kinfolk Garden – How to live with Nature den 27 oktober 2020.

Glad midsommar!

Husmusen - inredning och design på nätet - 19 Jun 20 kl. 07:26

Kikar in för att önska glad midsommar med ett life hack till alla som känner sig lite pirriga inför att bjuda hem gäster idag. Vanlig färskost på burk serverad på ett fat smakar godare om man serverar det på ett fat med lite blomsterströssel på toppen. Här hittar du en lista på ätbara blommor.

Gardeninspo: @susanhubel

Husmusen - inredning och design på nätet - 17 Jun 20 kl. 11:09

De flesta som är minsta trädgårsintresserade brukar känna till Zetas, men har ni koll på Susan Hubel? Hon arbetar som trädgårdsformgivare där och har en egen täppa som gör en grön av avund. Så mycket fin inspiration.

Annnons: Svana din semester!

Husmusen - inredning och design på nätet - 16 Jun 20 kl. 10:17

Inläggget är reklam för Svanen Just nu är det kanske många som sitter och planerar sina sommarledigheter och gissningsvis kommer ”Hemestra” i Sverige. Har du tänkt på att du kan Svana din semester? Det finns över 250 Svanenmärkta anläggningar i Sverige som jobbar för att minska sin miljöpåverkan och göra din upplevelse så bra och hållbar som möjligt?

Inredningskunskap: Reflexbländning

Husmusen - inredning och design på nätet - 15 Jun 20 kl. 18:54

När man pratar belysning och synstörande bländning tänker de flesta på ljuset från lampan i förhållande till ögonen. Men såhär års får vi ofta erfara en annan slags bländning, som kan vara lika problematisk inomhus som utomhus. Och därav lika viktig att undvika för att skapa synkomfort.

Hemnetgodis: Specksrum 7

Husmusen - inredning och design på nätet - 13 Jun 20 kl. 10:31

Kolla in den här lilla pärlan som är till salu på adressen Specksrum 7 i Visby innerstad via Fastighetsbyrån. Så mycket sommarfeeling och tittgodis att jag inte kan låta bli att dela!Så fin färg på dörrar och spröjs…Golvet, de blyinfattade fönsterna på dubbeldörrarna, taket golvlisterna…Så fint att måla kök, fönsterkarmar och spröjs i samma färg.

Inredningskunskap: Högskåpsväggar och avlastningsytor

Husmusen - inredning och design på nätet - 12 Jun 20 kl. 09:28

En tydlig kökstrend som dykt upp det senaste decenniet är fenomenet ”högskåpsväggar”. Alltså att man samlar ihop kyl och frys, skafferiskåp och ibland även ugn och micro på en väggsida. Det ger ett vilsamt intryck för ögat – men har ofta med ett ganska högt pris för kroppen och ergonomin.

Annons: Midsommarbröd med Mathem

Husmusen - inredning och design på nätet - 10 Jun 20 kl. 21:00

Inlägget är betald reklam för Mathem.se I samarbete med Mathem har jag testat att baka blomsterbröd, eller Midsommarbröd som jag valt att kalla det. En saftig foccaccia som dekoreras med tomater, lök, oliver och gräslök i mönster av en sommaräng.

Från dröm till verklighet

Husmusen - inredning och design på nätet - 10 Jun 20 kl. 09:46

Det gnisslar som ett fågelkvitter i gångjärnen när jag baxar upp den tunga porten på Spinneriet med min ena axel. Båda händerna är fulla. Kassarna bågnar av rekvisita.

Gardeninspo: Tjustorp

Husmusen - inredning och design på nätet - 09 Jun 20 kl. 16:20

Trädgårdsinspiration för Skånedrömmen. En vackert nött stenor (stenlagd innergård) omgiven av en en trelängad gård och en vindskyddande, vitputsad mur, runda buxbomsklot i grånade korgar och ahh… så fint! Fler bilder på Tjustorp som är till salu via Uppvik.

Inredningskunskap: Bordsform vs. passform?

Husmusen - inredning och design på nätet - 08 Jun 20 kl. 15:31

Vi är snabba på att kritisera klädbranschen när det går mode i jeans som sitter så tight att en inte kan andas ordentligt eller när tyget på de trendiga badkläderna inte ens räcker till för att täcka en halv rumpa. Den typen av trender och siluetter när ju ett orimligt kroppsideal och en självspäkande livsstil som i sin tur skapar irritation och frustration hos många. Jag menar inte att den debatten är oviktig.

Inredningsnyheter v 23/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 07 Jun 20 kl. 22:36

Det börjar dra ihop sig för sommarlov, för oss som har skolbarn och nyhetsflödet vecka 23 bjuder passande nog på… flera utflyktstips! Ferm living öppnar nytt showroom i Köpenhamn. Skriv upp Kuglegårdsvej 1-5 om du planerar en tripp när tillfälle tillåts.

Poddintervju: Johannes Hansen del 2

Husmusen - inredning och design på nätet - 07 Jun 20 kl. 06:02

Förra veckan släpptes avsnitt två av mitt samtal med Johannes Hansen. Om du liksom jag funderar på hur man kan lära sig tygla sin egen kreativitet, hur man kan skapa en bättre arbetsstruktur som hjälper en fånga idéerna (inte när de dyker upp utan när tiden finns) och hur man kan tänka för att hitta nya målbilder allt eftersom man utvecklas – ja då kanske det här kan ge ett och annat tips. Du kan lyssna på avsnittet där poddar finns (iTunes.

Happy Frida(y) och The Estland Edition

Husmusen - inredning och design på nätet - 05 Jun 20 kl. 19:38

Innehåller reklam för egen verksamhet och Sinisukk När jag kom hem från jobbet idag stod det ett paket på köksbordet med utländska poststämplar. Jag såg det direkt när jag klev in genom dörren och behövde inte ens öppna innan jag visste. En bokleverans från Estland, med deras utgåva av min ”Handbok i inredning och styling” aka.

Mångfalden i inredningsbranschen?

Husmusen - inredning och design på nätet - 04 Jun 20 kl. 22:01

Den senaste tidens debatt om ojämlikhet utifrån hudfärg har fått mig att börja fundera på hur det står till med mångfalden i inredningsbranschen. Eller snarare bristen på den. För det kan väl inte vara så att det bara finns vita formgivare, arkitekter och möbeldesigners?

Annons: Ett sovrum för alla sinnen

Husmusen - inredning och design på nätet - 02 Jun 20 kl. 13:30

Inlägget innehåller reklam för Norrgavel Med tanke på hur många timmar vi spenderar i våra sovrum känns det extra viktigt att inreda det på ett hållbart och hälsosamt sätt men också med material som talar till alla sinnen, inte enbart till ögonen. Vad du väljer för material och kvalitéer påverkar mer än det estetiska intrycket. Fräschören på inomhusluften, känslan mot huden, upplevelsen mot kroppen, ljudet i rummet och inte minst dofterna från möblerna och inredningen.

Inredningskunskap: Öppningsradier och svängrum

Husmusen - inredning och design på nätet - 02 Jun 20 kl. 08:32

Ett vanligt feltänk som kan leda till felköp och övermöblerade rum är att inte räknar med dörrarnas öppningsradier när man inreder. Alltså; att man mäter rummets storlek, men glömmer att ge plats för dörrbladets svängrum. Det gäller inte bara de väggfasta innerdörrarna utan också dörrar på lösa inventarier som vitrinskåp, bokhyllor, mediamöbler, köksskåp och badrumsskåp.

Min sommarläsning – Pocketkampanj hos Adlibris

Husmusen - inredning och design på nätet - 01 Jun 20 kl. 11:00

Reklam för och affiliatelänkar till Adlibris Just nu har Adlibris kampanj på sommarpockets och i samarbete med dem vill jag uppmunta fler att unna sig tid för läsning i sommar. Även om man kan lyssna på ljudböcker så tycker jag personligen att det är en helt annan känsla i bokformatet. I kopplingen man gör mellan orden på papperet och ens egna inre röst.

Gardeninspo: @lenalanderberg

Husmusen - inredning och design på nätet - 01 Jun 20 kl. 10:19

Vi ska gräva om framsidan av huset i sommar och jag tycker det är svårt att hitta ”realistisk” inspiration, om ni förstår vad jag menar. Engelska trädgårdar i all ära men det är inte så jag bor och därför svårt för mig att konvertera alla de bilder som snurrar på stora fält av sommarblommor till något användbart i min värld. Just därför är jag så glad att jag hittat Lena Landerbergs konto på instagram!

Inredningsnyheter v.22/2020

Husmusen - inredning och design på nätet - 31 May 20 kl. 12:22

Söndag och snabb paus i morsdagsfirandet för att summera veckans nyheter från inredningsbranschen. Cestita Alubat en ny svart, portabel och uppladdningsbar modell av den klassiska Cestita-lampan. Säljs exklusivt på Växjö elektriska.

För att du ännu kan.

Husmusen - inredning och design på nätet - 29 May 20 kl. 09:07

Jag sitter vid skrivbordet i mitt arbetsrum. Penna, papper, dator och håret i hästsvans.Kaffet har kallnat.

Inredningskunskap: Den skärmlösa generationen?

Husmusen - inredning och design på nätet - 27 May 20 kl. 19:03

Har du tittat rätt in i solen eller i en stark glödlampa någon gång? Upplevt den obehagliga känslan i ögonen och försökt blinka bort ljusfläckarna från synfältet som följer med blicken ett bra tag efteråt? Det finns en logisk anledning till att någon uppfann lampskärmen och det var inte enbart för att göra belysningen finare.

Instalove: @sekelskiftesdagboken

Husmusen - inredning och design på nätet - 26 May 20 kl. 17:55

Kolla in den lilla pärlan @sekelskiftesdagboken på Instagram. 519 följare men förtjänt av fler. Det är så roligt att få följa med i renoveringsprocessen och se lägenheten växa fram.