Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Jonasad - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Jonasad

Blogginlägg från Jonasad

#0 Nu lättar vi ankar

Jonasad - 20 Apr 09 kl. 21:39

Har Café Opera kvar sin tårtbuffé? Slog mig häromdagen att den eftermiddagen jag tillbringade där som ung på allvar kan vara den bästa dagen i mitt liv. Konceptet var: här har ni ett tio meter långt bord av tårtor, glass, kakor och saft, ät så mycket ni orkar.

#1 Phrisyren

Jonasad - 15 Apr 09 kl. 08:52

Jag skriver till er för att meddela att Phil Spectors frisyr har blivit ledsen. Det är ingen rolig sak att ta till sig, det vet jag, men vi kan inte längre blunda för problemet. Låt oss inte göra om misstaget vi gjorde med Rwanda 1994.

#2 Olika slags porr

Jonasad - 14 Apr 09 kl. 21:46

Samtliga av männen på min pappas sida av släkten är så old school-torra att de skulle kunna vara hämtade från en journalfilm. Det är den typen av män som typ sover i kostym, läser böcker om klassiska schacköppningar i 50-talets Sovjet och anser att det inte har producerats ett enda lyckat musikstycke på över 200 år (bortsett från vissa av Karl Gerhards kupletter).Det är därför alltid lika trevligt att se dessa män interagera med sina barn.

#3 Staden mellan broarna

Jonasad - 08 Apr 09 kl. 10:42

Innan vi lägger ner här tänkte jag ägna ett inlägg åt stadsdelen Gamla stan i Stockholm. Gamla stan är en plats där den nyfikne kan: titta på hus som är gamla, fota hus som är gamla (hålla upp armarna i en smal gränd) samt urinera på hus som är gamla. Det är en också plats dit turister (mindre attraktiva människor med magväska) från hela världen (Tyskland) vallfärdar (bilar upp) för att "känna historiens vingslag" (köpa en t-shirt med vikingatryck för hela familjen att spilla ketchup och glass på).

#4 Söndagen den 29/3 2009

Jonasad - 29 Mar 09 kl. 23:55

Det har blivit mycket simhall redan, men det här måste bara bearbetas. I dag – en söndag – var jag på Eriksdalsbadet – ett kommunalt bad – och simmade. Det var något av det absolut värsta jag varit med om under 2009.

#5 This town ain't big enough for the both of us

Jonasad - 26 Mar 09 kl. 17:55

Vi är två personer i Sverige som delar mitt namn. Den ena är jag, den andra är en 50-årig tecknare som också bor i Stockholm. Av någon anledning leder det här till mer missförstånd och förvirring än i en gammal Inga Gill-fars.

#6 Dåliga semestrar med mina föräldrar – skidor

Jonasad - 25 Mar 09 kl. 23:24

Under åtminstone tio vintrar hyrde mina föräldrar och deras vänner med den lille asiatiske sonen "Fille" en fjällstuga i Tänndalen. Det sägs att det ska finnas slalombackar där, men eftersom min mamma har samma relation till långfärdsskidan som hundar har till kastade grenar såg vi inget av dem. Det finns liksom inte plats för andra tankar.

#7 Freaks på film

Jonasad - 20 Mar 09 kl. 16:50

Under senaste veckorna har jag sett några av filmhistoriens mest klassiska freakfilmer: Mask, Elefantmannen och Freaks. Så i brist på annat kommer här en liten guide till missbildade människor på film. MaskMask handlar om Rocky Dennis, en liten pojke med ett stort hjärta och ett ännu större huvud (allvarligt, det ser ut som någon satt ögon, mun och näsa på en torso), och hans knarkande mamma, spelad av en fräck Cher i mc-jacka.

#8 Sveriges Andy Kaufman

Jonasad - 16 Mar 09 kl. 21:03

Jag kan inte släppa att dottern i Svensson Svensson var inbjuden som komiker till Sveriges första roast. Allvarligt, det är som om Comedy central skulle göra sina program med typ Carlton från Fresh prince in Bel air och katten i Sabrina tonårshäxan som roastare. Vilka kommer att vara med kommande veckor, "Nisse pisse pärongpung" från Rena rama Rolf?

#9 Lykke Li?

Jonasad - 13 Mar 09 kl. 18:05

#10 Fredrik Virtanen bär ofta ytterrock

Jonasad - 11 Mar 09 kl. 23:42

Om det finns någon grupp människor det inte går att ta på allvar i samhället så är det ändå blottare. Att vara något så in i helvete jävla sugen på att stå lite vid sidan av en väg eller park, vänta tills någon går förbi och sedan låta rocken glida upp ett slag, att det är värt den övermänskliga förödmjukelsen det måste innebära, det måste vara tungt att leva med. Man har över huvud taget haft otur i livet om ens sexuella läggning är fetischernas motsvarighet till en fräckis.

#12 Eriksdalsbadet

Jonasad - 03 Mar 09 kl. 18:40

I går köpte jag årskort på Eriksdalsbadet redan innan första besöket, vilket aldrig är en bra idé. Man ska alltid gå en gång innan, så att man på förhand får reda på alla otrevliga överraskningar av typen "tjocka män som uppmuntrar andra, helt främmande män, att prutta i bastun" och kan styra av hela projektet innan man investerat i 52 ytterligare veckor av samma sak. Det gjorde inte jag.

#13 Mannen som inte visste bättre – tunnan

Jonasad - 02 Mar 09 kl. 23:45

Den här har ju egentligen exakt samma "handling" som de första (och Oxenmannen), men mannen i tunnan kändes lite för trevlig för att inte bli publicerad.

#14 Dåliga semestrar med mina föräldrar – cykel

Jonasad - 27 Feb 09 kl. 17:48

Av alla dåliga semestrar jag har tillbringat tillsammans med mina föräldrar så är cykelsemestrarna hands down de allra sämsta. Här är några av öarna jag har rundat under upp till två veckors tid på någon gammal enväxlad gosscykel med limpsadel: Bornholm, Öland, Runmarö, Gotland (minus Visby, "för mycket oväsen"). Utöver det har jag förmodligen sett mer av den skånska landsbygden än vad som är sunt för ett barn.

#15 Senaste årens bästa notiser

Jonasad - 24 Feb 09 kl. 22:28

Det finns två nyheter från de senaste åren som är så briljanta att jag har sparat dem som favoriter för att kunna ta fram dem som uppmuntran vid tillfällen då livet känns svårt. Ett tag fanns det även en tredje notis där om 42 stycken kambodjanska dvärgar som alla hade omkommit efter att ha tampats mot ett lejon inför publik. Men den visade sig vara påhittad.

#16 Fredagskänsla genom åren

Jonasad - 21 Feb 09 kl. 18:13

Vad mycket bättre fredagskänslan var när man var runt 13-14. På den tiden betraktades ju en helgkväll som "riktigt lyckad" om man hade hittat något roligt att kissa på bakom containern, typ en gammal matta eller en kasserad soffa. Kronologin över det man sett fram emot har väl sett ut någonting i stil med:4-12 år: Koka upp en omgång pasta för att i lugn och ro få öva på att svälja en spaghetti och samtidigt hålla kvar i ena änden så att man dra upp den från halsen igen.

#17 Den andra sidan

Jonasad - 20 Feb 09 kl. 11:39

Jag är besatt av hela fenomenet med människor som tror sig ha kontakt med "andevärlden" och har seanser i hemsökta hus osv. Häromdagen tillbringade jag goda fyra timmar på paranormal.se.

#18 Film som verkar helt briljant:

Jonasad - 16 Feb 09 kl. 15:30

Här är några pressbilder från Beckfilmen "Den japanska shungamålningen", alltså små snapshots som har valts ut för att filmen ska framstå som så lockande som möjligt: Beck och Måns Nathaelsson infiltrerar något slags Qigong-lektion iförda kimonos från Ikea. Utanför bild till höger står även kvinnan som spelade Mimmi i Tre kronor, så det borde väl en gång för alla ta kål på alla klyschor om att bra saker kommer till den som väntar.Det här är alltså samma teknik som har använts i alla familjefilmer som någonsin har producerats.

#19 Dåliga semestrar med mina föräldrar

Jonasad - 12 Feb 09 kl. 17:48

Mina föräldrars resesällskap är ett par i 55-årsåldern, Eva och Gunnar, som är en riktigt ocharmig duo. Sådana människor som upptäckte fenomenet "tacos" någon gång kring 2006 (vilket de uttalar med samma lång a som i khaki, "lite mer yoghurtsvalka till takosen?") och anser att långfärdsskridskon är den bästa uppfinningen sedan elden.

Nere för räkning

Jonasad - 11 Feb 09 kl. 21:17

Det har blivit dags att avsluta den här bloggen nu, det är hög tid för det. För ordningens skull kör vi 20 inlägg till med start i morgon. Sen är det finito.

Ännu en lookalike

Jonasad - 10 Feb 09 kl. 11:56

Anne Hathaway och alla avkommor som någonsin har tagits fram i "if the mated".

Sjön suger

Jonasad - 09 Feb 09 kl. 22:45

Har ni sett Sjön suger? Hur kan en människa vara så andfådd som Lennart Jähkel? Det räcker ju med att han böjer sig ner för att plocka upp något i början av programmet så måste han återhämta sig sen under resten av kvällen.

Jag överlevde en japansk tv-show

Jonasad - 05 Feb 09 kl. 16:38

Här är gänget som ska medverka i den svenska versionen av "I survived a japanese game show": Dogge Doggelito, Anna Book, Marie Picasso, Sandra Dahlberg, Tore Kullgren, Regina Lund, Johannes Brost, Klasse Möllberg och Kjell Eriksson.Det där kan vara den sorgligaste line-upen jag har sett i hela mitt liv. Hur många människor måste de inte ha jobbat sig igenom på listan innan Klasse Möllbergs namn dök upp som förslag?

Chief Wiggum

Jonasad - 03 Feb 09 kl. 15:50

Det här är alltså en bild från polisens rekonstruktion av mordet i Kalamark. Den gjordes för att man skulle visa att vittnet – en tjock person – inte kunde ha tagit sig in igenom ladugårdens fönster.Tänk hur hela den här rekonstruktionen måste ha sett ut på plats.

The dirt – på svenska

Jonasad - 31 Jan 09 kl. 16:47

Under hela min tonårstid och ett tag därefter var jag helt och hållet, utan ironi, inställd på att bli rockstjärna. Det är en tid av många fina minnen. Den där spelningen på golvet vid kortsidan i en gymnastiksal där de enda andra i rummet var några fritidsledare som la straffar på varandra dryga 50 meter bort i andra sidan av salen.

Mannen som inte visste bättre – stenen

Jonasad - 30 Jan 09 kl. 18:25

Den här har jag ritat. Lite simplare, men ändå trevlig.

Ett riktigt sorgligt livsverk

Jonasad - 30 Jan 09 kl. 16:27

Jag har bitit på naglarna i 12 år nu. Det, räknade jag ut, är närmare en halvmeter nagel som jag har fått i mig under åren. En halv meter mänsklig nagel.