Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Käthes Mode hos Amelia

Blogginlägg från Käthes Mode hos Amelia

Min nya blogg!

Käthes Mode hos Amelia - 31 May 11 kl. 18:55

Jag vill tacka Amelia för tre härliga år! Jag flyttar nu till egen domän och börjar blogga där, varmt välkomna! Klicka på bilden ovan eller gå till kathe.

Inredning och olja hos Campadre

Käthes Mode hos Amelia - 31 May 11 kl. 17:47

Jag har hittat tre saker hos Campadre jag skulle vilja ha. Lampor av Catarina Larsson som jag haft ett gott öga till ett bra tag, ett fint brickbord från Maze och en underbar olja från Yvonne Ryding som har tagit slut här hemma. Men eftersom det är föräldrapenning som gäller framöver får jag snåla.

Min nya tröja!

Käthes Mode hos Amelia - 31 May 11 kl. 14:35

Vad tycks? Jag är utomordentligt nöjd med den. Fick den faktiskt över magen också men tanken är att jag ska använda den efteråt med ett amningslinne under när jag vill vara grillchic i sommar.

Trivs med mitt kortare hår

Käthes Mode hos Amelia - 31 May 11 kl. 09:38

Trivs verkligen superbra med mitt nya kortare hår. Kanon att jag lät frisören klippa det en rejäl bit. Topparna är inte slitna och håret har fått en helt annan volym.

Klackskor för barn

Käthes Mode hos Amelia - 30 May 11 kl. 22:33

Foto: Klackskor för barn i storlek 25-30, 199 kr hos Din Sko. Nu gällde inte upproret dessa skor från Din Sko utan en annan modell från Skopunkten med 2 cm klack som jag inte har sett, men jag måste ändå uttala mig. Tydligen blev det ramaskri från föräldrar och modellen togs bort från sortimentet.

Härligt bad

Käthes Mode hos Amelia - 30 May 11 kl. 22:15

Jag har precis tagit två Alvedon (mot huvudvärk) och ett varmt bad. Mycket skönt! Ska strax sova men lägger först upp ett inlägg till efter detta.

Webbutiksnytt!

Käthes Mode hos Amelia - 30 May 11 kl. 11:36

♥ Halens har fått in nytt. ♥ H&M har startat rean. ♥ Asos har 20% rabatt.

Snygga shorts

Käthes Mode hos Amelia - 30 May 11 kl. 11:08

De här shortsen från Jeane Blush/Nelly kostar 279 kr och ser fina och slinkiga ut. Materialet är viskos. Kanske kan vara något för mig med i sommar?

En turkos

Käthes Mode hos Amelia - 30 May 11 kl. 08:16

Jajemen, det blev en turkos också. Vad får man för 50 spänn annars?

Här blir inga barn gjorda

Käthes Mode hos Amelia - 29 May 11 kl. 22:35

Tvillingmage i vecka 37. Fortfarande hemma…så typiskt! Men vi fick firat morsdag, och som jag har blivit firad.

Inneskor på BB?

Käthes Mode hos Amelia - 28 May 11 kl. 22:25

Det står i alla packlistor att man bör ta med sig inneskor. Jag använder inte direkt inneskor på sommaren så det är svårt. Funderar på att ta med dessa fluffiga flipflop från UGG som mamma beställde via Campadre för ett tag sedan och som var för små för henne.

Hann med frisören

Käthes Mode hos Amelia - 27 May 11 kl. 17:50

När jag bokade tiden så här i slutet av maj så visste jag inte hur det skulle gå, om jag skulle kunna ta mig dit eller om jag skulle hunnit föda/bli snittad, men jag kom dit och det är så skönt att ha fått fixat håret så här nära inpå. Klippte en rejäl bit och slingade överhåret. Nu kan jag slappna av!

Fina zebrablusen

Käthes Mode hos Amelia - 27 May 11 kl. 11:14

Den här zebrablusen från Object som jag tipsade er om för ett tag sedan visade sig vara fin i verkligheten. Den bruna kändes för murrig på mig men den här krämiga färgen blir kanon. Tog en M för säkerhets skull, tyckte inte det var så stor skillnad mellan S och M.

Morsdag

Käthes Mode hos Amelia - 27 May 11 kl. 11:01

På söndag är det morsdag och jag fixade present till min mamma för flera veckor sedan. Jag försöker förbereda så mycket jag bara kan i och med att jag inte vet när det är dags för mig att få bebisar. Nu har jag själv fått frågan vad jag önskar mig på söndag.

Farligt att färga håret som gravid?

Käthes Mode hos Amelia - 27 May 11 kl. 07:58

Läsaren Åsa: Käthe, du verkar ha bra koll på mycket så jag har en fråga till dig; Vet du någonting om hur farligt det är att färga/bleka håret precis i början av en graviditet? Jag har inte fått graviditeten bekräftad än men olika tecken säger mig att det finns något i magen. Jag har världens utväxt och har en tid hos frisören då jag kommer vara precis i början av v 4 (om jag nu är gravid).

Varför putar jag med läpparna?

Käthes Mode hos Amelia - 26 May 11 kl. 19:47

För att jag måste träna på det. Nej, men för att uppmärksamma er på att jag har testat det nya läppglanset Wild Rose Lip Gloss från Lumene. Kostar 95 kr hos Kicks.

Shorts jag inte heller kommer i

Käthes Mode hos Amelia - 26 May 11 kl. 11:15

Shorts från Vila i slinkigt tyg. Gick upp en storlek – hoppas det räcker i sommar! Bra med knyt så jag kan ha dem sen också.

Jag! Jag! Jag!

Käthes Mode hos Amelia - 26 May 11 kl. 08:32

Daisy Beauty nr 2 dök upp i brevlådan igår och vad skådar mitt öga? Jag är med på ett hörn tillsammans med den fina skaran bestående av Katta Kvack och Tina Borg/Beleza. Kul!

Över 10 000 kommentarer

Käthes Mode hos Amelia - 25 May 11 kl. 22:53

Gud, vad kul! Såg att min blogg har fått över 10 000 kommentarer det senaste året. En hel del är svar från mig men ändå – bra jobbat kära läsare!

Jag har köpt en opassande klänning

Käthes Mode hos Amelia - 25 May 11 kl. 17:21

  Det sägs vara dumt att köpa kläder man inte kommer i, fast jag kunde inte låta bli den här superfina klänningen från H&M kollektion. I storlek 38 och jag brukar ha 36 eller 38 i överdelar hos H&M. Kanske kan få på den till dopet eller så?

Ballerinaskor

Käthes Mode hos Amelia - 25 May 11 kl. 13:07

  Ballerinaskor är klassiska men verkar ha blivit extra populära i vår och sommar igen. Pretty Ballerina är ett nytt svenskt ballerinamärke som ”alla” pratar om just nu. Innersulan är av läder (för de flesta modellerna) och resten syntet eller textil.

Sill & panntofflor…

Käthes Mode hos Amelia - 25 May 11 kl. 11:03

..tycker jag är väldans gott. Det ska vara Abbas Mästarmatjes.

Test av Garnier PureActive ExfoBrusher

Käthes Mode hos Amelia - 25 May 11 kl. 07:49

För ett tag sedan lanserade Garnier PureActive ExfoBrusher. Man vrider på ”korken” för att öppna och sedan trycker man ut lite gel samtidigt som gummipiggarna masserar ansiktet. Den känns frisk på huden men inte så stark och ”farlig” som jag trodde.

Håll utkik!

Käthes Mode hos Amelia - 24 May 11 kl. 16:56

I nästa vecka händer det grejer här, förutom att tvillingarna kan ha kommit, så håll koll på min blogg! OK?

Skönhet är i ropet

Käthes Mode hos Amelia - 24 May 11 kl. 14:56

Danska Costume är min absoluta favorittidning när det gäller mode. Den är så bra så jag nästan tuppar av varje gång jag får hem ett nytt nummer. En ny tidning är Costume Skønhed och den måste jag bara ha också.

Produkter som ska förhindra bristningar

Käthes Mode hos Amelia - 24 May 11 kl. 09:00

Det är omtvistat om en kräm, olja eller ett stick verkligen kan förhindra bristningar vid graviditet men oavsett så måste det vara bättre för huden att vara mjuk och smidig än torr och kliande. Det är inget som kan skada, resonerar jag. Jag har testat ett gäng olika produkter och jag lägger fokus på att beskriva hur de känns att använda.

Testat Lumene Arctic Sun Mineral Bronzer

Käthes Mode hos Amelia - 23 May 11 kl. 15:23

  Jag hade inga speciella förväntningar på det här nya mineralbronspudret från Lumene men jag gillar det skarpt. Färgen är inte för mörk och ytan blir inte för matt eller för glansig. Jättesvårt att ta en bild som visar detta men ni får tro mig.

Så blir du en äkta modebloggare

Käthes Mode hos Amelia - 23 May 11 kl. 11:20

Köp ett brett och obekvämt halsband från Lindex kollektion Affordable Luxury… ..och komplettera med ett par monsterklackar från Jeffrey Campbell. Själv hade jag gärna satsat på skorna om jag bara fått dem på mig!

Välja gult

Käthes Mode hos Amelia - 22 May 11 kl. 14:18

Om jag skulle slösa ca 300 kr på något gult så skulle jag i första hand valt giraffhalsbandet från Mango. Så fint! Annars har jag hört mycket gott om solkrämen från Biotherm också och det gula lacket från Chanel ser fint ut.

Liljekonvaljer

Käthes Mode hos Amelia - 21 May 11 kl. 17:19

Nu har jag också plockat in liljekonvaljer. Vi har dem i en mycket upphöjd rabatt där de breder ut sig under rhodedendron – mycket praktiskt. Jag har fortsatt att röja och hunnit plocka undan lite i vardagsrummet och gått igenom badrumsskåpet där vi förvarar läkemedel.

Senaste tidens outfits

Käthes Mode hos Amelia - 21 May 11 kl. 13:51

Här är senaste tidens höggravidoutfits samlade. Jag försöker bli bättre på att ta bilder på kläder och mage eftersom det är så kul att ha efteråt. Ska lägga mig nu efter att ha röjt bort vinterkläder i hallen.

Naturlig hudvård

Käthes Mode hos Amelia - 20 May 11 kl. 17:31

Läsaren Nina: Tycker absolut att du ska länka till Hannah Sjöströms blogg naturligtsnygg.se. Hon är visserligen inte hudvårdsterapeut utan journalist men hon är verkligen expert på ekologisk skönhet och rapporterar tester typ, varje dag (fattar inte att hon hinner).

Piffigt hos H&M

Käthes Mode hos Amelia - 20 May 11 kl. 14:15

Här är tre plagg från H&M som jag tycker är värda att tipsa om. Blusen i kimonomodell ser fantastisk ut och är användbar till mycket, de bruna skinnshortsen av syntet lyckades jag klicka hem i två storlekar innan de tog slut och den vita munkjackan utan ärmar blir fräsch att använda till det mesta i sommar; fritidskläder eller när man vill klä ner finkläder. Förmodligen kommer jag inte att komma i shortsen i sommar, men det gör inget.

Underbar hårolja

Käthes Mode hos Amelia - 20 May 11 kl. 10:58

  Jag har fått möjlighet att testa en ny hårolja. Info jag fått om Alternas nya serie: BAMBOO är en ny, ekologiskt hållbar serie från Alterna. Produkterna framställs med ekocertifierade ingredienser som odlas och handlas utifrån en rad hållbara och etiska principer och är därmed Fair Trade & NOP* certifierade.

Någon har köpt mina shorts!

Käthes Mode hos Amelia - 20 May 11 kl. 08:26

Campadre har kampanj på Odd Molly idag och det är redan massor som är slutsålt. Hur många Odd Molly-galna finns det egentligen? Och förstås var shortsen jag letat länge efter slut helt eller i min storlek.

Guld & tenn som glimmar

Käthes Mode hos Amelia - 19 May 11 kl. 17:39

Campadre har kampanj på Littmarck med start idag. Är himla sugen på det här armbandet. Gillar att det är guldigt skinn i kombination med tenn.

Läckra blusar

Käthes Mode hos Amelia - 19 May 11 kl. 13:51

De här fina blusarna med zebramönster faller mig rätt i smaken. Märket är Object och de kostar 399 kr hos Nelly. Nu blev jag sugen på mer Afrika-inspirerat.

Hudvårdsidioter

Käthes Mode hos Amelia - 19 May 11 kl. 11:49

Jag har varit tokig i hudvård sedan 15-årsåldern. Det går att hitta många sminkbloggare men det är svårare att hitta just hudvårdsidioter. Hade det funnits möjligheten att tenta av hudterapeututbildningen hade jag gjort det, men tyvärr går den inte att läsa på distans.

Gubbar av gubben

Käthes Mode hos Amelia - 19 May 11 kl. 08:47

  Kolla in vad sambon kom hem med igår – svenska jordgubbar. Ljuvligt!

Våga shorts

Käthes Mode hos Amelia - 18 May 11 kl. 12:29

Jag skulle önska att fler vågade använda shorts som kjol. Det finns hur många snygga modeller som helst. Alla ovan finns att klicka hem hos Vero Moda men jag vet att H&M också har fina.