Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Kostdoktorn

Blogginlägg från Kostdoktorn

Vinn VIP-biljett till LCHF2019!

Kostdoktorn - 22 timmar sedan

Är du intresserad av att förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Då är du varmt välkommen till Diet Doctors forum. Forumet är gratis och öppet för alla efter registrering.

En ny livsstil – hur gör man?

Kostdoktorn - Igår: 16:48

327 visningarHur lyckas man hålla fast vid en ny livsstil? Är det ens möjligt om du är socker- eller matberoende? Dr Jen Unwin diskuterar ämnet i den här intervjun från PHC conference 2018 i London.

Wallenbergare med selleripuré

Kostdoktorn - Igår: 15:08

En klassisk Wallenbergare serverad med rotsellerimos och skirat smör. En fantastiskt god och prisvärd LCHF-middag.Receptet →Inlägget Wallenbergare med selleripuré dök först upp på Diet Doctor.

Nu är ägg farligt – igen. Vad är det som händer?

Kostdoktorn - 17 Mar 19 kl. 08:56

Vi på Diet Doctor har fått många frågor kring den här studien som varit omskriven i media de senaste dagarna. Här följer en översatt kommentar från dr Bret Scher, kardiolog. Äter du exakt som du gjorde 1985?

LCHF2019 – mer än bara föreläsningar

Kostdoktorn - 17 Mar 19 kl. 08:04

LCHF2019 har också en rad spännande utställare på plats. Förutom representanter från Team Diet Doctor som berättar mer om vårt arbete och medlemskap kommer du att få träffa Kostfonden och Low Carb Universe. Du kan testa dina utandningsketoner hos Ketonix och få LCHF-prylar och information om sommarens stora LCHF-händelse hos LCHF-events i Säffle.

Kolhydratexperiment

Kostdoktorn - 16 Mar 19 kl. 08:39

Ostälskarens veckomeny

Kostdoktorn - 15 Mar 19 kl. 10:12

Nedsatt insulinkänslighet vanligt bland sexåringar med övervikt

Kostdoktorn - 14 Mar 19 kl. 06:59

Redan i sexårsåldern drabbas barn med övervikt och fetma av nedsatt insulinkänslighet, blodfettsrubbning och högt blodtryck. Det visar en ny avhandling från Sahlgrenska akademin, Göteborgs universitet. Om barnen inte får hjälp innebär det en kraftigt ökad risk att senare i livet utveckla diabetes typ 2 och andra hjärt-kärlsjukdomar.

Kalvlever Anglais med smörslungade grönsaker

Kostdoktorn - 13 Mar 19 kl. 17:00

Nu är det trendigt att äta inälvsmat igen. Det är både gott, nyttigt och hållbart. Skeptiskt?

Alla föreläsningar från Low Carb Denver tillgängliga för medlemmar!

Kostdoktorn - 13 Mar 19 kl. 12:45

Tillbaka i Sverige efter fina dagar på konferensen Low Carb Denver 2019. Team Diet Doctor fanns på plats för att filma föreläsningar och podcasts. Fantastiska talare som Gary Taubes, Nina Teicholz, dr David och Jen Unwin, dr Bret Scher, dr Jason Fung, Andreas Eenfeldt och många, många fler deltog i föreläsningar och frågestunder.

Att diskutera LCHF…

Kostdoktorn - 13 Mar 19 kl. 06:33

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Våra kroppar behöver bra mättat fett

Kostdoktorn - 12 Mar 19 kl. 16:14

326 visningarDr Ken Berry har haft stora framgångar med sin YouTube-kanal, där han utmanar rådande uppfattningar och ”medicinska ämnen din läkare inte vill diskutera” – inklusive ketogen kost.

Ses vi på Cirkus?

Kostdoktorn - 12 Mar 19 kl. 07:47

Felaktig nyhetsrapportering menar att LCHF kan orsaka förmaksflimmer

Kostdoktorn - 11 Mar 19 kl. 14:17

Här följer ett översatt gästinlägg av dr Bret Scher, kardiolog från San Diego och värd för Diet Doctors podcast. Jag gjorde ett försök att ignorera den här studien, men kan inte hålla mig längre. Den felaktiga nyhetsrapporteringen som förs ut som ett slags sanning måste få ett klargörande.

En LCHF-berättelse med dr Peter Foley, del 2

Kostdoktorn - 10 Mar 19 kl. 15:01

Kan LCHF vara en fördel när det gäller idrottslig prestation? I del 2 av intervjun med dr Peter Foley får du lära dig mer om hur LCHF kan påverka din träning. I den här medlemsvideon får du höra mer om både Peters egna erfarenheter och hans patienters: En LCHF-berättelse med dr Peter Foley, del 1 och 2 Bli medlem, (gratis att testa en månad), så kan du se videon direkt – liksom föreläsningar, intervjuer, videokurser, frågor och svar, filmer och mycket mera.

”Dessa två veckor har tänt en gnista inom mig”

Kostdoktorn - 09 Mar 19 kl. 23:12

Över 725 000 personer har hittills anmält sig till Diet Doctors LCHF-utmaning (på engelska, svenska och spanska). Starten går varje söndag och utmaningen är gratis, reklamfri och du förbinder dig inte till någonting. Du får goda råd, veckomenyer, recept, inköpslistor och tips för problemsökning – allt du behöver för att lyckas med LCHF.

Metabol matematik

Kostdoktorn - 09 Mar 19 kl. 09:13

Se Low Carb Denver på Diet Doctor!

Kostdoktorn - 08 Mar 19 kl. 13:36

Konferensen Low Carb Denver 2019 drar igång idag och håller på till söndag. Det är troligen den största amerikanska low carb-konferensen i år med 850 deltagare och över 30 fantastiska föreläsare. Team Diet Doctor finns på plats för att filma förläsningar och göra podcasts.

Svenskarna fortsätter äta allt mindre importerat kött

Kostdoktorn - 07 Mar 19 kl. 22:41

Den totala köttkonsumtionen går ner, för andra året i rad, och en större andel av det kött vi äter är svenskt. Allt enligt en rapport från Jordbruksverket. Åsa Lannhard Öberg, jordbrukspolitisk utredare: En ökad efterfrågan på vegetarisk mat får fortsatt genomslag på köttkonsumtionen.

LCHF2019 – möt spännande utställare!

Kostdoktorn - 07 Mar 19 kl. 09:01

Diet Doctors allra första konferens, LCHF2019, går alltså av stapeln lördag 6 april. Vi kommer att hålla till på Lilla scenen på Cirkus på Djurgården i Stockholm och för dig som ska kryssa med LCHF-magasinet kommer det att gå en specialbeställd buss. Missa inte det här!

Världens första event med fokus på diabetes och lågkolhydratkost!

Kostdoktorn - 06 Mar 19 kl. 13:19

Low Carb Universe anordnar det allra första internationella eventet om diabetes med fokus på lågkolhydratkost. Alla typer av diabetes kommer att diskuteras ur ett lågkolhydratperspektiv. Förutom föreläsningar och workshops kommer det att finnas fantastisk LCHF-mat.

LCHF och gallan?

Kostdoktorn - 06 Mar 19 kl. 06:46

Vill du förbättra din hälsa, gå ner i vikt eller hjälpa andra? Här är tre av veckans heta diskussioner på Diet Doctors forum. Gratis och öppet för alla, välkommen!

Diet Doctor Podcast #14 – dr Robert Lustig

Kostdoktorn - 05 Mar 19 kl. 12:53

Debattens vågor går höga. Är en kalori bara en kalori? Eller är det någonting extra farligt med kalorier från fruktos och kolhydrater?

Katrins framgångar med LCHF

Kostdoktorn - 03 Mar 19 kl. 15:28

1 visningar Katrin Crum fick diagnosen sjuklig fetma och hade också andra problem med hälsan. Hon hade testat många olika sätt att äta, men ingenting fungerade på lång sikt. Vi träffade Katrin på Low Carb Cruise i maj 2018 och här är hennes berättelse om hur hon hamnade på kryssningen: Hej!

LCHF för barn – att ge sina barn riktig mat

Kostdoktorn - 03 Mar 19 kl. 08:19

Hur ger man sina barn bra mat utan ett överflöd av kolhydrater?Inlägget LCHF för barn – att ge sina barn riktig mat dök först upp på Diet Doctor.

Kolhydratsafari

Kostdoktorn - 02 Mar 19 kl. 08:39

LCHF2019 – alla föreläsare klara!

Kostdoktorn - 01 Mar 19 kl. 12:35

Nu är sista föreläsaren för LCHF2019 klar! Erik Hörstadius – vinnare av Biggest Loser VIP 2018 delar med sig av sina erfarenheter om LCHF och att vinna Biggest Loser. Hela programmet och mer om alla föreläsare hittar du på eventsidan LCHF2019.

ViktVäktarna ”krossas av keto”?

Kostdoktorn - 01 Mar 19 kl. 08:04

Enligt CNN blir ViktVäktarna ”krossade av keto”. Ett förvånande dåligt kvartal har gjort att Weight Watchers VD Mindy Grossman nämner ”en ketovåg” som en av företagets stora utmaningar. Efter av rapporten om sviktande försäljning och förtjänst rasade bantningsföretagets aktie under onsdagen med mer än 33 procent.

Att förebygga kronisk sjukdom

Kostdoktorn - 28 Feb 19 kl. 15:54

1 visningarHur kan du hantera din typ 2-diabetes med kosten? Här får Diet Doctors Kim Gajraj en intervju med doktor Trudi Deakin, för att lära sig allt om hennes arbete vid X-PERT Health, en ideell organisation i Storbritannien. X-PERT Health anordnar utbildningar för att hantera och förebygga diabetes.

Lättlagad vardagslyx

Kostdoktorn - 28 Feb 19 kl. 14:57