Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Kulturbloggen

Blogginlägg från Kulturbloggen

Bildgalleri: Jason Isbell & The 400 Unit

Kulturbloggen - 8 timmar sedan

Jason Isbell & The 400 Unit på Pustervik, Göteborg 17 juni 2018 Jason Isbell & the 400 Unit – en helt underbar final på en intensiv konsertvecka.

Teaterkritik: Sex fiaskon och en doktor – Minimalistisk scen med accelererande satiriska finesser och fyndig erotisk akrobatik

Kulturbloggen - Igår: 09:44

Sex fiaskon och en doktor Manus och regi Micke Klingvall Kostym Amanda Jalmberg Musik Yosefin Buohler Teater7 i Vintervikens Trädgård Lördagen den 16 juni 2018 Premiär En commedia dell’ arte föreställning ska bjuda på livets alla spel/förspel, allt lågt/högt i samhällsapparaten, intensiva bus på/av scen, groteska vinklar, pinsamheter och involverande flirtar med publiken. Allt för att åskådaren ska integreras och vara på helspänn och inte veta när de kommer att dras in i handlingen eller hånas skamlöst. Den blyge som önskar avstånd mellan sig själv och scenens skådespelare, ska hålla sig undan, sitta långt bak, se ner i marken eller helt enkelt lära sig att livet är allt för kort för att kosta på sig att ha tråkigt.

Filmrecension: Den blomstertid nu kommer – ett katastrofal katatstroffilm

Kulturbloggen - 15 Jun 18 kl. 16:03

Den blomstertid nu kommer Betyg 1 Världspremiär i Norrköping 18 juni 2018 – övriga orter 20 juni Den blomstertid nu kommer är en svenskproducerad thriller och katastroffilm som jag så gärna skulle vilja kunna hylla eftersom den är skapad av ett mindre filmteam. Tyvärr. Det här är en katastrofal katastroffilm, en riktig skräpfilm.

Filmrecension: Love Simon – en jättefin film

Kulturbloggen - 14 Jun 18 kl. 18:42

Love Simon Betyg 5 Svensk biopremiär 15 juni 2018 En jättefin film, mycket balanserad och det känns som att jag är med i filmen och det är verkligheten. Love Simon skildrar en annorlunda och en riktigt bra kärlekshistoria. Livet för den unge Simon är komplicerat.

Nordenpremiär – Titta: Nova Amor har släppt en viktig musikvideo om plasten i haven

Kulturbloggen - 14 Jun 18 kl. 12:24

Novo Amor, Ali Lacey, släpper en häpnadsväckande och stark video till titelspåret från sitt kommande, efterlängtade debutalbum ‘Birthplace’, som släpps 19 Oktober 2018 via AllPoints. Ett pressmail berättar: Videon lyser på det stora problemet med plast i våra hav och spelades in på Bali och Komodo i Indonesien. Filmen är gjord av produktionsduon Sil and Jorik som tidigare gjort videon till Terraform med Novo Amor & Ed Tullet.

Filmrecension: Teheran tabu – ett mästerverk

Kulturbloggen - 13 Jun 18 kl. 11:12

Teheran tabu Betyg 5 Svensk biopremiär 29 juni 2018 Regi Ali Soozandeh Årets bästa film. Stark och helt enkelt ett mästerverk: bilderna, berättelsen, dramaturgin, animationstekniken (rotoscoping) – en film som helt enkelt förför mig och jag glömmer totalt att jag sitter i en biosalong. Jag känner med de olika karaktärerna, jag är med där i filmen, känns det som.

Här är listan över sommarens medverkande i Allsång på Skansen

Kulturbloggen - 12 Jun 18 kl. 15:54

Sanna Nielsen, programledare för Allsång på Skansen 2018. Foto: Janne Danielsson/SVT. – Det är äntligen dags att få ställa sig på vackra Sollidenscenen och hälsa alla välkomna till programmet 2018 som har blivit en del av mig och som jag är så stolt över att få leda.

Sweden Rock Festival – i Retrospektiv 2018

Kulturbloggen - 10 Jun 18 kl. 18:00

Foto: Maria Laakso Åman Ännu en festival har kommit till sitt slut. Det är lite svårt att fatta det när man står mitt i smeten av hängivna rockers under festivalens sista dag. Det är snart slut.

Filmrecension: Summer 1993 på Drakenfilm – den sittar kvar länge efteråt

Kulturbloggen - 09 Jun 18 kl. 20:47

Summer 1993 Betyg 5 Finns på Drakenfilm från juni 2018 Regi Carla Simóns En av de mest fantastiska uppväxtskildringar jag sett på film. Vacker, stark, berörande, tankeväckande, naturalistisk, realistisk, varm, trovärdig och går inte att slita sig ifrån och den sitter kvar i mig länge efteråt. Filmen utspelar sig en sommar 1993 då sexåriga flickan Frida måste flytta långt ut på katalanska landsbygden till sin morbror och hans fru och lilla dotter Anna.

Teaterkritik: Clownen Manne & Co – Clowneri som fick barnen att jublande skrika av glädje och entusiasm

Kulturbloggen - 09 Jun 18 kl. 17:05

Foto: Daniel Rudholm ”Uppåt väggarna” med clownen Manne & Co Av och med Manne af Klintberg, Maria af Klintberg och Olle af Klintberg Idé och regi från 4 år med tal- och teckenspråk, för hörande och döva Fredagen den 8 juni 2018 Premiär Parkteatern, Bandängen parkleken Mitt i sommarlovstider passar clownen Manne och hans ensemble på att ha premiär utomhus i Parkleken mitt emellan Bandhagen och Högdalen. Det finns knappast en mer cirkusliknande plats att med enkla medel skapa just den lekfulla och glada atmosfär för en clownföreställning. Vi är många vuxna idag som växte upp med Manne och dåtidens raka, busiga och spralliga clowneri.

Bildgalleri: Hollywood Vampires på Gröna Lund

Kulturbloggen - 08 Jun 18 kl. 10:50

Hollywood Vampires På Gröna Lund, Stockholm 7 juni 2018 Nej men är det inte? Jodå! Den 7e Juni intog självaste Hollywood Vampires scenen på Gröna Lund i Stockholm.

Lyssna: Victor Brodin – Wake My Emotions

Kulturbloggen - 08 Jun 18 kl. 10:03

Victor Brodin har släppt nya singeln Wake My Emotions. Ett pressmail: Victor Brodin är känd som den sofistikerade hippien med ett souligt uttryck. Med stor passion för musik och låtskrivning har han skapat ett rykte att räkna med.

Lyssna: Markus Krunegård ft. Miriam Bryant – O A O A E vi förlorade

Kulturbloggen - 08 Jun 18 kl. 09:56

Popgiganterna Markus Krunegård och Miriam Bryant släppte tillsammans nya singeln “O A O A E vi förlorade” den 8 juni 2018. Det är är tredje släppet från Krunegårds uppkommande album I huvet på en idiot, i en bar, på en Ö, i ett hav, på en Ö, i en bar, i huvet på en idiot, som släpps 7 september i samband med Markus spelning på Gröna Lund.

Marilyn Manson på Grönan – En relik från fornstora dagar

Kulturbloggen - 07 Jun 18 kl. 18:51

Foto: Calle Andersson Marilyn Manson Gröna Lund Betyg 2 Manson, lever han? säger min flickvän. Ja, lite den känslan får jag också när 90-talsikonen, hårdrockskolan Marilyn Manson entrar Grönan scenen.

Filmrecension: Kärlek över haven – alltför förutsägbar och överlastad av vetenskap och våld

Kulturbloggen - 07 Jun 18 kl. 14:31

Kärlek över haven Betyg 2 Premiär 8 juni 2018 Regissör Wim Wenders En historia om Danielle (Alicia Wikander) och James (James McAvoy) som möts på ett hotell i Dieppe. Efter en flirtig inledning blir de snabbt förälskade på ett djupare plan. Men de måste skiljas åt på grund av sina viktiga uppdrag.

Konsert på Gröna Lund: Marilyn Manson

Kulturbloggen - 07 Jun 18 kl. 14:10

Marilyn Manson på Gröna Lund, Stockholm 6 juni 2018 Betyg 3 Jag hade förväntat mig mer av en show men det kan bero på att det var en ganska liten scen, så skräck-rockaren Marilyn Manson hade säkert svårt att få till sin vanliga show. De första låtarna var väldigt sega och Manson visade inte särskilt mycket engagemang gentemot publiken. Han sade knappt något mer till publiken än någon enstaka mening eller ”Hello Sweden”.

Lyssna: Israel Nash – Rolling On

Kulturbloggen - 07 Jun 18 kl. 14:01

Nu finns en ny singel med Israel Nash ute, “Rolling On” är från hans kommande album “Lifted”. Och till hösten kommer Israel Nash hit och spelar. ISRAEL NASH live: 15 November Debaser, Stockholm 16 November John Dee, Oslo 17 November Kulturbolaget, Malmö Ett pressmeddelande: Kritikerrosade Israel Nash kommer med sitt femte studioalbum ”Lifted” – en modern hippie spiritual som är en naturlig fortsättning på hans tradition att skapa musikaliska landskap som är både personliga och storslagna.

Mariah Carey till Sverige med julkonserten ”All I Want for Christmas is You”

Kulturbloggen - 07 Jun 18 kl. 13:55

Mariah Carey till Sverige med julkonserten ”All I Want for Christmas is You”, berättar ett pressmeddelande: Världsstjärnan, sångundret och den internationella ikonen Mariah Carey meddelar idag att hon återvänder till Europa med sin oerhört framgångsrika och kritikerrosade turné ”All I Want For Christmas Is You” med start i november. Turnén kommer till Göteborg och Scandinavium 3 december 2018.

Filmrecension: Mcqueen

Kulturbloggen - 07 Jun 18 kl. 10:29

Mcqueen Betyg 4 Svensk biopremiär: 8 juni Mr Ripley, könshår och satanistiska demonkvinnor. Mcqueens mode är provocerande och in you face. Dokumentären Mcqueen fångar hela personan – hans charm och iderikedom, aggressionerna, humörsvängningarna, drogerna och självhatet.

Tillsammans Cup – kärlek till Sverige – Tillsammans

Kulturbloggen - 06 Jun 18 kl. 20:18

Nationaldag, den 6 juni, och röd dag sedan 2005, så det känns som vi inte riktigt vet hur vi ska fira denna tillsammans. För två år sen, mitt under den period av stor invandring så skapades Tillsammans Cup på Enskede Ip. I år arrangerandes den för tredje gången och nu har den spridit sig, och arrangeras på ursprunget – Enskede Ip och arton andra platser.

Konsertrecension: Magiska Sibelle och nyskottet Boys på PNKSLM femårsjubileum

Kulturbloggen - 06 Jun 18 kl. 16:36

Labeln PNKSLM firar fem år och det firades i lördags med ett stort partaj med artister som Boys och Sibelle Attar på scen. Boys är en nykomling på den svenska indie-pophimlen. Sångerskan Nora Karlsson är multitartisten som även spelar gitarr och sjunger i bandet Holy.

Titta: Peter Tegnér – Seven Angels

Kulturbloggen - 06 Jun 18 kl. 08:23

Musikern Peter Tegnér är en fascinerande duktig gitarrist. I juni släpper han sitt tredje album, gitarr-solo-plattan Dance of Garuda. Musiken är komponerad under Peters vistelser i Indien.

Filmrecension: Jurassic World – Fallen Kingdom

Kulturbloggen - 05 Jun 18 kl. 18:49

Jurassic World – Fallen Kingdom Betyg 3 Svensk biopremiär 8 juni 2018 En film som pendlar mellan skräckfilm och drama. I de delar den är som bäst ställer intressanta frågor av existentiell art. En film som hade vunnit på högre kvalitet på dialogerna, som sänker filmens helhetsintryck ett steg.

Every Millions Miles släpper video om plasten som dödar vår natur

Kulturbloggen - 05 Jun 18 kl. 17:13

I Europa slängs varje år tonvis av plast och skräp i naturen. Med en ny EU-lag om att  förbjuda engångsplast kan sopmängden halveras, enligt EU-kommissionen. I samband med Världmiljödagen -den 5 juni –  uppmärksammar Stockholmsbaserade Every Millions Miles miljöfrågan med en låt och en musikvideo där sångaren yppar orden I hear the Ocean call.