Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Nyhetspressen

Blogginlägg från Nyhetspressen

JUST NU: Trafikolycka i Malmö

Nyhetspressen - Just nu

En bil har kört av vägen i Malmö..

Allsvensk succédebut för Skurupstalang i MFF

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Skurupstalangen Hugo Andersson slog till direkt. I sin första allsvenska match från start gjorde han mål efter bara två minuter..

Drömdebut för MFF:s 19-åring

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Mittbacken fick chansen från start och gjorde mål efter ett par minuter..

Vinnaren tagen av stödet: ”Aldrig sett något liknande”

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Corinne Abraham klev upp ur vattnet, tog upp jakten på cyklingen och sprang i mål som vinnare – på rekordtid. Sedan hyllade hon publiken..

Mio Sommardahl blev årets fyr

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

För sitt outtröttliga engagemang och sprudlande entusiasm belönades Mio Sommardahl med priset som årets fyr på Pride-paraden.   Det var en rörd Mio Sommardahl som steg upp på Torgscenen för att ta emot priset av förra årets fyr, prästen Maria Widman. Mio Sommardahl, som i flera års tid arbetat som ungdomsledare och dragit både kill-och tjejgrupper samt regnbågsfikan, hyllades för sitt engagemang.

Två journalister får filma Möller – inuti fängelset

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Johanna Möller fortsätter att hävda sin oskuld – nu jobbar hon med en resningsansökan för att hennes fall ska tas upp i Högsta domstolen.I samband med det ska två journalister få göra en dokumentärfilm om henne, framgår i dokument från Kriminalvården.En av journalisterna – Thomas Sjöberg – var också med och skrev boken ”Carl XVI Gustaf – Den motvillige monarken”..

Tomas Ledins lycka på sonens bröllop

Nyhetspressen - 2 timmar sedan

Tomas Ledins son, John Ledin, gifter sig med kärleken och grevinnan Alexandra Hamilton under lördagen.På plats vid vigseln finns välkända personer som Efva Attling och frun Eva Dahlgren – och Tomas Ledin kärlekshyllar sonen.– Det känns väldigt bra, det är en stor dag för oss.

Skrikonanerade framför kvinnor – greps

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Strax innan klockan 13.00 på lördagen larmades polisen till Kirseberg på grund av en hotfull man. Mannen, vars ålder är okänd, ska ha onanerat och skrikit mot två kvinnor utomhus vid Floragången.

Kalmars egen Mr Ironman får en egen gata

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Tomas Gustavsson, Kalmars egen Mr Ironman, får en egen gata uppkallad efter sig i Kalmar. Triathlonprofilen överraskades av kommunstyrelsens ordförande i målfållan strax innan vinnarens målgång i Ironman på lördagen..

Horace Engdahl: Sara Danius bryter brevhemligheten

Nyhetspressen - 3 timmar sedan

Sara Danius ifrågasätter i Sommar i P1 varför ledamoten Horace Engdahl gjorde en “tvärvändning” efter att han berömt hennes arbete med att starta en advokatutredning kring den så kallade Kulturprofilen. Engdahl skriver i en kommentar till DN att han “ångrade” sig och senare “tog tillbaka alltsammans”..

Tystnaden på Gelleråsen

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Det var tyst. I stort sett helt tyst trots att så många människor fanns på plats. Just tystnaden präglade lördagen på Gelleråsen arena i samband med den allvarliga olyckan.

TV: Yngsta deltagaren körde ifrån egna hejarklacken

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

18-åriga Emmy Jämtin, som är yngst i startfältet, har stort stöd längs med banan av sin hejarklack. Familj, vänner och flera av kompisarna i innebandylaget FBC Kalmarsund är på plats för att stötta. .

Förslaget: Fridlys vita sagoälgarna

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Kommunalrådet Hans Nilssons film på den vackra vita älgen blev en världsnyhet förra sommaren.Nu har han ett förslag för att de stora sagodjuren inte ska gå förlorade.– Fridlys den, säger han till Värmlands Folkblad.

Sara Danius: Kulturprofilen bad om min meritförteckning

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

Just nu sänder Svenska akademiens förra ständiga sekreterare Sara Danius direkt i sommar i P1. Hittills har fokus legat på krisen inom Svenska Akademien..

En person påkörd vid STCC-tävling

Nyhetspressen - 4 timmar sedan

En olycka inträffade under dagens STCC-kval på Gelleråsen i Karlskoga. En person ska ha blivit påkörd, men det är i nuläget oklart hur pass allvarligt skadad den drabbade personen är.– Det har inletts en förundersökning om arbetsmiljöbrott, säger Stefan Wickberg vid polisen till TT..

Sara Danius: Största kulturskandalen i modern tid

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Berättelserna om den så kallade Kulturprofilen är ”den största kulturskandalen i modern tid”, enligt Svenska Akademiens senaste ständiga sekreterare Sara Danius. I Sommar i P1 berättar hon på lördagen frispråkigt om turerna inifrån..

Katten Rufus har blivit känd som ”Ica-Rufus”

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Katten Rufus har en favoritplats på jorden.Ica Kvantum i Ystad.Där har han blivit så populär bland människor att butiken har behövt sätta upp en skylt för att ingen ska ta med honom hem.

Kollegorna och vännerna minns och sörjer Kofi Annan: ”Vår tids Dag Hammarsköld”

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Världen har förlorat Kofi Annan. En av många som sörjer är vännen och tidigare kollegan Pierre Schori. – Allt stannade upp när jag fick höra det för en stund sedan.

”Så där gör man inte i idrott – förstår inte”

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

Janne Anderssons landslag stod för en bragd när de tog sig till kvartsfinal i VM – men det fanns händelser utanför planen som stal rampljuset.I Nyhetsmorgon berättar svenska förbundskaptenen om sina känslor efter hatstormen mot Jimmy Durmaz – och vad han anser om de tyska ledarnas vinsthån.– Det är helt fel, säger han i Nyhetsmorgon..

Kofi Annan: Vårt största problem är miljön

Nyhetspressen - 5 timmar sedan

FN:s tidigare vice generalsekreterare Jan Eliasson intervjuade Kofi Annan i programmet ”Toppmötet” som sändes i SVT november 2017..

M presenterar sitt valmanifest

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Moderaterna vill satsa 50 miljarder på vård, skola, polis och försvar.Det meddelade Ulf Kristersson när han presenterade Moderaternas valmanifest under lördagen..

Allvarlig olycka på Gelleråsen

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

(UPPDATERAD) En allvarlig olycka har inträffat vid motorbanan Gelleråsen norr om Karlskoga..

Man död efter allvarlig olycka på Gelleråsen

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

(UPPDATERAD) En mycket allvarlig olycka inträffade i samband med lördagens tävlingar på Gelleråsens motorbana utanför Karlskoga. – Det är en man som har blivit påkörd i samband med några kvaltävlingar, vad den mannen hade för anknytning till banan är inte fastställt, säger polisens pressinformatör Stefan Wickberg. Knappt två timmar efter olyckan meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador..

S lovar arbetsskor i hemtjänsten

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

På lördagen presenterade Socialdemokraterna i Karlskrona ännu ett vallöfte – rätt till arbetsskor för fast anställda inom hemtjänsten..

Tidigare FN-chefen Kofi Annan är död

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan har dött. Han somnade in fridfullt på lördagen efter en kort tids sjukdom, enligt Kofi Annan Foundation. Han blev 80 år gammal..

Dramatiska bilderna visar rekordvärmens framfart

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Det varma vädret har inte bara drabbat Sverige – många länder i Europa har utsatts för ovanlig torka. Nu visar nya bilder hur torkan slagit mot Europa..

Uppgifter: Kofi Annan är död

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

FN:s förra generalsekreterare Kofi Annan har avlidit, enligt källor till Reuters. Annan blev 80 år gammal. .

Tidigare FN-chefen Kofi Annan död

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan har dött. Han blev 80 år gammal. "Ett liv värt att hyllas" skriver FN:s migrantorganisation IOM på Twitter..

Kofi Annan död – blev 80 år

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan har dött, 80 år gammal. Han somnade in fridfullt på lördagen efter en kort tids sjukdom, enligt Kofi Annan Foundation. "Han personifierade det bästa med FN", skriver utrikesminister Margot Wallström (S) på Twi.

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan är död

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Den tidigare generaldirektören för FN Kofi Annan är död, uppger FN..

Tidigare generalsekreteraren Kofi Annan är död

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

Den tidigare generalsekreteraren för FN Kofi Annan är död, uppger FN. Han blev 80 år gammal..

Kofi Annan är död

Nyhetspressen - 6 timmar sedan

FN:s tidigare generalsekreterare Kofi Annan är död, rapporterar flera medier. .

Suma, 38, hotades och portades från restaurang

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

”Jag ska vänta på er utanför och sätta en kula i era huvuden”.Så ska en hotfull man ha sagt till Suma Abdelsamie, 38, som satt och åt tillsammans med RFSL:s koordinationsgrupp för nyanlända transpersoner på en restaurang i Göteborg i tisdags.Dagen därpå så nekades de att komma in på samma restaurang, något som Göteborgs-Posten var först med att rapportera om..

Stor brist på lastbilschaufförer i Sverige

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Det råder stor brist på lastbilschaufförer i Sverige. Majoriteten som klarar utbildningarna får jobb direkt, men efterfrågan på nya chaufförer är mer än dubbelt så stort som utbudet. Stora arbetsgivare som Ica och PostNord har drabbats.

Ny Arla-märkning ska stoppa svinn

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

För att folk ska slänga mindre mat inför Arla en ny datummärkning på produkter som mjölk, yoghurt, fil och grädde. Många mejeriprodukter håller mycket längre än bäst före-datumet, och därför införs en märkning som påminner om att en produkt kan hålla längre..

Polisen varnar för olaglig arbetskraft

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Polisen informerar allmänheten om att utländska medborgare, engelsktalande sådana, tar sig runt i landskapet och erbjuder hantverksarbete. Detta i utlandsregistrerade paketbilar. Arbetet de erbjuder sig göra rör i huvudsak takarbete, målning och fasadtvätt.

Jimmie Åkesson talar i Söderhamn

Nyhetspressen - 7 timmar sedan

Jimmie Åkessons turné genom norra Sverige fortsätter – och på lördagsmorgonen håller han torgmöte i Söderhamn.– Jag skulle vara helt vansinnig om jag var borgerlig väljare, säger Åkesson från scenen..

Publikrekord på Stortorget när Malmöfestivalen avslutades

Nyhetspressen - 8 timmar sedan

28 000 personer sjöng adjö till festivalen för detta år..