Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Spark i baken - träning, kost och hälsa

Blogginlägg från Spark i baken - träning, kost och hälsa

Mitt sista blogginlägg

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 01 Aug 16 kl. 05:20

Detta är mitt sista inlägg på Spark i baken. Från och med idag (1 aug 2016) flyttar jag min blogg till Amelia.se.

Veckans 3 hälsosnackisar: ät så här enligt vetenskapen, Ride of Hope och Pride

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 30 Jul 16 kl. 15:10

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier, fångat mitt intresse eller fått nys om via mejl under veckan som gått. Så här tycker vetenskapen att du ska äta.

Sommarens projekt – jag skriver roman!

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 28 Jul 16 kl. 07:10

Det lönar sig att vara morgonpigg och kreativ vid femsnåret … under sommaren har jag satsat hårt på mitt första roman-projekt! Nu har jag skrivit över 300 000 tecken, över 50 000 ord. Mycket att redigera, det är inte 300 000 tecken kvalitet, och hela berättelsen är inte klar än, blir nog ytterligare 100-200 000 tecken innan hela historien finns och redigering kan påbörjas.

Golftävling Campoamor

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 24 Jul 16 kl. 09:55

En rolig sak inom golfvärlden är att det anordnas många tävlingar. Tyvärr hinner jag inte (eller tar mig tid) att vara med på så många, men någon klubbtävling samt Ladies Masters på Bro Hof brukar det bli. Det bästa med de tävlingar jag ställer upp i är att de är par- eller lagtävlingar, ett roligt sätt att utmana sig själv men ändå kunna få stöd av sitt team de slag som inte går så där klockrent som man önskar … och det går gärna upp och ner i golfspelandet.

Veckans 3 hälsosnackisar: Pokémon go, Henrik Stenson och Nice Cream

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 22 Jul 16 kl. 07:06

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier, fångat mitt intresse eller fått nys om via mejl under veckan som gått. Pokémon go sprider sig snabbare än virus världen runt.

Sommarfrukost

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 21 Jul 16 kl. 08:28

Det är inte ofta jag äter varm gröt på sommaren, men idag var jag sugen. Tog en sväng i och runt trädgården, plockade vildhallon och blåbär. Kokade sedan havregryn med linfrön och chiafrön, toppade med bären och hällde på en skvätt mjölk.

Springa med hund

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 20 Jul 16 kl. 08:16

Vi har släkt på besök några dagar på landet. Roligt att se barnen leka med sina sysslingar och fascineras över deras valp. Att springa med hund visade sig dock inte vara så enkelt.

Rostade rödbetor och morötter

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 19 Jul 16 kl. 08:56

Mums! Nya fynd i vår köksträdgård – rödbetor och morötter – blev en smakrik och färgglad smakupplevelse. Späda, söta och med endast olivolja och flingsalt tillagat i ugn.

Semester i Smålands skogar – avkoppling och aktivitet i ett

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 18 Jul 16 kl. 07:49

En avkopplande men samtidigt aktiv helg i Smålands skogar har gett mig energi på mängder av sätt. Förutom att få njuta av vår underbara miljö har jag umgåtts med fina människor. Mycket tid med min familj och med en av de viktigaste personerna i mitt liv, min vän som jag känt sedan jag var sju år.

Veckans 3 hälsosnackisar: vår mat 2030, The Color Run Night och svenska bär

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 15 Jul 16 kl. 07:16

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier eller fått nys om via mejl under veckan som gått. Denna vecka har det dock varit lite stiltje på nyheter – i alla fall inget som riktigt har intresserat mig.

Nice Cream med banan och jordgubb

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 14 Jul 16 kl. 07:06

Lika populär hos barnen som glassen jag skrev om igår är den hemmagjorda ”nice creamen” med banan och egenodlade jordgubbar jag testade att svänga ihop under veckan. Ett av sommarens köp på landet är en matberedare (inspirerad av raw food-kursen jag går) och hittills har jag tillagat tomatsås, gjort blomkålsris samt Nice Cream med maskinen. Jag frös in bitar av brunprickig banan som jag sedan la i matberedaren tillsammans med färska jordgubbar, alldeles nyplockade från vårt egna land.

Får inte barn äta glass? Om sockerhets och sunt förnuft

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 13 Jul 16 kl. 05:24

Igår handlade vi från glassbilen när den hade vägen förbi sommarstället. Barnen har väntat i flera dagar och peppen var stor när den blå bilen ringlade sig fram genom ängarna. Kom att tänka på en liknande situation förra året, ett inlägg som väckte stor uppmärksamhet i olika sociala medier.

Springa med barn

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 12 Jul 16 kl. 06:55

Spring ihop med dina barn. Låt de få upptäcka och uppleva ditt löparintresse. Men utgå från barnens nivå.

Fisk i folie – torskrygg med fänkål och purjolök

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 11 Jul 16 kl. 07:48

Fisk är en favorit att grilla. Förutom att grilla lax och röding älskar jag fisk i folie. I helgen bjöd vi några gäster på smakrika små paket serverat med vår egen mandelpotatis, romsås och sallad.

Veckans 3 hälsosnackisar: yoga utomhus, svenskarnas träningsintresse och kålrester

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 09 Jul 16 kl. 07:35

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier eller fått nys om via mejl under veckan som gått. Denna vecka har det dock varit lite stiltje på nyheter – i alla fall inget som riktigt har intresserat mig.

Rolig styrketräning i gymmet

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 08 Jul 16 kl. 09:21

Min sommarträning består till nittionio procent av uteträning. Idag däremot blev det ett styrkepass i gymmet när besöker stan för en halvdags jobb mitt i semestern. Som egenföretagare kan jag inte riktigt släppa jobbet helt när det är sommar, istället för att ha åtaganden hängande över mig konstant koncentrerar jag istället de jobbinsatser jag behöver göra till vissa tillfällen.

Springa snabbt!

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 07 Jul 16 kl. 07:03

Oftast springer jag längre och har ett lugnare tempo. Men ibland är det roligt att pressa upp pulsen. Särskilt om träningstiden är begränsad.

Koppla av, koppla ner

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 05 Jul 16 kl. 07:53

Vilken tur att inte den lilla flugan flög in i min flåsande mun. Det ser ut som att den har spanat in mig på bilden ovan som jag pausade för att knäppa mitt under mitt långpass på landet igår. Efter en morgon med rensning av ogräs och en omgång kubb med Charles fick jag tid för mig själv under favoritrundan genom fälten vid sommarstugan.

Veckans 3 hälsosnackisar: träning och pubertet, Beat the Sun och sommarträning

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 02 Jul 16 kl. 06:19

Vad har hänt under veckan som gått? Jag följer upp min följetong med att lyfta fram tre intressanta nyheter/händelser inom träning, hälsa och kost som jag läst om i sociala medier eller fått nys om via mejl under veckan som gått. Mer än hälften av tjejerna (64%) slutar träna under puberteten.

Nya NikeFree – test av löparsko och träningssko

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 07 Apr 16 kl. 11:16

Nike släpper idag en ny uppdaterad version av sina populära Free-skor. Under en rolig pressträff fick jag denna regniga morgon testa dels Nike Free RN Flyknit under ett kortare löppass inne i stan och dels testa Nike Free Transform Flyknit under ett träningspass lett av grymma Madelinn. Nikes freeskor är som ett mellanting mellan att springa barfota eller att springa med en full dämpad sko.

Happy Vibes – träningsdag på Orresta

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 06 Apr 16 kl. 09:08

Vill du inspireras i din träning passar jag på att ge ett sista minuten-tips inför nästa lördag, 16 april. Daily Sports arrangerar eventet Happy Vibes på Orresta GK. Dock är det ingen golf på programmet, utan det är yoga, föreläsning och utomhuspass.

Plocka fram din rörelseglädje

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 05 Apr 16 kl. 16:05

Visst vill jag bli bättre i min träning – på en massa olika vis. Smidigare på tennisbanan. Starkare kropp generellt.

I care – jag stödjer Frisk & Fri för aktiv omtanke inom idrotten

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 04 Apr 16 kl. 05:08

Våra kroppar är skapade för rörelse. Många rör sig alldeles för lite, och flera av våra vanligaste folksjukdomar som depression, hjärt- kärlsjukdomar och cancer har tydliga kopplingar med stillasittande och inaktivitet. Men.

Kärlekens dag – träna för att du älskar din kropp

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 03 Apr 16 kl. 11:07

Det är kärlekens dag idag. Jag tycker det är lite roligt med alla dessa dagar med olika budskap, särskilt när de symboliserar något positivt – som kärlek. Idag väljer jag att skriva om min att det är kärleken till min kropp som inspirerar mig i träningen.

Pressklipp: träning inför långlopp och hur du tränar sunt

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 01 Apr 16 kl. 06:49

Mina stora mål inom löpning detta år är dels Women’s Health halvmaraton om några veckor och dels Helsingborg Marathon i september. Jag har inte sprungit något av dessa lopp tidigare och ser fram emot två nya upplevelser med glädje. Hur får man då tid att träna inför långlopp som småbarnsförälder?

En god morgon – recept för morgonpigga och nattugglor

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 30 Mar 16 kl. 07:09

Morgonstund har guld i mund. Ja, vad som är min favoritstund på dagen har nog inte undkommit någon. Jag älskar morgnar!

Nyheter från Nivea – duschcreme som skum och våtservetter

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 29 Mar 16 kl. 14:13

Snövita vidder. Sol på himlen. Frasiga torra läppar och doft av feta Niveakrämen från kinderna.

Vårstädning med lek, mys och korvgrillning

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 29 Mar 16 kl. 08:40

Med risk för att låta övertaggad, men jag studsar nästan på kontorsstolen av glädje idag. Min påskhelg har varit magisk på alla sätt och vis fylld av ingredienser och moment som gör mig lycklig. Påsken startade med dunder på brak med en god påskbuffé hemma hos mina föräldrar på skärtorsdagen.

Bästa tipsen för långpasset

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 27 Mar 16 kl. 11:18

Efter vilodag – men en dag med aktiv fritid med trädgårdsarbete och lättare tennis med familjen – var jag riktigt pigg i ben och psyke. För visst är det både kroppen som behöver vara stark och ett starkt mentalt fokus som behövs när det är långpass planerat. Jag åt en skål fil tillsammans med barnen och därefter tryckte jag igång en podd i öronen och gav mig av.

Vinn träningskläder – och inspireras bakom kulisserna

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 25 Mar 16 kl. 09:47

Jag hoppas att du njuter av din påsk! Vi inledde helgen med en underbar påskmiddag hos mina föräldrar tillsammans med andra släktingar igår kväll. En massa god mat, lek för barnen och kortspel för oss vuxna.

Fysisk aktivitet i vardagen

Spark i baken - träning, kost och hälsa - 24 Mar 16 kl. 08:49

Jag älskar den här planschen från Världshälsoorganisationen. Den visar på vikten av fysisk aktivitet, men främst tycker jag att den inspirerar och visar hur enkelt det faktiskt är att öka rörelsen i vardagen. Det behöver inte vara så krångligt.