Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Svensson

Blogginlägg från Svensson

Den ojämlika brottsligheten

Svensson - 17 timmar sedan

I en ny rapport från Kriminologiska institutionen på Stockholms universitet studeras lagföringsutvecklingen från 1970-talets mitt fram till år 2017. Genom att länka data från över 15 miljoner individer till lagföringsregistret har det för första gången i Sverige blivit möjligt att studera den långsiktiga brottsutvecklingen för olika grupper i samhället. Att studera utvecklingen efter kön, ålder, födelsekohort, utländsk och socioekonomisk bakgrund är också unikt i internationellt hänseende.

Våldsmonopol eller välfärd?

Svensson - 18 timmar sedan

Staten är i sista hand ett band av beväpnade män. Friedrich Engels formulering för snart hundrafemtio år sedan tycks åter kommit i ropet. Åtminstone om vi ska döma av politikers, medias och polisledningens nuvarande mantra: ”Försvara statens våldsmonopol”.

Tre män häktade för kidnappning av rap-artist

Svensson - Igår: 08:09

I mitten av april i år kidnappades en svensk rap-artist. NU har tre män häktats som misstänkta är kidnappningen. Alla tre är enligt DN knutna till det kriminella nätverket i Vårby gård (Vårbynätverket).

Gängland Stockholm – Vårby gård

Svensson - Igår: 07:47

I Vårby gård i södra Stockholm finns enligt polisen i Stockholm ett kriminellt nätverk med ett 15-tal medlemmar med bas i Vårby gård i södra Stockholm. Bland de som anses knutna till nätverket finns domar för rån, grova våldsbrott, narkotikabrott och vapenbrott. Gänget är enligt polisen inblandad i en konflikt.

Biologi + Kultur = Beteende

Svensson - i förrgår: 14:46

Boknytt Det kulturella djuret Patrik Lindenfors Ordfront Biologi + Kultur = Beteende Arv/biologi och miljö/kultur samspelar för att skapa människans beteende och tänkande. Hur detta sker ligger idag i den yttersta forskningsfronten. Genetiskt är skillnaden liten mellan oss och andra apor (primater).

Blockad mot företag som inte vill teckna kollektivavtal

Svensson - i förrgår: 09:33

Företaget Hometec Security Gbg AB vill inte skriva kollektivavtal med Elektrikerförbundet för installatörer på företaget. Det drabbar de anställda som i nuläget saknar möjlighet att hävda sin lön, arbetstider och ledighet i enlighet med Elektrikerförbundets kollektivavtal. Med anledning av detta har Elektrikerförbundet satt Hometec Security Gbg AB i blockad.

Påstådd gängledare mördad på Årstabron i Stockholm

Svensson - i förrgår: 08:44

Natten till torsdag den 17 september påträffades en avliden och blodig person på Årstabron i Stockholm. Mannen visade sig ha blivit skjuten. Han var enligt uppgifter i Expressen en ung man i 25-årsåldern som de uppger var en ledande figur i ett kriminellt nätverk i Fagersjö i södra Stockholm som tidningen kallar Fagersjönätverket.

SD-nämndemannens misstänkta vapenbrott berör ett vapenföretag

Svensson - i förrgår: 08:13

Företaget Armstech International Defence Group AB säljer vapen, skottsäkra västar och andra produkter med koppling till samma område. Företaget gör på sin hemsida en stor sak av att de har en koppling bakåt till det svenska försvaret och till polisen. De säljer också skjututbildningar.

Åtal för grova ekobrott i omfattande rothärva

Svensson - 17 Sep 20 kl. 18:01

Åklagare vid Ekobrottsmyndigheten i Göteborg har i dagarna väckt åtal vid Vänersborgs tingsrätt mot sju personer för inblandning i ett omfattande rotbedrägeri. Genom oriktiga ansökningar om rotersättning har cirka 9 miljoner kronor felaktigt betalats ut från staten. Enligt tidningen Ttela är flera av de åtalade kända personer i Trollhättan och Vänersborg: I centrum av härvan finns en profilerad entreprenör i Vänersborg, en vd för ett byggbolag och en kvinna hemmahörande i Trollhättan.

Omfattande åtal för grova narkotikabrott och människohandel i södra Stockholm

Svensson - 16 Sep 20 kl. 16:52

Åklagare har i dag onsdag 16 september väckt åtal i Södertörns tingsrätt mot tolv personer misstänkta för grova narkotikabrott, varav en även åtalas för människohandel i södra Stockholm under perioden 6 november 2019 till 17 februari 2020. Flera av de individer som nu åtalas ska enligt åklagare ha ingått i ett större kriminellt nätverk som styrt narkotikaförsäljningen i Vårberg. En av de åtalde är kvinna vilket är ovanligt i sådana här sammanhang.

Fängelse för mord i Råcksta

Svensson - 16 Sep 20 kl. 07:21

I tingsrätten friades de män som åtalats för mordet på Ndella Jack i Råcksta men i hovrätten dömdes båda två männen. Svea hovrätt dömde dock ingen för mord, utan de två männen dömdes för medhjälp till mord och medhjälp till försök till mord i augusti 2019 i Råcksta. En av männen dömdes även för medhjälp till försök till mord i Nacka i september 2019.

Sverigedemokratisk nämndeman häktad för grovt vapenbrott

Svensson - 15 Sep 20 kl. 10:55

En sverigedemokratisk nämndeman i Stockholmstrakten har enligt uppgifter i DN häktats för grovt vapenbrott efter att minst ett olagligt vapen hittats i mannens bostad. Razzian mot mannens lägenhet skedde på torsdagens kväll i förra veckan. Vapenfynden i mannens bostad gjorde att han anhölls av åklagare.

Magasinet Paragraf är bra men inte Sveriges största kriminal- och rättsmagasin

Svensson - 15 Sep 20 kl. 09:56

Magasinet Paragraf är en bra nättidning som hävdar att de är Sveriges största kriminal- och rättsmagasin. Det senare är inte korrekt. Min blogg är troligtvis betydligt större och därmed Sveriges största sajt med inriktning på kriminalitet och kriminalpolitik.

Orsaker till gängbrottslighet

Svensson - 15 Sep 20 kl. 08:24

Den grundläggande orsaken till gängbrottslighet är en svag stat. Detta förenar de flesta länder där gängbrottslighet och vendettakultur (maffiakultur, klankultur) är omfattande. Typiska exempel är Italien, Grekland, Libanon, Albanien och Bulgarien.

Även invandrare kan vara idioter och rasister

Svensson - 14 Sep 20 kl. 17:43

En kvinna vid namn Dana Pourkomeyhlian, som av efternamnets ändelse att döma är av armenisk härkomst och i övrigt tyder namnet på att hon sannolikt dotter till personer som invandrat från Iran. Hon är jurist och tidigare medlem i centerns ungdomsförbund, CUF. Nu har hon skrivit en debattartikel i GP där hon menar att invandring och brott hänger ihop liksom att vänstern på nåt sätt är orsaken till det.

De flesta partiers väljare positiva till mångfald

Svensson - 14 Sep 20 kl. 12:19

Kvinnorna har inte haft så goda erfarenheter av mångfald sedan mätningarna började 2005, och de flesta partiers väljare är positiva. Mångfaldsbarometern från Högskolan i Gävle visar också att majoriteten anser att nyanlända inte alls är mer högljudda och stökiga än svenskar. Nästan sex av tio svenskar anser att människor med utländsk bakgrund ska ha möjlighet att bevara sina kulturella traditioner.

Gängland Södertälje

Svensson - 14 Sep 20 kl. 10:09

Det så kallade Södertäljenätverket är kanske det närmaste Sverige kan komma en ren maffiaorganisation och det är det helt dominerande kriminella nätverket i Södertälje. Personer som ingår i nätverket är dömda för omfattande bidragsfusk, grova narkotikabrott, narkotikasmuggling, illegalt spel, matchfixning, mord, vapenbrott och mycket mer. Södertäljenätverket är starkt kopplat till den syrianska miljön och kulturen i Sverige.

Tre viktiga ledarfigurer i Södertäljenätverket gripna

Svensson - 13 Sep 20 kl. 08:36

Tidigare har personer i Stockholm, Göteborg och Malmö gripits som en följd av att den franska polisen knäckte det krypterade nätverket EncroChat. Nu har tre män från Södertälje också gripits som misstänkta för grovt vapeninnehav, grovt narkotikabrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. De tre ska ha smugglat och hanterat stora mängder kokain, cannabis och andra droger som sålts vidare till andra kriminella gäng i Mellansverige.

Rapport med begränsade, dåliga och meningslösa förslag om gängbrottslighet

Svensson - 12 Sep 20 kl. 09:12

Stiftelsen Tryggare Sverige har producerat en rapport om gängbrottslighet i Sverige, Ensam är inte stark, och de åtgärder som kan vidtas. Det är tyvärr en mycket begränsad rapport som dessutom innehåller rena felaktigheter i verklighetsbeskrivningen. Det finns exempelvis ingen ökning av narkotikabruket i Sverige.

Offentliga entreprenader kan välta hela länder

Svensson - 12 Sep 20 kl. 07:43

Det vi kallar entreprenader i offentlig verksamhet är inte så nytt som vi kanske tror. Det var mycket vanligt förr, på medeltiden t.ex.

Teorier för ny socialism

Svensson - 11 Sep 20 kl. 11:19

Boknytt Antikapitalism Erik Olin Wright Daidalos Teorier för ny socialism Efter 40 år av högervindar och realsocialismens kollaps bör allt nytänkande på vänsterfronten välkomnas med öppet sinne. Som den amerikanske sociologen Erik Olin Wrights ”Antikapitalism ­– Strategier och möjligheter i det tjugoförsta århundradet”. Boken, som sammanfattar hans många publikationer, utkom samma år som han dog, 2019.

I ett trasigt samhälle blir familjen den enda vägen

Svensson - 11 Sep 20 kl. 10:43

För bara några år sedan, och i vad som känns som en helt annan tid, arrangerade Allt åt Alla ”överklassafari” i Stockholms och Göteborgs allra rikaste områden. Då vände en finurlig del av vänstern på den exotifiering som görs av vissa stadsdelar och satte fokus på familjer som lever efter sina egna moralkoder. Namn som Wallenberg, Rausing, Lundin, Ax:son Johnsson.

En familj är inte en klan, en släkt är inte en klan

Svensson - 10 Sep 20 kl. 08:02

Det finns 40 kriminella klaner säger polisen. Det är dumheter. Det visar sig dock att de menar att det finns 40 kriminella familjer eller släkter i Sverige idag.

Lögner från polisen och Damberg om släktbaserade kriminella nätverk

Svensson - 09 Sep 20 kl. 10:49

När polisen och Mikael Damberg säger att det finns 40 släktbaserade kriminella nätverk är det inte sant. Det finns bara två kända sådan kriminella nätverk i Sverige, det är släkten Ali Khan i Göteborg eller närmare bestämt Hammarkullen och Hjällbo samt familjen Yildiz i Sollentuna. Det går också att argumentera för att ett av de kriminella nätverken i Tynnered i Göteborg är släktbaserat då det domineras av personer från de besläktade personerna i familjerna Goulara och Rostami.

Orsakerna till brottslighet är inte etnicitet

Svensson - 08 Sep 20 kl. 07:46

Orsakerna till brottslighet är förtryck, upplevt utanförskap, arbetslöshet, fattigdom, psykiska sjukdomar och andra diagnoser liksom dåliga uppväxtförhållanden på grund av föräldrars arbetslöshet, frånvaro, diagnoser och psykiska sjukdomar. I befolkningsgrupper som länge förtryckts och förföljts av andra folkgrupper utvecklar också lätt en kultur som kan innebär att brottslighet mot de som inte tillhör gruppen och släkten är okej. Det är så att säga inget brott.

Det fanns inga vägspärrar i Angereds stadsdelar

Svensson - 07 Sep 20 kl. 09:12

Media fortsätter påstå att det fanns vägspärrar i olika Angeredsstadsdelar. Det är inte sant och rikspolischefen har manat media att använda korrekta beskrivningar av verkligheten. Det som fanns och som jag fått bekräftat från personer i Hammarkullen var kontroller där gäng av ungdomar stod bredvid vägar och kollade de bilar som körde i områdena.

Släkten Ali Khan är framförallt ett symptom på att något är fel

Svensson - 06 Sep 20 kl. 09:21

För mer än 10 år sen skrev jag de första artiklarna om gängbrottsligheten i Göteborg. Då hade den utvecklats från ungdomsgäng/gatugäng i flera stadsdelar såsom Biskop 418 och Backa Kids till vad som kunde anses som ren maffia. Redan då fanns det också en konflikt mellan de två gängen på Hisingen.

Sekretessamhället

Svensson - 05 Sep 20 kl. 07:22

Vi har alla hört kommentarerna och läst inläggen. De som med kännarmin konstaterar att de styrande vägrar se problemen de ställt till med. Att de har skygglappar på sig.

Kommersialiseringen av den offentliga sektorn

Svensson - 05 Sep 20 kl. 07:15

Sverige började förfalla i och med kommunallagen 1991 då kommuner fick rätt att bete sig som aktiebolag, föreslår en av Gemensam Välfärds stöttepelare. Och det kan medges att den lagen har betytt en del för kommersialiseringen och den växande korruptionen inom den offentliga sektorn i Sverige. Men vi är faktiskt bara en utkant i världen, och utvecklingen var på gång överallt.

Gangsteradvokaterna – Edip Samuelsson

Svensson - 04 Sep 20 kl. 09:03

En gangsteradvokat är en advokat som ofta försvarar personer från välkända kriminella nätverk. I många fall är det enbart såna fall de arbetar med och i vissa fall arbetar de nästan uteslutande för ett visst kriminellt nätverk. Det betyder inte att advokaterna ifråga är gangsters eller kriminella och det betyder inte heller att de begått nåt brott.

Brottmålsadvokat fälld av Advokatsamfundets disciplinnämnd

Svensson - 04 Sep 20 kl. 07:37

En känd brottmålsadvokat från Göteborg anmäldes nyligen till Advokatsamfundets disciplinnämnd av flera åklagare i Göteborg för att han brutit mot god advokatsed. Han ska vid tre tillfällen ha hjälpt häktade brottslingar att kringgå restriktioner. Nu har han fällts i disciplinnämnden för att han vid två tillfällen har brustit i god advokatsed.

Inrikesminister Mikael Damberg ljuger på Trump-nivå

Svensson - 03 Sep 20 kl. 09:24

När inrikesminister Mikael Damberg hävdar att det funnits vägspärrar som upprättats av kriminella i Göteborg så ljuger han. Det finns inga som helst belägg eller bevis för att några sådana har existerat. Damberg ägnar sig åt ryktesspridning och sprider fördomar och rena påhitt.

Byggnads får miljonskadestånd för kollektivavtalsbrott

Svensson - 03 Sep 20 kl. 08:58

Det slovakiska bolaget KS Building har under 2018-2019 arbetat med byggnadsställningar vid uppförandet av en ny pappersmaskin vid Billerud-Korsnäs pappersbruk i Grums. Företaget har systematiskt fuskat med övertid samt struntat i att betala ut såväl lön, övertidsersättning, helgersättning, traktamente och arbetstidsförkortning till sina anställda. Nu döms bolaget att betala 4 miljoner kronor i skadestånd.

Rasbesatthet & klassblindhet

Svensson - 02 Sep 20 kl. 07:17

Boknytt Kollektiv galenskap Douglas Murray Karneval förlag Rasbesatthet & klassblindhet Debattboken ”Kollektiv galenskap – Genus, etnicitet och identitet” skildrar detaljerat och kunnigt identitetspolitisk kamp i Storbritannien och i första hand USA. Man slås främst av den dogmatiska intoleransen inom många rörelser för homosexualitet, feminism, etnicitet och transsexualism som författaren skildrar. Och författaren själv använder ett lika fördömande och svartmålande språk inför de tankar han kritiserar.