Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Swedroid.se - Allt om Google Android

Blogginlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Google lanserar Nest Audio

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 minuter sedan

Under dagens Google-event har vi sett en rad lanseringar av nya produkter. Bland annat har vi sett den nya telefonen Pixel 5, som till skillnad från tidigare år nu är en mellanklasstelefon, till nya Chromecast med en fjärrkontroll och Google TV inbakat. Vi finner bland lanseringarna även en helt ny högtalare kallad Nest Audio, som kort sagt är en Google Assistant-baserad högtalare i stil med företrädaren Google Home.

Google TV kommer till tv-apparater nästa år

Swedroid.se - Allt om Google Android - 1 timme sedan

Google har berättat mer om sitt självbetitlade TV-gränssnitt ”Google TV” som körs på nya Chromecast. Grundupplägget är att Google TV ger personliga rekommendationer från alla av användarens strömningstjänster. Användare ska inte behöva öppna de enskilda apparna och bläddra runt där, utan får istället sorterade rekommendationer på filmer och serier och sändningar direkt på hemskärmen.

Google lanserar Pixel 4a 5G med 3,5mm-jack

Swedroid.se - Allt om Google Android - 3 timmar sedan

Googles andra nya telefon under kvällen är Pixel 4a 5G. Trots namnet har enheten mer gemensamt med Pixel 5 än med Pixel 4 då mobilerna har samma kamera-uppsättning och båda drivs av Qualcomm Snapdragon 765G. OLED-skärmen är den här gången 6,2” med 1080 x 2340 pixlar.

Google introducerar nya telefonen Pixel 5

Swedroid.se - Allt om Google Android - 3 timmar sedan

Google har nyss lanserat Pixel 5 som blir ett av få exempel på en uppföljare vars chipp har lägre prestanda än föregångaren. Strategin i år är att gå ned en prisklass och erbjuda attraktiv mjukvara och en konkurrenskraftig kamera för en lägre summa. Företaget har även för första gången under de fyra åren Pixlarna funnits på marknaden lyckats skapa en helt modern konstruktion som är i linje med branschstandarden, med tunna ramar kring panelen.

Googles nya Chromecast har fjärrkontroll och kör ”Google TV”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 3 timmar sedan

Första produkten Google presenterade under sitt evenemang är en ny Chromecast som kör Android TV och levereras med fjärrkontroll. Produkten heter Chromecast with Google TV vilket för med sig en del frågetecken. Det rör sig inte om ett namnbyte av Android TV då ”Google TV” är ett nytt och anpassat gränssnitt för systemet som sätter innehåll från de olika tjänsterna i fokus, med personliga rekommendationer.

Här är prispressade Xiaomi Mi 10T Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 4 timmar sedan

Xiaomi har idag introducerat Mi 10T Pro som erbjuder gott om prestanda för ett relativt lågt pris. Upplagan med 8GB RAM och 128GB lagring kostar 599 euro och för 50 euro extra går det istället att få 256GB lagringsutrymme. Tillverkaren har inte snålat med dessa komponenter då de använder LPDDR5 respektive UFS 3.

Googles stora hårdvaruevenemang börjar 20:00 ikväll

Swedroid.se - Allt om Google Android - 14 timmar sedan

Ikväll är det till sist dags för Googles årliga höstevenemang under vilket företaget introducerar ny hårdvara. Presentationen inleds 20:00 svensk tid och går att titta på online. Utöver telefonerna Google Pixel 5 och Pixel 4a 5G räknar vi med att få se Chromecast with Google TV och en smarthögtalare.

Reuters: EU kommer godkänna Googles förvärv av Fitbit

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 18:48

För snart ett år sedan tillkännagav Rick Osterloh att Google kommer förvärva Fitbit – en amerikansk tillverkare av aktivitetsarmband och smartklockor. Större uppköp av den här typen behöver dock först godkännas och EU har haft invändningar. I somras poängterade Google att affären handlar om hårdvara och inte om data.

Nokia publicerar och raderar schema för uppdateringen till Android 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 18:28

Officiella Twitter-kontot för Nokia Mobile publicerade ett schema för uppdateringen till Android 11. Inlägget raderades snabbt av okänd anledning men det som en gång har laddats upp offentligt till internet har en tendens att stanna där. En skärmdump visar att planen i alla fall en gång varit att uppdatera Nokia 8.

Vilken sökmotor använder du?

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 18:18

Google har i många år fullkomligt dominerat marknaden för sökmotorer och att ”googla” har blivit synonymt med att söka på internet. På grund av dominansen och hur nära integrerat Google är i certifierade Androidenheter erbjuds numera alternativ under första uppstarten av nya telefoner. Även om Google kommer vara överlägset störst undrar vi nu hur pass många det ändå är som väljer att söka med en annan sökmotor.

Gratisversionen av Google Meet begränsar samtal till 60 minuter

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:47

Från och med i morgon kommer gratisversionen av videokonferenstjänsten Google Meet att begränsa samtal till 60 minuter. Detta är en planerad begränsning som först meddelades i april, när Meet öppnades upp för alla. Flera andra avancerade funktioner försvinner samtidigt för G Suite-användare som kört gratisversionen, likt möjligheten att ha möten med upp till 250 deltagare, samt alternativet att spara kopior av samtal till Google Drive.

Butik i USA har redan börjat sälja nya Chromecast

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:08

Butikskedjorna Home Depot och Walmart i USA slarvar då de inte bara lagt upp nya Chromecast på sina hyllor utan dessutom låter folk köpa mediaenheten, trots att den inte ens har presenterats än. Chromecast finns dock inte i samtliga av kedjornas fysiska butiker och den säljs heller inte online. Priset ligger på 50 dollar.

Android 12 kommer göra det enklare att installera tredjepartsbutiker

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:49

Google tillåter både att tredjepartsbutiker installeras och förinstalleras på telefoner, i kontrast till IOS där allt måste gå via App Store. Sökjätten har samtidigt fått kritik från Epic Games som menar att det är onödigt svårt att installera en tredjepartsbutik. Android har en rad säkerhetsåtgärder och granskar alla appar som installeras manuellt utanför Play Store i form av en ren APK-fil.

OnePlus kommer inte släppa någon 8T Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 09:35

OnePlus har sedan hösten 2016 lanserat T-modeller av mobilen eller mobilerna som presenterades tidigare på året. I regel har det rört sig om smärre uppgraderingar, men mellan OnePlus 5 och 5T skedde en drastisk förändring av designen. Även OnePlus 6T erbjöd en justerad design i form av ett mer diskret sensorjack.

Samsung lanserar stryktåliga surfplattan Galaxy Tab Active 3

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:29

Samsungs fortsätter satsa på Androidplattor och senaste i raden är den stryktåliga Galaxy Tab Active 3. Konstruktionen uppfyller MIL-STD-810H och är IP68-klassad. Plattan har en 8-tums TFT LCD-skärm med 1920 x 1200 pixlar.

Google Messages kommer radera tvåstegsverifieringskoder efter 24 timmar

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:09

Koder för tvåstegsverifiering skickas ofta ut som SMS. Dessa meddelanden blir värdelösa så fort koden har använts och kommer att ligga och skräpa i inkorgen, såtillvida de inte raderas manuellt. Googles meddelande-app Messages ser ut att få en funktion som automatiska kan radera tvåstegsverifieringskoder efter 24 timmar, enligt textsträngar XDA har upptäckt i appen.

Fullständiga specifikationer för Mi 10T – erbjuder LCD framför AMOLED

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 15:33

Under onsdagen kommer Xiaomi att presentera tre stycken nya telefonmodeller i form av Mi 10T lite, 10T samt 10T Pro. Trots att lanseringen dröjer ett par dagar till har specifikationerna redan hittat ut på  nätet. Denna gång genom bland annat Roland Quandt och tekniksajten WinFuture.

Coalition for App Fairness vill minska ”app-skatten” från Apple och Google

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Sep 20 kl. 13:23

Företag som Spotify, Epic Games, Deezer med flera har bildat Coalition for App Fairness med målet att minska kontrollen Apple och Google har över deras respektive butiker och operativsystem. På den ideella organisationens hemsida ligger dock full fokus på att kritisera Apple. Organisationen skräder inte orden och hävdar att Apple har en konkurrenshämmande policy som drabbar både utvecklare och konsumenter.

Fler uppgifter om nya Chromecast, video visar gränssnittet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Sep 20 kl. 12:08

Rykten fortsätter trilla in inför Googles hårdvaruevenemang på onsdag nästa vecka. Efter fotografierna på nya Chromecast kommer nu fler uppgifter om hårdvaran från någon som har fått tag på ett exemplar i förtid. Källan ska ha installerat appen AIDA64 och på så vis fått reda på att nya Chromecast har 2GB RAM och en fyrkärnig Amlogic-processor med 1,9GHz klockfrekvens.

GSMA hoppas kunna hålla MWC 2021 nästa sommar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Sep 20 kl. 12:08

En rad mässor och presentationer har antingen fått ställas in eller hållas online i år på grund av pandemin. En av de första mässorna som ställdes in var Mobile World Congress i Barcelona. GSMA har meddelat att de hoppas kunna anordna nästa års MWC i slutet av juni, med folk på plats.

TicWatch Pro 3 är först ut med Snapdragon Wear 4100

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Sep 20 kl. 11:19

Mobvoi blir först ut att lansera en smartklocka med det nya och påtagligt förbättrade Snapdragon Wear 4100, genom TicWatch Pro 3. Chippet för bland annat med sig högre prestanda och bättre batteritid. Dokumentationen anger Snapdragon Wear 4100 och inte det snäppet vassare Wear 4100 Plus.

Fler fotografier på nya Chromecast

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Sep 20 kl. 07:52

För de som ser fram emot nya Chromecast kommer här fler fotografier som visar stickan och fjärrkontrollen, vilken har dedikerade knappar för YouTube, Netflix och Google-assistenten. Hittills har alla fotografier på Chromecast with Google TV visat enheten i vitt, men enligt läckta pressbilder från i somras kommer enheten även att säljas i beige och svart. Igår påstods fjärrkontrollen drivas av två AA-batterier – nu sägs det istället röra sig om AAA-batterier.

Samsung kommer fortsätta med ”Fan Editions” av flaggskepp

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Sep 20 kl. 12:21

Igår presenterade Samsung nya telefonen Galaxy S20 Fan Edition (FE). Priserna för flaggskeppen har skenat och ”Fan Edition” är ett snäppet mindre kostsamt alternativ för de som vill ha en toppmodell från Samsung. Samsung har släppt en ”Fan Edition” tidigare i form av Galaxy Note FE sommaren 2017.

Bild på kartongen för Chromecast with Google TV

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Sep 20 kl. 11:33

Ett fotografi på kartongen för Googles nya Chromecast har hamnat på nätet. Namnet Google använder på förpackningen är Chromecast with Google TV. Enligt en rad rykten kör enheten Android TV och levereras med fjärrkontroll.

Butik publicerar bilder på Google Pixel 4a 5G

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Sep 20 kl. 11:23

Googles stora hårdvaruevenemang närmar sig då vi utöver Pixel 5 och Pixel 4a 5G räknar med att få se en ny Chromecast och en smarthögtalare. En brittisk återförsäljare har nu publicerat bilder på telefonen på sin sida för Pixel 4a. Att det istället rör sig om Pixel 4a 5G framgår av 5G-ikonen i statusfältet och av de dubbla bakre kamerorna.

Trovärdiga specifikationer för Pixel 4a 5G läcker ut

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Sep 20 kl. 17:05

Google kommer lansera två telefoner om en vecka: Pixel 5 och den nära besläktade Pixel 4a 5G. Roland Quandt har idag publicerat en samling specifikationer för den billigare upplagan. Källan nämner en 6,2-tums OLED med 1080 x 2340 pixlar, 60Hz, HDR och Gorilla Glass 3.

Samsung lanserar Galaxy S20 Fan Edition

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Sep 20 kl. 16:40

Samsung har nyss introducerat Galaxy S20 Fan Edition – en billigare toppmodell i S20-serien. Telefonen erbjuder först och främst en platt 6,5-tums Super AMOLED-skärm med 120Hz uppdateringsfrekvens, 1080 x 2400 pixlar och 407ppi. Upplagan med stöd för 5G har enligt klockfrekvenserna att döma utrustats med Qualcomm Snapdragon 865 – förhoppningsvis globalt.

OnePlus bekräftar att 8T har 120Hz uppdateringsfrekvens

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Sep 20 kl. 13:44

OnePlus har bekräftat att 8T erbjuder 120Hz uppdateringsfrekvens för skärmen, upp från 90Hz i föregångaren, samt att storleken för panelen är intakt med 6,55”. Ljusstyrkan ska samtidigt ha förbättrats till en höjd av 1100 nits. Det har funnits gott om rykten kring 8T och tillverkaren har bekräftat telefonen, men det har varit desto tystare om en eventuell 8T Pro.

Realme anspelar på mobil med kamera under skärmen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Sep 20 kl. 09:53

ZTE blev först att lansera en mobil med kamera under skärmen för att undvika sensorjack, kamera-öar och popup-kameror. Nu verkar Realme också anamma tekniken, vilket skulle kunna innebära att andra tillverkare i samma företagsgrupp som Oppo, OnePlus och Vivo också hoppar på tåget. Realme-chefen har nämligen publicerat en bild på en telefon utan synlig frontkamera och utan popup-kamera, på Weibo.

Xiaomi introducerar Mi 10T-serien 30 september

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Sep 20 kl. 09:42

Xiaomi har bjudit in till en livesänd presentation 30 september under vilken tillverkaren kommer introducera Mi 10T-serien. Lanseringen startar 14:00 och även om Xiaomi inte namnger några modeller är förväntningen att vi får se Mi 10T Lite, Mi 10T och Mi 10T Pro. Enligt rykten kommer Pro-modellen erbjuda 144Hz uppdateringsfrekvens, en 108MP-kamera, ett stort batteri, samt chippet Qualcomm Snapdragon 865.

Olauncher är en avskalad hemskärmsapp med öppen källkod

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Sep 20 kl. 09:05

För de som fortfarande använder hemskärmsersättare, vilket cirka hälften svarade att de gör för ett år sedan, kan kanske Olauncher vara ett alternativ. Olauncher är gratis, har öppen källkod och tar knappt upp någon plats. Det är en av de mest avskalade hemskärmsapparna vi testat och den påminner om Googles experimentella app ”Desert Island” för digital hälsa.

Ny stor Pixel 5-läcka tycks bekräfta tidigare rykten

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Sep 20 kl. 18:55

Google har aldrig varit speciellt bra på att hålla sina telefoner ur Pixel-serien hemliga fram till lansering. Läckorna är alltid många och i vissa fall, som med fjolårets Pixel 4-duo, var läckorna så omfattande och betydande att Google helt sonika valde att flera månader innan det officiella lanseringseventet officiellt bekräfta delar av det alla redan visste. Med Pixel 5 är visan snarlik, men inte riktigt lika omfattande.

Här är flexibla Royale Flexpai 2

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Sep 20 kl. 12:56

Royale blev hösten 2018 först att lansera en mobil med vikbar skärm genom Flexpai. Telefonen sågades av en enig kritikerkår och framstod mest som en prototyp. Flexpai släpptes endast på den inhemska kinesiska marknaden.

WhatsApp kan få funktion för att skicka bilder som försvinner automatiskt

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Sep 20 kl. 12:16

Många håller ett vaksamt öga på WhatsApp då det är världens största meddelandetjänst. WhatsApp ser exempelvis ut att gå att använda på flera olika enheter samtidigt i framtiden med samma konto, även om det är en funktion som inte har tillkännagivits (än). Nu har WABetaInfo hittat tecken i senaste betaversionen av WhatsApp på stöd för att skicka bilder, videor och animationer som automatiskt raderas från mottagarens telefon efter att de har setts.

Video visar upp Samsung Galaxy S20 Fan Edition

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Sep 20 kl. 11:53

Samsung kommer presentera Galaxy S20 Fan Edition i morgon. Telefonen visades upp inofficiellt redan i början av månaden och nu har det kommit videor som ger en titt på Samsungs nya mobil i S20-serien. Källan upprepar specifikationerna från första ryktet med hårdvara som en platt 6,5-tumsskärm (FHD+ / 120Hz / AMOLED), Snapdragon 865, 6GB RAM, 128GB lagring, stereohögtalare, IP68-klassning, ett 4500mAh-batteri, samt 3x optisk zoom.

Google Pixel 5 kan få ett pris på 629 euro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Sep 20 kl. 11:32

Google kommer presentera Pixel 5 och Pixel 4a 5G under ett evenemang på onsdag nästa vecka, 30 september. Enligt Roland Quandt blir priset 629 euro för Pixel 5 och 499 euro för Pixel 4a 5G. Google Pixel 4a har ett pris på 349 euro, även om europriset i Googles egna butik kan variera beroende på land.

OnePlus 8T presenteras officiellt 14 oktober

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Sep 20 kl. 15:28

OnePlus upplyser i ett pressmeddelande som skickats ut idag att bolaget kommer introducera det kommande flaggskeppet OnePlus 8T under onsdagen 14 oktober. Presentationen kommer att livesändas via tillverkarens hemsida samt YouTube med start klockan 16:00. – OnePlus strävar alltid efter att implementera den senaste tekniken till våra tekniskt kunniga användare så snart vi känner att den uppfyller våra höga krav.

Haptisk feedback i mobiler – använder du vibrationsmotorn?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Sep 20 kl. 14:38

Vibrationsmotor har varit en standardfunktion sedan de smarta mobilernas barndom. Idén är att vi ska få fysisk stimulans och haptisk återkoppling när vi interagerar med telefonen, då en orubblig glasskiva inte ger ifrån sig någon feedback. När vi trycker på en fysisk knapp, som en musknapp eller tangent på tangentbord, får vi känslan av att trycka på just en knapp, något som annars saknas i mobilgränssnitt.

Google Photos får förbättrad delningsmeny

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Sep 20 kl. 13:42

Google har valt att skapa en separat delningsmeny i Photos, istället för att använda Androids standard. Menyn har tvingat användare att skrolla horisontellt för att nå dolda objekt vilket kan vara onödigt krångligt. Nu har Google förbättrat delningsmenyn i Photos – helt enkelt genom att visa en länk som öppnar standardmenyn.