Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Swedroid.se - Allt om Google Android

Blogginlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Amazon lanserar Fire TV Stick i Sverige

Swedroid.se - Allt om Google Android - 1 timme sedan

Amazon har lanserat internationella versioner av mediastickorna Fire TV Stick 4K Max och Fire TV Stick. När enheterna beställs från svenska Amazon är priset 700 kronor respektive 450 kronor. De släpps 17 november.

Samsung kommer erbjuda molnbaserade spel på sina TV-apparater med Tizen

Swedroid.se - Allt om Google Android - 5 timmar sedan

Samsung har som i förbigående tillkännagivit att företagets Tizen-baserade TV-apparater kommer få en tjänst för att spela molnbaserade spel. Användare ska kunna spela de ”senaste spelen” utan att behöva ”de senaste konsolerna eller dyra grafikkort”. Mycket mer än så har Samsung inte sagt om tjänsten.

Nu går det att provspela utvalda titlar på Google Stadia

Swedroid.se - Allt om Google Android - 6 timmar sedan

Google har börjat låta användare provspela spel gratis på Stadia en viss tid. Spelet Hello Engineer kan exempelvis spelas i en halvtimma av alla på Stadia. Enligt Google experimenterar de med funktionen.

Google gör det lättare för utvecklare att följa ”Material You”

Swedroid.se - Allt om Google Android - 6 timmar sedan

Google anpassade sina appar för ”Material You” i överraskande snabb takt. Nu har Google gjort det lättare för utvecklare att anamma Androids nya designspråk, genom att ”Material You” blivit tillgängligt i Jetpack Compose. Att stödja ”Material You” innebär bland annat att appens accentfärger ändras dynamiskt utifrån hemskärmens aktuella bakgrundsbild, eller användarens val.

Google Pixel 6 Pro jämförs med Iphone 13 Pro Max i hastighetstest

Swedroid.se - Allt om Google Android - 6 timmar sedan

För en månad sedan ställdes Galaxy S21 Ultra mot Iphone 13 Pro Max i ett hastighetstest. Istället för benchmarkresultat gick testet ut på att öppna samma appar och utföra samma uppgifter på båda telefonerna. Samma upplägg gäller i en ny video där Googles telefon Pixel 6 Pro, med egna systemkretsen Tensor, ställs mot Apple Iphone 13 Pro Max.

Google visar upp Android 12L – optimerat för stora skärmar

Swedroid.se - Allt om Google Android - 9 timmar sedan

Under kvällen till onsdagen presenterade Google en förhandsversion av en kommande Android-uppdatering som innehåller en rad gränssnittsförbättringar för enheter med stora skärmar. Förändringarna gör att utvecklare bättre och enklare kan dra nytta av skärmytan i bland annat foldables, surfplattor och inte minst Chrome OS-enheter. Gränssnitt I bilden ovan syns ett flertal av av förändringarna Google gjort för att dra bättre nytta av skärmytan på enheterna med stora skärmar.

Huawei Watch Fit Mini lanseras i Europa

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:23

Huawei senaste wearable är Watch Fit Mini som nu har lanserats i Europa för 99 euro. Enheten är mindre och lättare än övriga modeller i serien. Watch Fit Mini erbjuder en avlång 1,47-tumsskärm med 384 x 194 pixlar.

Här är smartringen Oura Ring 3

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 13:10

En smartring kan vara ett alternativ till smartklockor och aktivitetsarmband, för de som vill ha en mer lätt och diskret wearable och inte behöver en skärm. Oura har nu presenterat tredje generationen av sin smartring. Enheten, som bärs på fingret som en vanlig ring, erbjuder kontinuerlig pulsmätning under dygnets alla timmar.

Google listar 113 anledningar att byta till Pixel

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:23

I en reklamfilm listar Google 113 anledningar att byta till en Pixel-telefon. Videon tar verkligen upp 113 anledningar, även om flera är oseriösa – klippet är strax under nio minuter långt. I vanlig Google-anda är det en lekfull reklamfilm med glimten i ögat.

Nu går det att föra över WhatsApp-historik från IOS till Android på fler telefoner

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 11:03

I augusti blev det möjligt att föra över WhatsApp-historik från Iphones till Androidtelefoner. I början fungerade det bara med Samsung-mobiler och dessutom bara med Galaxy Z Fold 3 och Z Flip 3. Nu har stödet utökats till ”alla Pixel-telefoner”.

Samsung visar upp One UI 4 i videor

Swedroid.se - Allt om Google Android - Igår: 10:45

För de som är nyfikna på hur Samsungs nya Android 12-baserade gränssnitt ser ut har företaget skapat två reklamfilmer som visar upp One UI 4. Samsung tar upp olika aspekter av gränssnittet och dess funktionalitet. Tillverkaren diskuterar bland annat möjligheten att anpassa färgerna i systemet, precis som i Pixel-telefonerna.

HBO Max nu tillgängligt – kan skaffas för halva priset

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:28

HBO Max är nu tillgängligt i Sverige. Videoströmningstjänsten ersätter HBO Nordic. Ordinarie priset är lägre än för Nordic: 89 kronor i månaden.

Sony lanserar Xperia Pro-1 med stor bildsensor

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 11:06

Sony har lanserat specialmodellen Xperia Pro-1 som har en väldigt stor bildsensor för en smartphone. Företaget har baserat bildsensorn på den från kompaktkameran RX100 VII, men med optimeringar för telefoner. Xperia Pro-1 ligger i toppskiktet med attraktiv hårdvara.

Googles ”magiska suddgummi” visas upp i video

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 22:16

Fotografering kan handla om att fånga och bevara ett ögonblick i tiden – ett tidsdokument. Vi dokumenterar något vi sett. I dagens digitala era med automatiserad och avancerad bildredigering behöver fotografier dock inte längre representera vad vi såg med ögonen, på gott och ont.

Ikonteman i Android 12 är poänglösa fram till att de inkluderar alla appar

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:35

Vissa tillverkare har valt att stödja Androids inofficiella ikonpaket som används av hemskärmsersättare. Det är ett format som vuxit fram av sig själv och används av många hemskärmsappar i Play Store. En stor fokus i Android 12 är personlig anpassning av systemets gränssnitt med stöd för teman.

Alfaversion av Lawnchair 12 nu tillgänglig

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 18:04

Utvecklarna bakom hemskärmsersättaren Lawnchair (en ordlek på ”launcher”) har släppt en alfa av version 12. En av de största nyheterna är en design inspirerad av senaste Android. Appen anammar designspråket ”Material You” och kan ändra färger utifrån aktuell bakgrundsbild, något Chris Lacys hemskärmsapp Action Launcher var väldigt tidigt ute med.

Pressbilder på Xiaomis aktivitetsklocka Smart Band Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 17:55

Enligt Roland Quandt föreställer bilderna en aktivitetsklocka från Xiaomi-märket Redmi, kallad Smart Band Pro. Källan spekulerar att handledsenheten kan presenteras 28 oktober (på torsdag). Quandt har dock inga uppgifter om specifikationerna för Smart Band Pro i dagsläget, men enheten förmodas erbjuda pulsmätning, Bluetooth, GPS och vissa smartklocksfunktioner.

Sonys nya telefon kan vara Xperia Pro 1

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Oct 21 kl. 15:55

Sony presenterar en ny Xperia i morgon. Eftersom det hittills saknats rykten om kommande Sony-telefoner har det varit något av ett frågetecken vad tillverkaren kommer bjuda på. Nu har det dykt upp ett rykte om Xperia Pro 1, vilket ser ut att vara en uppföljare till specialmodellen Xperia Pro.

Reddit-användare diskuterar första intrycken av Pixel 6 Pro, publicerar foton

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Oct 21 kl. 12:05

Recensionerna av Googles nya telefoner dröjer något, men en användare på Reddit har skrivit om sina första intryck av Pixel 6 Pro. Personen har även publicerat en samling fotografier i olika ljusförhållanden och med olika zoomnivåer. Den optiska fingeravtrycksläsaren under skärmen sägs vara snabb och fungera felfritt.

Vilken av teknikjättarna har du störst förtroende för?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Oct 21 kl. 11:45

Hur stort förtroende vi har för de teknikjättar vars enheter och tjänster vi kanske använder dagligen kan variera från person till person. Även förtroendet för Google kan växla från högt till lågt. Intrycken kanske framförallt påverkas av företagens datainsamling, historia, funktioner för säkerhet och integritet, samt allmänna image och handlingsmönster.

Samsung Galaxy S21-serien ett steg närmare skarpa Android 12

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Oct 21 kl. 11:16

Samsung ska ha börjat skicka ut tredje betaversionen av Android 12 för Galaxy S21-serien, för de som valt att betatesta systemet. Uppdateringen gör att Samsung är ett steg närmare skarpa versionen av Android 12 och One UI 4. XDA rapporterar att uppdateringen är relativt stor – strax under 1GB.

Den här musikvideon har spelats in med Pixel 6

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Oct 21 kl. 11:05

Den japanska artisten Fujii Kazes senaste musikvideo har spelats in med Google Pixel 6. Huruvida Pro-modellen använts för projektet, ordinarie modellen – eller båda, framgår inte tydligt av Googles sida. Professionell utrustning har sannolikt utnyttjats vid inspelningen för att exempelvis stabilisera enheten och materialet bör ha efterbearbetats.

Google sänker Play Store-avgiften för prenumerationer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Oct 21 kl. 14:03

Google har sänkt avgiften de kräver av utvecklare i Play Store för prenumerationer till 15 procent från dag ett. Musikströmningstjänster och appar som tillhandahåller e-böcker kan vara berättigade till en ännu lägre avgift, på 10 procent. Avgiften för prenumerationer var tidigare 30 procent första året och därefter 15 procent.

Asus berättar när de börjar uppdatera telefoner till Android 12

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Oct 21 kl. 11:35

Asus har meddelat en ungefärlig tidsplan för uppdateringen till Android 12. Zenfone 8 och Zenfone 8 Flip kommer få senaste Android med start i december. ROG Phone 5 och 5s kommer uppdateras under första kvartalet nästa år.

Huawei lanserar Watch GT 3-serien i Sverige – upp till 14 dagars batteritid

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 Oct 21 kl. 15:34

I somras presenterade Huawei en ny generation smartklockor – Watch 3 – som bygger på företagets Harmony OS-plattform. En serie som idag utökas med två stycken sportigare GT-modeller som finns att tillgå i antingen 42 mm eller 46 mm storlek, med guld eller silverutförande. .

Huawei Nova 9 lanseras i Europa

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Oct 21 kl. 17:19

Huawei må ha rasat på smartphonemarknaden efter USA:s svartlistning men företaget släpper fortfarande telefoner i Europa. Senaste modellen är Nova 9 som börjar säljas i november för 499 euro. Enheten har en 6,57-tums OLED med 1080 x 2340 pixlar, 120Hz uppdateringsfrekvens och 300Hz samplingsfrekvens.

Google kommer kräva abonnemang för att se musikvideor i YouTube Music

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Oct 21 kl. 15:13

Endast betalande användare kommer kunna kolla på musikvideor i YouTube Music i framtiden. Ändringen genomförs först i Kanada men ska gälla globalt längre fram, även om Google inte sagt när. Det ter sig som en något märklig begränsning, då musikvideorna fortfarande är tillgängliga i vanliga YouTube-appen för alla.

Microsoft betatestar stödet för Androidappar i Windows 11

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Oct 21 kl. 13:27

En av de stora nyheterna i Windows 11 är stöd för att köra Androidappar, vilka installeras genom samarbete med Amazon och deras appbutik. När Windows 11 släpptes skarpt i början av månaden saknades dock stödet för Androidappar. Nu har Microsoft börjat betatesta Androidappar i Windows 11.

Sonys aptitretare för deras nästa Xperia

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Oct 21 kl. 11:23

Sony kommer lansera en ny produkt på tisdag nästa vecka. Företaget har inte berättat vad det är för typ av produkt annat än att enheten är del av Xperia-serien. I en ny YouTube-video påstås denna nya Xperia vara en ”gamechanger”.

Samsung Galaxy Watch 4 får stor uppdatering med nya urtavlor

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Oct 21 kl. 11:11

Samsung har släppt en ny uppdatering för sin Wear OS-klocka Galaxy Watch 4. Mjukvaran för med sig fyra nya urtavlor: två informationstäta layouter tillsammans med en väderurtavla och en levande bakgrund. Alla urtavlorna kan anpassas.

Opinion: Fingeravtrycksläsare på bakstycket fortfarande bäst

Swedroid.se - Allt om Google Android - 20 Oct 21 kl. 21:32

Teknik blir väldigt sällan sämre mellan generationer, då den antingen förfinas eller är likvärdig. Ett av få exempel på steg i fel riktning är fingeravtrycksläsaren under skärmen i OnePlus 6T. Tillverkaren ville bli tidigt ute med ny teknik och ansåg att det var värt att tumma på användarupplevelsen.

Oppo påstås utveckla eget smartphonechipp

Swedroid.se - Allt om Google Android - 20 Oct 21 kl. 12:20

Att utveckla en systemkrets för telefoner är inget litet projekt, så hittills har bara jättarna valt att göra det. Vi har sett egna chipp från Samsung, Apple, Huawei och nu senast Google. Enligt Nikkei kommer Oppo att sälla sig till den exklusiva skaran, men inte förrän 2023 eller 2024.

Google berättar mer om vad deras systemkrets Tensor kan göra

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Oct 21 kl. 20:15

Google har berättat mer om deras nya chipp som driver Pixel 6 och Pixel 6 Pro. Företaget informerar i breda ordalag om vad chippet kan göra istället för att fokusera på tekniska detaljer. Tensor har dock 5nm tillverkningsteknik och åtta kärnor.

Allt om Googles nya telefoner Pixel 6 och Pixel 6 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Oct 21 kl. 19:40

Google offentliggjorde Pixel 6 och Pixel 6 Pro redan i början av augusti, men alla tekniska detaljer har dröjt fram till ikväll. Företaget har satsat större än tidigare år, både på komponenterna och på sin marknadsföring. Eftersom vi behövt vänta på specifikationerna börjar vi med detaljerna om hårdvaran.

Google släpper skarpa Android 12 för Pixel-serien

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Oct 21 kl. 19:12

Google har precis släppt skarpa Android 12 för Pixel-serien. Uppdateringen bör dyka upp vid sökning från inställningarna, även om det kan behövas flera manuella sökningar på raken för att den ska hittas. På en Pixel 4 XL som körde senaste betaversionen var uppdateringen bara 3,78MB stor, så det rör sig om små ändringar för betatestare.

Här kan du se presentationen av Pixel 6 och Pixel 6 Pro live

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Oct 21 kl. 14:17

Ikväll kommer Google presentera Pixel 6 och Pixel 6 Pro, med start 19:00. Eventuellt får vi även se andra produkter under evenemanget men telefonerna står i fokus. En stor nyhet för årets Pixlar är att Google använder ett eget chipp, Tensor, istället för systemkrets från Qualcomm.

Google börjar visa nya integritetsuppgifterna i Play Store i februari

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Oct 21 kl. 14:11

Utvecklare kommer behöva berätta hur deras appar hanterar integritet och säkerhet, något som först meddelades av Google i maj. Google sa då att integritetsuppgifterna kommer börja visas första kvartalet 2022. Nu har Google tillhandahållit en mer specifik tidsplan: februari.

Freja kan användas som legitimation vid paketutlämning hos PostNord

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Oct 21 kl. 14:01

Frejas elektroniska ID kan nu användas som legitimation för att hämta ut paket hos PostNords samtliga ombud. För att det ska fungera behöver en giltig ID-handling ha lagts till i appen. Ett digitalt ID-kort generas som kan användas som legitimation.

Apple har presenterat tredje generationens AirPods

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Oct 21 kl. 11:16

Apple presenterade under gårdagskvällen tredje generationen av true wireless-hörlurarna AirPods. De har fortfarande en fast storlek i hårdplast men stammen sticker ut mindre än i föregångarna. Nya AirPods är IPX4-klassade vilket innebär att de tål en viss nivå av stänk och svett.

Hur ofta laddar du mobilen?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Oct 21 kl. 12:19

Batteritiden har förbättrats i smartphones, även om de fortfarande inte håller igång lika länge som många säkert skulle vilja. Skärmarna har blivit större men det har batterierna också blivit, samtidigt som komponenterna är mer strömsnåla än förr om åren. Då och då har det dykt upp rön om ny revolutionerande batteriteknik, vilken vi fortfarande inte sett röken av på konsumentmarknaden.