Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Swedroid.se - Allt om Google Android

Blogginlägg från Swedroid.se - Allt om Google Android

Microsoft OneDrive stödjer nu ansiktsupplåsning

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 13:08

Google Pixel 4 och Pixel 4 XL erbjuder ansiktsupplåsning som enda biometriska autentisering. Även drygt fem månader efter lanseringen saknas stöd för ansiktsverifieringen i många appar, som exempelvis BankID. Så länge apparna utnyttjar Androids biometriska API, vilket är officiell standard sedan månader tillbaka, fungerar det automatiskt.

LineageOS 17.1 släpps för en rad telefoner, baseras på Android 10

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 12:36

För de som fortfarande experimenterar med ROM:ar kan nämnas att en första version av LineageOS 17.1 nu har släppts för en rad telefoner. Systemet baseras på Android 10 och utvecklarna har implementerat flera av specialfunktionerna från LineageOS.

Samsung kommer tillverka sin sista LCD-panel i år

Swedroid.se - Allt om Google Android - i förrgår: 12:03

Samsung är den smartphonetillverkare som i störst och längst utsträckning använt AMOLED-paneler, inte minst för att företaget själv har tillverkat skärmarna. Redan Galaxy I7500 från 2009 erbjöd exempelvis AMOLED-skärm. Apple bytte till OLED först i och med Iphone X hösten 2017.

Rykte: Pressbilder på OnePlus 8 Pro tillsammans med specifikationer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Apr 20 kl. 17:10

Efter pressbilderna på OnePlus 8 häromdagen kommer nu en serie till synes officiella produktbilder på OnePlus 8 Pro. Enheten visas upp i tre olika färger: blå, svart, och grön. OnePlus har ungefär samtidigt valt att bekräfta en samling specifikationer, varav flera dock var kända sedan tidigare.

Tecken på att WhatsApp kommer gå att använda på flera enheter samtidigt med samma nummer

Swedroid.se - Allt om Google Android - 01 Apr 20 kl. 16:49

WhatsApp har inga användarnamn eller lösenord utan utnyttjar istället telefonnummer som identifiering och verifiering. Allt du behöver för att se om dina vänner har WhatsApp är med andra ord deras telefonnummer. Lösningen är smidig på så vis, men förhindrar samtidigt att WhatsApp körs på flera enheter samtidigt med samma konto.

DxOMark testar Huawei P40 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 Mar 20 kl. 18:20

DxOMark, en sajt specialiserad på att testa och analysera digitalkameror, har sedan de först började testa mobilkameror år 2011 kommit att bli något av en branschstandard inom mobilvärlden. Ett bra testresultat ger tillverkarna mycket goda möjligheter att marknadsföra sin produkt, varför vi har sett en rad tillverkare slåss med näbbar och klor för att få DxOMarks välsignelse. Senast ut finner vi föga förvånande Huaweis kommande flaggskepp P40 Pro som DxOMark efter en rejäl genomkörare korar till den bästa mobilkameran hittills.

Tips och tricks för WhatsApp för Android

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 Mar 20 kl. 17:22

WhatsApp nådde över två miljarder användare tidigare i år. Appen erbjuder en komplett lösning för internetbaserad kommunikation, med textmeddelanden, bilder, videor, filöverföring, samt röst- och videosamtal. All kommunikation i WhatsApp är krypterad end-to-end (E2EE).

OnePlus 8 Lite kan lanseras som OnePlus Z

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 Mar 20 kl. 12:32

Hösten 2015 släppte OnePlus avstickaren ”X” – en ännu mindre kostsam modell, som dessutom hade en smidigare skärm på 5” istället för 5,5”. Många har varma minnen av mobilen, men den blev ingen försäljningsframgång och OnePlus sa senare att experimentet inte skulle återkomma. Redan i början av december förra året kom dock ett rykte som hävdade att OnePlus planerar att släppa en ny mobil, OnePlus 8 Lite, som tar ett kliv nedåt i prestanda.

LG påstås överge G-serien, byta strategi

Swedroid.se - Allt om Google Android - 31 Mar 20 kl. 12:06

LG:s mobilflaggskepp har länge varit del av G-serien. Många minns exempelvis med värme en av de tidiga modellerna, G2, från hösten 2013. Nu hävdar sydkoreanska Naver News Agency att LG kommer att överge G-serien.

OnePlus kommer implementera stöd för ständigt aktiv panel

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 Mar 20 kl. 13:33

OnePlus frågade nyligen vilka funktioner användare vill att de ska implementera i sitt gränssnitt OxygenOS. Den vinnande idén är knappast något de hade behövt fråga efter: en ständigt aktiv panel. Funktionen har varit standard i många gränssnitt en längre tid, men den har hittills saknats i OnePlus-telefoner.

Pressbilder på OnePlus 8 visar färggranna bakstycken

Swedroid.se - Allt om Google Android - 30 Mar 20 kl. 13:04

Roland Quandt har av allt att döma lyckats fiska fram pressbilder på kommande OnePlus 8. Bakstyckena är mer färggranna och påminner om Huaweis skimrande glas från 2018, särskilt varianten med toningen som påstås heta ”interstellar glow”. Telefonen kommer även att säljas i färgerna ”glacial green” och ”onyx black”, enligt ryktet.

Vilken telefon gav dig senast wow-känslor?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Mar 20 kl. 15:57

Även om de smarta mobilerna för all del fortsätter att bli bättre, är skillnaden mellan generationerna nu mindre än tidigare. Lägstanivån har dessutom blivit så pass hög att för många är det där lilla extra som de absoluta toppmodellerna ger inte värt den ökade kostnaden. De flesta mobiler ser dessutom så gott som likadana ut idag, då de i en något varierande utsträckning bara är en enda stor skärm.

Swish kommer till Huaweis appbutik AppGallery

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Mar 20 kl. 15:13

Huawei har meddelat att Swish kommer att bli tillgängligt i AppGallery, vilket är tillverkarens Play Store-alternativ. Sedan tidigare finns BankID i Huaweis appbutik. Företaget har därmed lyckats få in två för svenskar mycket viktiga applikationer i AppGallery.

Play Store börjar visa betyg och antal nedladdningar i sökresultaten

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Mar 20 kl. 14:12

Google har implementerat en liten med potentiellt praktisk designförändring i Play Store. I sökresultaten visas nu apparnas medelbetyg och antalet nedladdningar intill varje titel. I vissa fall visas dessutom appens nedladdningsstorlek, även om det verkar sällsynt.

Sponsrat: Swedroid och Huawei söker testpiloter – bli först att testa Huawei P40 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 27 Mar 20 kl. 12:03

Tillsammans med Huawei söker Swedroid sex stycken testpiloter som kommer ges möjlighet att bli bland de första i Sverige med att lägga vantarna på Huaweis nylanserade flaggskeppstelefon P40 Pro. Huawei har redan introducerat ett flaggskepp i år i form av vikbara Mate Xs, som nyligen lanserades i Sverige, och nu är det dags igen.  Telefonen som presenterades under gårdagen via Youtube har en 6,58-tums OLED-skärm med 90 Hz uppdateringsfrekvens, bildförhållandet 19,8:9 samt en upplösning på 1200 x 2640 pixlar.

Huawei offentliggör träningsklockan GT 2e

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Mar 20 kl. 17:39

Huawei har utöver de nya telefonerna presenterat en smartklocka med träningsfokus, kallad GT 2e. Enligt Huaweis pressmeddelande erbjuder enheten 100 olika träningsfunktioner. Klockan har en rund 1,39-tums AMOLED-skärm med 454 x 454 pixlar, samt ett TPU-armband.

Huawei P40 och P40 Pro släpps i Sverige i slutet av april

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Mar 20 kl. 15:47

Huawei P40 och P40 Pro blir de första telefonerna utan Google-tjänster som telekomjätten kommer att sälja i Sverige. Enheterna kan förbeställas från och med idag och blir tillgängliga i butiker i slutet av april. Huawei nämner i sin pressrelease att de arbetar på att utöka utbudet för den egna appbutiken.

Här är Huawei P40 med 50MP-kamera

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Mar 20 kl. 15:03

Huawei har utöver P40 Pro även presenterat den snäppet mindre påkostade och kostsamma P40. Telefonen har utrustats med en platt 6,1-tums OLED-skärm med bildförhållandet 19,5:9, 60Hz och 1080 x 2340 pixlar. P40 erbjuder 5G-chippet Kirin 990, 8GB RAM, 128GB lagring, minneskortsplats, samt ett 3800mAh-batteri.

Huawei offentliggör flaggskeppet P40 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Mar 20 kl. 14:48

Huawei har nyss introducerat sitt nya mobilflaggskepp P40 Pro. Även om det mesta har avslöjats i förväg har vi nu alla officiella uppgifter. Tillverkaren har fortsatt lägga krut på kamerorna.

Specifikationerna för OnePlus 8 och OnePlus 8 Pro enligt senaste ryktet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Mar 20 kl. 13:55

OnePlus har som bekant nya telefoner på gång och nu har det dykt upp fler inofficiella detaljer om hårdvaran. Skärmarna fortsätter att bli större och Pro-upplagan påstås ha en panel på hela 6,78”, med Super AMOLED-teknik, WQHD+ och 120Hz. Källan nämner Snapdragon 865 (förstås), tillsammans med 12GB LPDDR5-RAM och 256GB UFS 3.

Här kan du följa presentationen av P40 och P40 Pro live, börjar 14:00

Swedroid.se - Allt om Google Android - 26 Mar 20 kl. 13:17

Huawei kommer att introducera sina nya mobilflaggskepp med start 14:00 idag. De som vill kan följa online-evenemanget via liveströmmen nedan. Vi räknar med att få se P40 och P40 Pro, samt eventuellt en tredje modell i serien som är ännu mer premium.

Låttexter i YouTube Music nu tillgängliga för alla

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Mar 20 kl. 14:40

Google puffar för att den tidigare nämnda funktionen som visar låttexter i YouTube Music nu ska vara tillgänglig för alla. Finessen är del av den nya uppspelningsskärmen som presenterades för några veckor sedan. Låttexterna visas både i apparna för Android och IOS, oavsett om användaren är prenumerant eller inte.

Specifikationerna för Huawei P40 och P40 Pro läcker ut innan tillkännagivandet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Mar 20 kl. 12:33

Huaweis nya mobilflaggskepp har redan introducerats, om än inofficiellt. P40 och P40 Pro har tidigare figurerat flitigt i bilder och nu har dessutom alla specifikationer avslöjats, tillsammans med europriserna. Vi förutsätter att uppgifterna stämmer då de kommer från tyska Winfuture som hittills varit en trovärdig källa, även om det förstås inte är helt spikat.

Samsung ger Galaxy S10 och Note 10 funktioner från S20

Swedroid.se - Allt om Google Android - 25 Mar 20 kl. 12:14

Samsung har börjat skicka ut en uppdatering till Galaxy S10-serien och Note 10, som innehåller funktioner från Galaxy S20. Även om det inte nämns specifikt i Samsungs tillkännagivande ska det röra sig om One UI 2.1.

YouTube sänker standardkvaliteten till 480p

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Mar 20 kl. 17:11

Netflix sänkte nyligen videokvaliteten i Europa för att minska trycket på internet under corona-krisen. Nu rapporterar Bloomberg att YouTube har sänkt den förinställda upplösningen till standardupplösning globalt, det vill säga 480p. I vanliga fall väljer YouTube automatiskt den högsta upplösningen som videon erbjuder och uppkopplingen kan hantera.

Samsungs senaste smartphone är budgetmobilen Galaxy A31 med 5000mAh

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Mar 20 kl. 15:23

Samsungs mobiler i de lägre prissegmenten har hamnat i skymundan för toppmodellerna i Galaxy S- och Note-serierna, men den sydkoreanska jätten erbjuder en rad modeller i sin A-serie. Senaste tillskottet är Galaxy A31. Precis som de flesta av Samsungs övriga A-mobiler är batteriet väl tilltaget, den här gången med 5000mAh.

Xiaomi lanserar toppmodellen Redmi K30 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Mar 20 kl. 09:55

Vid det här laget börjar det bli svårt att hålla reda på Xiaomis alla telefoner, inte minst för företaget ibland får för sig att byta namn på enheter när de lanseras utanför Kina. Nu finns det ännu en mobil i sortimentet då Xiaomis märke Redmi presenterat en ny toppmodell. Redmi K30 Pro erbjuder först och främst en 6,67-tums AMOLED-skärm med 60Hz, FHD+, HDR10+ och 180Hz samplingsfrekvens.

Exynos-varianten av Galaxy S20 presterar sämre än Snapdragon i batteritest

Swedroid.se - Allt om Google Android - 24 Mar 20 kl. 09:31

Samsung använder bekant olika chipp i sina mobilflaggskepp beroende på region. Europa får Samsungs egna Exynos-chipp medan Nordamerika och vissa andra marknader får Qualcomms senaste och snabbaste SoC. Även om de två chippen presterar så gott som likvärdigt, så pass att det inte går att avgöra vilket chipp enheten kör bara genom att använda den, har det ändå funnits olikheter.

Google testar ny funktion – dubbeltryck på bakstycket för att utföra kommandon

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Mar 20 kl. 11:37

Kod har upptäckts i förhandsversionerna av Android 11 som indikerar att Google planerar en ny specialfunktion för nyare Pixel-telefoner. Finessen kallas ”Columbus” internt och låter användare dubbeltrycka på bakstycket för att utföra kommandon. Ingen särskild hårdvara behövs förutom den som redan finns, som accelerometer och gyroskop.

Specifikationer för Huawei P40 och P40 Pro diskuteras i senaste ryktet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Mar 20 kl. 10:13

Vi är nu bara några dagar från tillkännagivandet av Huaweis nya mobilflaggskepp, som alltjämt är utan Googles appar och tjänster. En nytt rykte diskuterar enheternas specifikationer innan tillkännagivandet. P40 Pro påstås erbjuda en 6,58-tums OLED-skärm, med sluttande kanter.

Google I/O 2020 ställs in helt, hålls inte ens online

Swedroid.se - Allt om Google Android - 23 Mar 20 kl. 10:00

För ett par veckor valde Google att ställa in sin utvecklarkonferens, på grund av det nya coronaviruset. Google planerade dock att sända vissa av sina anföranden, föredrag och presentationer på YouTube. Nu har dock Google I/O 2020 ställts in helt åt hållet och kommer inte att äga rum i någon form.

Påstådda pressbilder på Huawei 40 och P40 Pro

Swedroid.se - Allt om Google Android - 21 Mar 20 kl. 11:55

Om dessa förmodade pressbilder på Huawei P40 och P40 Pro från Evan Blass visar äkta varan, har Pro-modellen särdeles tunna ramar kring skärmen. Även idag brukar den nedre ramen vara påtagligt bredare, men i bilderna ser ramen nästan obefintlig ut. Båda telefonerna i bilderna har Galaxy 10 Plus-liknande utsnitt för kameran uppe i vänstra hörnen.

Netflix sänker upplösningen i Europa för att minska belastningen på internet

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Mar 20 kl. 20:18

Netflix kommer under de kommande trettio dagarna att begränsa videokvaliteten i Europa till standardupplösning (SD). Oavsett abonnemang och uppkoppling kommer upplösningen inte passera 480p, enligt Business Insider. SD-kvalitet är dessutom allt som ingår i ”basic”-abonnemanget för 89 kronor i månaden.

Här är Nokia 8.3 med ovanligt brett 5G-stöd

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Mar 20 kl. 19:24

HMD har nu under kvällen introducerat Nokia 8.3 som erbjuder ett ovanligt starkt 5G-stöd. Enligt företaget stödjer Nokia 8.

League of Legends-baserade strategispelet Teamfight Tactics nu i Google Play

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 Mar 20 kl. 16:33

Riot Games strategispel Teamfight Tactics finns nu precis som utlovat att ladda hem i Google Play. Det rör sig om ett så kallat ”auto chess”-spel som baseras på karaktärerna från League of Legends. Spelare tävlar mot varandra i matcher och får möta andra som är tänkta att vara ungefär lika duktiga, och det går att klättra genom ett rankingsystem.

Google släpper Android 11 Developer Preview 2

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Mar 20 kl. 21:02

Förhandsversionen av Android 11 som är tillägnad utvecklare har idag av Google uppdaterats i form av en ny version. Den nya versionen inkluderar i vanlig ordning utöver förbättringar och utökningar av API även ett par nya funktioner. En komplett lista med nyheterna finns i Googles utvecklarblogg.

Samsungs senaste telefon har ett 6000mAh-batteri

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Mar 20 kl. 15:59

Samsungs senaste telefonen, Galaxy M21, har ett batteri med hela 6000mAh. Enheten erbjuder Android 10, en modern design, chippet Exynos 9611, 6GB RAM, 128GB lagring, minneskortsplats, samt USB-C. Super AMOLED-panelen är 6,4” med FHD+-upplösning, och en 20MP-kamera i det tårformade utsnittet högst upp.

Apple introducerar ny Ipad Pro med stöd för trackpad [Konkurrensen]

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Mar 20 kl. 14:44

Apple har nyss presenterat en ny version av Ipad Pro, med skärmstorlekarna 11” och 12,9”. Plattorna har samma design som tidigare men erbjuder nya processorer och kameror, en särskild djupmätande skanner, samt stöd för tangentbord med trackpads. Stödet för trackpads har anpassats just för IpadOS och de kan användas till att markera eller hoppa mellan objekt i gränssnittet, för textmarkering, och för multikörning och att växla appar.

Vilken är din optimala skärmstorlek – och varför?

Swedroid.se - Allt om Google Android - 18 Mar 20 kl. 12:34

Trenden mot allt större smartphoneskärmar har pågått ända sedan Apples ursprungliga Iphone. Först när Samsung introducerade Galaxy Note hösten 2011, med 5,3-tumspanel, började dock utökningen av skärmytan ta fart på allvar. Apple hoppade på tåget sent och släppte inte en Plus-modell förrän år 2014, i och med 5,5-tummaren Iphone 6 Plus.