Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Utlandsstudiebloggen

Blogginlägg från Utlandsstudiebloggen

7 recepttips till din egen Thanksgiving-middag

Utlandsstudiebloggen - 23 Nov 17 kl. 16:57

7 recepttips till din Thanksgiving-middag Ingen har väl missat att USA:s största högtid efter julen, Thanksgiving, firas i ikväll. Miljoner amerikaner reser hem till sina familjer för att äta kalkon, kolla på Thanksgiving Football på TV, och sjävklart visa sin uppskattning för allt gott i livet, samtidigt som de livligt debatterar Donald Trump över middagsbordet. Många av våra Blueberry-studenter i USA får möjligheten att uppleva en riktigt Thanksgiving på plats.

Blueberry i artikel om finansiering av utlandsstudier

Utlandsstudiebloggen - 21 Nov 17 kl. 13:28

Blueberry i artikel om finansiering av utlandsstudier Steven Engström, Business & Sales Manager på Blueberry, blev nyligen intervjuad av låneföretaget Consector om ekonomi och utlandsstudier. I artikeln, som du kan läsa här, förklarar Steven hur studielån från CSN fungerar när du ska studera utomlands, hur du ska budgetera för boende och hur kombinationen jobb och studier fungerar i andra länder. Du hittar till artikeln ”Så söker du studier i utlandet” på Consectors hemsida.

Jennifer besöker University of Auckland

Utlandsstudiebloggen - 14 Nov 17 kl. 15:51

Jennifer besöker University of Auckland Jennifer Lindholm jobbar till vardags som Area Manager på Blueberry. Hennes främsta ansvarsområden är Australien och Nya Zeeland och varje år hjälper hon en mängd studenter att hitta sina drömskolor på andra sidan jorden. Nyligen kom Jennifer tillbaka från en tre veckor lång arbetsresa i området där hon fick nöjet att besöka flertalet av våra oceaniska partneruniversitet.

Blueberry College & Universitet söker praktikant till vårterminen 2018

Utlandsstudiebloggen - 02 Nov 17 kl. 09:19

Blueberry College & Universitet söker praktikant till vårterminen 2018 Om företaget Blueberry College & Universitet rekryterar studenter på uppdrag av college och universitet i USA, Australien, Nya Zeeland, Kanada, Europa och Asien. Våra studenter läser allt från en termin till en hel utbildning utomlands på både kandidat- och masternivå. Vi sitter i trevliga lokaler centralt i Stockholm och är 9 medarbetare.

Nu slipper du TOEFL-test på University of Minnesota

Utlandsstudiebloggen - 05 Apr 17 kl. 15:00

Nu slipper du TOEFL-test på University of Minnesota Härliga nyheter för alla som vill studera på klassiska University of Minnesota på ett av de finaste campusen i hela USA! När du ansöker via Blueberry slipper du nu nämligen göra engelskatestet TOEFL för att bli antagen till University of Minnesota. Istället räcker det med C/VG i Engelska B/Engelska 6 i ditt gymnasiebetyg för att slippa engelskatest.

15 % rabatt på Businessprogram på APM i Australien

Utlandsstudiebloggen - 29 Mar 17 kl. 15:38

15 % rabatt på Businessprogram på APM i Australien Vill du hitta prisvärda utbildningar inom Business i Australien? Nu har du en gyllene chans att få ovanligt mycket för pengarna! APM College of Business & Communication erbjuder nämligen 15 % rabatt/stipendium på sina kurser, diplomaprogram och Bachelor Degrees inom Business under 2017.

Från England & Afrika till Blueberry!

Utlandsstudiebloggen - 28 Mar 17 kl. 10:03

Från England & Afrika till Blueberry! Hej! Jag heter Hanna Andrén Lang och gör just nu min praktik på Blueberry College & Universitet under min sista termin på Jönköping University.

Sista ansökningsdatum för utlandsstudier till hösten!

Utlandsstudiebloggen - 24 Mar 17 kl. 08:59

Sista ansökningsdatum för utlandsstudier till hösten! För dig som vill studera utomlands hösten 2017 är sista ansökningsdagen snart här. Datumen är olika för olika länder och skiljer sig även mellan olika college eller universitet.

Min tid på Swinburne University i Borneo!

Utlandsstudiebloggen - 23 Jan 17 kl. 11:33

Min tid på Swinburne University i Borneo! Jag har alltid velat studera utomlands då jag ser det som ett bra tillfälle att uppleva andra kulturer. Anledningen till att jag valde att åka till Malaysia och Borneo var att jag ville uppleva någon helt ny kultur och åka till en stad där jag inte visste vad jag skulle förvänta mig.

Mitt råd till dig som funderar på Santa Monica College: GÖR DET!

Utlandsstudiebloggen - 20 Jan 17 kl. 14:06

Mitt råd till dig som funderar på Santa Monica College: GÖR DET!  Elin Sjölin ska precis påbörja sin andra termin på Santa Monica College i Los Angeles. Här berättar hon om varför SMC är det perfekta valet för dig som vill testa på collegelivet i USA!

Terminen på Columbia University är mitt livs investering

Utlandsstudiebloggen - 12 Jan 17 kl. 10:49

Terminen på Columbia University är mitt livs investering Beatrice Edler studerade en termin på anrika Ivy League-universitet Columbia University i New York i USA. Här berättar hon om varför terminen på Columbia var hennes livs bästa investering. Varför valde du Columbia University?

Hamburg – perfekta staden att lära sig tyska i!

Utlandsstudiebloggen - 17 Oct 16 kl. 15:41

Har du någonsin funderat på att lära dig tyska i Tyskland? Då är Hamburg den ultimata staden att studera i. Här finns nämligen inte bara den vackraste tyskan, utan även aktiviteter för alla smaker!

Bästa tipsen om utlandsstudier på CSU Long Beach

Utlandsstudiebloggen - 10 Oct 16 kl. 11:19

Chris Mefford är ett välkänt ansikte hos alla som studerar utomlands på California State University Long Beach i Los Angeles. Chris har nämligen hand om internationella studenter och delar här med sig av sina bästa tips för dig som vill plugga på ”The Beach” som universitetet kallas.Hi Chris!

Utlandsstudier på CSU Northridge – Äkta amerikansk känsla

Utlandsstudiebloggen - 20 Sep 16 kl. 15:53

Jessica Isomoto jobbar med internationella studenter på Blueberrys partneruniversitet California State University Northridge i metropolen Los Angeles. Här berättar Jessica allt du behöver veta om att studera utomlands på CSU Northridge! Hi Jessie!

Anna Péter: Ett oförglömligt år i Seoul!

Utlandsstudiebloggen - 07 Sep 16 kl. 15:18

Anna Péter åkte till Seoul och skolan Kyung Hee för att lära sig koreanska. Här berättar hon om ett otroligt lärorikt och spännande år. Är du intresserad av att plugga koreanska kan vi varmt rekommendera våra Koreanska Aftnar i Stockholm 20/9, Malmö 21/9 och Göteborg 22/9.

Nadine Lepp om att studera på University of the Sunshine Coast

Utlandsstudiebloggen - 05 Sep 16 kl. 13:47

Hi Nadine! So tell us, who is Nadine Lepp? Hi!

Mitt äventyr i New York

Utlandsstudiebloggen - 03 Aug 16 kl. 14:03

Hej! Emilia heter jag och har precis kommit hem från en 3 veckors kurs i affärsengelska i New York. Under min vistelse i New York bodde jag i en lägenhet på midtown, endast ett kvarter från skolan och hade dessutom nära till ett gym där jag som student på Rennert hade möjlighet att teckna medlemskap månadsvis till ett rabatterat pris.

Mitt äventyr i New York

Utlandsstudiebloggen - 03 Aug 16 kl. 14:03

Hej! Emilia heter jag och har precis kommit hem från en 3 veckors kurs i affärsengelska i New York. Under min vistelse i New York bodde jag i en lägenhet på midtown, endast ett kvarter från skolan och hade dessutom nära till ett gym där jag som student på Rennert hade möjlighet att teckna medlemskap månadsvis till ett rabatterat pris.

Studera italienska i modestaden Milano

Utlandsstudiebloggen - 22 Jul 16 kl. 14:03

Lockas du av att studera i Italien? Ta då en titt på vår språkskola Linguadue i modestaden Milano. Här berättar vår student Karin Gjellan lite mer om sina studier där:Mitt intresse för italienskan började när jag var liten och jag, tillsammans med min familj, ofta åkte på semester till Italien.

Studera italienska i modestaden Milano

Utlandsstudiebloggen - 21 Jul 16 kl. 16:57

Lockas du av att studera i Italien? Ta då en titt på vår språkskola Linguadue i modestaden Milano. Här berättar vår student Karin Gjellan lite mer om sina studier där: Mitt intresse för italienskan började när jag var liten och jag, tillsammans med min familj, ofta åkte på semester till Italien.

Vill du studera på en paradisö? Åk till Hawaii!

Utlandsstudiebloggen - 12 Jul 16 kl. 10:40

Hej! Jag heter Anna och började arbeta här på Blueberry i våras. Jag valde att göra min kandidatexamen på Hawaii Pacific University (HPU) inom Hospitality och kunde inte valt en bättre plats att läsa turism än Honolulu, kärnan för turism mitt i Stilla Havet.

Vill du studera på en paradisö? Åk till Hawaii!

Utlandsstudiebloggen - 12 Jul 16 kl. 10:40

Hej!Jag heter Anna och började arbeta här på Blueberry i våras. Jag valde att göra min kandidatexamen på Hawaii Pacific University (HPU) inom Hospitality och kunde inte valt en bättre plats att läsa turism än Honolulu, kärnan för turism mitt i Stilla Havet.

Språkskolor i London och Cambridge

Utlandsstudiebloggen - 16 Jun 16 kl. 10:18

För ett par veckor sedan var jag och hälsade på våra språkskolor i London och Cambridge för att få en bättre förståelse för hur de arbetar och hur ni studenter som åker dit har det. I och med att vi nu har vår stora rabattkampanj #GoBlueBerry fram till den 19/6 vill jag passa på att lyfta de skolor som jag besökte som är med i vår kampanj så att de som står i valet och kvalet kan få en lite djupare kunskap om språkskolorna vi samarbetar med. Själva kampanjen ser ut såhär: -800 kr i rabatt på språkkurser som varar i 2-6 veckor -1500 kr i rabatt på språkkurser som varar i 7-11 veckor -2500 kr i rabatt på språkkurser som varar i 12 veckor eller längre Skolorna i London och Cambridge som ingår i kampanjen är: Language in London, EC London, EC Cambridge och Cambridge Academy.

På språkresa i Miami

Utlandsstudiebloggen - 10 Jun 16 kl. 17:30

Hej! Mitt namn är Sofia och jag har hand om våra språkskolor i USA, Kanada, Malta och Sydafrika. Efter studenten åkte jag och min kompis på språkresa till Miami i två veckor.

Ta en språkresa med CSN i sommar eller i höst – stor rabatt just nu

Utlandsstudiebloggen - 01 Jun 16 kl. 17:15

Vad ska du göra i sommar? Längtar du efter att upptäcka världen och kanske lära dig ett nytt språk? Nuförtiden kan du få studiemedel för språkkurser som är minst 3 veckor långa inom Europa.

På språkresa i Malaga

Utlandsstudiebloggen - 17 May 16 kl. 13:38

Anna i Malaga Hejsan! Mitt namn är Anna Persson och jag jobbar här på Blueberry med administration. Jag tänkte dela med mig utav en utav mina tidigare resor, språkresan jag gjorde till Málaga.

Studera spanska vid Balcon de Europa i Nerja.

Utlandsstudiebloggen - 12 May 16 kl. 10:21

Hej, jag heter Anna Hedenström och är praktikant här på Blueberry. Min första språkresa gjorde jag till Spanien, närmare bestämt Nerja. Denna resa tänkte jag berätta lite mer om här.

Engelskastudier på vackra och soliga Malta

Utlandsstudiebloggen - 04 May 16 kl. 11:33

Hej! Mitt namn är Anna och jag gör just nu min praktik här på Blueberry. När jag inte är här studerar jag till Resekonsult vid Frans Schartaus Handelsinstitut.

Utlandstermin i härliga Perth

Utlandsstudiebloggen - 26 Apr 16 kl. 12:15

Halloj! Jag heter Jennifer och har precis anslutit mig till Blueberry-teamet! Här kommer jag att arbeta med universitet och college i Australien, men även vara inne och nosa på flera andra länder.