Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Heja Abbe.

Blogginlägg från Heja Abbe.

Litteraturpristagare. Jo tjena.

Heja Abbe. - 02 May 18 kl. 20:43

– Jag är så glad att den här boken finns så att de här berättelserna blir berättade. Christina har gjort ett kanonjobb och satt samman en underbar bok, och när den nu belönas med Selmapriset är det så otroligt roligt! Ett erkännande och ett fint bevis på att boken behövs.

Tonåring.

Heja Abbe. - 16 Mar 18 kl. 20:47

Det är så mycket man tar för givet. Saker och ting rullar på, ditt och datt blir till självklarheter och man reflekterar liksom inte så mycket över det. Tick tack, glad påsk, god jul och så har ett år till gått.

Årets insamling.

Heja Abbe. - 18 Feb 18 kl. 21:57

Vet ni vad? Jag har ju helt glömt att skriva en rad om att jag, som vanligt under februari, samlar in pengar till förmån för barn som är födda med trasiga hjärtan. Jag har fokuserat så mycket på att försöka sprida min insamling i sociala medier så jag glömde bort att prata om det här, där allt började.

XV

Heja Abbe. - 27 Jan 18 kl. 20:43

Vad hände egentligen? Alldeles nyss kunde jag ta ett tag runt midjan på dig och kasta dig i en båge upp i luften så du landade med ett plask och ett gapskratt i vattnet. Nu är du lika lång som jag (sånär som på ett par centimeter) och för stor för att jag ska kunna slänga omkring dig i en pool.

God Jul!

Heja Abbe. - 24 Dec 17 kl. 11:13

Hösthav.

Heja Abbe. - 29 Oct 17 kl. 20:40

Det har blåst rätt bra här på Björkö i helgen. Jag tog kameran med mig till en vik på utsidan av Öckerö igår kväll. Det är ganska maffiga krafter som är i rörelse.

Abbe goes Ernst.

Heja Abbe. - 15 Aug 17 kl. 00:04

När vi ändå var igång med betongarbetet på ön så kom Abbe och jag på att vi kunde gjuta några spel som vi kan ha stående utomhus. Abbes favoritspel Kalaha kändes direkt som en given kandidat.Och eftersom det var väldigt länge sedan jag gjorde någon sån där liten film med Abbe så passade jag på att dokumentera hela rasket.

Drömmen om ett fritidshus – del 34. Betongbarn.

Heja Abbe. - 12 Aug 17 kl. 21:39

Hej på er. Nu har dagarna, veckorna och månaderna sprungit iväg sådär igen, men skit i det, här kommer en liten uppdatering. Och nu är jag tillbaka med ett inlägg om fritidshuset.

Blomstertid.

Heja Abbe. - 08 Jun 17 kl. 21:59

Det är den tiden på året. Småttingar i fina kläder står pirriga framför ett hav av föräldrar med kameror, telefoner och iPads i högsta hugg. På en given signal från en hukande pedagog klämmer de i med Idas sommarvisa, men när de kommit till "bena blir fulla med spring" är några redan färdiga, minst en textrad före de andra i gruppen.

Påsken i bilder

Heja Abbe. - 17 Apr 17 kl. 23:40

Vi tillbringade hela påskhelgen på ön. En helg med alla väder. Sol, regn, snö, vind och stiltje.

Funkispusslet

Heja Abbe. - 11 Apr 17 kl. 22:11

För ett tag sedan, med några dagars mellanrum, kom två olika brev med Västra Götalandsregionen logotyp i kuvertets vänstra hörn. Inget ovanligt med det. Vår brevlåda har vant sig vid en konstant, aldrig sinande ström av de där breven.

Tillfälligt avbrott.

Heja Abbe. - 09 Apr 17 kl. 22:49

Jag skrev egentligen det här inlägget i slutet på förra veckan. Hade egentligen bara några avslutande rader kvar som jag skulle knåpa ihop efter en tur på mountainbike i skogen i fredags. Men när kom hem och slog på datorn för att logga min runda möttes jag av de fruktansvärda nyheterna från Stockholm.

Chelsea vs Crystal Palace.

Heja Abbe. - 05 Apr 17 kl. 23:48

Så kom den stora dagen. Matchen skulle börja klockan tre men vi ville vara där åtminstone en timme innan för att se laget värma upp. Enligt välunderrättad källa brukar de alltid göra det framför "family section", helt enkelt eftersom det finns många barn och unga som vill se sina idoler på nära håll.

Julklappsöppning.

Heja Abbe. - 03 Apr 17 kl. 23:45

Jag vet inte riktigt hur det gått till eftersom aldrig varken jag eller min fru egentligen varit speciellt intresserade av fotboll. Men Abbes storebror Hugo är inte bara otroligt intresserad av fotboll och kan det mesta om var och varannan spelare runtom i världen (nåja, i första hand Europa och framför allt i Premier League). Han är dessutom en inbiten och hängiven supporter till Londonlaget Chelsea.

150 254

Heja Abbe. - 27 Mar 17 kl. 22:30

Nu har jag fått mejl från kansliet på Hjärtebarnsfonden med besked om alla bidrag till min februariinsamling som betalades via Swish och bank- eller plusgiro och alltså inte räknades in i räkneverket. Dvs alla de som märkt sin betalning med Heja Abbe.  Förutom de 132 205 kronorna som kom in via min insamlingssida, så blev summan av de Heja Abbe-märkta Swishgåvorna ytterligare 18 049 kronor.

Hej våren.

Heja Abbe. - 26 Mar 17 kl. 22:19

Jag – en funkispappa.

Heja Abbe. - 22 Mar 17 kl. 21:59

Jag är funkispappa. Förälder till ett funktionsnedsatt barn. Eller funktionsvariation som somliga förespråkar att man säger.

Hur man tar en tant.

Heja Abbe. - 20 Mar 17 kl. 22:49

För några veckor sedan när Abbe och jag låg i sängen och småpratade, som vi alltid brukar göra när han ska somna, berättade han att de höll på med sexualkunskap i skolan. Han sa att de hade en låda där alla fått skriva frågor på anonyma lappar som fröken skulle läsa upp och besvara på en lektion lite längre fram. Han berättade också att de ska få se en film.

HAB vs VAB

Heja Abbe. - 19 Mar 17 kl. 22:45

"Målet för habilitering är att underlätta tillvaron för personer med funktionsnedsättningar och därigenom skapa förutsättningar för större delaktighet i samhällslivet." Citatet ovan är saxat från hemsidan till en av landets habiliteringsenheter. Visst låter det fint?

Ett dussin år.

Heja Abbe. - 16 Mar 17 kl. 20:38

Det är tolv år sedan idag. Du kom till oss med kejsarsnitt så jag fick förmånen att hålla dig i min famn dina första timmar och jag vill aldrig att de ska ta slut.Tolv år.

Mål är till för att nå. Hjärtan är till för att slå.

Heja Abbe. - 05 Mar 17 kl. 23:56

Jag försöker komma på något vettigt att skriva. Något mer är bara, tack. Något som verkligen beskriver känslan jag känner när jag klickar in på min insamling och tittar på alla fantastiska bidrag som kommit in.

Mer från vinterstudion.

Heja Abbe. - 17 Feb 17 kl. 22:28

Det är fredag kväll. Lite mör i kroppen men nöjd i sinnet. Abbe varvar after skin i lägenheten med att läsa på om världens religioner inför ett prov nästa vecka.

Sportlov.

Heja Abbe. - 15 Feb 17 kl. 23:43

Jag gillar verkligen skidåkning. Det är ett fantastiskt sätt att umgås på och samtidigt får man både motion, lite styrketräning och en massa frisk luft. Så nu i efterhand känns de där första småbarnsåren, bland rullband, knappliftar och uppstoppade djurmaskotar, riktigt bra.

Full fart mot 50 000. Eller ska vi säga 60 000?

Heja Abbe. - 08 Feb 17 kl. 23:33

Vad ska man säga? Jag satte ett hyfsat högt mål på min insamling tyckte jag. Tjugofemtusen kronor – det kan bli tufft, men det borde gå.

Fokus på det viktiga

Heja Abbe. - 02 Feb 17 kl. 21:56

Det är teorilektion i stallet efter ridpasset. Abbe och alla tjejerna lyssnar på en av de äldre stallflickorna som håller i lektionen. Det är så det ser ut, Abbe är den enda killen bland massor av tjejer.

Vill ni hjälpa mig att hjälpa alla hjärtebarn?

Heja Abbe. - 31 Jan 17 kl. 20:57

Imorgon är det februari igen. Ni som varit med här ett tag vet att det är den månad då hjärtebarnen får lite extra uppmärksamhet. Det är fint tycker jag.

Drömmen om ett fritidshus – del 33. Den blå väggen.

Heja Abbe. - 29 Jan 17 kl. 23:15

Det finns egentligen bara två väggar i huset som inte är av massivt trä. En på bottenplan och en uppe på sovloftet. Eftersom badrumsväggen ändå skulle kaklas så fanns inget behov för att den skulle vara i massivträ.

Älskade fjortis.

Heja Abbe. - 27 Jan 17 kl. 06:30

När du kokar te och alltid fyller dina koppar för fulla så att du måste torka golvet efter att du burit ner dem till ditt rum. När du frågar om jag också vill ha en kopp.När du tar hand om Abbe, så som bara du kan.

Ombyggnad pågår.

Heja Abbe. - 25 Jan 17 kl. 23:57

Jag kände att det var dags. Nu har liksom bloggen sett likadan ut i evigheter. Och framför allt den har inte varit något vidare anpassad för mobiler.

Vive la France!

Heja Abbe. - 05 Jan 17 kl. 20:53

Jag har pratat om det många gånger på den här bloggen, det vet ni som hängt med ett tag – organdonation.Jag menar inte att man måste vara för organdonation. Det ska poängteras.

22q11

Heja Abbe. - 22 Nov 16 kl. 22:32

Det är fint att någon har kommit på att 22/11 skulle passa bra som ett datum att sätta lite extra fokus på 22q11. Den 22 november har utsetts till "22q11 Awareness Day".Jag tänkte att jag skulle skriva något om diagnosen dagen till ära, men så läste jag Andreas Facebook-post och kände att jag hellre ville dela den med er.

Är bloggen nerlagd?

Heja Abbe. - 20 Nov 16 kl. 17:05

Frågan kom i kommentarsfältet till förra inlägget för ungefär två timmar sedan.Ja du, jag förstår att du frågar, vem du nu är. Det händer ju inte så värst mycket här numera.

Drömmen om ett fritidshus – del 32. Allt lutar.

Heja Abbe. - 31 Jul 16 kl. 23:38

En gång i tiden vann den här bloggen pris för bästa blogg i kategorin "Vardagsliv och fritid" och den toppade listor för föräldrabloggar. Det var då det. Idag skulle den kanske kunna koras till Sveriges långsammaste blogg.

Drömmen om ett fritidshus – del 31. Peppar peppar.

Heja Abbe. - 21 Jun 16 kl. 07:50

Trä, trä, trä. Alla väggar och tak i huset är gjorda av massivt trä. Det ger en väldigt fin känsla – ombonat, varmt och hemtrevligt.

Drömmen om ett fritidshus – del 30. Polerad betong.

Heja Abbe. - 17 Jun 16 kl. 23:50

Nej hörni, nu var det alldeles för länge sedan. Jag har varit så upptagen så att jag fullkomligt kommit av mig med bloggandet. Tove kommenterade för elva dagar sedan och skrev "Fast nu undrar i alla fall jag hur det går med huset och tant framför".

Gör något.

Heja Abbe. - 18 Apr 16 kl. 23:15

Jag satte mig för att skriva ett inlägg om hur det går med vårt fritidshus. Det har blivit en liten paus i den berättelsen dels för att jag inte riktigt fått tiden att räcka till och dels för att vi var borta och åkte skidor en vecka. Det kanske jag får återkomma till med lite bilder eller kanske en filmsnutt.

Glad Påsk!

Heja Abbe. - 27 Mar 16 kl. 00:26

Sådär. Då har jag för första gången fått en närmare glimt av den på många sätt fina (men ibland tyvärr urballade) traditionen med påskfyr som finns i Öckerö kommun. Traditionen finns förresten i hela Bohuslän, men tar sig olika uttryck på olika platser.

En sällsynt viktig dag.

Heja Abbe. - 29 Feb 16 kl. 08:13

En gång var fjärde år får jag skriva det här inlägget. För de allra flesta är det rätt och slätt skottdagen, men för mig är den 29 februari sedan 2008 och för all framtid lika med Sällsynta dagen. Det var när riksförbundet Sällsynta diagnoser firade sitt tioårsjubileum 2008 som tanken på att att ha en Sällsynt dag just på skottdagen föddes.

Drömmen om ett fritidshus – del 29. Märkligt.

Heja Abbe. - 17 Feb 16 kl. 23:37

Det är en märklig känsla. Sedan inlägget med champagnen och brevet från Mark- och miljödomstolen har det gått tre veckor. Tre nervösa veckor undrandes om Familjen Framför skulle dra den här skiten vidare ända till Svea Hovrätt, som är nästa instans.

Alla hjärtan.

Heja Abbe. - 14 Feb 16 kl. 18:36

Av alla hjärtan finns det tre som är utöver allt annat för mig. Tre som glittrar starkast i vardagens grådask, tre som får mitt eget att slå dubbla slag.Ett är vuxet och vackert, generöst och varmt, och sätter alltid mina andra två favorithjärtan i första rummet.