Deprecated: mysql_connect(): The mysql extension is deprecated and will be removed in the future: use mysqli or PDO instead in /storage/content/07/113207/bloggpressen.se/public_html/settings.php on line 4 Blogginlägg från Bokbloggar - Bloggpressen.se

Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: Bokbloggar

Blogginlägg från Bokbloggar

Hett i hyllan vecka 39 / 2021

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:17

”Så här skriver Monika om Hett i hyllan Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Bokrecension: Till de döda

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 14:01

”Stort tack till Piratförlaget för recensionsexemplaret! TILL DE DÖDA EMMA ÅNGSTRÖM ?????, 4/5 Han ska vara borta i drygt en vecka.

Oväntat fin läsning

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 12:16

”Tre månader har gått sedan Mammas lilla prins kom ut och jag får väl erkänna att jag hoppat på lite mer mediabevakning. Men, på Instagram skriver Annika Lindeberg: ”Mammas lilla prins av Mårten Melin var en oväntat fin läsning. Denna kapitelbok för mellanåldern handlar ovanligt nog om Elvis Presleys barndom, där han är en ensam, fattig, lite udda kille som drömmer om att få sjunga.

Läst i september

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:50

”The Essential Dykes to Watch Out For av Alison Bechdel Samling med Alison Bechdels klassiska tecknade serie. Efter solen av Jonas Eika Märklig dansk novellsamling. Raskrigaren: Seriemördaren Peter Mangs av Mattias Gardell Bokcirkelbok.

Kort-kort: Dick Fight Island

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:24

”Alltså, ibland förstår jag inte varför jag satt upp en serie på min lista över serier jag borde kolla in. Jag läser någonting om en serie och tycker av någon anledning den låter intressant, lägger till den i listan, och sen glömmer jag prompt bort varför den finns där. När jag sedan till slut läser serien förundras jag över hur den hamnade där en gång i tiden.

Bokmässan 2021: Yttrandefrihetstorget och demokratiseminarium

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 10:01

”Demokrati var ett av bokmässans stora teman 2021 och jag bevakade det ganska så flitigt eftersom jag var där för Tidningen Nu , som är en politisk tidning och vars läsare inte sällan är otroligt intresserade av demokrati, och yttrandefrihetsfrågor. Jag träffade Simona Mohamsson och besökte seminariet med henne om situationen i Hongkong och det kommer en större artikel om det senare. Först måste jag bara säga att Yttrandefrihetstorget, där många av demokratiseminarierna ägde rum, var ett digitalt torg.

gör snart som Jane Austen

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:08

”hittade en liten fin Encyclopedia of Needlework (fully illustrated 1930) by Therese de Dillmont. This handsome hardback contains the full text and all 890 illustrations. The chapters are Sewing, Mending, Single and Cut Open Work, Net and Damask Stitches, White Embroidery, Flat and Gold Stitch Embroidery, Tapestry and Line Embroidery, Knitting, Crochet, Tatting, Netting, Irish Lace, Laces of Different Kinds, Miscellaneous Fancy Work, and Practical Directions.

Bokrecension – Vilda barn

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Författare : Maria Borda Förlag : Domeratzky Utgivningsår : 2020 Antal sidor : 209 Handling Vilda barn är berättelsen om föräldracoachen Maria Bordas egen resa som förälder. Det är en inspirerande samling texter om livet med barn, amning och närhet utifrån såväl vetenskapliga som personliga perspektiv. Texterna är till största del hämtade från Bordas blogg Vilda barn som drevs mellan 2009,2014, men boken innehåller också nyare material och ett bonuskapitel med recept och pyssel.

Monday´s Not Coming av Tiffany D. Jackson

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 09:00

”Originaltitel: Monday´s Not Coming Sidor: 435 (Häftad) Ålder: Unga vuxna ”Monday Charles is missing, and only Claudia seems to notice. Claudia and Monday have always been inseparable , more sisters than friends. So when Monday doesn’t turn up for the first day of school, Claudia’s worried.

Den mänskliga apans uppgång och fall av Jared Diamond

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:55

”Hur har vi utvecklats genom evolutionen och varför? Hur lika är vi egentligen våra närmaste släktingar och vad är det som har gjort att vi utvecklats åt olika håll? Sexualitet, redskap, språket och domesticeringen av djur.

Mer om bibliotek som slopar avgifter för försenade böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:45

”BookRiot Times Are Changing: Covid,19 and Library Late Fees And yet, as Sabrina Unrein states in the opening of her report, “ Overdue Fines: Advantages, Disadvantages, and How Eliminating Them Can Benefit Public Libraries ,” libraries have traditionally also had an aspect of public shame associated with them. After all, what happens when you speak too loudly in the library? Or when you return your books late?

Klas Östergren — Två pistoler

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 08:00

”Klas Östergren , inläst av författaren själv 8 h 34 min. Bokförlaget Polaris 2021 (2021) Efter tungviktaren Renegater (2020) och vad som nog får anses vara avslutningen på berättelsen om bröderna Morgan (men man vet aldrig!) begav sig Klas Östergren (f.

Pestön — en riktigt bra tvåa

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:42

”Marie Hermanson låter oss återse polisen Nils Gunnarsson i boken Pestön som inleds med att en död man hittas i en kåkstad byggd på pålar vid Säveån. Han verkar inte tillhöra några av de så kallade vrakarna som bor i området och när Gunnarsson söker efter mannens identitet tar sökandet oväntade och ibland farliga vägar. Det har hunnit bli 1925 och sedan Den stora utställningen har Ellen träffat en fästman och gått hushållsskola.

Hett i hyllan #125 – I sanningens tjänst

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:06

”I sanningens tjänst handlar om Ned, en erfaren brittisk agent, som undervisar underrättelsetjänstens unga rekryter. På avslutningskvällen bjuder han in sin före detta chef, George Smiley, att föreläsa. Smiley ställer allt på sin spets och får Ned att återuppleva det förflutna.

Rouge Protocol, Martha Wells

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:04

”Titel : Rogue Protocol Serie: The Murderbot Diaries #3 Författare: Martha Wells U tgivningsår: 2018 Förlag: Recorded books, Inc Sidor/tid: 3 timmar 46 minuter Genre: SciFi Språk: Engelska Ljudbok Inläsare: Kevin R. Free Handling: SciFi’s favourite antisocial A.I.

Två viktiga böcker

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:00

”Vissa böcker träffar en rakt in i hjärtat och är böcker man önskar att alla ska läsa. På senaste tiden har jag läst två sådana böcker. Den ena handlar om hedersförtryck och den andra om mobbning.

Hett i hyllan #264

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 07:00

”Dags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika s om skriver så här: Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

Hett i hyllan #320

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 06:06

”Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag.

En sak i taget av Lilly Emme

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 06:03

”Lånad bild från Goodreads . Författare: Lilly Emme Förlag: Historiska Media (2021) Antal sidor: 304 sidor Recensionsexemplar: Ja, från förlaget. Tack!

Det enda jag vill är att leva

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 05:00

”Nike, en kvinna i 40,års åldern, som lever i ett dåligt förhållande, börjar gå ut och gå med Linnea. Linnea är en äldre dag som blivit av med sin ledsagare och när Nike hörde detta tog hon kontakt med henne och började gå ut och gå med Linnea regelbundet. En bok om vänskap över generationer.

Asta Olivia Nordenhof ”Pengar på fickan”

Bokbloggar - 30 Sep 21 kl. 00:00

”Landet Danmark – där kan man leva gott. Åtminstone om man har studerat och har en stabil inkomst. Skattefinansierad vård och skola, barnbidrag.

I väntan på "Vergilii död"…

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 21:11

”Med hjärnan ännu halvt bedövad, på slutsidorna av ” Vergilii död ”, som jag snart kommer att skriva om, bjuder jag här på ett citat från en bok som jag läst med stort intresse, men inte kommer att skriva om , kanske mest för att Einar Jacobsson på Rapsodi redan skrivit utmärkt om den , nämligen Judith Schalanskys fantastiska ” Förteckning över några förluster ” (Pequod press, 2021). ”Att upplysningens framtidstro har kunnat fortsätta att verka nästan oavbrutet trots att evolutionens lagbund enheter visat att det snarare är ett förvirrande komplext samspel mellan slump och … [mer]” Läs hela inlägget » Via Bokbloggar.

Författarporträtt: E.P. Uggla

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 20:32

”Foto: Stefan Tell Berätta lite kort om dig. Jag är uppvuxen i den lilla, skånska byn Vinslöv men bor idag i Nacka utanför Stockholm. Jag är utbildad jurist och har arbetat med allt från socialrätt till migrationsrätt och krisberedskap.

Odjur av Donna Leon

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 20:29

”Den tjugoförsta boken i serien om kommissarie Brunetti! Handling: En svårlöst mordgåta leder kommissarie Brunetti bort från välkända Venedig, till dunkla och farliga omgivningar. En illa åtgången kropp hittas flytande i en av Venedigs kanaler.

Den gåtfulla passionen: essäer om den spanska världen

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 20:29

”Av Nathan Shachar Det är tack vare DN som jag blivit intresserad av journalisten Nathan Shachars alltid välskrivna och kunniga artiklar. Så när Den gåtfulla passionen hamnade i min hand slog jag till direkt. Ämnet kom i andra hand men visar sig vara fascinerande.

Kan man köpa mer tid någonstans?

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 20:23

”Jag undrar om det är bara jag som tycker tiden går så förfärligt fort, jovisst, jag jobbar heltid(ibland mer). Men jag har inga barn eller någon hemma att ta hand om. Ändå tycker jag inte jag hinner något, försöker pruta ner på onödigt surfande och annat.

Kastanjemannen har blivit serie!

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 19:57

”Sören Sveistrups fantastiskt läskiga bok Kastanjemannen ( recension här ) har nu blivit serie på Netflix! I sex avsnitt får vi följa Thulin och Hess när de drar ut på mördarjakt. Yes, please!!

The story of King Arthur and his knights av Howard Pyke

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 19:43

”For hundreds of years, the legend of King Arthur and the Knights of the Round Table has been one of the world’s most precious literary possessions. In 1902, the distinguished American artist Howard Pyle undertook to retell this classic. His four,volume work on King Arthur has long been considered one of the outstanding interpretations of the Arthur cycle.

Sönderlandet – Johan Ripås

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 19:17

”Från Sönderlandets öar fem, kommer ingen levande hem. Det har gått ett år sedan Nora Wagners närmaste kollega sköts till döds. Både hon själv och hennes kollegor anser att hon borde ha kunnat stoppa mordet, och mardrömmarna förföljer henne.

En engelsk romans

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 18:12

”Nora bor i Finland och älskar England mer än allt annat, konsten, musiken, tv,serierna, gotiken och litteraturen, framförallt romantikerna Shelley, Byron och Keats. Däremot så har hon aldrig satt sin fot i landet, och har inga planer på det då hon misstänker att landet inte kommer att leva upp till hennes förväntningar. När hennes syster meddelar att hon ska gifta sig i närheten av Oxford tackar Nora motvilligt ja.

Sprängört av Helena Lindh

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 17:45

”Handling från förlagets hemsida: En kall eftermiddag i januari kommer Elisabeths man Mats hem och meddelar att han vill skiljas. Han har förälskat sig i den femton år yngre Jenny. Elisabeth tvingas lämna sitt hem eftersom Mats är den som har ekonomiska möjligheter att behålla huset.

Läst september

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 15:36

”Frihetens pris är okänt , Anna,Lena Laurén. Bibliotekslån Drönarhjärta , Lars Wilderäng. Bibliotekslån Blå villan , Eva Frantz.

"Raskens efterleverska" av Vilhelm Moberg

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 15:33

”Raskens efterleverska av Vilhelm Moberg. En novell från Novellix (2019). Antal sidor: 24.

"Porträttet" av Hjalmar Söderberg

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 15:33

”Porträttet av Hjalmar Söderberg . En novell från Novellix (2016). Antal sidor: 20.

"I skymningslandet" av Astrid Lindgren

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 15:33

”I skymningslandet av Astrid Lindgren. En novell från Novellix (2015). Antal sidor: 19.

"Prinsessan som inte ville leka" av Astrid Lindgren

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 15:33

”Prinsessan som inte ville leka av Astrid Lindgren. En novell från Novellix (2015). Antal sidor: 17.

"Märit" av Astrid Lindgren

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 15:33

”Märit av Astrid Lindgren . En novell från Novellix (2015). Antal sidor: 18.

Skriv och bränn

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 15:03

”Det här är inte en bok man läser , det här är en bok man mer gör själv. Inte heller är det en bok som när man är klar med den hamnar i bokhyllan , nej, tanken är att den ska brännas upp. Sida för sida, eftersom det som skrivs i den ska inte läsas av någon annan än den som skriver.

Any Way the Wind Blows av Rainbow Rowell

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 14:57

”Författare: Rainbow Rowell Serie: Simon Snow, #3 Förlag: Macmillan Children’s Books (2021) Antal sidor: 592 sidor Recensionsexemplar: Nej. Nu måste Simon Snow och hans vänner bestämma sig för hur de ska ta sig vidare i livet. Simon själv måste bestämma sig för om han fortfarande vill vara en del av Magikernas värld.

Veckans kulturfråga v. 39 2021

Bokbloggar - 29 Sep 21 kl. 14:12

”enligt O: Veckans kulturfråga v. 39 : Vilken författare skulle du helst vilja träffa? Ingen enkel fråga.