Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: apg29

Blogginlägg från apg29

Bilder som förklarar treenigheten

apg29 - 01 Jun 23 kl. 11:01

Bibeln talar om en treenig Gud som är Fadern, Sonen och den Helige Ande. Det handlar alltså om tre distinkta personer som utgör en Gud. Otaliga försök har gjorts för att förklara hur Gud kan vara tre personer och ändå vara en Gud.

Från förbannelse till frihet: En ovanlig födelsedagshistoria

apg29 - 31 May 23 kl. 08:54

Bild: Andy Svensson i Rom 2018. Sedan jag var ung har det ofta hänt något på min födelsedag. Nu fyller jag 55 år idag och Jesus Kristus har tagit bort förbannelsen över min födelsedag på korset.

Hotbilden för terroristbrott fortsätter att vara allvarlig i Sverige

apg29 - 29 May 23 kl. 12:08

Bild: Pixabay.Under våren har det avslöjats att Sverige var målet för planerade terrorattacker vid två tillfällen. Vid ena tillfället greps två muslimska bröder i Tyskland, misstänkta för att ha planerat ett attentat mot en kyrka i Sverige.

Pingstens mirakel bekräftar treenigheten

apg29 - 28 May 23 kl. 12:52

 I Johannesevangeliet kapitel 14, talade Jesus till sina lärjungar om att skicka en annan Hjälpare efter sin egen himmelsfärd. Den Hjälparen som Jesus hänvisade till är den Helige Ande. Joh 14;16 Och jag ska be Fadern, och han ska ge er en annan Hjälpare*, för att han ska vara hos er för alltid,   17 sanningens Ande, som världen inte kan ta emot, eftersom den inte ser honom och inte känner honom.

Livets värde: En resa genom smärta och upplysning

apg29 - 28 May 23 kl. 10:27

Livet kändes på något sätt inte värdefullt för Markus när han ställde sig framför tåget. Inte långt från där jag själv hade tänkt ställa mig faktiskt. Jag har stått på platsen och sett blommor och andra saker som människor har lagt där vid spåret.

Varför vi behöver vara brinnande i anden

apg29 - 28 May 23 kl. 08:30

Pingstens eld gör oss brinnande! Därför är det så viktigt att vara döpt i Ande och eld. "Var inte tröga när det gäller iver, var brinnande i anden, tjäna Herren.

Dopet i den Helige Ande och tungotalet

apg29 - 27 May 23 kl. 19:14

Pingstdagen firas 50 dagar efter påsk och markerar dagen då den Helige Ande utgöts över Jesu lärjungar och den tidiga kristna församlingen. Händelsen beskrivs i Apostlagärningarna i Nya testamentet i Bibeln. Jesu lärjungar befann sig i Jerusalem på pingstdagen efter hans uppståndelse och himmelsfärd.

Pingstdagens mirakel

apg29 - 25 May 23 kl. 22:19

På pingstdagen, enligt Apostlagärningarna kapitel två, utgjuts den Helige Ande över de troende i Jerusalem. Denna händelse markerar starten på den Helige Andes verksamhet i den tidiga församlingen och innebär en manifestation av Guds kraft och närvaro. De troende fylls av Anden och börjar tala i tungomål, vilket väcker förundran och frågor bland folket som samlats runt dem.

Syriska bröder planerade sprängning av svensk kyrka - gripna i Tyskland

apg29 - 24 May 23 kl. 18:01

Bild: varldenidag.se. Två muslimska bröder i Tyskland, syriska flyktingar från migrantkrisen, planerade att spränga en kyrka i Sverige som en hämnd för att Sverige tillät Rasmus Paludans koranbränningar.

Jesus är sann Gud och sann människa

apg29 - 24 May 23 kl. 12:58

Filipperbrevet 2:6-11 är en del av aposteln Paulus brev till församlingen i Filippi och skrevs i Paulus fångenskap år 60 eller 62 e.Kr. Dessa verser innehåller en viktig teologisk passage som talar om Jesus Kristus och hans ödmjukhet samt Guds upphöjande av honom.

Vilddjurets Märke, Guds Sigill och Andra Symboler

apg29 - 22 May 23 kl. 12:23

Vilddjurets märke representerar det onda och antikristliga systemet och varnar för att ansluta sig till ondskan. Å andra sidan symboliserar Guds sigill och andra beteckningar en persons andliga identitet och tillhörighet till Gud och Kristus.  I Bibeln finns det flera hänvisningar till märken som symboliserar olika andliga och symboliska betydelser.

Bibeln är oförändrad

apg29 - 20 May 23 kl. 18:34

Bibeln är Guds uppenbarelse till människor och att dess budskap är tidlöst och gäller för alla generationer. Men hur vet man att Bibeln verkligen är sann och hur vet man att den är oförändrad genom årtusenden? I den här artikeln tar vi reda på det!

Jesu himmelsfärd var nödvändig, annars kan han inte komma tillbaka hit igen

apg29 - 18 May 23 kl. 12:45

Det var nödvändigt för Jesus att återvända till himlen varifrån han hade kommit av flera skäl, men jag vill betona denna sanning för oss: om Jesus inte hade stigit upp till himlen igen, skulle han inte kunna komma tillbaka till jorden.Apg 1:6-11 Då de nu var samlade frågade de honom och sa: Herre, ska du i denna tid återupprätta riket åt Israel? 7 Då sa han till dem: Det är inte er sak att veta tider eller stunder som Fadern i sin makt har fastställt.

Himmelsfärden - Bekräftelse på Jesu fullbordade verk

apg29 - 18 May 23 kl. 09:55

Mark 16:19-20 Därefter, sedan Herren hade talat till dem, togs han upp till himlen och satte sig på Guds högra sida. Och de gick ut och predikade överallt, och Herren verkade med dem och bekräftade ordet genom de tecken som åtföljde det. Amen.

Från Öken till Paradis: Israel uppfyller profetior om blomstrande fruktland

apg29 - 17 May 23 kl. 17:07

Ett sekel sedan var stora delar av Israel täckt av öken och ödemark. Men genom judarnas insatser har dessa områden förvandlats till blomstrande paradis och fruktland. Profetior från över 2700 år sedan har uppfyllts, och nu sänder Israel sina frukter till hela världen.

Jesu återkomst före vedermödan - 1

apg29 - 16 May 23 kl. 20:28

Under församlingens tid är vi den Helige Andes tempel, det enda tempel som Gud känner på jorden i dag. Det är egentligen bara genom att den Helige Ande har sin boning här på jorden som det finns ett hinder för att Antikrist ska träda fram.Ett försvar för pre-trib En fråga som många ställer sig angående Jesu återkomst är när uppryckandet av de troende ska äga rum.

Gensvaret - Leder inte alla religioner till Gud?

apg29 - 15 May 23 kl. 15:10

Jag heter Niclas och är en kristen kille som delvis evangeliserar via YouTube och ett arbete/projekt som vi kallar "Gensvaret". Folk kan ringa in med frågor och vi svarar utifrån Bibeln. Varför Jesus är den enda vägen till Gud I det här avsnittet intervjuar jag Kjell, en pastor, som svarar på lyssnarnas frågor.

De var själva med som skrev Bibeln

apg29 - 15 May 23 kl. 08:26

I Nya testamentet finns det flera ställen där författarna vittnar om att de själva var med och såg Jesus. Händelserna är alltså inte skrivna flera hundra år efter att det skedde. Matteus Matteus vittnar om sina egna möten med Jesus i Nya testamentet.

De historiska händelserna kring Jesu födelse, död och uppståndelse

apg29 - 14 May 23 kl. 15:45

När jag vaknade i morse tänkte jag på de historiska händelserna när Jesus föddes, dog på korset, uppstod från de döda på den tredje dagen och återvände till himlen 40 dagar senare.  Dessa händelser är historiska och har verkligen ägt rum. Det finns många ögonvittnen om detta i Bibeln.

Israel 75 år - Ett profetiskt löfte uppfyllt på en enda dag

apg29 - 14 May 23 kl. 10:01

75 år sedan staten Israel bildades. 14 maj 1948 - 14 maj 2023. Ett profetiskt löfte uppfyllt på en enda dag - Israels födelse och kampen för överlevnad i skuggan av konflikter.

Gud uppenbarade för mig treenigheten i en dröm

apg29 - 13 May 23 kl. 11:28

Inatt hade jag en dröm från Gud. Den var helt fantastisk, och jag har aldrig tidigare drömt om något liknande. I drömmen fick jag en mycket tydlig förklaring om treenigheten.

Miljontals kristna ber för Israels frälsning

apg29 - 12 May 23 kl. 10:17

En grupp på en miljon personer, organiserad av International House of Prayer (IHOP) i Kansas City, USA, deltar i en 21 dagar lång bön för att be om frälsning för Israel. Miljontals kristna är involverade i detta fasta- och böneevenemang, som förväntas bli en årligen återkommande händelse fram till pingstdagen. IHOP:s ledare, Mike Bickle, förklarade att de vill inspirera en global diskussion om Bibelns berättelse om Israel och har därför kallat evenemanget för "Jesaja 62-fastan", efter ett bibelkapitel som betonar Guds syfte för Jerusalem.

Kristna har dömts till döden i Libyen - Återigen visar det sig att kristna är världens mest förföljda religiösa grupp

apg29 - 09 May 23 kl. 17:06

Sex personer har dömts till döden i Libyen efter att ha konverterat till kristendomen och spridit evangeliet till andra människor, vilket är förbjudet enligt den libyska strafflagen. Libyen rankas som det femte svåraste landet att vara kristen i en ny rapport.Sex personer har dömts till döden i Libyen för att de har omvänt sig till kristendomen och spridit evangeliumet till andra människor.

Frikänd av Guds kärlek: Att övervinna känslor av förkastelse

apg29 - 03 May 23 kl. 16:18

Många människor plågas av förkastelse. Själv plågades jag av förkastelse under många år, men Jesus har satt mig fullständigt fri. I den här artikeln tar jag upp vad förkastelse är och hur du kan bli fri från den.

Valborgsmässoafton firas efter det katolska helgonet Valborg

apg29 - 29 Apr 23 kl. 16:50

Valborg, som firas varje år på Valborgsmässoafton i Sverige och andra länder i Europa, var en engelsk missionär och nunna från 700-talet. Hon är helgonförklarad inom den katolska och ortodoxa kyrkan. Firandet av Valborgsmässoafton har sitt ursprung i en blandning av hedniska, kristna och bondesamhällets traditioner och symboliserar välkomnandet av våren och besegrandet av mörkret.

Den tionde spetälske mannen tillbad, prisade och tackade Jesus som Gud, eftersom han hade botat honom

apg29 - 25 Apr 23 kl. 12:16

En dag möttes Jesus av tio män som alla led av spetälska. Han botade dem alla, men bara en återvände för att tacka och tillbe honom som Gud. Detta avslöjar en av de många händelserna i Bibeln som visar att Jesus är Gud och värdig att tillbedjas.

11 förrädiska frågor om Jesu Gudom, men Bibeln ger svar

apg29 - 23 Apr 23 kl. 12:16

I denna artikel besvarar jag 11 förrädiska frågor som ofta ställs om Jesu gudom. Det är viktigt att veta för att kunna förstå Jesu gudom och treenigheten, måste jag ta emot honom som Herren i mitt liv. Då kan Guds Ande uppenbara den treenige Guden i mitt hjärta.

Världsevangelisationsdagen

apg29 - 22 Apr 23 kl. 13:14

Google kunde inte hitta någon information om världsevangelisationsdagen eftersom den inte existerar, men vad hindrar oss från att starta en själva?Tänk om vi också kunde ha en dag för världsevangelisation! En dag då människor över hela världen går ut och delar sin tro och berättar om Jesus.

Den helige Andes överbevisning

apg29 - 22 Apr 23 kl. 12:35

I Johannes 16:8-11, talar Jesus om den Helige Ande som kommer att överbevisa världen om synd, rättfärdighet och dom. Han beskriver hur Anden kommer att visa människor deras behov av frälsning, att Jesus är rättfärdig, och att Satan är dömd.  Joh 16:8 Och när han kommer, ska han överbevisa världen om synd och om rättfärdighet och om dom.

Bibeln attackeras - Underminera inte tron på Guds ord

apg29 - 21 Apr 23 kl. 22:06

Djupast sett är det djävulen som ligger bakom attackerna mot Bibeln. Det borde göra att varje kristen inser att detta är mycket allvarligt för tron på Gud. Det som sker nu i vår tid är förödande för de som tar in otro på Guds ord - Gud stadfäster inte tvivel och otro - Han stadfäster sitt ord.

Jesus är Gud: Bevis från Matteusevangeliet

apg29 - 21 Apr 23 kl. 18:37

I Matteusevangeliet 28:16-20 presenteras flera bevis för att Jesus är Gud. Bland annat tillbad hans lärjungar honom, han påstod sig ha all makt i himlen och på jorden och han lovade att vara med människorna alla dagar till tidens slut. Dessa egenskaper är unika för Gud, vilket styrker påståendet att Jesus är Gud.

Bönehuset i Vigeland hotades av stängning, men fick flytta till större lokaler

apg29 - 20 Apr 23 kl. 15:49

Bild: jesuspeople.com. Ett bönehus i Vigeland, Norge, som tidigare var hotat av stängning, har på kort tid blivit ett centrum för helande, gudsmöten och människor som tar emot Jesus.

Var tredje människa på jorden kommer antingen från Kina eller Indien

apg29 - 19 Apr 23 kl. 15:36

Indien har nu blivit det mest befolkade landet i världen med 1,428 miljarder invånare, något högre än Kinas befolkning på 1,425 miljarder människor. Jordens totala befolkning uppgår till cirka 8 miljarder människor. Cirka en tredjedel kommer från Kina eller Indien.

Kristi upphöjelse och hans verkliga mänsklighet och gudomliga natur

apg29 - 18 Apr 23 kl. 10:10

Filipperbrevet 2:5-11 beskriver Kristi upphöjelse och hans verkliga mänsklighet och gudomliga natur. Verserna fokuserar på hur Kristus avstod från sin gudomliga status och tog på sig en tjänares gestalt genom att bli människa och genomgå en död på korset för att frälsa mänskligheten. Som en följd av detta upphöjde Gud honom och gav honom ett namn som är över alla andra namn, vilket betyder att alla ska bekänna Kristus som Herren till Guds och Faderns ära.

Bosse Andersson har flyttat till sin himmelska boning

apg29 - 17 Apr 23 kl. 17:09

Sångarevangelisten, countrysångare och musiken Bosse Andersson har flyttat till sitt himmelska hem för att vara hos Jesus. Han dog den 11 april 2023 vid en ålder av 76 år. Bosse och hans fru Anita var kända som countryduon Bosse & Anita.

Med våren kommer döden

apg29 - 17 Apr 23 kl. 15:39

Bild: Aftonbladet. Det blir obehagligt när man tänker på den kommande våroffensiven i krigets Ukraina. Här råder ingen glädje och framtidsutsikter med att sommaren snart är här, utan där kommer våren med döden.

Vilddjurets tal och dess betydelse

apg29 - 17 Apr 23 kl. 10:07

I den bibliska grundtexten finns det flera ord som kan översättas till "märke" på hebreiska och grekiska, och dessa används i olika sammanhang för att beskriva olika typer av märkning eller stämpling. En av dessa märkningar som nämns i Uppenbarelseboken är "vilddjurets märke", som alla människor tvingas ta på högra handen eller i pannan för att kunna köpa eller sälja. I denna artikel kommer vi att undersöka vad dessa ord betyder och hur de kan relateras till märkningstekniker som används idag.

Psalm 83-kriget kan vara en föregångare till Gog och Magog-kriget

apg29 - 17 Apr 23 kl. 09:19

När Turkiets president Erdogan häromdagen proklamerade att "den muslimska världen måste enas mot Israel", var det ett stort profetiskt tecken som pekar på inte bara Jesu återkomst, utan också uppfyllandet av många profetior som rör Israel.Tyvärr kommer det att finnas en tid av nöd för det judiska folket, som också kallas "Jakobs nöd", innan Herren kommer tillbaka till Israel och det judiska folket för att upprätta det efterlängtade Gudsriket på jorden. Men i och genom denna nöd kommer det att finnas en kvarleva och en rest som Herren kommer att fullborda sina löften och förbund med.

Evigt evangelium för alla - uppmaning att frukta Gud och ge honom ära

apg29 - 17 Apr 23 kl. 06:02

Uppenbarelseboken 14:6-7 beskriver en ängel som flyger mitt i himlen med ett evigt evangelium att förkunna för alla människor på jorden och uppmanar människor att frukta Gud, ge honom ära och tillbe honom som den allsmäktige skaparen av allt. Dessa verser ger en påminnelse om Guds helighet och makt samt om människors beroende av honom som Skapare och Gud. De förmedlar också en viktig kristen lära om frälsning och dom, och uppmanar människor att ta emot Guds budskap om frälsning och leva enligt hans vilja.

Bibelläraren Ebbe Bohlin varnar: Vi måste förstå att bortryckandet kan ske när som helst!

apg29 - 16 Apr 23 kl. 16:49

I denna artikel tar vi upp en viktig fråga som är av intresse för många kristna - nämligen Jesu återkomst och vad det innebär för oss som tror. Vi citerar bibelläraren Ebbe Bohlin och hans bok "Vad lider natten", där han förklarar vad som enligt bibeln kommer att hända vid Jesu återkomst. Bohlin skiljer på begreppen bortryckandet och uppenbarelsen, och förklarar vad som kommer att hända vid varje tillfälle.