Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: finnjonna

Blogginlägg från finnjonna

återvinning -the good shit

finnjonna - 20 Nov 11 kl. 20:45

Väntar på en "idiot på resa" som kommer på ettan halv tio. Egentligen borde jag väl ge upp och kila iväg för att sussa då jag är fullständigt sjukt trött. Men jag vill ha några skratt först, jo det vill jag.

sjukstuga

finnjonna - 20 Nov 11 kl. 11:05

Till sist kom vi till Stockholm och lyckades också packa ur bilen. Det kändes en smula hopplöst när dörrarna till släpet öppnades och man liksom fattade att det ju såklart är minst lika mycket grejer kvar att flytta som man redan en gång flyttat. Fast det gick hyfsat smidigt efter första chocken.

på väg

finnjonna - 19 Nov 11 kl. 15:43

Mot stockholm. Hem.Bil full av grejer.

testa inte detta hemma

finnjonna - 18 Nov 11 kl. 13:16

Om en timme drygt ska jag ta mig själv och mitt pick mot centralen för att där hoppa, även om det verbet känns som en oövervinnerlig övning just nu, på ett tåg mot Norrköping.Dags att packa igen.Flytta.

int så grått trots allt

finnjonna - 17 Nov 11 kl. 09:09

Känslan är grå när jag först tar på den. Sen väljer jag att titta lite närmare på saker och ting, både ut och in och anar faktiskt riktigt vackra ljusblåa strimlor som klyver molnen. Ju mer jag tittar desto mer ser jag!

bajskorvsboogie

finnjonna - 15 Nov 11 kl. 23:24

Älskade Milo börjar komma ikapp mig. Och ingen kunde vara nöjdare än jag. Nu är det kakka (=bajs) mest hela tiden och däremellan lite kikkeli (=snopp) och pylly (=stjärt).

gladaste Mimmi

finnjonna - 15 Nov 11 kl. 15:52

Man blir på så bra humör av underbaraste tjejen när hon vaknar utsövd och hämtar en hatt för att sen digga till musiken i tvn.

varning varning

finnjonna - 15 Nov 11 kl. 13:42

Detta inlägg kan komma att innehålla väldigt mycket gnäll och en hel del svordomar. Jupp jag vet. Det är fult att svära men jag kommer ösa på några rader längre ner.

och så en till, sista

finnjonna - 15 Nov 11 kl. 10:17

bredbent mama coming!

finnjonna - 14 Nov 11 kl. 22:40

 Foto: Camilla Svensk, mama.nu Foto: Camilla Svensk, mama.nuHa ha.

det var kul så länge det varade

finnjonna - 14 Nov 11 kl. 22:24

Säljer en älskling. No more going up going down. Snyftalainen.

crema så gott!

finnjonna - 14 Nov 11 kl. 16:01

Bröllopspresenter droppar oväntat och överraskande in. Nya Nespressobryggaren får jobba kan jag lova. Så himla gott!

det här kul

finnjonna - 14 Nov 11 kl. 15:42

Roligt! Där anar man polokroppsstrumpan. Att se mer av den...

dagen efter galaglam

finnjonna - 14 Nov 11 kl. 13:28

Snart dags för vårt första BVC besök här uppe. Känns bra so far. Har hört bra om vårdcentralen och sköterskan vi ska träffa, så när Mimmi väl vaknar bär det av.

mamakäng

finnjonna - 13 Nov 11 kl. 23:24

Wordfeudar mig till sömns medan jag ligger nästan en decimeter ovanför kudden på mitt superlockade och fortarande läckert stylade hår och svävar. Orkade bara inte tvätta och reda ut så då får det bli så här. Woooo.

kul detta

finnjonna - 13 Nov 11 kl. 15:40

...en bit på vägen. Spillde precis kaffe på mig så jag måste pudras om.

farsdag

finnjonna - 13 Nov 11 kl. 14:29

Så här kan man ju också fira far.Resultat senare.

hotelltime

finnjonna - 12 Nov 11 kl. 10:22

Efter en oprovocerad hotellnatt på scandic Grand central äter vi fantastisk frukost!Snart ska vi hem och pussa på barnen som är hemma med fammo och Thomas.

kanske jag inte finns?

finnjonna - 10 Nov 11 kl. 11:08

Satt och viftade med telefonen och pep -häär häär, när konduktören ropade på -nya reeesande!?!Men nej. Hon såg mig inte, alldeles intill stod hon men såg mig inte.

korvsug

finnjonna - 09 Nov 11 kl. 15:09

Gått på jakt efter finsk korv idag i hötorgshallen och andra affärer, men nej. Inte en HKn sininen någonstans. Var sjutton finns det finska guldet?!?

suuuuk

finnjonna - 09 Nov 11 kl. 08:46

Är som en hel karl och känner mig dödssjuk efter att ha konstaterat det jag misstänkte -värme!Måste packa ner barnen nu och lämna Milo på förskolan. Han sitter och väntar påklädd i soffan.

lax på en bädd av gott gegg

finnjonna - 07 Nov 11 kl. 13:29

Väldigt snabbt rörde jag ihop denna gudomligt goda lunch.In med en bit saltad och peppprad lax i ugnen. Häll på lite vatten i formen.

middagsdags

finnjonna - 05 Nov 11 kl. 17:52

Tunnelbanan är full av häxor och cleopatror samt en man med överkamning deluxe. Tror inte karln ifråga ska på halloweenpartaj, han ser nog bara ut så. Själv ska jag på middag.

fortsatta kvadrasmarta tankar

finnjonna - 05 Nov 11 kl. 13:07

Nu börjar dagen gå mot eftermiddag. Kanske den redan räknas som sådan?I alla fall.

varje dag är Bukowski

finnjonna - 05 Nov 11 kl. 10:01

Vaknar med värk i kroppen. (Inget nytt där.)Vill grina lite, men när jag pressar ihop ögonen och öppnar munnen med en grimas tar det slut.

Muminjonna fixar laxen

finnjonna - 04 Nov 11 kl. 21:22

Vi hade trevliga grannvänner på besök och jag fixade snittar och bjöd på vin och vatten. Mycket mumsigt! Nu väntar jag på bröderna Birro som snart gästar Skavlan.

lådor under sängen

finnjonna - 03 Nov 11 kl. 10:49

Så är det. Lådor under sängen, eller säng med lådor under är en kvadratsmart lösning!Hittade en sådan på Ikea och orkar jag inte börja snickra ihop en egen variant får det bli denna.

kvadratsmarta funderingar

finnjonna - 02 Nov 11 kl. 22:54

Vi gjorde det! Köpte en lägenhet. Ett hem.

just nu i tunnelbanan...

finnjonna - 01 Nov 11 kl. 09:48

...en mycket speciell sko.

plötsligt händer det

finnjonna - 31 Oct 11 kl. 12:17

Istället för att äta lunch gjorde jag lite slingor då jag ändå hade hälften kvar från sist. Kände mig sååå mörk i det förra och med lugg hängandes ner nu ännu liksom dystrare så jag ville helt enkelt ljusa upp det som glor tillbaka i spegeln och voila! Är ju inte den mest solbrända i kvarteret om man säger så (lite mörkare än ett lik eventuellt om jag rodnar) så det blir nog bra detta.

roliga grejer i fickan

finnjonna - 31 Oct 11 kl. 10:57

Jag har sökt några kurser till våren på högskolan och är behörig till samtliga! Känns sanslöst bra även om det är långt ifrån klart ifall jag kommer in på någon, men att bara ha sökt och att dessutom ha gjort det rätt och också vara behörig är så otroligt häftigt för mig! Det trodde jag inte.

veckans Lina

finnjonna - 29 Oct 11 kl. 22:22

Några av rätterna från veckans matkasse. Mycket goda sådana! Framförallt gick jag ner i brygga av mangosalsan som var tillbehör till laxen men även currykycklingen med cashewnötter överst gjorde mig mentalt svag.

...allting gott

finnjonna - 29 Oct 11 kl. 10:13

Det gick bra det där igår, trots bristen av fönster. Fick en ny lagning som inte kostade skjortan så jag blev glad att jag var tvungen att gå och reashoppa på HM efteråt och är nu ett par tröjor och en kavaj rikare. Wohoo.

i väntan på... vad?

finnjonna - 28 Oct 11 kl. 13:57

Sitter i ett aningen suspekt väntrum och väntar på min tur.Tandläkardags. Tandläkaren.

tand och annat strul

finnjonna - 28 Oct 11 kl. 09:00

Så lite till testande från ännu en app. Det har varit massa strul senaste dagarna och jag tycker det är olustigt. Fortfarande finns sånt som jag inte kommer åt och det retar mig.

ny bloggapp

finnjonna - 27 Oct 11 kl. 22:25

Det gick inte alls med den förra där på slutet så jag testar lite nytt.På Debatt pratar de om nya twilightfilmen som tydligen fått 15 årsgräns på bion. Måste väl gå och se sen what the fuss is all about.

lurade de j******a

finnjonna - 26 Oct 11 kl. 22:47

Hade lyckats sätta in en bild på fejjan så håll till godo. Lite förvånat men ändå - finnjonnan med lugg! Igen.

dataintrång

finnjonna - 26 Oct 11 kl. 22:41

Lyckas inte publicera något från Iphonen och det är ju bara för trist. Jag menar, som vanligt är jag fullständigt sprickfärdigt fylld av spännande saker att skriva och berätta och det är ju inte helt rättvist att jag blir sittande med och på de grejerna för mig själv. Men men.

Huvudjägarna

finnjonna - 26 Oct 11 kl. 10:41

Hade ett par timmar för oss själva för första gången som gifta (sen bröllopsnatten) och vi gick på bio Marcus och jag medan min fina moster Aila var hos barnen som mest verkade tycka det var skönt att slippa oss en stund. Vi såg en mycket bra norsk film-huvudjägarna av Jo Nesbo sim jag ska börja läsa så fort jag samlat på mig böckerna i rätt ordning.Filmen var inte så, vad ska jag säga?..

röda mattan

finnjonna - 25 Oct 11 kl. 18:43

Biopremiär. Norsk thrillerdeckare- Huvudjägarna. Wohoo.