Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu utdrag från bloggens senaste inlägg. För alla inlägg besök bloggen: omTVserier

Blogginlägg från omTVserier

Primeval: New World

omTVserier - 21 Nov 12 kl. 19:34

En av de nya serier som dykt upp under hösten är Primeval: New World som produceras av kanadensiska SPACE. Huvudrollerna innehas av Niall Matter, som vi senast såg som Zane Donovan i den tragiskt nedlagda serien Eureka, och Sara Canning som flera kanske känner igen som moster Jenna i Vampire Diaries.. Handlingen bygger på att det dyker upp ”anomalier” som de kallas, en slags portaler genom tid och rum.

Vampire Diaries S04E05 – The Killer

omTVserier - 13 Nov 12 kl. 08:56

Nu börjar äntligen säsongen kicka igång ordentligt i VD. Så här efter de inledande avsnitten har vi mest fått allt utlagt för oss men vilka saker de tagit fram sen. Elena (Nina Dobrev) som nybliven vampyr och allt vad det innebär.

World Without End

omTVserier - 06 Nov 12 kl. 20:42

Jag vet att det är många som har väntat på fortsättningen av historien om det som utspelar sig i staden Kingsbridge. Nu kommer fortsättningen på The Pillars of the Earth, den 4:e september var det premiär för World Without End som visas på bland annat Channel 4 i England. Vi som följer amerikansk tv kan se den på ReelzChannel och där hade serien premiär den 17:e oktober.

Arrow

omTVserier - 05 Nov 12 kl. 19:53

The Gates

omTVserier - 15 Aug 12 kl. 20:28

America’s next top model säsong 17

omTVserier - 20 Apr 12 kl. 11:40

I tisdags hade en ny säsong av America’s Next Top Model (ANTM) Sverige-premiär på TV3. Realityserien har säsong efter säsong lockat miljontals tittare över hela världen, även i Sverige. Denna säsongen är dock lite speciell jämfört med tidigare säsonger.

American Horror Story på TV11

omTVserier - 16 Apr 12 kl. 19:58

Äntligen har ”American Horror Story” kommit till Sverige! Jag har själv följt den slaviskt när den visades i USA och hoppades att den skulle komma till Sverige så att svenskarna också fick njuta av denna underbara serie! För två veckor sen började TV11 visa FX Network’s serie ”American Horror Story”.

Betnér direkt

omTVserier - 03 Apr 12 kl. 17:41

Igår hade programmet Betnér direkt premiär på Kanal5. Det är ett live-sänt debattprogram med Magnus Betnér som håller i programmet. Jag som personligen är ett stort fan av Magnus Betnér såg mycket fram emot detta.

Gossip Girl säsong 5

omTVserier - 01 Apr 12 kl. 19:31

Ikväll fortsätter säsong 5 av Gossip Girl på Kanal5. I det senaste avsnittet (Avsnitt 10) avslutades i en rysare. Blair och Chuck råkade ut för en allvarlig bilolycka och deras tillstånd är kritiskt.

GCB

omTVserier - 28 Mar 12 kl. 22:14

Igår hade GCB premiär på kanal5. GCB stod från början för ”Good Christan Bitches”, men innan premiär bytte till namnet ”Good Christian Belles”. Det är en amerikansk drama/komedi-serie som hade premiär i USA för några veckor sedan.

Terra Nova Nedlagd

omTVserier - 27 Mar 12 kl. 20:53

För ett tag sedan skrev jag om serien Terra Nova som visats i USA och som TV4 har köpt visningsrättigheterna till. Fox som producerade Terra Nova har nu valt att lägga ner serien efter endast en säsong. Detta beslut är taget efter vikande tittarsiffror.

Suits

omTVserier - 21 Mar 12 kl. 21:11

I lördags hade den hyllade amerikanska advokatserien premiär i Sverige på SVT1. Seriens första säsong har 12 delar och alla har redan sänts i USA där den fått stående ovationer. Suits handlar om ryktbara affärsjuristen Harvey Specter (Patrick J.

Lyckan i LA

omTVserier - 15 Mar 12 kl. 14:43

I tisdags var det premiär för ”Lyckan i LA” på Tv3. Programmet handlar om fyra svenska tjejer som några år tidigare flyttade till Los Angeles för att uppfylla sina drömmar och därmed finna lyckan. Programmet är filmad utifrån deras vardag i LA.

Säsongsstart av Jersey Shore

omTVserier - 13 Mar 12 kl. 14:24

Nu på söndag 18 mars har en ny säsong av den amerikanska reality-serien premiär. Detta blir den femte säsongen av serien, och den blir bara mer och mer populär i både USA och övriga världen. Jersey Shore är amerikanskt program som handlar om 8 amerikaner med italienskt ursprung, sk.

Vill du vara med i Farmen?

omTVserier - 09 Mar 12 kl. 12:40

Efter 8 år är dokusåpan Farmen tillbaka i rutan. Till hösten kommer dokusåpan börja sändas på Tv4. Om du känner att du skulle vilja prova på utmaningen och synas på tv har du nu chansen att ansöka om att vara med i dokusåpan.

Den sista dokusåpan

omTVserier - 08 Mar 12 kl. 10:37

I tisdags hade ”Den sista dokusåpan” premiär på Tv6. Serien beskrivs på Tv6 som ”något unikt för hela världen”. Det är en dramaserie som involverar en dokusåpa, kändisar, zombier, splatter och humor.

Smash har kommit till Sverige

omTVserier - 07 Mar 12 kl. 12:53

”Stars aren’t born. They are made” Den amerikanska musikalserien ”Smash” hade nyligen premiär i Sverige. Serien är ett musikaliskt drama som är baserat på Marilyn Monroes liv.

En första recension av Kontoret

omTVserier - 12 Feb 12 kl. 21:42

Svensk TV var på gång , svensk TV hade tagit steget in i framtiden. Med serier som Äkta människor och Solsidan hade Sverige lyckats med att göra trovärdiga serier med en del av den svenska folksjälen i sig. Och då är det inte så konstigt att förväntningarna var ganska stora på kontoret, visst är serien baserad på gamla ”the office” men kanske hade man lyckats försvenska den och hittat rätt.

Terra Nova

omTVserier - 29 Jan 12 kl. 20:47

Året är 2149 och jorden går mot sin undergång. Jorden är överbefolkad och regler om fortplantning har införts under parollen ”A family is four”. Familjen Shannon är fem, och detta gör att man hamnar i problem och att fadern i familjen, Jim Shannon, hamnar i fängelse när myndigheterna upptäcker familjens hemlighet.

Sherlock S02

omTVserier - 29 Jan 12 kl. 17:43

Alla som gillade serien Sherlock som tidigare visades i SVT får snart chansen att se Säsong 2 av serien om denna speciella detektiv då den nu återvänder till svensk television. Både Benedict Cumberbatch och Martin Freeman återvänder till sina roller som den moderna detektiven samt hans bloggande medhjälpare. Jag anser att serien håller en väldigt hög nivå och att BBC har gjort en fantastiskt castning när de fann guldkornet Cumberbatch och gav honom titelrollen.

Premiär för ny serie

omTVserier - 12 Jan 12 kl. 18:53

Revenge är en helt ny serie som har premiär i kväll klockan 21:00 på TV3. I USA har serien vecka efter vecka konkurrerat ut publikfavoriter som Law & Order och CSI. Revenge handlar om en tjej som heter Amanda Clarke (Emily VanCamp) som flyttar tillbaka till The Hamptons under falskt namn, Emily Thorne, för att få sin hämnd.

TV4 satsningarnas start

omTVserier - 09 Jan 12 kl. 20:43

TV4 har valt att inleda 2012 med att sjösätta två jätteproduktioner. The voice respektive Gladiatorerna, två programformat som det stormat lite kring redan innan sändningsstart. The voice var det nya idol som sedan hamna i formaträttighetskrig mot tv3s true talent.

How to be a gentleman 2011 års största flopp

omTVserier - 05 Jan 12 kl. 03:32

Så här i nyårstider så ska man ju ofta utse årets bästa etc etc. Jag tänkte rikta ljuset på 2011 år kanske största flopp på den amerikanska TV-marknaden och det går till försöket till en sitcom ”How to be a gentleman” med en titel som anspelade på HIMYM och storstjärnan Kevin Dillon från Entourage så såg det lovande ut. Återigen skulle vi se Kevin Dillon i en klassisk ”funny friend” roll och han gjorde det ju bra i entourage.

TV4:s nya storsatsning

omTVserier - 04 Jan 12 kl. 19:10

Se upp alla musikfantaster. Det är bara några veckor sedan Idol avgjordes och i kväll klockan 20:00 är det dags för TV4:s nya storsatsning The Voice Sverige. Upplägget liknar True Talent som sändes på TV3 under hösten.

Once Upon a Time till Kanal 5 i vår

omTVserier - 09 Dec 11 kl. 05:51

Glädjande nyheter idag när det står klart att Kanal 5 har köpt in succéserien Once Upon a Time. Nåja, succé är kanske för tidigt att uttala sig om men serien har blivit nominerad till ”tittarnas favoritdrama” i 2012-års upplaga av People’s Choice Award vilket bådar gott för dess framtid. Recensenterna har varit delade men samtliga har gett serien godkänt.

Misha Collins tillbaka till Supernatural

omTVserier - 08 Dec 11 kl. 00:15

Det är sant mina kära Winchesters. Under natten, svensk tid, mellan den 5-6 december bekräftades det att Misha Coillins, Castiel, kommer att återvända till Supernatural. Enligt Tvline.

Chris Zylka får stående roll i Secret Circle

omTVserier - 07 Dec 11 kl. 20:24

Spoilervarning för er som inte följer serien i USA. Goda nyheter idag när det står fast att Chris Zylka har fått en återkommande roll i dramaserien The Secret Circle. Personligen så har han varit en favorit ända sedan inledningen och jag ser positivt på att han återkommer trots omständigheterna.

NBC beställer en full säsong av Grimm

omTVserier - 06 Dec 11 kl. 17:53

Är egentligen något sent ute med denna nyheten och bland annat Andreas på Fjärrkontrollen har skrivit om den men jag tycker ändå det är vårt att nämna att NBC nu beställt en full säsong av Grimm. Mikael publicerade sin recension av Grimm förra månaden och jag tycker att den har varit en av höstens överraskningar. Har vanligtvis svårt för överdrivna science fiction-serier, där spektakulära saker sker i varje avsnitt utan att någon i omgivningen reagerar, men hittills anser jag att man gjort ett bra jobb även om man balanserar på kanten.

Thundercats tillbaka i ny kostym

omTVserier - 05 Dec 11 kl. 10:00

En av TV-serierna jag följde i mina yngre dagar var Thundercats med Lion-O i spetsen. Efter många års uppehåll (sedan 1987) så är man nu äntligen tillbaka i ny kostym, animerad av Studio 4°C och jag måste säga att man har gjort ett otroligt bra arbeta. Premiäravsnittet var en fantastisk kombination av action och drama samtidigt som vi fick lära känna många av karaktärerna från den gamla serien på nytt.

Happy Endings – årets bästa relationskomedi

omTVserier - 04 Dec 11 kl. 21:26

I år, mer än vanligt, har vi blivit överrösta av relationskomedier men jag fastnade inte riktigt för någon. Better With You hade sina stunder även om jag ganska snabbt tröttnade. Traffic Light var bitvis okej men bjöd aldrig på några riktiga skratt.

Community i fara att läggas ner

omTVserier - 02 Dec 11 kl. 02:06

Den amerikanska serien Community som i sverige går på tv6 är mitt uppe i sin tredje säsong och har nu utav sin amerikanska kanal blivit placerad på ”bänken”mitt  i den amerianska tv-säsongen, vilket betyder att community inte kommer att sändas i USA den närmaste tiden. Att serien återkommer i vår med resten utav den tredje säsongen är högst troligt, men vad som händer efter det är högst oklart. Serien har blivit hyllad av kritiker som en nyskapande serie men den  har dock inte lyckas vinna över den stora tv-publiken under sin tredje säsong och det sägs vara den primära anledningen till pausen.

Nya avsnitt av Glee i kväll (Spoiler varning)

omTVserier - 30 Nov 11 kl. 18:48

Se upp alla Glee-fans för i kväll klockan 20:00 på TV11 så startar den efterlängtade tredje säsongen. Den tredje säsongen inleds med att Will (Matthew Morrison) presenterar ett helt nytt projekt som förhoppningsvis kommer få klubben att vinna efter att ha förlorat förra årets stora tävling. Nytt för den här säsongen är att Sam (Chord Overstreet) och Lauren (Ashley Fink) inte figurerar lika mycket i serien längre.

Se Ghost Whisperer från början

omTVserier - 29 Nov 11 kl. 14:07

Om du missat Ghost Whisperer har du nu chansen att se serien från början med start i kväll klockan 22 i Sjuan.  Ghost Whisperer handlar om mediumet Melinda Gordon som spelas av Jennifer Love Hewitt, känd från ”Jag vet vad du gjorde förra sommaren”. Melinda driver antikaffären ”Same As It Never Was Antiqeus” och bor med sin man Jim (David Conrad) i den lilla staden Grandview.

Sök till Big Brother 2012

omTVserier - 21 Nov 11 kl. 19:25

TV11 söker nu deltagare till den nya säsongen av Big Brother. Big Brother 2012 kommer sändas till våren och det är klart att Gry Forssell kommer vara programledare även den här omgången. Förra säsongen spelades in på 100 dagar och hela 91 program sändes på TV11.

Serietips i höstmörkret

omTVserier - 14 Nov 11 kl. 15:57

De flesta har antagligen hört talas om kultserien Twin Peaks av David Lynch. Men alla kanske inte har tagit sig tid att se den. Jag tycker att det är en av de bästa serier som producerats även om den spelades in år 1990-91 och har några år på nacken.

Robinson 2011 avgörs ikväll

omTVserier - 10 Nov 11 kl. 08:14

Deltagarna från årets Robinson har nästan spenderat 40 dagar i det varma El Nido som ligger i sydvästra Filippinerna . Nu är det äntligen dags, vinnaren av Robinson 2011 ska koras i kväll klockan 20:00 i TV4. Hanna har redan tagit sig till final och Mats, Louise, Ola och Sigvald har fortfarande chans till en finalplats.

Playboy Club nerlagd efter bara 4 avsnitt

omTVserier - 09 Nov 11 kl. 16:04

Det är väl ingen av oss mad men fantaster som missat att spana in den liknande retro serien ”The playboy club” och för er som gillade serien och såg potential i den har jag tyvärr tråkiga nyheter, efter endast 4 sända avsnitt har serien blivit nerlagd av kanalen NBC. Serien utspelade sig på tidigt 60-tal i staden Chicago där storyn kretsar kring dem arbetande tjejerna och gästerna på herrklubben ”The playboy club”. Serien är till viss del baserad på det som hände och förse gicks på den riktiga playboy club som Hugh Hefner startade på 60 talet.

En första titt på Grimm

omTVserier - 07 Nov 11 kl. 12:50

En ny sci-fi serie har haft premiär i USA, i den här serien som hämtat inspiration från sagoklassikern ”Bröderna Grimm” får vi följa polisen Nick Buckhardt som är den sista Grimm i livet och måste ta över familjens arv att stoppa supernaturliga varelser som dyker upp i våran värld och begår brott. Seriens skapare är ingen mindre än David Greenwalt och Jim Kouf. Greenwalt är mannen som ligger bakom Buffy the vampire slayer och Angel så att ta sig an såna här typer av serier är inget som är nytt för honom.

Inför Bones säsong 7 (spoilervarning)

omTVserier - 03 Nov 11 kl. 12:30

Nu på torsdag gör långkörare Bones comeback i amerikansk tv med sin sjunde säsong( något datum för sverige premiären är ännu inte satt) och efter den stora cliffhangern i säsongsavslutningen är det många frågor som skall besvaras. Bl.a.