Bloggkategorier:

Humor (15)

Djur (12)

Feminism (11)


Du läser nu början på ett inlägg från Feber.se

iFixit plockar isär Meta Quest Pro

Feber.se - 04 Nov 22 kl. 18:00

Vad gör den så dyr? I iFixit senaste video har gänget fått tag på Mark Zuckerberg och Metas senaste VR-headset Meta Quest Pro för att ta reda hur komponenter som de nya pannkaslinserna ser ut och vad som gör att headsetet kostar hela 19.495 kronor. Läs vidare och kommentera: https://feber. Fortsätt läs..


Dela artikeln

| Dela


Kommentera gärna


Liknande inlägg

Meta Quest 3 ska bli tunnare och lättare

Feber.se - 29 May 23 kl. 12:00

Men verkar sakna ögonspårning Metas Quest 3, som internt har fått namnet Eureka, är både tunnare och lättare än sin föregångare Quest 2, skriver Mark Gurman som fått känna på Metas headset. Headsetet förväntas också ha avancerad handspårning och pass-through video, likt Apples ryktade "Reality Pro"-headset. Quest 3 kommer att ha en andra generationens Qualcomm Snapdragon XR2-chip, förbättrade sensorer och ett förbättrat system för att justera linsernas avstånd mellan ögonen.

Meta säger upp ännu fler anställda

Feber.se - 25 May 23 kl. 14:30

Den tredje gången på kort tid Meta genomför nu den sista av de tre stora nedskärningarna som tidigare utlovats, men det kan fortfarande bli fler mindre nedskärningar framöver. Facebooks moderbolag har redan gjort två tidigare nedskärningar, vilka påverkade 11 000 respektive 10 000 anställda. I mars 2023 meddelade Meta att de skulle göra ytterligare nedskärningar, vilka skulle påverka 10 000 anställda totalt.

Var Final Cut Pro på iPad värd väntan?

Feber.se - 24 May 23 kl. 19:00

Det verkar som det Igår släpptes äntligen Final Cut Pro för iPadOS, men frågan är om den var värd väntan? Kort sagt verkar det som att Apple levererat. Den största bristen verkar dock vara att appen inte har stöd för redigering från extern lagring, vilket innebär att en iPad med exempelvis 128 GB lagringsutrymme kan fyllas rätt fort eftersom videoklipp sparas i Final Cut-biblioteket samt ligger kvar på sin ursprungliga plats.

Kameran på Surface Pro X har slutat fungera

Feber.se - 24 May 23 kl. 15:15

Verkar vara någon slags datumbugg Flera användare av Surface Pro X uppger på både Reddit och i Microsofts forum att kameran på deras Surface-laptops inte längre fungerar. The Verge bekräftar att kameran på flaggskeppsmodellen i Microsofts Surface-serie har slutat fungera även för dem. Microsoft har än så länge inte kommenterat varför det inte längre går att göra videosamtal med Surface Pro X eller något annat som har med kameran att göra.

Meta säljer Giphy till Shutterstock med förlust

Feber.se - 24 May 23 kl. 12:00

Efter att ha tvingats till detta För tre år sedan köpte Facebook gifanimations-tjänsten Giphy men nu tvingas Facebooks moderföretag Meta att sälja tjänsten. Efter köpet av Giphy inledde flera konkurrensmyndigheter utredningar av köpet och beslutade den brittiska konkurrensmyndigheten Competition and Markets Authority (CMA) att Metas ägande av Giphy var för konkurrenshämmande. Det är den amerikanska fototjänsten Shutterstock som kommer att köpa Giphy av Meta för 53 miljoner dollar.

Idag släpps Final Cut Pro och Logic Pro för iPad

Feber.se - 23 May 23 kl. 14:00

Bör dyka upp i App Store under dagen För ungefär två veckor sedan fick vi veta att Apple äntligen släpper "proffsapparna" Final Cut Pro och Logic Pro för iPad, och idag är det dags för apparna att faktiskt släppas. Priset för apparna hamnar på 69 kronor i månaden eller 690 kronor per år. Final Cut Pro är kompatibelt med iPad-modeller med M1-chip eller senare och Logic Pro kommer att vara tillgängligt på iPad-modeller med A12 Bionic-chip eller senare.

Meta får rekordhöga böter för att ha skickat EU-användares data till USA

Swedroid.se - Allt om Google Android - 22 May 23 kl. 15:45

Meta har fått 1,2 miljarder euro i böter, hösta boten av det här slaget, för att att ha brutit mot GDPR genom att skicka EU-användares data till USA. Domen har utdelats av Irlands Data Protection Commission (DPC). EU kräver även att dataöverföringen stoppas.

Meta får rekordböter på 13 miljarder kronor

Feber.se - 22 May 23 kl. 11:45

Skickar användares data till USA Meta har nu fått ta emot en böter på 1,2 miljarder euro (eller cirka 13 miljarder kronor) från EU efter att man överfört användares data till datacenter i USA, rapporterar Bloomberg. EU-domstolarna tror att sådan överföring av data utsätter EU-medborgare för integritetskränkningar, vilket man oroat sig för ända sedan 2013 efter avslöjanden av visselblåsaren Edward Snowden om amerikanska massövervakningsprogram. Domslutet togs av Irlands dataskyddsmyndighet (DPC).

Metas påstådda Twitter-utmanare kan släppas redan i juni

Swedroid.se - Allt om Google Android - 19 May 23 kl. 21:22

Rykten har sedan i mars hävdat att Meta arbetar på en motsvarighet till Twitter. Enligt ett nytt rykte med Lia Haberman som källa är Twitter-utmanaren så gott som redo för rampljuset och kan släppas redan i slutet av juni, om en dryg månad. Meta ska ha beskrivit tjänsten som ”Instagram för dina tankar”.

Logitech samarbetar med iFixit för reparationer

Feber.se - 18 May 23 kl. 18:00

Användare kan snart beställa reservdelar och reparationsguider Logitech är det senaste företaget att annonsera ett samarbete med DIY-specialisterna iFixit, som ska göra det enklare för användare att reparera sina egna prylar. De två företagen ska erbjuda sådant som reservdelar, batterier och reparationsguider för produkter som nått slutet av sin garanti. Satsningen börjar i sommar då det kommer att finnas reservdelar till produkter som MX Master och MX Anywhere att köpa hem.


Fler inlägg från Feber.se

Faraday Future ska tydligen ha börjat leverera bilar

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:30

Dyraste versionen kostar 309.000 dollar Efter hur många turer som helst ska Faraday Future nu har börjat leverera de första exemplaren av den eldrivna modellen FF 91. Det finns tre olika versioner att välja mellan - 2.

Polestar 2 får uppgraderat Apple CarPlay

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 11:00

Och YouTube Polestar uppdaterar nu mjukvaran i sin bil Polestar 2 med stöd för YouTube, en ny räckviddsassistent och uppgraderat Apple CarPlay. Den första nyheten är alltså att den inbyggda mjukvaran, som baseras på Android Automotive, nu får stöd för YouTube, vilket är perfekt när du exempelvis väntar på att bilen ska laddas. Den andra nyheten är en ny app som ska hjälpa till med räckvidden.

Robotar kommer inte att få gifta sig i kyrkan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:30

"Vi håller oss till människor som medlemmar i Svenska kyrkan" SVT har intervjuat Susanne Rappmann, biskop i Göteborg stift, för att se vad Svenska kyrkan har för syn på artificiell intelligens. Hon säger bland annat att det finns många fördelar med AI och nämner bland annat att AI kan användas för att "energioptimera saker och den kan hantera fantastiska mängder data". Rappman tror inte heller att utvecklingen av AI är något som går att förhindra men efterlyser någon typ av reglering av artificiella intelligenser på politisk nivå.

Urbanears presenterar Juno

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:15

Inear-lurar med ANC Idag presenterade svenska Urbanears ett par true wireless-hörlurar som man kallar för Juno. Hörlurarna är försedda med aktiv brusreducering (ANC) och via Urbanears nya app går det även att ställa in hörlurarna efter eget tycke och smak. Det finns även möjlighet att koppla lurarna till två enheter samtidigt, till exempel en dator och en mobiltelefon.

Tibber och Polarium lanserar hembatteri

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Tibber och Polarium lanserar hembatterit Homevolt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 10:00

Kostar från 89.995 kronor När elpriserna skenade iväg var det nog många som började fundera över att ha en backup hemma. Solceller på taket och sen ett hembatteri som kunde lagra överskottet och bli användbart när det passade bäst.

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Appen Apollos dagar kan vara räknade Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Reddit-appen Apollos dagar kan vara räknade

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:30

Reddit vill ha 20 miljoner dollar om året för sitt api Det verkar som att Reddit är sugna på att ta efter Twitter då man nu vill börja ta betalt för att tredjepartsappar ska använda ens API. Priset? 20 miljoner dollar per år enligt utvecklaren av appen Apollo, som är en Reddit-klient.

Fyra av fem vet inte varför Sveriges nationaldag firas

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 09:00

Vet du? På tisdag nästa vecka är det den 6 juni och Sveriges nationaldag. Det är en röd dag och då är det många som är lediga - vilket de flesta har koll på.

En trailer för sista säsongen av Jack Ryan

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:45

Jack is back! Nu är det mindre än en månad kvar till den fjärde och sista säsongen av Jack Ryan som har premiär på Amazon Prime. Streamingtjänsten kommer att sända två avsnitt i veckan så man har lite att titta på innan det sista avsnittet släpps den 14 juli.

Socialdemokraterna starkt framåt

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:30

L och KD under riksdagsspärren Nu har SCBs senaste mätning för partisympatier kommit och det finns en otroligt tydlig vinnare i den. Jämfört med den senaste mätningen i november 2022 så går nämligen Socialdemokraterna starkt framåt och ökar med 4,0 procentenheter till 38,6 procent. Partiet är nu mer än dubbelt så stort som tvåan Moderaterna som får 19,1 procent.

RARBG tackar för sig

Feber.se - 01 Jun 23 kl. 08:00

Populär torrentsida stänger ner Personerna som driver den populära torrenttjänsten RARBG skriver i ett meddelade att de nu kommer att lägga ner tjänsten rapporterar TorrentFreak. Anledningen till nedstängningen av RARBG uppges vara flera. I sitt meddelande skriver en av administratörerna av sidan att det handlar om såväl pandemin som krig och ekonomi.

Trailer för I'm a Virgo

Feber.se - 31 May 23 kl. 21:00

Cootie har jätteproblem i Oakland I'm a Virgo är en ny tv-serie från Boots Riley, musikern och regissören som tidigare gjort filmen Sorry to Bother You. Det handlar om en fantasyserie där vi får följa den fyra meter långa tonårs-jätten Cooties (Jharrel Jerome) vardag i ett nutida Oakland. Initialt lever han gömd hemma hos sin faster tills han en dag upptäcks av ett gäng unga politiska aktivister som tar med honom ut på äventyr i världen utanför hans hem.

Razer Hammerhead Pro Hyperspeed är inear-lurar för gamers

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:30

Inkluderar dongel som förkortar fördröjning av ljudet Razer har släppt en ny version av sina Hammerhead Pro-hörlurar vilka specifikt riktar sig till dem som vill använda inear-lurarna för att lira spel på datorn. Den nya versionen kallas för Hammerhead Pro Hyperspeed och levereras med en USB-C-dongel som skickar ljudet trådlöst på 2,4GHz-bandet mellan datorn och hörlurarna. Detta ska göra att latensen sjunker från 60ms till 40ms jämfört med om man hade kopplat hörlurarna via Bluetooth till datorn.

Bugatti Chiron-ägare fick testa på 400 km/h

Feber.se - 31 May 23 kl. 20:00

Med sina egna bilar 18 Chiron-ägare bjöds in av Bugatti för att få testa det här med att åka fort. Alla vet att dessa bilar är sjukt snabba, men det är väldigt sällan man kan utnyttja effekten och att köra 400 km/h på allmänna vägar är inte att rekommendera. Men på en flygraka går det utmärkt.